Böyle tavır koymakla ya da misilleme yapmakla olmaz bence al eşini karşına konuş eşler arası senin benim param olmaz, olmamalı ortak olabilir ama nedense erkekler hep kendi taraflarına yontuyorlar bu "müşterekliği". Çalışmaya geldi mi hayat müşterek ama harcamaya geldi mi "kocamın rızası yok" durumuna dönüşünüyor olay ne hikmetseilk defa benim ailemde(düğündür v.s.)böyle bir olay olduğu için musama göstermiştim(abes gelmesine rağmen), bundan sonra avcunu yalar.
Annesine neden "cadı karı" diyorsun ki. Becerikli kadın ki aldırabiliyor.
eşim pinti pintiiiiiiiiiiiiii, kendi tarafına yapması da anasının(cadı karı) zorlaması ile
çok eline vur ekmeğini al bi hatun olarak görüldüm belki ama, eşim acayip acayip edepsiz bir adam.demedim mi sanıyosunuz neler demiyorum ki, karşında ki laftan anlamazsa
Böyle tavır koymakla ya da misilleme yapmakla olmaz bence al eşini karşına konuş eşler arası senin benim param olmaz, olmamalı ortak olabilir ama nedense erkekler hep kendi taraflarına yontuyorlar bu "müşterekliği". Çalışmaya geldi mi hayat müşterek ama harcamaya geldi mi "kocamın rızası yok" durumuna dönüşünüyor olay ne hikmetse
bakın yapılan pintiliğin karşılığı pintilik olmamalı. Ailesine takılması gereken zaman da sen bana taktırmadın sen de takmayacaksın derseniz herhangi biri eşinize suç bulur mu sanıyorsunuz. Gelin oğlumu değiştirdi. Bir tane altına göz dikti taktırmıyor olursunuz. Ve sizin karakteriniz bu olmadığından, insanlar böyle demesin diye siz o altını takmasına gene müsade edersiniz. Yapamama sebebiniz eşinizden korkmanız değil karakterinizin sağlam olmasından.
Siz eşitliği pintilikte sağlamaya çalışmayın. Eşinize benzemeyin. Eşinizi kendinize benzetin.
öyle şey mi olur, belliki durumu var.
benım dugunumde ne benım ne esımın kardesı bırsey takmadı, beklenmez de zaten onların yerıne anne babaları takıyorlar.Bekar ınsanlar, evli olup kendı aılelerı olsa neyse.
dugunumde takılan aynı model ve gr.daki 2 adet bılezıgı ayırdım, birini 6 ay once kardesım evlendı ona taktım, diğerini de saklıyorum gorumcem evlendıgınde ona takacagım.
eşine sorsana yarım (kardesıne takılacakla aynı ) altın verdıgı sünnet cocuguna duğununde ne takacakmıs.
Esini annesinin millet ne derleriyle yapiyor yapacagini.
Sizde o zaman kaynana gibi millet ne der diye baslayin.
Birde bir yerde bosanalim bile der demissiniz.
Bu kadar basit bir sey icin boyleyse esiniz Allah yardimciniz olsun.
Ben bunu salaklık olarak görmüyorum aslında olması gerekeni yapmışsın ama işte eşin o mentalitede değil, ya boyun eğeceksin ya da ikna edeceksin ve ona artık aile olduğunun bilincini aşılayacaksın.ben evlendik evleneli asla senin panan benim param veya benim tarafım senin tarafın muhabbeti yapmadım. ama eşim yapıyo yaptım diye suçlayadabilirsiniz, yapmadım diye salak da diyebilirsiniz. yapmadığım için ben salakmıyım şimdi. dediğim gibi ilk defa benim ailemde(evlendik evleneli) düğün takı takmalık olay oldu onda da böyle.
İnançlı mıdır peki? En azından hak hukuk olayından damardan girseniz işe yarar mı? Hakkımı yiyorsun, kendi tarafına daha fazla takıp benim tarafımı eziyorsun. Helal etmezsem ne yaparsın gibi?okadar güzel konuşuyosun keşke eşim bana benzese, ama yaptığı hatayı anlamaz ki
Ikisi calisiyor.
Kardes icin bir bilezigin lafimi olur.
Adamin kendi akrabalarina altin takmaya parasi var.Lafı olmaz.
Ama ben bütçelerini bilmiyorum.
Eğer güçleri varsa alırlar. Her ikisinin de rızası ve gönül hoşluğuyla..
sözde inançlıİnançlı mıdır peki? En azından hak hukuk olayından damardan girseniz işe yarar mı? Hakkımı yiyorsun, kendi tarafına daha fazla takıp benim tarafımı eziyorsun. Helal etmezsem ne yaparsın gibi?
çalışıyorum, dediğim gibi hesap ortak olduğu için parayı anlar, boşamaya bile kalkar
geçmiş konumda bahsetmiştim. 2 hafta sonra kardeşimin düğünü var eşim çeyreğin büyüğü takalım diyo(kardeşim benim düğünümde oda takımı hediye etmişti) ben dedim az değilmi, o sana ne yaptı ki diyo, bende oda takımı hediye etti ya dedim, o kız tarafının görevi idi zaten diyo; evet çeyiz olarak biz yapıcaktık(annem-babam) onun yerine kardeşim hediye etti, bunun üzerine ben dumur oldum hiç öyle bi laf beklemiyodum(kız tarafının görevi idi zaten diye). bunun üzerine yiğeninin sünnetine ne takıcan dedim(onun da diğer hafta sünnet düğünü var) aynısından(kardeşime takılan) dedi, ben de kardeş düğünü ile yiğenin sünnet düğünü aynı mı dedim. bana mı tuhaf geldi, siz olsanız ne düşünürdünüz?
tamam aman aman bişey yapamayız ama ençokta yiğeni ile bir tutması bana koydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?