Eşim

Eğer bu konuda ısrarcı olurlarsa dava açacağını söyle. Kanuna göre; çocuğa isim koyma anne ve babanın ortak kararına bağlıdır. Eğer anne ve baba bu konuda anlaşamazlarsa hakim kendisi bile karar verebilir.
Bence bunu ciddi ciddi söyleyin :))

annesinin adı konulsa ne olur yani bukadar abartmayın

Sen doğacak çocuğunu düşün ve böyle insanları aklına getirme ne yapan da yaranamazsın ismini koysan da içinden gelmiyorsa ne yap ne et koydurma.

Takmayın bu kadar hangi ismi koymak isterseniz onu koyun .

O kadının ismi önemli değil arkadaşlar
Ben bu kadının ismini tavırlarından dolayı istemiyorum
Ne demek mecbursun yapacaksın çingene bağlarımlar falan
Sevmediğim bir insanın ismi güzel olsa ne yazar

Kimse diretmedi
Isim konusu konusulmadi ama sevmediginiz birinin ismini koydunhz
Pardon ama niye?

Cidden anlamadim
isimlerin mühim olmadıgını önemli olanın sağlık oldugunu anladım

Kaynpederimin adını koyduğum için benden maddi veya manevi birşey eksilmedi
Çocuguma artı yada eksi olarak dönmedi
Kayınpederime artı veya eksi getirmedi
Kavgasız gürültüsüz bir hamilelik geçirdim
Dogduktan sonra kayınpederime ve babama ismini siz koyun dedim babam da kayınpederin büyük onun dediği isim olsun dedi oda ismini koydu ismi Ahmet

Açılın dumanı üstünde gelin kaynana tartışmasını yaptım da geldim. Ben oğlum doğmadan önce isim konusunu pek düşünmedim. Kıstasım, sırf modern diye anlamsız saçma sapan isimlerden biri olmaması idi. Kayınvalidem bittabi bilirkişi olarak her gün yeni bir öneri ile geliyordu. Nihayetinde eşim bir gün x olsun mu dedi. Benim de hoşuma gitti öyle karar verdik. Kimlik çıkarmaya gittiğinde de beni aradı. "ya tek isim olmasını istiyorsun biliyorum ama başına rahmetli babamın ismini de eklesek mi" dedi. Olur dedim. Oldu bitti. Ben pek takılmıyorum böyle şeylere. Absürt bir isim değilse.

Gelelim emrivaki yapılmasına. Beni çileden çıkaran tek şey budur. Gayet sakin bir insan olmama rağmen emrivaki karşısında canavara dönüşüyorum. Bugünkü tartışma sebebi de buydu. Görümcem iki hafta sonra doğum yapacak. Doğar doğmaz sünnet ettirmek istiyormuş oğlunu. Benim sıpa da iki buçuk yaşında daha sünnet olmadı. Acelesi de yok. Benim kaynana ve görümce kendilerince plan yapmışlar. İkisini bir arada sünnet ettirelim diye. Bana da bilgi veriyorlar :) cinler tepeme çıktı duyunca. "benim oğlumun annesi de babası da var. Sünnet, okul, evlilik gibi hayatını etkileyecek tüm kararları anne ve babası alır. Siz bu konu hakkında kafanızı yormayın" dedim. Tabi anında çirkefe bağladı. O zaman tek kuruş yardım etmezmiş. Dedim sünnet ev araba parası değil zaten ne olur yardım etme. Nihayetinde küstü bana :) nasıl sinirlendiysem, oh yazdım rahatladım.
He eş konusuna gelirsek, totosu yiyorsa annemin dediğini yapalım desin. Hele bir desin.

Size yapılan şey, hadsizlik. İnsan olup rica etseler düşünebilirsiniz der, farklı yorum yapardım. Lakin emrivaki varsa ortada sakın geri adım atmayın.

E her isteyenin adı koyulursa çocuğun kaç adı olur, bunun babannesi ananesi halası teyzesi, hatta komşusu kuzeni ... var. Bitmiyor ki:)

Herkesi memnun edemezsiniz, en güzeli çocuğunuza yakıştırdığınız ismi koyarsınız, herkes kabullenir.

Dedim hepsini dedim. Oğluna güveniyor kadın benim kocam da kırk dalda oynuyor resmne
Canim inşallah istediğin ismi koyarsın ama esin bir şekilde koysa bile mahkemeye verip ismi değişebilirsin eşim benim onayım olmadan koydu diyebilirsin değişiyor ve örneği var
Haberin olsun

Ben eşim koysa istemediğim bir isim mahkeme yoluyla değişirim bunu kendisine de dedim hatta internette örneği var

Hamile olan doğuracak olan istemiyor bu kadar basit evet konulsa kıyamet kopmaz ama istemiyor. Ayrıca tedavi ile Bebek sahibi olmuş hala daha iğne oluyormuş. Şimdi bu kadına ille de Benim ismimi koyacaksın diye baskı yapılmamalı.

Konu sahibine de tavsiyem hastaneye Doğuma gittiğin de ya kendisi ya da yanında ona yardımcı olacak kişi hemşireye rica edecek Doğum belgesini anneye verecekler başka çare yok.

Bu isim mevzusunda yazmıştım benim de başıma geldiği için. Eşim bana sormadan annesinin söylediği ismi (görümcemin ismini) koymuştu benim istediğim ismin yanına. İsmi birlikte seçmiştik ama bizde de memleket meselesi haline gelmişti! Hamile halinizle neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Çok üzücü gerçekten. Eşiniz de arada kalıp annesine birşey diyemiyor tıpkı benim eşim gibi! Yani dengeyi sağlamak bu kadar mı zor anlamıyorum ki.... Bence benim gibi güvenmeyin eşinize isim konusunda, gidip kendiniz çıkartın nüfus cüzdanını.

pekala öyle :)
benim kv eşi öldü onun adı konmalıydı dedi. ben ıkı babamında ısmını koymyı teklıf etmıstım ıkı ısımle aklı karısır dedı ozaman bnde kendı babamın ısmını koyarım oldumu dedım cıt cıkaramadı kötü niyetli olduğu için baska isim koydumm..

abartan hamıle olan anne adayları degıl, babaanneler....
hanım tedaviyle hamile kalmış zaten üzülmese daha iyi
tabiki kendi koymalı
bir arkadasmdan örnek vermek istiyorum 8 yıl sonra tüp bebekle hamıle kaldı kv adını ve yanına naz adını koydular eşi öyle istiyor diye. demem o ki herkes birbirne hoşgörülü olmaya çalışmalı.

aynı sebebin stresi ve psikolojisinden yani kocası kaynanası ve görümcesinin saçmalıkları yüzünden bir arkadaşım erken doğum yaptı..ahanda bu yorumu okutun kocanıza.

O kadının ismi önemli değil arkadaşlar
Ben bu kadının ismini tavırlarından dolayı istemiyorum
Ne demek mecbursun yapacaksın çingene bağlarımlar falan
Sevmediğim bir insanın ismi güzel olsa ne yazar
çingene olduğunuzu bilseydim sizin ailenin sokağından geçmezdim artık standart bir insana dönemez misiniz yoksa bu ortaklığın bitmesine ramak kaldı diyebilirsiniz.

Siz bu gidişle daha cook ezilirsiniz aynı konuları açıp duruyorsunuz yaptığınız bir icraat yok ne bekliyorsunuz ki. belli ki eşiniz gidip koyacak annesinin ismini. Siz de biliyorsunuz bunu. çocuğunuz için bile sesini çıkaramayan bir annesiniz. Doğar sonra da kv çocuğuma şöyle yaptı böyle sahiplendi şunu dedi böyle davrandı diye konular açmaya devam edersiniz. Ezdirin iyice kendinizi ve cocugunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…