beyaz eşyayı ben ve oturma odası(kardeşim) perdesi halısı, ıvırı zıvırı ben yaptım(kardeşimin yaptığı dışındakileri annem-babam yaptı biliyo), eşimde salon ve yatakodası annesi kendileri yaptı desede.nasıl oda takımı hariç diğerlerini erkek tarafı yapıyorsa ve bunu ad etmiyorlarsa, sadece bir odayı kız tarafı yapar ve bunun lafı olmaz ki burda eşin haklı kusura bakma. mantıken düşündüğün zaman erkek tarafı eşyaları alıp yanında nasıl altın takıyorsa, kız tarafı da odanın birini yapıp yanında bişey takmaları gerekir. yani beni yanlış anlamanı istemiyorum.
evet saygısızlık var ve saygısızlığı yapan eşim. valla o olumsuz ifadeleri bende kullanmak istemezdim ama durum ortada ve ben bu olumsuz durumları nasıl olumlu bir şekilde anlatabilirim ki.Ben saygısızlık yaptın demedim karşılıklı saygı sorununuz var dedim ki kardeşine takılacak hediyenin hesabı yapılıyor burada, açıkçası ben insanlar hakkında konuşurken olumsuzluklarını çok fazla dile getirmemeye çalışırım zira hepimizin kusurları var, bunları gün yüzüne çıkarmanın kimseye faydası olmadığını düşünürüm. Tabii evli olmadığım için yanlış bir düşünceye sahip olabilirim ama ben evli olsam eşim hakkında olumsuz ifadeler kullanmak istemezdim, ne kadar kötü olursa olsun.
babası annesi yapmadı kusura bakma ama eşyaları sözde öyle, eşim kendi birikmişleri ile yaptı sonrada biz yaptık oldu, ben bunun lafını etmedim, kayınvalide de düğünde ki altınları bi güzel cebe indirdi
beyaz eşyayı ben ve oturma odası(kardeşim) perdesi halısı, ıvırı zıvırı ben yaptım(kardeşimin yaptığı dışındakileri annem-babam yaptı biliyo), eşimde salon ve yatakodası annesi kendileri yaptı desede.
Ya ben bu adamla ne yapıcam bilmiyorumAy allah askiniza herseyi kabul etmeyin. O sizin kardesiniz. Eminim esinin kardesi olsa herseyini yapar. Durumunuz varki daha fazlasini dusundun. Kardesin istese sana aldigi oda takiminin parasini kendine harcardi. Icinizden ne geciyosa onu yapin.
Yiğeni ya daha yakın hissediyodur sözüm ona:bYa ilk söylediiğinizde o sana ne yaptı demesi çok saçma bişe yapması mı lazım kardeşim bu deseydiniz onu yaptı şunu yaptı demeseydiniz takardınız takmanız gerekir kardeş bu!
Sünnetlik çocuk ne takmış da siz evlenirken aynısını takıyo
ya bende bunu anlamıyorum ne kadar değerli akrabaları varmış. evlenince değerleniyorlar. kardeşe bizlezik takılırda. kuzene bir çeyrek nelerine yetmiyor
sabah mevzusu oldu o sana ne yaptı bilezik falan afedersiniz n.. takarım dedi, terbeyesizleşme dedim, o sana ne yaptı diyo, oturma grubu aldı diyince ailenin yapacağı şeydi o diyo, o zaten kız evinin görevi idi diyo.En azından bir bilezik tak . Göstere göster tak gizleme
geçmiş konumda bahsetmiştim. 2 hafta sonra kardeşimin düğünü var eşim çeyreğin büyüğü takalım diyo(kardeşim benim düğünümde oda takımı hediye etmişti) ben dedim az değilmi, o sana ne yaptı ki diyo, bende oda takımı hediye etti ya dedim, o kız tarafının görevi idi zaten diyo; evet çeyiz olarak biz yapıcaktık(annem-babam) onun yerine kardeşim hediye etti, bunun üzerine ben dumur oldum hiç öyle bi laf beklemiyodum(kız tarafının görevi idi zaten diye). bunun üzerine yiğeninin sünnetine ne takıcan dedim(onun da diğer hafta sünnet düğünü var) aynısından(kardeşime takılan) dedi, ben de kardeş düğünü ile yiğenin sünnet düğünü aynı mı dedim. bana mı tuhaf geldi, siz olsanız ne düşünürdünüz?
Aynen kardeş için ağzımı açmam tabiki bilezik takılır ama kuzen için sürekli kavga çıkıyor son durum iki tane yarım altın imiş ben eşime dedim eğer çeyrek altından bir kuruş fazlasını takarsan benim rızkımdan hepsi haram olsun.. Daha da bir şey demiyorum. Ayrıca benim kuzenimin de düğünü olursa aynısını yapacaksın diye bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?