eşim ve kv

nurose eşinle neden kavga ettin ki ? Şimdiki aklım olsa anası yüzünden eşimle kavga etmezdim , anasına gerekeni söylerdim, bunjntez vakitte alışkanlık edin bence

Doğum günü hep beraber kutlanabilir, çok daha güzel bence. Kv bizin dediği gibi evlilik yıl dönümü değil ki bu özel olsun baş başa olsun. Neticede onun da doğurduğu evladı, kutlamak istemesi çok doğal.
Evlenince kocalarımız sadece bize ait olmuyor, şu algıyı bırakın artık.
Ve siz bir gün önce kutlayın madem bu kadar hazırlık yaptınız

Yanlış anlamayın ama ben hiç bir abes durum göremedim yani siz bir eş olarak nasıl doğum gününü önemsiyorsanız oda bir anne evlenmiş olabiliriz ancak evlendikten sonra eşlerimiz öksüz yetim kalmiyor dünya bizim etrafımızda dönmüyorki yarın bir anne olacağımızı unutmayalım lütfen hem yeni bir gelin olarak nasıl kayınvalidenizle böyle konuşabiliyorsunuz ben eşimi çok sevdiğim için be çok saygı duyduğum için ailesinide incitmekten korkarım gözünün içine bakiyorum üzülürmü diye ki oda sağolsun öyledir bence hep birlikte kocaman bi aile olmanın tadını çıkarın kendinizi dolduruşa getirmeyin küçük şeyler bunlar

Eğer ayarlayabilirseniz bi gece önce saat 00:00 dan sonra siz kutlayabilirsiniz.hem ilk siz kutlamış olursunuz

Biz doğum günlerini hep beraber kutlarız.. doğum günü dendiği zaman kalabalık olur, diye biliyorum ben..
_ herkesi ararım davet ederim.. birde yemekli çağırırım..

Sizde haklisiniz düsüncenizde ve sinir olmakla. Esinizin dogum günü sizin icin önemli ve özel birgün. Ama annesi babasi ve esiniz icin dahada özel bir gün. Sonucta kayinvalidenizin esinizi dünyaya getirdiyi gün anneliyi tatdigi bebeyini kucakladigi gün. Yani onlar icin cok kiymetli deyer verdikleri bir gün ve bunu birlikte kutlamak istemeleri gayet dogal. Sizin annenizde sizin dogum gününüzde sizinle kutlamak ister. Sizde bir gün önce veya sonrasinda kutlarsiniz.

Birgün anne olursanız bu yaşadığınız olayı tekrar düşünün. Ozaman haklıyı haksızı ayırdedersiniz.

Kayınvalideniz çok haklı. Onu doğuran, besleyen, yetiştiren kadının en doğal hakkı doğum gününde yanında olmak. Sizden çok ona özel. Evlendiniz diye koskoca bir ailenin bütün düzenini değiştirip size ayak uydurmasını beklemeniz insafsızca. Bence fazla bencil ve nazlımsınız. Kırmamak ve kırılmamak için karşı tarafın da hislerine önem verin.

dedim zaten plan yapmıştım dedim

biz çok oturmayız merak etme yıldonumunu kutlarsınız başbaşa dedi
Aslında kadın kötü bir şey dememis ters bi cevap vermemiş biz çok oturmayız bile demiş yani.
Ya ben hep kv 'leri haksız bulan biri olarak bu kez çok haksız bulamadım aslında.
O esinizi doğuran kadın tabi ki gelip kutlamak hakkı.
Sonuçta o kadın olmasaydı eşiniz de olmayacaktı.
Ayrıca doğum günü romantik değildir eğlencelidir aksine kalabalık zevklidir.
Bence bakış acinizi değiştirin kendi kendinizi doldurmayin derim.

4 yildir eşimin d.gununu kv ile kutluyoz bu yazilari okumadan once hic dusunmedimm bile kv keske olmasa diye cunki alismisim galiba
bnim kaynis olmasa esim sorar annem nerde diye
ay hic gulecegim yoktu

dogum gununu kutlamak bizden cok annelerin kutlamasi gereken bisey kizmaniza gerek yok bunca yildir nasil kutluyilarsa aynu sekilde kutlamaya devam ediyolr siz birgun oncesinden kutlayin derim :)

Ama cocugunun esiyle olan özelinj kendi isteklerinden once tutan kaynana baldir olgundur .. Yani bence bu kadin anlayissiz cahilin biri..

Yani siz hep baş başasınız zaten siz ertesi gün ya da bi gün önce kutlayın baş başa o zaman. Başka kötü niyetli halini görmediyseniz kayınvalidenin plan yaptığımı bile söylemezdim ben. Sonuçta o gün Eşinizin d.günü ama kayınvalide için de çok önemli. O gün hayatının tamamen değiştiği günlerden biri. Eşiniz doğarken o da ordaydı değil mi? Yine yanında olmak istemesinde bir sakınca görmüyorum. Ama dediğim gibi sürekli başka özel zamanlarda da yapmıyorsa. Hatta ben gelinleri haksız görürüm burda. Ben d.günlerinin anne-evlat arasında daha özel olduğuna inanıyorum. Annem o gün pasta yapıp getirse eşimin getirdiğinden daha mutlu olurum.

Birincisi arayip emrivaki yapip o gun gelicez deyisi yanlis ..olgun kisi Bir planin var mi kizim diye sorar..
Ikincisi evet anne bir surpriz hazirladim planim var dendiginde de merak etme cok oturmayiz dogum gunu basbasa olmaz yildonumunu basbasa kutlarsiniz demek yerine; ne surpriz hazirlamissin canim iyi yapmissin bir sonraki gun berabr kutlariz demek (oglumu mutlu eden geline ufak bir jest olur) mutluluguna mutluluk katar.. Cahil insan bunu akil edemez cok gormeyin . yerinjzde olsam bu sekilde davranin kv yi arar annecim berabrr kutlama planimiz suya dustu yaptigim rezervasyonu iptal edemem bir once veya bir sonraki gun beklerim der kapatirim.. Neden emeklerim bosa gitsin ki ?

Bana hiç de cahil gelmedi. Tam tersi biz yeni evliyiz diyip sürekli tribe girenler cahil geliyor. Sanki kadın evlilik yıldönümünün ya da tanışma yoldönümünün ortasına dalmış gibi. Size özel olana da dan diye çıkar gelirse çok kızın sonuna kadar haklısınız.

kadının çocuğunu doğurduğu gün doğum gününü kutlamaya hakkı yok mu? Asıl gelinin arayıp sorması gerek belki de... sırf evlendi yeni aile kurdu diye evlatlıktan mı çıktı bu çocuk. Kadın sanki çok kötü bişey demiş gibi iki mesajınızda da cahil demişsiniz. Ne kadar ayıp. Bazıları daha evlenmeden gardını hazırlıyor kuruluyor heralde sonra böyle her şeye kulp buluyor.

Burada ki sorun kayınvalidenin hala biricik oğlu modundan çıkamamış olması yoksa kimse kimsenin evlat olma veya analık hakkına girmek için çaba sarf etmiyor ki... Kadın normal davransa gelin zaten sorun çıkarmaz. Kim ne derse desin baştan kurallar olmazsa o işin tadı kaçıyor hanımlar bunu bilir bunu söylerim... Çünkü her defasında daha fazlası ile geliyor böyle anneler... Geline de eziyet kayınvalideye de... O yüzden gelin haklı çünkü ilk doğumgünü bu...Anne olmak ile hiçbir alakası yok o artık evli bir birey ve üzgünüm ki artık o kadın biricik oğlunun sorumluluğunu taşıyor... Kayınvalide annecilik olgusundan çıkamamış üzgünümki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…