Anladigim kadarıyla eşin takı olaylarında kendi fikri olmadığı için senin dediğini değil, annesinin dediğini uyguluyor
o zaman sende çok bilmiş kayınvalidene konuyu aç. kızkardeşim evleniyor, ablası olarak bilezik takmamız gerekiyor diyerek kayınvalidene onaylat. seni dinlemeyen eş annesini dinler büyük ihtimalle
bundan sonrada lüften maaşınızın hepsini ortak hesabınıza yatırıp sonra da eşinizin ağzından çıkacak kelimeye göre hareket etmeyin.
Adamin kendi akrabalarina altin takmaya parasi var.
Bilezik icinde (ilk defa esinin tarafina bir sey takilacak) parasi vardir tabi.
Yeğen de önemli abla da..
Ben de bilezik takayım isterim ablama.
Ama eş yeğenine de bilezik ayarında bişey taksa ona da bozulmam.
Ablanızla yarışmıyorsunuz.
Oda takımı aldı diye söylenmesini şık bulmadım..
Ablamdır bilezik takmayı çok isterim demek daha güzel olmaz mıydı ki..
Ben yazdıklarından şunu anlıyorum ki eşinle altından daha önemli ve derin sorunlarınız var bence. Herkesin illa ki olumsuz özelliği vardır ama ben eşin hakkında yazdıklarına bakarak birbirinize yeterince saygı duymadığınız izlenimine vardım. O para için seni boşayabilecek kapasitede, sen ona "pinti/ sözde inançlı" diyebiliyorsun. Evlenmeden önce de böyle miydi diyesim geldi nedense bir ansözde inançlı
Ben yazdıklarından şunu anlıyorum ki eşinle altından daha önemli ve derin sorunlarınız var bence. Herkesin illa ki olumsuz özelliği vardır ama ben eşin hakkında yazdıklarına bakarak birbirinize yeterince saygı duymadığınız izlenimine vardım. O para için seni boşayabilecek kapasitede, sen ona "pinti/ sözde inançlı" diyebiliyorsun. Evlenmeden önce de böyle miydi diyesim geldi nedense bir an
Bilezik takmanız lazım bence,eşini bir şekilde ikna et canım...geçmiş konumda bahsetmiştim. 2 hafta sonra kardeşimin düğünü var eşim çeyreğin büyüğü takalım diyo(kardeşim benim düğünümde oda takımı hediye etmişti) ben dedim az değilmi, o sana ne yaptı ki diyo, bende oda takımı hediye etti ya dedim, o kız tarafının görevi idi zaten diyo; evet çeyiz olarak biz yapıcaktık(annem-babam) onun yerine kardeşim hediye etti, bunun üzerine ben dumur oldum hiç öyle bi laf beklemiyodum(kız tarafının görevi idi zaten diye). bunun üzerine yiğeninin sünnetine ne takıcan dedim(onun da diğer hafta sünnet düğünü var) aynısından(kardeşime takılan) dedi, ben de kardeş düğünü ile yiğenin sünnet düğünü aynı mı dedim. bana mı tuhaf geldi, siz olsanız ne düşünürdünüz?
Bizde de benzer bi sıkıntı var eşimin kardeşinin düğünü için bilezik aldık ama bu sefer kuzeninin de düğün çıktı piyasaya tutturdular ona da bilezik yada 2 tane yarım altın diye2 aydır tartışma kavga gürültü bitmiyor. Allah yardımcın olsun ama abla olarak kardeşe yakışan bileziktir.
oğğğğ eşim duymasın görmesin kalpten giderKardesine kalin bir bilezik yegeninin sunnetine de yarim altin takilmasi gerekir.
anasına çekmiş kendine müslümanlardanherşeyi çok biliyoda düğünde kardeşlerin büyük takı taktıklarını bilmiyomu...
Ben saygısızlık yaptın demedim karşılıklı saygı sorununuz var dedim ki kardeşine takılacak hediyenin hesabı yapılıyor burada, açıkçası ben insanlar hakkında konuşurken olumsuzluklarını çok fazla dile getirmemeye çalışırım zira hepimizin kusurları var, bunları gün yüzüne çıkarmanın kimseye faydası olmadığını düşünürüm. Tabii evli olmadığım için yanlış bir düşünceye sahip olabilirim ama ben evli olsam eşim hakkında olumsuz ifadeler kullanmak istemezdim, ne kadar kötü olursa olsun.eşime pinti demekle ,anlattıklarımdan haksız olmadığım ortada, saygısız olmuyorum. eveet her insanın olumlu olumsuz yönleri vardır olumsuz özelliklerinden biri de pintiliği evet ben bunu dile getirdim.allahın bildiğini kuldan mı saklıyım. siz sevdiğiniz bir insana pintilik yapma demiyo musunuz, evet eşim pinti pinti hemde çokkk pinti.
geçmiş konumda bahsetmiştim. 2 hafta sonra kardeşimin düğünü var eşim çeyreğin büyüğü takalım diyo(kardeşim benim düğünümde oda takımı hediye etmişti) ben dedim az değilmi, o sana ne yaptı ki diyo, bende oda takımı hediye etti ya dedim, o kız tarafının görevi idi zaten diyo; evet çeyiz olarak biz yapıcaktık(annem-babam) onun yerine kardeşim hediye etti, bunun üzerine ben dumur oldum hiç öyle bi laf beklemiyodum(kız tarafının görevi idi zaten diye). bunun üzerine yiğeninin sünnetine ne takıcan dedim(onun da diğer hafta sünnet düğünü var) aynısından(kardeşime takılan) dedi, ben de kardeş düğünü ile yiğenin sünnet düğünü aynı mı dedim. bana mı tuhaf geldi, siz olsanız ne düşünürdünüz?
oğğğğ eşim duymasın görmesin kalpten gider)))
nasıl oda takımı hariç diğerlerini erkek tarafı yapıyorsa ve bunu ad etmiyorlarsa, sadece bir odayı kız tarafı yapar ve bunun lafı olmaz ki burda eşin haklı kusura bakma. mantıken düşündüğün zaman erkek tarafı eşyaları alıp yanında nasıl altın takıyorsa, kız tarafı da odanın birini yapıp yanında bişey takmaları gerekir. yani beni yanlış anlamanı istemiyorum.
Onun kardesi evlense ceyrek mi takicakti acaba:)) biraz empati kurmayi denemeli al karsina konus canim
içinizden ne geliyorsa onu yapın kardeşim bana bunu aldı ben ona aynısını yapmam gerek demeyin. eşinizle bu muhabbetleri yapmayın bile. siz eşinizle hem fikir olun zaten gidip gelirsiniz kardeşiniz o sizin sizde ona farklı hediyeler alırsınız zamanla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?