Eşim ve yalanı

yaaa ben şunu anlayamadım... sizin olacak yada olmayacak çocuğunuzun, olmayacaksa amiyane bir tabirle kusurun kimde olduğunun deri tasası taaa kocanızın eniştesinemi kalmış... tööbeee yarabbim daha neler konuşuluyor acaba... üstelik henüz çok erken...

Bunu soyleyince eşini rezil ediyor diye baktığımızda göre
Erkek olan kişinin esinin sorunu olduğunu söylemesi de suç atmak değil rezil etmek.
Aynı şeyi erkek yapınca suc atmış oluyor
Kadin yapınca rezil etmiş mi oluyor?
Her iki durumda saygisizliktir. Eşinin arkasından is cevirecegine ben böyle desem kirilir misin diye sorabilirdi başta. Neden yapılan hataları es olunca konu küçük görüp olumlama yönüne gidiyorsunuz?
Kadinlara verilen sürekli affetme ve arka toplama işi çok can yakıcı. Hemcinslerinin de bunu desteklemesi gurur kırıcı.
Yapılan aynı hata da suç eşdeğerdir biri eziklemis biri suc atmış olamaz.

Siz gerçekten esinizin yaptıklarını hep polycilik oynarak küçük görüp kendinizin aynı şekilde karşılık verdiginizde rezillik olacagini dusundugunuz için cevap vermeyerek mi gecistiriyorsunuz?
Yuvayı dişi kuş yapar değil mi 😃
Yorumunuzun sadece son kısmını okudum. İnanın hayatta görüp görebileceğiniz en dik başlı "eş" benimdir. Küçüğünden büyüğüne eşimle yaşadıgım hiç bir soruna sessiz kalmadım, kalmamda. 2 üniversite bitirmiş, çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durabilen biri var sizin karşınızda. Yaptıgım yorum size uymazsa şikayet eder geçersiniz. Benim yazdığımı bu kadar önemsemeyin zira ben sizinkini önemsemiyorum.

Merhaba hanımlar
Benim derdim kocam :KK43: biz 1 senelik evliyiz ve Ocak ayından beri çocuk istiyorum ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz Nisa’n ayında hala çocuğum olmayınca içime korku girdi ve bende kansızlık olduğundan dolayı doktora gitmek istedim ve gittim kontrol oldum doktor hiçbir sorun olmadığını çocuk için herşeyimin normal olduğunu söyledi içim rahatladı neyse 2 ay daha denedik ve yine olmadı bu sefer eşim gitti ve varikosel olduğunu öğrendik hemen ameliyat oldu şimdi tekrar deneme aşamasındayım bu 2 ay bizim için önemli neyse asıl konu eşim bu rahatsızlığı kimseye söylemeyelim bizimkiler çok abartabilir dedi bende hak verdim ve soranlara nasip kısmet zamanı daha gelmedi gibi cevaplar verdim içim içimi yediği halde ne eşime ne anneme ne arkadaşıma belli etmedim hep gülmeye moral vermeye bu da geçer dedim ama dün eşim eniştesiyle telefonda konuşurken sorunun bende olduğunu kanımın çok düşük olduğunu folik asitmin çok düşük olduğunu kısaca değerler çocuk için elverişli olmadığını bunun için değerlerin yükselmesi gerekiyor yoksa düşük ihtimali çok yüksek olduğunu söylediğini duydum İnan’ın ellerim tir tir titremeye başladı kalbim hızlıca atmaya başladı çok kötü oldum sonradan anladım ki bunun için bana ikidebir doktora gözüktün mü doktor birşey dedi mi tarzı sorular soruluyordu bende eşime olan sadakatimden kimseye bahsetmeyip içime atıp kendi kendimi yiyordum ama eşim demek ki böyle diyormuş insanlara kızlar ben mi abartıyorum yoksa normal mi İnan’ın eşimin suratına bakasım yok sanki ihanete uğramış gibi hissediyorum eşimi gözümde çok büyütmüş gibi hissediyorum ve yine içim içimi yiyor ve kimseyle paylaşamıyorum sizden başka okuduğunuz için teşekkür ederim
Hatayı sizde buldum, sorun eşiniz de ise aileleriniz bilmeli....

Burada bir üye vardı, sorun eşinde olmasına rağmen sırf eşi utanmasın diye kimseye söylemedi... Eşinin ailesi de oğullarını kusursuz zannedip gelinden dolayı çocuk olmuyor zannedip, oğullarına başka şeyleri sorun gösterip boşanmalarina sebep oldular....

Bir yalan bir yuva yıktı... kusurun oğullarında olduğunu bilselerdi bunu yapmazlardı....

Nasıl böyle bir hata yaparsınız...

İlk iş her ikinizin ailesine gerçekleri anlatmak olsun...

Eşiniz çok iğrenç bir insan....

Ben olsam çocuğumda yokken evliliğimi bitirirdim...

Bu adam her sorunda sizin arkanızdan iş çevirir....

Sebepsiz kisirlik denen birsey var degil mi?
Esiniz sizi suclayacagina , bir sorun yok Allah henüz nasip etmedi diye soyleyemez miydi?
Eger yaptigi dogruysa benim ve onun icin hic iyi seyler olmazdi😤

Dedim ki telefon görüşmesi bittikten sonra sen ailene yada başka insanlara neden olarak benim kansızlığımımı söylüyorsun o da cevaben ilkten mırın kırın etti bende net ol doğruyu söyle lütfen dedim o da değerler düşük dedim öylesine dedim dedi bende ağlamam geldiği için uzatamadım sadece dedim ki biliyorsun bende bir sorun yok değerlerim gayet iyi çoçuk yapma şansım %99 yani sorun sende dedim ve ağlayarak odama geçtim o da 1 saat sonra yanıma gelip özür diledi ne desen ne yapsan haklısın herşey hakediyorum vs dedi benim içimden cevap bile vermek gelmedi sadece yattım hep tekrarladı özür dilerim diye bende sonra kalktım yataktan odaya geçtim o da uyumuş sabahta işe gitti bende evde yine kendi kendimi yiyorum
Niye kendini yiyorsun, kv ne ve annene anlatarak başlayabilirsin...

Can sıkıcı.
İyi bir dersi hakediyor eşiniz, ben olsam sorunun onda olduğunu açık açık söylerdim herkese.
Nasıl bir duyguymuş öğrenmiş olur.

Yorumunuzun sadece son kısmını okudum. İnanın hayatta görüp görebileceğiniz en dik başlı "eş" benimdir. Küçüğünden büyüğüne eşimle yaşadıgım hiç bir soruna sessiz kalmadım, kalmamda. 2 üniversite bitirmiş, çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durabilen biri var sizin karşınızda. Yaptıgım yorum size uymazsa şikayet eder geçersiniz. Benim yazdığımı bu kadar önemsemeyin zira ben sizinkini önemsemiyorum.
Neden salca olurken iyi ya.
Birde sonunu okumuş sadece aman Allahım 2 üniversite bitirmiş havalara bak. Neden sikayet edeyim insan gibi yazdim. Her şey sikayetle mi oluyor sende cevap attığın bayani sikayet etseydin sadece yorum yapmasaydin.
Sana mı soracagim kime ne yazıp yazmayacagimi?
Karşılık verdigin konu sahibi yapma demenden belli zaten dik durduğun.
O kadar dik duruyorsun ki karşıdan duyup ben sinir oldum.
konu sahibi eşine karşı gelme sakın bu bayana uyup demenden belli dik duruşun:KK70:
üniversite okumakla olsaydi o iş.
ne demisler ben sana
vali olmazsin demedim adam olamazsın dedim.😏

Birde sonunu okumuş sadece aman Allahım 2 üniversite bitirmiş havalara bak. Neden sikayet edeyim insan gibi yazdim. Her şey sikayetle mi oluyor sende cevap attığın bayani sikayet etseydin sadece yorum yapmasaydin.
konu sahibi eşine karşı gelme sakın bu bayana uyup demenden belli dik duruşun:KK70:
ne demisler ben sana
Allahım üsluba bak 😱

ne demisler ben sana
Gururlu olmak çok başka bir şey, diplomayla falan olmaz. Kişi kendi değerini bilmiyorsa, tek başına bir birey olduğunun farkında değilse, gururu sevgisinin önüne geçemiyorsa elinde diplomalar sadece daha iyi para kazanmasında ve kariyer yapmasında bir araç olur fakat o kişiyi asla "değerli bir insan" yapmaz.

Etrafın baskısıyla böyle bir şey yaptı büyük ihtimal ama.niye sizin üstünüze atiyor onu anlamadm.hani ikimizde de sorun yok canı veren allah zamanını bekliyoruz vsvs gibi diyebilirdi.ama çok büyütmeyin takılmayın bence.sizde gizlemeyin çok dert ediyorsanz sorana gerçeği söyleyin ozaman.bizimde çocuğumz olmuyor eşimden dolayi.ama biz karşilikli olarak gizleme kararı aldk.en yakinlarmz biliyor sadece

Gururlu olmak çok başka bir şey, diplomayla falan olmaz. Kişi kendi değerini bilmiyorsa, tek başına bir birey olduğunun farkında değilse, gururu sevgisinin önüne geçemiyorsa elinde diplomalar sadece daha iyi para kazanmasında ve kariyer yapmasında bir araç olur fakat o kişiyi asla "değerli bir insan" yapmaz.
Helal olsun sana vallahi öyle güzel ozetledin ki. ❤

Konu sahibi buhar olmuş

500 kişi sormuş keşke cevap verseniz
Eşinizin yüzüne vurmadınız mı yalanını?
Yukarlarda cevap verdim ama okumadınız sanırım ama size tekrar cevap vereyim
Telefon konuşması bittikten sonra hemen sordum sen insanlara çocuk sorduklarında beni mi öne sürüyorsun dedim ilk önce mırın kırın etti sonra doğruyu söyle dedim o da evet değerler düşük dedim dedi sonra neden böyle birşey yaptın biz seninle başta anlaşmamışmıydık dediğim de özür dilerim birden ağzımdan çıktı adam değilim ben tam bir pisliğim yer yarılsa içine girsem vsvs diye konuşmaya başladı bu olay olduğundan beri suratına bakmıyorum ikidebir özür dileyip duruyor Grekçe olarak tek dediği şey birden ağzımdan öyle çıktı daha önce kimseye böyle birşey dememiştim ilk defa oldu affet diyor

Kızlar merhaba
Dediğiniz gibi konuştum eşimle neden böyle birşey yaptın baştan anlaşmamışmıydık diye evet anlaşmıştık ama birden ağzımdan öyle çıktı dedi bende peki senin gururun önemlide benimki önemli değil mi ben sana destek oldum sen neden bana destek olmadın artı olarak sen benim için 3. Şahsiyet olan eniştene özel durumumu anlattın kimseyi ilgilendirmez benim çocuk yapıp yapmamam 2 dakikada sattın beni gerçekten çok çirkince çok kötü hissettirdin bana diye anlattım bana tek dediği şey ben pisliğim yer yarılsa içine girsem kendimden nefret ediyorum özür dilerim beni affet vsvs ben hala konuşmuyorum hala da kırgınım

Siznde toplumdan farkıniz kaldi mi şimdi?
Toplumu kabullenmiş olarak agiz birligi ile kapalı cevap verelim demissiniz.
E hani tabulari yikiyordunuz paragraf başında.
Adam atacagini atmış didisinin didisina söylemiş kadin neden hala gizlesin.
Hani size göre erkek sorunuda normaldi.
Neden gizleyip devam etme taraftarsiniz.bu sekilde nasil toplum bakis acisini degistireceksiniz.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Ben toplumun veya beyefendinin yaptığı doğrudur demiyorum.KENDİLERİNCE sebepleri bunlar bunlar olabilir diyorum.yani kimse haydi dış kapının mandalını arayayım yalan konuşayım da eşimin kalbini kırayım demez.nitekim konu sahibinin eşi de özür dilemiş.doğruyu yanlışı değil malesef mevcut var olanı söyledim.doğruyu yanlışı tartışıyor olsak sizinle hemfikiriz.
Konu sahibi, eşiniz hatasını anlamış.eğer affetmeyecekseniz haklısınız. Ama affedecekseniz de bir daha böyle bir gaflete düşmeyeceğine emin olmanız gerek.

iyi niyetle düşünmek istiyorum bunu gerçekten sinirlerim bozuldu :silah: acaba eşiniz bunu ''bebeğin sağlık durumu için acele etmiyoruz,eşimin kan değerleri yükselsin sağlıklı bir bebeğimiz olsun'' anlamında söylemiş olabilir mi? yani hani sizde bir problem var gibi değil de. hamilelik öncesi hazırlık yapıyoruz anlamında. ayy inşallah böyle söylemiştir yoksa enişteye bu konuyu anlatmak ne alaka ya????
çok üzülmeyin,kafaya takmayın eşinize de bunu anlatın. sizi ne kadar kırdığını bilsin.
Bencede sizin dusundugunuz gibi soylemis cocugu olmuyor anlaminda soylememis.

Back
X