• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve muhasebecisi

Bu adam

belki aralarında birşey olmayacak ama ben etik bulmuyorum bunu normal karşılayamıyorum,sonuçta 15 dk yol gidiyorlar ve ikisi yalnızlar.iş dışında özel konular da açılıyor olabilir hoş mu sizce?
Hoş ya da değil diyemem. Benim umursadığım bir durum değil sadece. Ben bilmem bile eşim iş çıkışı arabasına kimi alıyor, eşim de benim arabama kimi aldığımı bilmez. Konuştuğumuz bir konu değil bu. Ama forumun çoğu sizin gibi düşünüyor zaten. O yüzden benim fikrimin sizin için pek önemi yok şu durumda.
Ben de Akdeniz bölgesinde yetişmiş medeni bir ailenin çocuğuyum ,eşime saçma kısıtlamalar asla getirmedim herkesin özel alanı tabiki olmalı dışarıya da çıkar yurtdışı seyahati yapar ,hesap sormam güvenirim yapan her şekilde yapar tabiki,bakın yanında neden bayan çalışıyor bile demiyorum,neden evine bıraksın ki diyorum,bu durum çoğuminsan tarafından etik mi değil mi nasıl bakılıyor diye merak ettim.oldukça objektif empati sahibi biriyim .tabi kimse kimsenin ilişki dinamiğini bilemez ,dışardan anlatınca kulağa nasıl geliyor bu durum?

Dediğim gibi bana anormal gelmedi. Yanında kadın çalışması da anormal değil. Arabayla gitmediğim zaman iş arkadaşlarıma hacı beni eve atsana demişliğim çok vardır. Ya da onlardan teklif gelir. Bundan önceki patronum da çok bırakırdı. Şimdi sen taksiyle gitmeye kalkarsın piremsesliğine zeval gelmesin derdi. Tamamen ters yönde beni eve bırakır dönerdi akşam trafiğinde. 2 sene birlikte çalıştık birbirimize yürümedik. Yani benim yaşadığım çevrede bunlar gayet olağan şeyler.

Ha eşinin rahatsız olduğunu bilsem o arabaya da binmem o işte de çalışmam. Orası ayrı mesele. Hakaret olarak algılarım.

Tatlim gec bunlari ya aralarinda hic bir sey olmasa bile esinin sana saygisi yok ne geregi var bir baskasi icin evdeki huzuru bozmaya

Bundan rahatsizsan almicak arabaya siz ortak bir hayat sürüyorsunuz bu da saygi sevgi ve güvenle olur

Sen böyle hissediyorsan güven eksik ya esin öff tas vay anasini ya da zamparanin teki yani seni rahatsiz Eden seye esin önem vermiyor asil Sorun burda

Baska bir Sorun olsa sen söylemezssin artik cünkü adam duymuyor bu tip kücük hali alti problemleri büyüyor evlilik catliyor ve Hatta yikiliyor

Sen niye tanisiyorsun mesela istemiyorum de gec zorunda degilsin

Bu Bana göre Problem degil mesela bir iki esim yapar her gün hergün bende rahatsiz olurum ama esim beni bilir oyüzden o toplara girmez bile

Kadin madem evine cok uzak baska is baksin
Bunu yazmaya gelmiştim

Ama dul denmez demi 👌
Ya dul
Ama dul denmez demi 👌
Dul eskilerden boşanmış kişi için kullanılıyordu ,ama biraz kırıcı ve itici bir algısı var,kullanmak istemeyen kullanmaz..Ama boşanmış kişiye bekar demek de pek doğru gelmiyor bana..Düşünün, boşanmışım, çocuğum var ,bekârım ..olacak şey mi ?Bekar hiç evlenmemiş kişi..Nişanlanmış ama evlilikten dönmüş kişi bile bekarım demiyor, yüzük attım diyor..

Merhaba eşim sanayide tek başına işlerini götüren biriydi,şimdi biraz büyümeye gitti ve yanına bayan muhasebeci aldı,iş yerinde kamera sistemi var ve telden takip ediliyor şifresini benden gizlemez ben de iş çıkışları çalışanıyla aynı anda çıkıp arabasıyla bindiğini gördüm,yazarken bile kalbim çarpıyor,kızı hava soğuk diye evine bırakıyor haftanın 3/4günü iş duruma göre,ben asla kabul etmedim ama kendisi bunu sorun kabul etmiyor bu 1-2 aylık süreçte tel şifresini de değiştirmiş.ne tepki vereceğimi bilmiyorum çok üzgünüm,
YAZ KIZIM

Bunu yazmaya gelmiştim
Tam aradığım yorum da buydu,hangi ihtimaller bu sonucu doğurur.tam da düşündüğüm gibi evet bu saygısızlıktan ve ilk kez bu kadar bana karşı koydu,beni şaşırtan şey de bu ,biraz da empati yoksunu ve ataerkil yetişme tarzından kaynaklanıyor olabilir

Ya dul
Dul eskilerden boşanmış kişi için kullanılıyordu ,ama biraz kırıcı ve itici bir algısı var,kullanmak istemeyen kullanmaz..Ama boşanmış kişiye bekar demek de pek doğru gelmiyor bana..Düşünün, boşanmışım, çocuğum var ,bekârım ..olacak şey mi ?Bekar hiç evlenmemiş kişi..Nişanlanmış ama evlilikten dönmüş kişi bile bekarım demiyor, yüzük attım diyor..
Saçmalama istersen 🤣

Ya dul
Yüzük attim nedir abi ya sacma iste neyse ne aman Bana ne

Tatlim gec bunlari ya aralarinda hic bir sey olmasa bile esinin sana saygisi yok ne geregi var bir baskasi icin evdeki huzuru bozmaya

Bundan rahatsizsan almicak arabaya siz ortak bir hayat sürüyorsunuz bu da saygi sevgi ve güvenle olur

Sen böyle hissediyorsan güven eksik ya esin öff tas vay anasini ya da zamparanin teki yani seni rahatsiz Eden seye esin önem vermiyor asil Sorun burda

Baska bir Sorun olsa sen söylemezssin artik cünkü adam duymuyor bu tip kücük hali alti problemleri büyüyor evlilik catliyor ve Hatta yikiliyor

Bu Bana göre Problem degil mesela bir iki esim yapar her gün hergün bende rahatsiz olurum ama esim beni bilir oyüzden o toplara girmez bile

Benim gibi düşünmeyenleri özelikle önemsiyorum farklı bakış açılarını anlamaya çalışıyorum benim takıldığım da sürekliliğinin olması ,böyle bir süreçte sizin tepkiniz ne olurdu mesela

Bende erkeklerle calisiyorum. Sadece kizim hastayken hastaneye goturmem gerektigi icin evime kadar birakmislardi. Sanirim sartlar cok kotu olursa yinr birakirlar evime kadar. Onun haricinde evime en yakin noktada inip yürüyorum. Bence kadini birakmasi sorun değil. Ayni donem sifresini degistirmesi sorun. Yeni sifresini biliyor musunuz mesela ?

Bende erkeklerle calisiyorum. Sadece kizim hastayken hastaneye goturmem gerektigi icin evime kadar birakmislardi. Sanirim sartlar cok kotu olursa yinr birakirlar evime kadar. Onun haricinde evime en yakin noktada inip yürüyorum. Bence kadini birakmasi sorun değil. Ayni donem sifresini degistirmesi sorun. Yeni sifresini biliyor musunuz mesela ?
telden iş yerini izlediğim için değiştirdi zaten apaçık ortada hayır bilmiyorum sormadım da ama ben de şifremi değiştirdim,ne kadar gurur yaparım bu konuları bir bilseniz kimselere diyemedim de buraya yazdım zaten

telden iş yerini izlediğim için değiştirdi zaten apaçık ortada hayır bilmiyorum sormadım da ama ben de şifremi değiştirdim,ne kadar gurur yaparım bu konuları bir bilseniz kimselere diyemedim de buraya yazdım zaten

Onun aklinda soru isareti yokki sifrenizi degistirmenizi umursamaz. Zaten esini aldatan erkekler karilarina %100 guvenen tipler. Beklemedigi bir anda telefonunu eline alip, sifren ney, biseye bakmam gerekiyor deyip tepkisini olcebilirsiniz

Onun aklinda soru isareti yokki sifrenizi degistirmenizi umursamaz. Zaten esini aldatan erkekler karilarina %100 guvenen tipler. Beklemedigi bir anda telefonunu eline alip, sifren ney, biseye bakmam gerekiyor deyip tepkisini olcebilirsiniz
Bunu yapmayacağım erişilmesini istemediğini ortaya koydu ,artık teline bakmayacağım

Şifreyi değiştirdi çünkü günlük kameraya bakıp yine bıraktığını gördüğümde kavga çıkıyor (30lu yaşlarda dul bir çocuklu)bayan çalıştırmasının geçerli sebeplerini anlıyorum tamam dedim,ama evine bırakmak ne alaka asla hazmedemiyorum yol üstü falan değil işten çıkıp kızı bırakıp eve gelmesi45 dk sürüyor
Düşünce tarzınız hiç hoş değil. Burada tek sorun eşinizin telefon şifresini değiştirmesi. Lütfen erkeklerle çalışan kadınlara sizin kocalarınıza kanca takmaya çalışan yollu muamelesi yapmayın.

Eşime sorup yorum yapmasını istedim: Ortada bir şey olabilir de olmayabilir de. Önemli olan eşinin istemediği/rahatsız olduğu bir şeyi ısrarla yapması karısına saygısının olmaması dedi. Sonra şunu sormamı istedi, siz çalışıyor musunuz? Aynı şeyi siz yapsanız nasıl karşılar?

Benim gibi düşünmeyenleri özelikle önemsiyorum farklı bakış açılarını anlamaya çalışıyorum benim takıldığım da sürekliliğinin olması ,böyle bir süreçte sizin tepkiniz ne olurdu mesela
Yani beni bilen bilir ben zaten böyle seyler sevmiyorum bana ters

Ama kavanozda da yasamiyor elbette konusur karsi cinsle ama hergün ekstra yolu uzatip eve birakmasina bende sinir olurum

Eşime sorup yorum yapmasını istedim: Ortada bir şey olabilir de olmayabilir de. Önemli olan eşinin istemediği/rahatsız olduğu bir şeyi ısrarla yapması karısına saygısının olmaması dedi. Sonra şunu sormamı istedi, siz çalışıyor musunuz? Aynı şeyi siz yapsanız nasıl karşılar?
Aynen öyle

Bir de biz esimle bir olmusuz resmen dedikodusundan tut ne yedigine birbirimize anlatiriz sanirim ikimizin ayri bir dünyasi var

Baska biri girince zrarsiz bile olsa dengemiz bozuluyor

17 yillik iliski boru degil

Allah allah ya çok ilginç başka yazan da olmuş

ben o kadar sene sanayi ortamında çalıştım
ki bundan seneler seneler önce yani, öğrenciyken
Ankaranın sanayileri bunlar

benim çalıştıklarımdan sadece Kayserili ultra mega muhafazakar bir yer vardı bi onların muhasebecisi erkekti o da fabrikaları da vardı fabrikanın da muhasebesini aynı abi tutuyordu. etrafta büyük yerlerde (fabrika düzeyinde ama) genelde erkekti, evet.
ama geri kalan sanayide küçük işletme, esnaf etrafta dünya kadar yer biliyorum hep kadındı.
zaten başka bir muhasebeciye gidiyordu o yapıyordu büyük işleri, dükkanda duran kızlar fatura evrak kürek ve anladığı kadar muhasebe yapıyordu...

konuya yorumum ise
bişey yapacak olanın tek yolu arabayla alması bırakması değil ya, yapacak olana yer mi yok yol mu yok? ben böyle şeylere takılmam hiç açıkçası. o kadar senede beni de bir sürü alan bırakan olmuştur. kimseyle bişeyim olmadı. çoğunun şu an adını hatırlamıyorum. ha ama beni genelde aile evine bırkaırlardı o da o kadar yol üstü bir yerdi ki.

ama rahatsızsanız eşiniz neden bu kadar ısrarlı işte orası apayrı bir konu.
Ön muhasebe için erkek çalışan ilanı dahi hic görmedim hatta ben. Bu tip ofislerde tek maaşa iki iş yaptırmak için kadın çalışan tercih ediyorlar çoğunlukla.

Konu sahibinin "kadını durağa bırakıyor" yazdığı birden fazla mesajı mevcut. Adamın iş yeri, sanayide çıkışa en yakın iş yeri değilse; adamın çalışanını/ çalışanlarını sanayi sitesi içinden çıkıp, durağa bırakması normal.

Back
X