Eşim ve Sürekli Tartışmamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cinsel isteksizlik önemli bir sorun yanlız, aranızdaki gerginlikler ondan kaynaklı olabilir.

Gergiblikten dolayı mı isteksizsiniz yoksa isteksizlikten dolayı mı gergin?
Dediğim gibi kısır döngü ben gerildiğim için istemiyorum. O da istemediğim için sanırım sürekli gergin oluyor

Fazla düşünmeye gerek yok durum gayet ortada...Eşiniz sizin kariyerinizi, bulunduğunuz noktayı, başka özelliklerinizi kompleks yapmış...Ayrıca narsistik yapı da var biraz o yüzden s0rekli küs kalıyor çünkü o hata yapmaz kafasında...

Maaşınız onunkine göre nasıl?

Fazla düşünmeye gerek yok durum gayet ortada...Eşiniz sizin kariyerinizi, bulunduğunuz noktayı, başka özelliklerinizi kompleks yapmış...Ayrıca narsistik yapı da var biraz o yüzden s0rekli küs kalıyor çünkü o hata yapmaz kafasında...

Maaşınız onunkine göre nasıl?
Aynı maaşımız

15 yıl dile kolay. Anlattığınız kadarıyla da öyle büyük sıkıntılarınız yok.
Esinizde ilgisizlikten , onemsenmemekten yakınıyor.

Öyleyse kulak verip iyileştirme çalışmaları yapmak zorundasiniz eğer ayrılmak gibi bir düşünceniz yoksa ki 15 yıllık bir evlilik bunu hak ediyor.

Cinsel terapiye ihtiyacınız var. Önce tek gidersiniz , sonra eşinizle.
Çok işe yarıyor.

O da ben de iyi insanlarız. Birbirimizi de seviyoruz. Ama bir hafta mutlu olup bir hafta küs olmaktan yoruldum. Tabi ki sıkıntılar olacak ama biz de biraz fazla oluyor malesef. Sanırım bunun büyük bir sebebi de cinsellikle ilgili. Yani isteksizliğimle... Kısır döngü gibi

2 aylık bir evlilik yaşamıştım. Ben istekliydim koca kisisi isteksiz. Basi agirdigi icin reddettigini bile bilirim. Insanin icinde acayip bi kirginlik, gurur zedelenmesi ve kin olusuyor. Baska da sorunlarmz vardi ama ona olan bikkinligmn en buyuk nedeni cinsellikti sanirim.

Dediğim gibi kısır döngü ben gerildiğim için istemiyorum. O da istemediğim için sanırım sürekli gergin oluyor

birliktelik sıklığınız ne?
10 gün birlikte olmasanız da siz istemiyor musunuz?
yada 15?20?
en son eşinize ne zaman siz teklif ettiniz?
bu anlamda reddedilmek çok zor.
sizi de anlıyorum, size karşı yeterince iyi davranmıyor ve bu adamın nesini isteyeyim kafasına geliyorsunuz.
ama ikinizden biri bir şeyi değiştirmek için adım atmalı.
yada birlikte..

birliktelik sıklığınız ne?
10 gün birlikte olmasanız da siz istemiyor musunuz?
yada 15?20?
en son eşinize ne zaman siz teklif ettiniz?
bu anlamda reddedilmek çok zor.
sizi de anlıyorum, size karşı yeterince iyi davranmıyor ve bu adamın nesini isteyeyim kafasına geliyorsunuz.
ama ikinizden biri bir şeyi değiştirmek için adım atmalı.
yada birlikte..
10 15 gün de geçse yok. Çok nadiren kırk yılda bir oluyor istek

Bu sözleri size söylüyorsa siz de ona kendini değersiz hissettirecek şeyler yapıyorsunuz bence.
Bibirinizi sevıyorsunuz oyle demıssınız üç günlük dünya değer mi?
Siz de şöyle macunlu falan bır seyler yıyın bır toparlanıverın bakıyım

Bu sözleri size söylüyorsa siz de ona kendini değersiz hissettirecek şeyler yapıyorsunuz bence.
Bibirinizi sevıyorsunuz oyle demıssınız üç günlük dünya değer mi?
Siz de şöyle macunlu falan bır seyler yıyın bır toparlanıverın bakıyım
Evet sanırım öyle. Karşılıksız değildir elbette. Macun iyi fikir.

Evet sanırım öyle. Karşılıksız değildir elbette. Macun iyi fikir.
Allah bağışlasın ne güzel yavrularınız var.
Erkek milletine hödük desem de onlar da bozulup kırılabiliyor. En ufak şeyde değersiz hissedebiliyor.
Ne güzel sevıyorsunuz cocuklarınız da var bıraz bır hava katın kendınıze bıraz da eşinize kur yaptınız mı tamam on numara bes yıldızzz :KK200::halay:

10 15 gün de geçse yok. Çok nadiren kırk yılda bir oluyor istek

bunu normal görüyor musunuz peki?
karşılıklı bu şekilde olsa uyumunuz, kime ne.
isterseniz aseksüel bir çift olarak hayatınıza devam edin.
adam günde 2-3 yada her gün her gün dese, ona da o kadar da olmaz derdim.
10-15 günde bir bile çok az
eşiniz sizin isteklerinize önem vermiyor mu birliktelik esnasında?
bence de çift terapisi deneyin. hatta fizyolojik olarak bir sıkıntı var mı diye kadın doğum doktoru ile de görüşün.

niye siz kendinizi değiştirmek için çabalıyorsunuz? biraz da o isteklerini azaltıp ben kimin nasılım diye düşünsün..

15 yıllık evliyiz ve 3 çocuğumuz var. Ufak tefek şeylerden sürekli tartışıyoruz. Eşimi sevsem de evliliği iz istediğim gibi değil. Çünkü bu küçük tartışmalar sonunda kalbim çok kırıldı. Birbirimize olan saygımızı kaybettik. Ayrıca çocuklarımız da etkileniyor tabi ki. Ben hep niyet ediyorum bir daha şöyle davranacağım daha hoşgörülü olacağım cevap vermeyeceğim diye ama olmuyor. Bütün bunlar tabi ki bende cinsel anlamda da isteksizliğe neden oluyor. Bir süre kendimi zorlayıp istediği gibi olsam da, yine de içimden gelmediği ve yorulduğum için olmuyor. Bu durumda yeni tartışmaları getiriyor. Şimdi eşim de sürekli hakkını helal etmediğini vs söylüyor. Ama bi şekilde bu isteksizlik bence hep aramızdaki sorunların sonucu. Ona diyorum ki madem çok isteyen sensin o zaman ona göre davran. İstediğinin olmasını istiyorsan sıkıntı çıkarma. Ama yok. Sürekli bir laf vurma, garip haller. Bir şey söylerim yarım ağız cevap verir, işle ilgili bir şey sorarım sorduğuma pişman eder, şöyle yapmalıydın böyle yapmalıydın diye. Sohbetimiz yok. Bir şeyi anlamazsan aptalmışsın gibi anlatır yavaş yavaş konuşarak ki, bu insanı irite eder. Sanki onun yanında kendimi çok aptal ve hiçbir şeyi anlamayan bir insan gibi hissederim. Halbuki iş ve okulda çok başarılı olmama rağmen. Çocuklara da aynı tavırla yaklaştığından onlarda da tepki oluşuyor. Ama eşim bunun benim müdahalelerim sonucunda olduğunu söylüyor.
Önceki gün işyerinde bir veda yemeğinde (işyeri de yönetici pozisyonundayım) bana teşekkür ettiler, sorunları ile ilgilendiğini işimi iyi yaptığımı ve yanıma geldiklerinde her zaman bir sonuç aldıklarını söylediler. Bu beni çok mutlu etti. Bunu eşime anlattım. Çom mutlu oldum dedim. O gün sürekli bana "Eşin umurunda değil ama içindeki insanların her dediğini yap" "zaten benim dışındaki herkes önemli" gibi sözler söyledi. Bu da beni çok kızdırdı fakat bir şey demedim. Sonra gece de benden güler yüz ve ilgi istiyor.
Yani hep böyle oluyor. Ben ne kadar artık daha dikkatli olacağım onun isteklerini dikkate alacağım desem de sorun çıkıyor ve içimden gelmiyor☹ Bunu nasıl aşabilirim nasıl daha istekli biri olabilirim bilmiyorum.
Siz yönetici iseniz eşinizin de eğitim seviyesi yüksektir. Alın karşınıza ve üslup sorunundan bahsedin. Benim eşim de önceden çok sinirliydi ve aşırı kıskanıyordu beni. O kadar bunalmıştım ki ayrılacaktım neredeyse. Sonra oturdum düzgünce konuştum. Gittim öfke kontrolü ile ilgili kitaplar aldım, okuttum. Aslında ilk başta işe yaramamıştı. Sonra yine saçma sapan bir sebepten sinirlenip sesini yükseltti. Ben de hiç bir şey olmamış gibi o akşamı geçirip ertesi gün işten de 15 gün izin alıp Ankara'ya ablamın yanına gittim. Ayrılacağız sandı ve sanırım hayatının en kötü haftasını yaşadı. Döndüğümde kedi gibiydi. Hala bazen saçma sapan sinirleniyor ama eskisine oranla çok çok az. Normalde de komik ve çok tatlıdır fakat işte birden çok sinirleniyordu. Hala çözmedik sorunu tamamen ama dediğim gibi öncekine göre çok çok iyi. Sizde aynı taktikleri uygulayabilirsiniz.
Cinsel isteksizliğe gelince; bende normalde böyle bir problem yok. Fakat sizi çok iyi anlıyorum. Daha 2 gün önce aynı tartışmayı biz de yaşadık. Beni sinirlendirdi ve doğal olarak canım istemedi. İstemeyince o daha da bir sinirlendi. Ben de o uyuyana kadar salona gittim uykum yok diyerek. Ertesi gün öğle yemeği yemeye çağırdım. Bak dedim bu şekilde davranırsan ilişkimizi derinden yaralarsın. Düzgünce anlattım. Hatasını kabul etti. Sonra iş çıkışı AVM ye gidip çok güzel bir gecelik aldım. Bu güzel bir süpriz oldu ve uzlaşmamızı kutladık. :KK49:

O da ben de iyi insanlarız. Birbirimizi de seviyoruz. Ama bir hafta mutlu olup bir hafta küs olmaktan yoruldum. Tabi ki sıkıntılar olacak ama biz de biraz fazla oluyor malesef. Sanırım bunun büyük bir sebebi de cinsellikle ilgili. Yani isteksizliğimle... Kısır döngü gibi
Aha aynı annemle babam, biz de 3 kardesiz. Tek ornak noktaları cinsellikti, benim babamın karakteriydi bu, hep kavga çıkarırdı. Annem hiç kavgacı değildir mesela ama babamla hep kavga ederdi. Babamda alkol sigara kumar da vardı. Sonunda benim de 18 yaşımla annemle evden ayrıldık.2 sene ayrı yaşadılar ve annem ben kocamı seviyorum diyip eve döndü 😂🙈 ben evlenmiştim o arada zaten. Didişerek yaşamaya devam ettiler, babam kanser oldu vefat etti. En çok da annem kabullenemedi vefatı.. bence birbirlerini tamamlıyorlardı. Malesef bazı insanlar kavgayla besleniyo. Ben yapamam yapamadım, bir sevgilimden bu yüzden ayrıldım. Ama benim de biraz huyum söylenmek, eşim hiç sevmez söylenmemi hemen laf koyar, biraz dikkat ederim söylenmemeye çalışırım. Ama değişen erkek görmedim. Sen erotik kitap falan okusam böyle cinsel olarak istek getirem bişiler yapsan kendine mesela? Eşim de aynen senin gibi iki söylensem bi gece, bi bağırsam 3 gece sevişmezbenle yani.

Sürekli laf sok, sorulara yarım ağız cevap ver, sürekli eleştir, aptal muamelesi yap, sohbet etme bişey yapma.
Sonra neymiş hakkını helal etmiyormuş hakkını yerim onun valla deli mi ne.
Bu şekilde kimse istemez tabi. Siz onun s*x objesi değilsiniz, sevgi vermemeye devam edecekse kendine bebek alsın.

kısacası işi olduğunda sana erkeklik taslıyor.
haricindede de keşke adamlık taslasa.

Siz yönetici iseniz eşinizin de eğitim seviyesi yüksektir. Alın karşınıza ve üslup sorunundan bahsedin. Benim eşim de önceden çok sinirliydi ve aşırı kıskanıyordu beni. O kadar bunalmıştım ki ayrılacaktım neredeyse. Sonra oturdum düzgünce konuştum. Gittim öfke kontrolü ile ilgili kitaplar aldım, okuttum. Aslında ilk başta işe yaramamıştı. Sonra yine saçma sapan bir sebepten sinirlenip sesini yükseltti. Ben de hiç bir şey olmamış gibi o akşamı geçirip ertesi gün işten de 15 gün izin alıp Ankara'ya ablamın yanına gittim. Ayrılacağız sandı ve sanırım hayatının en kötü haftasını yaşadı. Döndüğümde kedi gibiydi. Hala bazen saçma sapan sinirleniyor ama eskisine oranla çok çok az. Normalde de komik ve çok tatlıdır fakat işte birden çok sinirleniyordu. Hala çözmedik sorunu tamamen ama dediğim gibi öncekine göre çok çok iyi. Sizde aynı taktikleri uygulayabilirsiniz.
Cinsel isteksizliğe gelince; bende normalde böyle bir problem yok. Fakat sizi çok iyi anlıyorum. Daha 2 gün önce aynı tartışmayı biz de yaşadık. Beni sinirlendirdi ve doğal olarak canım istemedi. İstemeyince o daha da bir sinirlendi. Ben de o uyuyana kadar salona gittim uykum yok diyerek. Ertesi gün öğle yemeği yemeye çağırdım. Bak dedim bu şekilde davranırsan ilişkimizi derinden yaralarsın. Düzgünce anlattım. Hatasını kabul etti. Sonra iş çıkışı AVM ye gidip çok güzel bir gecelik aldım. Bu güzel bir süpriz oldu ve uzlaşmamızı kutladık. :KK49:
Tavsiyeniz dikkate alacağım. Teşekkürler

Aha aynı annemle babam, biz de 3 kardesiz. Tek ornak noktaları cinsellikti, benim babamın karakteriydi bu, hep kavga çıkarırdı. Annem hiç kavgacı değildir mesela ama babamla hep kavga ederdi. Babamda alkol sigara kumar da vardı. Sonunda benim de 18 yaşımla annemle evden ayrıldık.2 sene ayrı yaşadılar ve annem ben kocamı seviyorum diyip eve döndü 😂🙈 ben evlenmiştim o arada zaten. Didişerek yaşamaya devam ettiler, babam kanser oldu vefat etti. En çok da annem kabullenemedi vefatı.. bence birbirlerini tamamlıyorlardı. Malesef bazı insanlar kavgayla besleniyo. Ben yapamam yapamadım, bir sevgilimden bu yüzden ayrıldım. Ama benim de biraz huyum söylenmek, eşim hiç sevmez söylenmemi hemen laf koyar, biraz dikkat ederim söylenmemeye çalışırım. Ama değişen erkek görmedim. Sen erotik kitap falan okusam böyle cinsel olarak istek getirem bişiler yapsan kendine mesela? Eşim de aynen senin gibi iki söylensem bi gece, bi bağırsam 3 gece sevişmezbenle yani.
İnşallah biz düzeliriz😲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X