eşimde ki zihniyete bakar mısınız?

ilk defa benim ailemde(düğündür v.s.)böyle bir olay olduğu için musama göstermiştim(abes gelmesine rağmen), bundan sonra avcunu yalar.
Böyle tavır koymakla ya da misilleme yapmakla olmaz bence al eşini karşına konuş eşler arası senin benim param olmaz, olmamalı ortak olabilir ama nedense erkekler hep kendi taraflarına yontuyorlar bu "müşterekliği". Çalışmaya geldi mi hayat müşterek ama harcamaya geldi mi "kocamın rızası yok" durumuna dönüşünüyor olay ne hikmetse

eşim pinti pintiiiiiiiiiiiiii, kendi tarafına yapması da anasının(cadı karı) zorlaması ile

Esini annesinin millet ne derleriyle yapiyor yapacagini.
Sizde o zaman kaynana gibi millet ne der diye baslayin.
Birde bir yerde bosanalim bile der demissiniz.
Bu kadar basit bir sey icin boyleyse esiniz Allah yardimciniz olsun.

Bence eşine oda takımı almayı teklif etmelisin kardeşim bana aldı ben de ona alacağım diyerek. Ha kız tarafı alır muhabbetine girecek olursa da ben de kız tarafıyım o zaman demelisin yani sonuçta o senin kardeşin. En azından gözle görünür birşey yapmış olursun

çok eline vur ekmeğini al bi hatun olarak görüldüm belki ama, eşim acayip acayip edepsiz bir adam.demedim mi sanıyosunuz neler demiyorum ki, karşında ki laftan anlamazsa

bakın yapılan pintiliğin karşılığı pintilik olmamalı. Ailesine takılması gereken zaman da sen bana taktırmadın sen de takmayacaksın derseniz herhangi biri eşinize suç bulur mu sanıyorsunuz. Gelin oğlumu değiştirdi. Bir tane altına göz dikti taktırmıyor olursunuz. Ve sizin karakteriniz bu olmadığından, insanlar böyle demesin diye siz o altını takmasına gene müsade edersiniz. Yapamama sebebiniz eşinizden korkmanız değil karakterinizin sağlam olmasından.
Siz eşitliği pintilikte sağlamaya çalışmayın. Eşinize benzemeyin. Eşinizi kendinize benzetin.

öyle şey mi olur, belliki durumu var.
benım dugunumde ne benım ne esımın kardesı bırsey takmadı, beklenmez de zaten onların yerıne anne babaları takıyorlar.Bekar ınsanlar, evli olup kendı aılelerı olsa neyse.
dugunumde takılan aynı model ve gr.daki 2 adet bılezıgı ayırdım, birini 6 ay once kardesım evlendı ona taktım, diğerini de saklıyorum gorumcem evlendıgınde ona takacagım.
eşine sorsana yarım (kardesıne takılacakla aynı ) altın verdıgı sünnet cocuguna duğununde ne takacakmıs.

ben evlendik evleneli asla senin panan benim param veya benim tarafım senin tarafın muhabbeti yapmadım. ama eşim yapıyo yaptım diye suçlayadabilirsiniz, yapmadım diye salak da diyebilirsiniz. yapmadığım için ben salakmıyım şimdi. dediğim gibi ilk defa benim ailemde(evlendik evleneli) düğün takı takmalık olay oldu onda da böyle.

okadar güzel konuşuyosun keşke eşim bana benzese, ama yaptığı hatayı anlamaz ki

ona da aynısı takılacakmış.

Ben bunu salaklık olarak görmüyorum aslında olması gerekeni yapmışsın ama işte eşin o mentalitede değil, ya boyun eğeceksin ya da ikna edeceksin ve ona artık aile olduğunun bilincini aşılayacaksın.
Başka bir alternatif varsa evli ve bu konuda daha deneyimli arkadaşlar lütfen belirtsinler.

okadar güzel konuşuyosun keşke eşim bana benzese, ama yaptığı hatayı anlamaz ki
İnançlı mıdır peki? En azından hak hukuk olayından damardan girseniz işe yarar mı? Hakkımı yiyorsun, kendi tarafına daha fazla takıp benim tarafımı eziyorsun. Helal etmezsem ne yaparsın gibi?

Lafı olmaz.
Ama ben bütçelerini bilmiyorum.
Eğer güçleri varsa alırlar. Her ikisinin de rızası ve gönül hoşluğuyla..
Adamin kendi akrabalarina altin takmaya parasi var.
Bilezik icinde (ilk defa esinin tarafina bir sey takilacak) parasi vardir tabi.

Bizde de benzer bi sıkıntı var eşimin kardeşinin düğünü için bilezik aldık ama bu sefer kuzeninin de düğün çıktı piyasaya tutturdular ona da bilezik yada 2 tane yarım altın diye 2 aydır tartışma kavga gürültü bitmiyor. Allah yardımcın olsun ama abla olarak kardeşe yakışan bileziktir.

Anladigim kadarıyla eşin takı olaylarında kendi fikri olmadığı için senin dediğini değil, annesinin dediğini uyguluyor
o zaman sende çok bilmiş kayınvalidene konuyu aç. kızkardeşim evleniyor, ablası olarak bilezik takmamız gerekiyor diyerek kayınvalidene onaylat. seni dinlemeyen eş annesini dinler büyük ihtimalle
bundan sonrada lüften maaşınızın hepsini ortak hesabınıza yatırıp sonra da eşinizin ağzından çıkacak kelimeye göre hareket etmeyin.

tamam aman aman bişey yapamayız ama ençokta yiğeni ile bir tutması bana koydu.

Yeğen de önemli abla da..
Ben de bilezik takayım isterim ablama.
Ama eş yeğenine de bilezik ayarında bişey taksa ona da bozulmam.
Ablanızla yarışmıyorsunuz.
Oda takımı aldı diye söylenmesini şık bulmadım..
Ablamdır bilezik takmayı çok isterim demek daha güzel olmaz mıydı ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…