• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim yardim etmeli mi

Hmm burayı kaçırmışım.
1 ay ne işim var kv de
Öyle bakıldığında 1 ay kv de konu sahibi de oturmayacak değil mi o da ev işi yemek vs yardım edecek.
O zaman eşi de nezaketen yardım etmeli bence

Aynen. Ben kayinvalideye yardim etmesem bile gidip o kadar kalayim pasam benim aileme 2 3 gun gelemesin. Kabul etmem.

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
yardim ediyomua aileniz gitse iyi olur ama icinden gelmiyorsa gitmek yada gitmek istemiyorsa yapacak bisey yok a

Tam tersi olsaydı, eşim yılda bikaç gün kendi ailesine yardım etmememizi istio deseydin burdakiler eline mi yapışır derlerdi ...ama konu kadın olunca eşin haklı deniyor ...burda bile erkek üstün çıkıo

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Gelmek zorunda değil fakat gelse yardım etse fena olmaz..Karar kendisinin.

benimde esimin dedesi ve anneannesi bir kisi cikaracak meyvemizi salcamizi yollar
bende mahcup olurum bu durumdan her sen kendim giderim yardima 2 3 gun toplariz ama mecburiyet diye bir sey olmamali bu durumda.

Şimdi aynı durum eşinizin ailesi için söz konusu olsa eşiniz ne derdi? Sizden yardım bekler miydi?
Eğer beklerse sizin de beklemeniz normal ama bana göre iki taraf da mecbur değil.

Temmuzda 15 20 gün ailesinde kalacağız. Sonra bizim memlekete gekecegiz kurban vs icin.Eşim agustosta ben yine geleyim 15 gün sen ailende kal hem yardim edersin diyor. Ben esimin ailesinin orada kalırken her hangi bir işe yardım ediyorum. Her gün yaomiyorum arada yemek tatlı vs yapıyorum. Mesela bir gün oturup 3 4 saat sarma sarmıştım. Benim içn bsyler yapmam sorun değil.
Sırf bsyler verdiği için değil.
Açıkçası 3 4 gün yardım edebilir tatili var fazlaca. Ben öyle düşünüyorum

Tam tersi olsaydı, eşim yılda bikaç gün kendi ailesine yardım etmememizi istio deseydin burdakiler eline mi yapışır derlerdi ...ama konu kadın olunca eşin haklı deniyor ...burda bile erkek üstün çıkıo
yooo oku bak butun yorumları ben demedim valla kaynanam da olsa kimseye hizmet edemem 2 gun misafir edemicekse zaten gitmem gitmiyorm da mesela

kadınlar kendilerini ezdigi asaladıgı sürece daha cokkkk kaynanalarına hizmet eder evini toplar bakar sonrada azar isitir zavallı kadınlar önce kendi degerini bi anlasalar

Şunu da ekliyim atlamışım, 1 ay onun ailesinde kalmam, benim ailem de kalmıyorsa eğer. Eşit olmalı ya da herkes kendi ailesinde kalsın.

Temmuzda 15 20 gün ailesinde kalacağız. Sonra bizim memlekete gekecegiz kurban vs icin.Eşim agustosta ben yine geleyim 15 gün sen ailende kal hem yardim edersin diyor. Ben esimin ailesinin orada kalırken her hangi bir işe yardım ediyorum. Her gün yaomiyorum arada yemek tatlı vs yapıyorum. Mesela bir gün oturup 3 4 saat sarma sarmıştım. Benim içn bsyler yapmam sorun değil.
Sırf bsyler verdiği için değil.
Açıkçası 3 4 gün yardım edebilir tatili var fazlaca. Ben öyle düşünüyorum

Sizin memlekette esiniz ne kadar kalacak?

Kk da mı deniyor bu, tam tersi kv ye yardım etmek zorunda değilsin yazılır genel de 😅

Vallahi insanlık ölmüş. Herkes bi aşırı bencil, bireyselci falan olmuş. Eşimin ailesi benim ailemdir, benimki de onun. Arada problem falan yaşanmadıysa bu böyledir. Yılda bir kaç gününü ayırıp bize doğal ürünler gönderen yaşlı başlı insanlara yardım edemeyecekse baya merhametsiz demek ki.
Bizim de zeytinlikler var. Babam yaşlı ve rahatsız. Toplayacak kimse de yok. Nişanlım 2 senedir yardım ediyor toplanacağı zaman. Babama hiç bir iş yaptırmıyor. E onun da bir haftasonu var. Üstelik hafta içi eve 10da falan gelebilen biri.
Eşimin ailesiyle bir şey yapmak zorunda değilim onlar kim ki kafası ne ara türedi ya? Aile olmak böyle bir şey değil mi?
Tabiki mecbur değil ama bence yardım edilmeli.

Tarhana salça türü şeyleri parayla alın bu sene annem yetişememiş bize yapamamış deyin. Evet yardım etmek zorunda değil ama yardım etmeye erinen güç bela yapılan tarhana salçayı da hüp hüp götüremez ben götürtmezdim şahsen 😅

Eşin haklı
Yardım etmek zorunda değil
Tek bir tatili varsa onuda fındık işinde geçirmek istemeyebilir.
Çok zorlarsanız göndermesinlerde yardımda etmeyelim diyebilir

Sizin memleketinizde yaşıyorsa, annenizin hastalığjnda sağlığında iyisinde kötüsünde siz hep desteksiniz demektir. Daha fındığı da konu etme bence.

Back
X