Eşimden Sakladığım Olay Ve Kaygılarım

Siz o treni kaçırmışsınız maalesef. Şimdi söyleseniz inandırıcılığı olmaz velev ki eşiniz inandı bu duruma neden bana bunca zaman söylemedin aptal yerine koydurdun demez mi bana yapılsa ben derim mesela

Haklısınız, ben de böyle düşünürdüm. Taciz karşısında donup kalma refleksim var. Fiziksel olarak rahatsızlanıyorum. Geçmişte yaşadığım ve karakolluk olacak kadar büyüyen, buraya ifşa olmamak adına yazamayacağım bir olay var daha gençken başıma gelen. Bu olaydan sonra ptsd yaşamış ve aylarca ilaç kullanmıştım. Bu konuda kendimi aşamıyorum. Çok güçlü biri olduğumu düşünsem de hala aynı çocukken verdiğim tepkilerle bugünküler maalesef.

Benim kaynım da bana sabah yeni uyandigim bir an huri gibi olmuşsun demisti. Ben de gözlerimi devirdim sinirle anladı bir daha olmadı. Normalde ciddi biriyse alkolluyken dediklerine takılma tabiki. Şu an bunu gündeme getirmen iftira attigin sonucuna çıkar

Geç kalmışsınız olduğu zaman söylemeliydiniz. Şimdi iftira atıyor derler, ortalıklığı bozmak için söylüyor derler. Zaten görüşmüyormuşsunuz olurda bir gün görüşmeye başlarsa eşiniz siz tedbirli olun o ortamlarda telefon kamerası falan açın o yanınıza gelecek olursa.

Nasıl ya. Nasıl bu kadar hadsiz olabiliyorlar aklım almıyor.

O zaman da söylerdi aynı şeyleri söyleyecek olanlar. Farklı bir durum olmazdı ki? Yine iftira atıyor derlerdi. Taciz olaylarının çoğu bu yüzden gizli kalmıyor mu zaten? Gerçekten kötü şeyler yaşayan insanlar, asıl mağdurlar bir de üstüne elalem ne der kaygısından susmuyor mu? Bu da o hesap oldu işte. Yeni gelin olduğunuz ailenin bir evladının nasıl bir şeref yoksunu olduğunu ortaya atıvermek kolay mı dibine kadar gerçek olsa da? Ben o saatten sonra o ailenin bana karşı alacakları tavırları kaldırıp kaldıramayacağımdan da emin olamadım. Korktum. Çok iyi tanımıyordum daha çok yeniydim. Üç yıllık evlilikten sonra aileyi daha yeni tanıdığımı hissediyorum. Eşimle aramızdaki bağın güçlü olduğunu düşünüyorum. Ancak cesaretimi toplayıp üç yıl sonra buraya konu açmam bu sebepten. Yoksa güncel bir olay yok, gelecek kaygısı ve biraz da iç dökmekti amacım.

Bence gec kalmissiniz hersey zamaninda olmalı bence birdaha boyle birseye yeltenmesini bekleyin olursa o zaman söyleyin simdi soyleseniz belki size inanmayacaklar bile

E o zaman söyleyin şimdi. Yani olduğu zaman susan sizsiniz kimseye danışıp da onların aman sus demesiyle susmamışsınız ki.
Birde eşimi maddi olarak sömürmelerini istemiyorum diyorsunuz yani bu olayı kullanarak buna engel olmak isteyen sizsiniz bilmem farkında mısınız?

“Bu olayı kullanarak” tabiri doğru olmuyor. Böyle bir şeye yeltenen birinin her şeyi yapabilecek karakterde biri olduğunu düşünüyorum ben. Ortaklıklarını bitirmeleri de bu yüzden içimden geçen dileğim. Bugüne kadar dillendirmedim. Farklı konularda anlaşmazlıklar yaşıyorlar. Kendiliğinden bu sonuca varmalarını arzu ediyorum.

Söylemek ya da söylememek ayrı bir konu. İçimi dökmemi yanlış anladınız herhalde, fikrinize tepki vermişim gibi. Öyle değil. Sizi dinliyorum. Fikrinize değer veriyorum. Sadece içimden geçenleri söylüyorum. İki seçeneğe de aynı yakınlıkta olduğum için tereddüt yaşıyorum zaten. Bu konuyu reelde de kimseye anlatmadım. Nasıl bir ikilem içinde olduğumu tahmin edemezsiniz her mesai saati içinde. Yaşadığım ve anlattığım şeyin samimiyetine inanıyorsanız lütfen beni kırmayın. İnanmıyorsanız da zaten sizin duygunuz ve düşüncenizdir.

Kırmak için söylemiyorum ne kadar zor bir durum tahmin edebiliyorum hiç kolay değil. Ama evet yazdıklarınızdan bu durumu kullanmak istiyormuşsunuz gibi algılanıyor ha kullansanız da hakkınız var öyle rezil biri sizin maddi durumunuzdan faydalanması zaten.
Eşiniz zaten onun karakterini biliyordur,bazen bazı sorunlardan kurtulmak için darbe yemek gerekiyor. Eşiniz o darbeyi görünce ortaklığı bozar zaten. Böyle biri önünde sonunda kazık atar.

Eşim finansal konularla ilgili değil, o işler abisinde. Eltim 2 yıl önce benden daha az maaş alıyordu, şu anki vaziyetini görüşmediğimiz için bilmiyorum. Ben o esnada kendi işimi de kurup diğer yandan birikim yapmaya başladım ama ona rağmen yaşam standardımız onlarınki kadar yüksek değil. Bizden daha farklı yaşadıklarını biliyorum. İşyerlerine gitmediğim ve aralarındaki maddi konulara hiç karışmadığım için detaylı bilgim yok. Hamile kalana kadar bütün bunlar umrumda da değildi. Gönlümüzce yiyor içiyorsak, bir zorluk yaşamıyorsak neden dert edeyim? Bir tık fazla yesinler, ne yapayım? Beni hamilelik itti biraz da aslında bunları düşünmeye. Ben zaten kendi başımın çaresine bakmaya alışığım. Elden ayaktan düşmediğim sürece para kazanmayı da harcamayı da biriktirmeyi de bilirim. Hamileliğim çok yeni ve çok zor geçiyor, ben elden ayaktan düşersem eşime güvenebilmeliyim çünkü bizim sorumluluğumuzda olan bir birey katılacak belki hayatımıza. Peki ya birileri benim çocuğumun hakkını yerse ben nasıl hesap veririm ona yarın? Ailemin, babamın amcamlara karşı verici olabilmek adına bana yaşattığı şeyleri mercimek tanesi kadar da olsa çocuğuma yaşatma fikri çok korkunç. Beni tekrar bu düşüncelere iten de bunlar oldu açıkçası. Uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın. Yıllarca içinde tutunca böyle oluyor.

Eşinizle bu maddi kaygılarınızı açık açık konuşmayı denediniz mi?

Eşinizle bu maddi kaygılarınızı açık açık konuşmayı denediniz mi?
Evet, abisi eşinin maaşına büyük bir zam aldığını söylemiş. Maddi konularda yanlış yapmayacağına inanıyor abisinin. Belki de doğrudur, bilemiyorum. On katına falan çıkmıştır maaşı Yaşamlarıyla ilgili detay versem gözüm kalmış gibi algılanır şimdi gerek yok ama arada oldukça büyük fark var onu söyleyebilirim.

Kötü niyetli birinin penceresinde bakacak olursak bence o adam sizin üstünüze bilerek oynuyor. Yarın bir gün eşini denedim ama hiç ses etmedi, bulduğu ilk fırsatta seni terk eder vs derse kötü siz olursunuz. Ayriyeten neden korkuyorsunuz. Kendinizi korumak için kocanıza ihtiyacınız yok. Bir tokat vuramadınız mı yüzüne adamın. Paranın yarısı sizden çıkarken eğer üç pay olsun istiyorlarsa, sizden o payı parasını verip alabilirler. Lütfen biraz gözünüzü açın.

Olay olduğu zaman, "abinin bana bu söylediğine hiç anlam veremedim . Çok tuhaf .
Alkolü fazla kaçırdı herhalde"
diye usulünce söylemeliydiniz..

Şimdi görüşmediğiniz etmediğiniz insan için;
bana fi tarihinde şöyle demişti demek, resmen kusur arıyor..
düşündü düşündü hehh buldu bir şeyler ortaya çıkardı
Gibi bir izlenim oluşturur.

Yok ben ille söylemek istiyorum diyorsanız. bir gün bana taciz etti şeklinde değil de ,

"Abin alkollüyken ne dediğini bilmezdi zaten. Böyle saçma sapan şeyler söylerdi geçmiş zaman neyse , Görüşmüyor olmak çok iyi bir karar gerçekten"
diyerek laf arasında geçirebilirsiniz..

Kadınların bu hayatta işi zor.erkekler 1 günlüğüne kadin olsa acaba dayanabilirlermiydi?
Bunu yapan dış kapının dış mandali olsa, söylersiniz ama akraba olunca nedense kimse tacize yada tecavüze inanmak istemiyor. Hele hele bu kişi kardeşse hiç inanmak istemiyorlar.zaten eltinizde bas ağrıtacak, olmayan senaryolar yazacak birisine benziyor.yani ne denebilir ki,mümkün olduğunca gorusmemek gerek.

Vuramadım, kaçtım. Kusup ağladım. Günlerce canım sıkkın gezdim. Aptallıktı. O zaman söylemeliydim.

Bence söylemenin alemi yok. Eşin abisine toz kondurmaz suçlu sen olursun

Keşke olay olur olmaz anlatsaydınız, şimdi açıklarsanız sanki aslında aranızda bir ilişki yaşanmış da sonradan aranızda bir anlaşmazlık çıkınca siz iftira atıp onu karaliyormus durumuna düşebilirsiniz, kaynınız belli ki namus yoksunu sizi böyle bir duruma düşürebilir bende gözü var bile der, üstelik maalesef erkekler eşlerinden daha çok kendi ailesine inanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…