eşim...

Bence yanlış yaptı.
Elti ve kaynıyla İstanbul'a gitmeliydi. En azından orada boşansa bile aile ve toplum baskısından uzak çocuklarıyla daha rahat ederdi. Kocasına gitti diye kimse laf edemezdi.
Ama şimdi hem kocasını hem büyükleri çiğnemiş oldu. Haklıyken haksız oldu, çevresine göre.

Kocası da bunu bahane edip kolayca boşayacak.

Kocama gittim 2 gün kaldık aldı getirdi bıraktı siz kalin ben gelecem dedi gitti bende babasının evine gitmedim evimde kalicam dedim

Gelmemeliydiniz.
Eltiler kalıyor da siz neden kalamıyorsunuz?

Zorla mı getirdi sizi?
Gittim 2 gün kaldim kardeşinin düğünü vardı geldik benim isim burda bitti memlekette artık kalicam dedi çıkıp geldik

Ben hakliyken haksız duruma düşecek bişey yapmadim arkamızda durmadı sahiplenmek istemedi bende artık karşısında durmak zorunda kaldim

Gittim 2 gün kaldim kardeşinin düğünü vardı geldik benim isim burda bitti memlekette artık kalicam dedi çıkıp geldik

Neden geri gitmediniz, sizden gizli mi döndü İstanbul'a?

Bu da bir seçenek tabiki. Ama elti ve kaynın da yanaşması lazım bu fikre. Önceki konularda yine bahsi geçmişti sanki. Onlar da arka çıkmıyorlardı gibi hatırlıyorum. Zor bir durum gerçekten. Allah yardımcısı olsun

Amin.
Çıkış yolu yok sanıyor ama cesur olursa var.

Birak o seni bosasin.
Sana defalarca soyledik

Kocan seni istanbula yanina istemedigine gore orda kendine bir hayat kurmus
Biral bosasin

Kültür faktörü çok etkili. Anladığım kadarıyla boşanmak o kadar çabuk kabul gören bir durum değil sizin için, aileniz için, çevreniz için. Bir şey diyemiyorum Türkiye'nin genelinde değişmeyen bir algı çünkü ,kadın çileyi çeker oturur mantığı. Yani ne siz boşanırsınız ne de eşiniz sizi boşar. Yıllar yılları böyle kovalar. Elbette her durumda soluğu mahkemede alın demiyorum ama sizin durumunuz çok kabul edilecek bir şey değil. Bana kalırsa kültürü, geleneği falan boşverin, insanlar ne deri falan da geçin bu hayata bir kez geliyorsunuz ne yaptığından bile bihaber olduğunuz adam için kendinizi paralamayın. Tabuları yıkmak kolay değil elbet ama bunu yapan ne ilk insan olacaksınız ne de son insan. Nafaka alırsınız, evde işler yaparsınız, bir miktar para kazanırsınız. Adam çocuklarına baksın yeter. Bulunduğunuz şehir zaten çok masraf yapacağınız , geçimin zor olduğu bir şehir değil. Böyle belirsizlikle yaşamayın. Adam ben ne dersem o diyor başka bir şey demiyor.

Sizin boşanacağınız yok bence eşinizin dava açması sizin için daha hayırlı ama siz önce davranıp birde aldattığını ispatlasanız nafaka alır cok da rahat bir hayat sürersiniz. Eşimin durumu iyi demişsiniz aldatma durumunu kanıtlarsınız hakim çocukları size verir bir de iyi bir nafaka bağlar. Üstelik tüm bunlar olurken İstanbul’da vakit geçirdiğini düşündüğümüz kadın da eşinizin evli olduğunu duyup onu terk edebilir. Yani sizin düzeniniz bozuluyorsa etrafta da tozu dumana katmanız lazım diye düşünüyorum.

Siz sürekli aynı şeyleri yazıp burda size verilen akılları uygulamak yerine eşinize blöf yapıp duruyorsunuz gibime geldi.

9
yo blöf yapmam icin cocuklarim acisindan acımasız olmalıyım zira onlar çok perişan ve üzülüyorlar evime geçtim çünkü artık herşeyi göze aldım isterse sahip çıkar istiyorsa da hakkımızı verir bosar ki zaten hakim öyle bir babaya çocuk vermez bence.aile oluyorken sahip çıkmadı bosanincami sahip çıkacak.suan eve geçerek onu karşına aldin diyenler olmuş 2 sene arkasında durdum babasının evinde idare ettim niye oda insafa gelip bir düzen kurmadi çünkü hayatına dahil etmek istemedi şimdi ben böyle bir adamın nesini karsima almış oluyorum çocuklarına bile acimiyor hasta babamın evinde siginti gibi bekleyin diyor.

Başka türlü boşanacağınız yoktu. Adam size iyilik yapıyo. Allah aşkına nasıl sabrediyosunuz? Allah sizin gibi kadınları yaratırken daha fazla mı sabır koyuyo anlamıyorum. Ben okurken çıldırıyorum siz yaşarken nasıl dayanıyosunuz? Hadi kendinize acımıyosunuz çocuklarınız? Ya hu siz bakıcı mısınız köle mi hizmetçi mi onun anasına babasına bakacak olan?

Adam gününü gün etsin bekar hayatı yaşasın, karısını çocuklarını ana babasının yanına atsın keyif çatsın. S.çarım öyle adamın da evliliğin de içine! Hala EŞİM yazmışsınız bi de bu herif için. Allah aşkına gidin kurtulun ya! Öf

Görücü usulü evlendiğinizi düşünüyorum çünkü çok çoktan yakın bir arkadasım sizin oralardan biriyle evliydi anlatırdı böyle olayları ağzımız açık kalırdı. Etrafınızdaki insanları karşınıza alacaksınız çünkü herkesi genellemeden söylüyorum çoğunluğu kadının çile çekmesi kader kısmet demesi gerektiğine inanıyor. Her durumda kadın kocasının arkasında durmalı saygısızlık!! Etmemeli. Ablacım kardeşim senin için diyebileceğim tek tavsiye paranı at kenara ufak ufak ve kaç git oradan başka bir memlekete. O adamdan sana koca olmaz kimse de arkanda değil. Ailesi abileri kardeşleri bu durumuna nasıl el atmıyor uyarmıyor anlayamıyorum. Sizin kültürünüz bana ve benim gibilere çoktan uzak o yüzden empati yapamıyorum sadece çocuklarına üzülüyorum. Böyle adamların karşısında ezilip büzülmem ileride çocukların için ağır psikolojik hasarlara sebep olacak. He şunları uzun uzun yazdım ama yine de sen bilirsin ya kalır bu b. ktan hayatı çekersin ya gider yeni huzurlu bir hayat yaşarsın. İş bul çalış emin ol çocuklarına bakarsın korkma cesur ol

Sizin boşanmanıza bir engel var mı? Bu kadar sıkıntıya rağmen hala eşim beni boşayacakmış demenize istinaden soruyorum, çünkü kk olarak aynı şeyi çok söyledik. Hani sizin bir maniniz ya da bizim burda kadın boşanamaz falan gibi bi durumunuz varsa ona göre yorum yapalım.

Kocanı niye hakli duruma getirdin biliyor musun elalemin gözünde ?
Evi terkettin.
Istanbul'a gitseydin ve donmeyecegim deseydin, millete yanıma geldiği için bosuyorum mu diyecekti ?
Yaşadığıniz yerin kültürel yapısına göre eşi olarak onun yanında kalma istediğin için esinin bu bosanma tutumu "ne alaka" diye en azindan ayiplanirdi, şimdi ise evden giden kadın rolüne büründün onların gözünde.
Anlıyor musun simdi aradaki iki farkı ?
Soranlara da aynı hikayeyi anlatacaklar.
Gelin bize bakmadı ! Gelin evi terketti ! Gelin kocasını terketti.
Ha ayaklarının üzerinde duran kadın olsan zaten yaptığın eylem baştan yapman gereken eylemdi ama sen kartlarını akıllıca oynamadin.

Son düzenleme:
Kalkıp İstanbul'a gitmeliydin bence
En azından artık gözünle görür ikna olurdun kocanın çok çok büyük ihtimalle başka bir hayatı olduğunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…