eşimde ki zihniyete bakar mısınız?

Esin biraz cimriymis. Sen haklisin. Calisiyorsan sen biraz daha para ekleyip en azindan bi bilezik takmaya razi et esini.yoksa cok ayip olur. Durumunuz yoksa bilemem tabi

beyaz eşyayı ben ve oturma odası(kardeşim) perdesi halısı, ıvırı zıvırı ben yaptım(kardeşimin yaptığı dışındakileri annem-babam yaptı biliyo), eşimde salon ve yatakodası annesi kendileri yaptı desede.

evet saygısızlık var ve saygısızlığı yapan eşim. valla o olumsuz ifadeleri bende kullanmak istemezdim ama durum ortada ve ben bu olumsuz durumları nasıl olumlu bir şekilde anlatabilirim ki.

Canim kendi ailesini tutar her erkek zaten. Sanki kizin ailesine verilen seyler bosuna ve gereksiz görülüyor. Senin yapman gereken bence onu kiz bunu erkek tarafı aldi muhabbeti yerine ne istedigini akillica mantikli kelimeler secerek anlatmak. Kardesinin oğluyla senin kiz kardesinin bir olmadigini hafif kelimeyle anlatmak. Ayrica sirf gönlünden geçtiği icin kardeşine altin takamaz misin. Maasin da varsa ucu sana dokunmaz ben kendim ustune koyarim de.

Ya bir de sunnetle dugun bir mi. Bu insanlar yuva kuruyor ya hu. Biraz yardımdan ne cikar. Biz evlenirken yardim edenlere hala dua ediyoruz Allah onlardan razi olsun.

Kardeşin ya hu o, koskoca ablasın sen.
Şahsen ben utanırdım kardeşime çeyreklik falan takarken, yani olmasa tamam ama ola ola da bu yapılmaz ki.
Herkese dağıtmış mübarek, kardeşine gelince mi yok olmuş.
Bizde adettir, birinci dereceden akrabaya -durumun varsa- bilezik gider. Yerinde olsam napar eder yapardım.

Iyilik yaramaz boyle odunlara kusura bakmada…ya bilezik ya da buyuk altinlar oluyor ya ondan takabilirsiniz….

Benim kardesim evlendi ayni sekilde esiminde kardesi ikisinede ayni seyi taktik…10 ceyrek altin degerinde buyuk altinlardan oluyor ya..hem sattiklarinda deger kaybetmiyor hemde isterse kolye olarakta takabilir…bi altin icin kocanla kotu olmaya degmez aslinda…ama o da hep kendi tarafina yontmaya calisirsa susmak imkansiz olur.

eğer dediğin gibiyse herşeyi eşin yaptıysa sen sonuna kadar haklısın.

o zaman eşinin bişey demeye hakkı yok herşey ortada onun ailesinin hiç bişeye el atmadıklarını söyle. gerçi inkar edecektir olmadı para senin paran sen al bi sefer de eşine sorma canından biri evleniyor sonuçta.

Ay allah askiniza herseyi kabul etmeyin. O sizin kardesiniz. Eminim esinin kardesi olsa herseyini yapar. Durumunuz varki daha fazlasini dusundun. Kardesin istese sana aldigi oda takiminin parasini kendine harcardi. Icinizden ne geciyosa onu yapin.

Ay allah askiniza herseyi kabul etmeyin. O sizin kardesiniz. Eminim esinin kardesi olsa herseyini yapar. Durumunuz varki daha fazlasini dusundun. Kardesin istese sana aldigi oda takiminin parasini kendine harcardi. Icinizden ne geciyosa onu yapin.
Ya ben bu adamla ne yapıcam bilmiyorum

Ya ilk söylediiğinizde o sana ne yaptı demesi çok saçma bişe yapması mı lazım kardeşim bu deseydiniz onu yaptı şunu yaptı demeseydiniz takardınız takmanız gerekir kardeş bu!
Sünnetlik çocuk ne takmış da siz evlenirken aynısını takıyo

Yiğeni ya daha yakın hissediyodur sözüm ona:b

hiç anlamam takı toka işlerinden, kim kime ne verir ne takar ..
bakarmısınız dediğiniz için baktım..
sevgiler mutluluklar

ya bende bunu anlamıyorum ne kadar değerli akrabaları varmış. evlenince değerleniyorlar. kardeşe bizlezik takılırda. kuzene bir çeyrek nelerine yetmiyor

Aynen kardeş için ağzımı açmam tabiki bilezik takılır ama kuzen için sürekli kavga çıkıyor son durum iki tane yarım altın imiş ben eşime dedim eğer çeyrek altından bir kuruş fazlasını takarsan benim rızkımdan hepsi haram olsun.. Daha da bir şey demiyorum. Ayrıca benim kuzenimin de düğünü olursa aynısını yapacaksın diye bakalım ne olacak

En azından bir bilezik tak . Göstere göster tak gizleme
sabah mevzusu oldu o sana ne yaptı bilezik falan afedersiniz n.. takarım dedi, terbeyesizleşme dedim, o sana ne yaptı diyo, oturma grubu aldı diyince ailenin yapacağı şeydi o diyo, o zaten kız evinin görevi idi diyo.

yorumları okumadım ama çalışıyorsanız eşinize demeden sizde bir ev eşyası alın yatak odası gibi :) bende kız tarafıyım dersin :)

Buna karşılık bir şey demedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…