İşte buraları çok okuyup güvensizlik aşılamayın.Tabiiki onlarda var tabiiki çok özleyeceğim oğlum babasından ayrı kalacak bunların yanısıra insan o ihtimalide düşünüyor burda bile yazanlar var bunları
Ben yine kendi evimde ailem yakın bana aynı yerdeyizne kadar zaman kalacak
Allah sabrını verir inşallah
yapacak olan insan her türlü yapar.. içinizi ferah tutun
o oralardayken siz nerede kalacaksınız
Maası oradaki Bi bankaya yatıyormuş oradan kendisi tr hesabına gönderiyormuş
İki kere oldu bu.Birinde askeri ortamdaydim ...bu durumları kendisi de yaşamış bir babaydi ve kızıma "sana da bakıyorum birtanem" demişti.Sivil ortamda ki olanda adam açıklama yapmamı dinlemeden çocuğunu alıp parktan ayrildi
İşte borç yüzünden sesimi çıkaramıyorum şuan önüne gelen fırsatı tepmez en azından borç bireye kadar tepmez benim korkum birde ordaki parayı almaya başlayınca buraya hiç gelmek istemezseYazılanlara takılıp iyice canını sıkma
Annenlerede hayret ettim destek olacaklarınıa kafanı bulandırıyorlar
Eve icra gelecek kadar borç içindeyseniz bırak gitsin
Borç bitince döner zaten
Şimdi kolay geliyor fazla kalır para biriktirirm diye düşünüyor ama bir süre sonra bunalacak
Sosyal yaşam sıfır
O 12 saat çalışma 14 den aşağı düşmez
Lojmanda kalacak zaten
Madenler Allahın dağında
İstediği yemeği yeme özgürlüğü dahi olmayacak
Barakada duş çamaşır yıkamak vs bile külfet olacak
Borç bitince gelir
Çocuğunuz okul yaşına gelmiş oluyor sende işe başlarsın
Eşin karaktersizse yapacağını burdada yapar
O yüzden söylenenlere aldanma
Şakasına bile olsa aldatır falan diyenlere cevabını ver çenelerini kapat yoksa duy düşün kur üçgeninde kafayı yersin
A
Aylık gelir 9bintlye gidiyor
Canım o zaman bir ev tutar hep beraber yerleşirsiniz. Önce bir gitsin, bakalım uyum sağlayacak mı? Sonrasını o zaman düşünürsünüz.İşte borç yüzünden sesimi çıkaramıyorum şuan önüne gelen fırsatı tepmez en azından borç bireye kadar tepmez benim korkum birde ordaki parayı almaya başlayınca buraya hiç gelmek istemezse
Benim gözlemlediğim genelde şu şekildeİşte borç yüzünden sesimi çıkaramıyorum şuan önüne gelen fırsatı tepmez en azından borç bireye kadar tepmez benim korkum birde ordaki parayı almaya başlayınca buraya hiç gelmek istemezse
Canım Arabistan’da çok güzel Kadınlar olsa da ki sanmıyorum elim birşey yapamaz. Adamı keserler bu kadar net.Evet çalışma saatleri 12 saatmiş benim eşim işçi olarak gidiyor mühendis falan değil maden varmış orada önceden bulunduğumuz yerde de yapmıştı o işi oyuzden dün akşam internettem Bi haber okudum Arabistan da çarşaf gıyme zorunluluğu kalkıyor falan yazıyordu birde etrafımdakiler Arap kadınları çok güzeldir falan diye konuşuyorlar off orası ayrı bir dert özlem ayrı bir dert teşekkürler yorumunuz için
Arabistan'a gidiyor oranın şartlarını bilmiyoruz ilerde belki ama nasıl olur bilmiyorum
Toplam 30bin falan ayrı ayrı yerlere olunca zorlandık kredi borcuNe kadar borcunuz var ki ?
9 bin aylıkla 5 yıllık süreçte dünya kadar borç ödenir.
Çok yüklü borçlarınız mı var?
Bence yurtdışı çok büyük bir risk ve mesafe teşkil ediyor
Ben aman gelme demem çünkü kolay değil gurbette çalışmak dil bilmez yol bilmez üstelik şartlarında ağır borcumuz olmasa hiç göndermem ağlarım zorlarım göndermemBenim gözlemlediğim genelde şu şekilde
İlki cidden ailesi için giden sabreden düze çıkınca dönenler
İkincisi buralarda bi baltaya sap olamayıp tanıdık vasıtasıyla götürülen paraya tamah edip bu paraları bi daha kazanamam diye uzun yıllar kalanlar
Uzun yıllar dönmeyenler genelde bekar burada bağlandığı birşeyi olmayan yada evlenmek için evlendirilmiş aile olduğunu kabullenmemiş insanlar
Birde senin tam tersin var koca uzakta para bol geliyor kafa rahat diye aman gelme diyen eşlerden dolayı kalanlar :)
Sizin ki az Bi zaman en azından o yönden şanslısınız 4ay nerede 5 yıl nerdeAh ah derdinize derman olamam ama ortak olurum. Benim sevgilimde yazın amerikaya çalışmaya gidiyor 4 aylığına ama. Ama olsun yinede içim içimi yiyor . Benimde bu konuda moralim bozul
Ordakiler arkadaşlarının resimlerine baktım Cizre gezmeye gidiyorlar gideceği yer kadar mı kabar mı hatırlamadım şuanBenim eski erkek arkadaşım Suudi Arabistan'da mühendisti. Orada hiç bir halt yiyemez merak etme, AVM'lerde bile yanında ailesi olmayan erkekleri diger tarafa karistirmiyorlar. Bildiginiz cehennem hayati yani, hiç bir sosyal aktivite yok. Oradakiler eglenmeye - ya da birazcık normal hissetmek icin -haftasonu Bahrain ya da Dubai'ye kaçıyor.
Bir de sunu ekleyeyim Riyad mesela asiri konservatif, ama Cidde biraz daha relax.
Evet babam dedikçe içim sızlıcak biliyorum ben çalışırken yetmiyordu evde kira olunca9000 iyiymis benim koca da gitsin o zaman.
Saka bir yana ben kendim bir sekilde alisirim ama kizim icin zor.onun icin istemem..parkta bile babasiyla oynayan cocuklara benim de babam var diyor.bazen de babasi cikip geliyor parka sonradsn baakk bu benim babam diyoo.cocuk icin zor.siz de calissaniz olmazmi ne kadar borcunuz var ve bu borclar nasil oldu
Toplam 30bin falan ayrı ayrı yerlere olunca zorlandık kredi borcu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?