Eşimden Sakladığım Olay Ve Kaygılarım

Kesinlikle haklısınız. Her ne kadar eşimin böyle biri olmadığını bilsem de ben bile tereddüt yaşıyorum. Eşim çok geniş gönüllüdür. Maddi konularda da manevi konularda da hiçbir zaman eli sıkı veya hesapçı biri olmadı. Buna rağmen bugün bu konuyu açmam evliliğimizin de, aile ilişkilerimizin de bütün dinamiğini değiştirir. Günlük hayatımızı çok etkiler.

Eşinizin kardeşi size asılıyor
Siz de örtbas ediyorsunuz. Bu saatten sonra eşiniz size nasıl inanacak?

Eşinizin kardeşi size asılıyor
Siz de örtbas ediyorsunuz. Bu saatten sonra eşiniz size nasıl inanacak?
Hayatınızda hiç mi tacize uğramadınız veya etrafınızdaki kimsenin başına mı gelmedi bilmiyorum ama “örtbas etmek” ne demek biliyorsunuz değil mi? Kendi çıkarı için bir olayı gizlemeye, hasıraltı etmeye örtbas etmek denir. Bir kere olsun empati kurmuş olsanız şu kelimeleri kullanmazsınız. Utanma, öfke, üzüntü, kaygı duygularını bir arada yaşıyorsunuz ve donup kalıyorsunuz tacize uğrayınca hanımefendi. Bir de üzerine insanlar sizin “kuyruk salladığınızı” düşünebiliyor.

Herkes tacize uğrayabilir,ama susup oturursanız esas suçlu duruma düşersiniz. O anda tepkinizi ortaya koysaydınız şimdi ortada ne ortaklık kalmıştı ne de ailevi ilişki. Ki olması gereken buydu.

Kimse sizin kuyruk salladığınızı düşünmezdi. Bir hemcinsimin tacize uğramasını anlayabilmek için empati yapmama gerek yok,kadın beyanı esastır,tacize uğradım diyorsa tacize uğramıştır benim gözümde. Ayrıca tacize uğrayan binlerce kadın geliyor benim gönüllü çalıştığım kuruma. Kaldı ki siz bir de değil iki defa aynı insanın tacizine uğrayıp hala susuyorsunuz. Donup kalmak değil bu. Ahlaksız bir insanı cezalandırmamak sadece. Sanıyor musunuz o adam 3.defa gelmeyecek?

Kimse sizin kuyruk salladığınızı düşünmezdi.
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Ben Türkiye’de yaşıyorum. Okul arkadaşımın uğradığı tacizi okul idaresine şikayet ettiğim için “Sen o etek boyuyla tecavüze uğramadığına şükret” cümlesini kulaklarımla duydum.

O zaman tepki verseniz iyiydi ama bence şimdi söylerseniz eşinizi zor duruma düşürmüş olacaksınız. Aradan bu kadar zaman geçince söylemeye karar verince (2 kere olmuş zamanında soylenmemis) sanki aslında olayı göz ardı etmişsiniz de mal için söylemişsiniz gibi gözüküyor. Adam için ciddi anlamda zor bir durum. Bir.yanda abisi bir yanda karısı. Olay tekrarlanırsa söyleyin bence ama şu anda eskiyi ortaya çıkarmak sizi de daha huzurlu etmeyecek.

Evet haklısınız çok. Ben de bu konuyla ilgili dediğiniz gibi bir karar almaya daha yakınım sizin gibi düşünceli ve yardımsever arkadaşların da tavsiyeleri ile. Teşekkür ederim

Peki pes mi ettiniz? Ne olursa olsun tacize karşı durmadınız mı? Napalım yani Türkiyede yaşıyoruz diye susalım mı hepimiz?

Okul idaresi utanmazdır,milli eğitime gidersiniz,o da sizi dinlemezse bakanlığa çıkarsınız. O da mı dinlemedi,dava açarsınız. Her üstün bir üstü daha var bu ülkede.

Ben asla pes etmedim,etmem de. Siz de susmayın. Tacize uğrayan susarsa nasıl ispatlayacağız bu sapıkları?

Ne güzel, adam taciz ediyor ben travma yaşadığım için “suçlu” oluyorum. Kafanız çok güzelmiş, güle güle kullanın.
Kusura bakmayın ama haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz. Aynı adam sizi iki kere taciz ediyor ve siz susuyorsunuz. Bu kabul edilemez bir durum. Neyi bekliyorsunuz?

Evet, 16 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Ailesi tacize uğradığını söylediği için kızı okuldan alıp tüm çevresinden izole ediyor, evde dayak yiyor eteği yüzünden. Karakolda derdini anlatmaya çalışırken polisler bıyık buruyor. Bu kız tacize “yeterince” direnmediği için kendi suçlu. Helal valla kafanıza. Yazık sizin çalıştığınız kuruma gelen, sizinle muhatap olan kadınlara.

Benimle muhatap olan kadınlara ben şikayetçi olmalarını söylüyorum. Aynen size de söylediğim gibi. Aralarında asker eşi olanlar var,polis eşi olanlar var, hatta iş adamı eşi olanlar da var,öğretmen eşinin tecavüzüne uğrayanlar da var. Hiç biri susmadı. Susun da demedim. Polis bıyık buruyormuş,savcılığa gidersiniz o zaman. Susmanız sizi haklı çıkarmaz,bir arpa boyu da yol alamazsınız. O tacizci sapıklar da nasıl olsa kadınlar susuyor diye kendilerine başka kurbanlar bulurlar.

Canınız nasıl isterse öyle davranın. Ama suçluya karşı susmak,onunla aynı fikirde olduğunuzu gösterir. Bu kadar.

Tecavüze uğrayıp susan kadın diye bişey yoktur bu ülkede diyosunuz Tamam o zaman.
Konunun buraya gelmesine hiç gerek yoktu. Siz de haklısınız. Doğru olan “teoride” sizin dediğiniz. Hayat pratiği öyle olmayabiliyor.

Bu ülkede yoktur demedim ki,susmayın dedim arkadaşım. Siz de susmayın,kimse de susmasın. Sustukça artıyor bu ahlaksızlar diyorum ,siz beni anlamıyorsunuz. Sizin 10 tane yaşanmışlığınız,duymuşluğunuz var ise benim belki 1 milyon olmuştur. Sığınma evi gönüllüsü olarak çalışıyorum diyorum, aklınız alıyor mu benim bunların aksini söyleyebileceğime?

Sacmalamayin soylenir mi
Zamanında soylenmeyen şey

Mağdurları sırf susuyorlar diye eşit suçta görmenize inanamıyorum.

Mağdurları sırf susuyorlar diye eşit suçta görmenize inanamıyorum.
İnanmayın peki. Taciz bir suçtur,susmakla bir yere varamazsınız. Ki zaten varamamışsınız. Eşiniz kardeşim diyor hala sapığın birine.

Bu saatten sonra eşinize bir şey söylemeyin. İşe yarayacağını sanmıyorum. Tekrar yapacaktır kayınbirader kişisi. Keşke yapmasa ama yapar,huylu huyundan vazgeçmez çünkü. O zaman eşinize söylersiniz.

Sarkıntılık kelimesini açar mısınız tam olarak naptı ne dedi sizi kardeşi gibi görüp o sammiyetle yakınlık kurmuş olma durumu var belki tam izah ederseniz daha net anlayıp yorumlayabiliriz

Sarkıntılık kelimesini açar mısınız tam olarak naptı ne dedi sizi kardeşi gibi görüp o sammiyetle yakınlık kurmuş olma durumu var belki tam izah ederseniz daha net anlayıp yorumlayabiliriz
Burada yazmıştım, yukarıda kalmış. Kardeşlik duygusu ile maalesef uzaktan yakından ilgisi yok.

Burada yazmıştım, yukarıda kalmış. Kardeşlik duygusu ile maalesef uzaktan yakından ilgisi yok.
Hadi esinize soylemediniz ama su adam iki laf deseydiniz bari. Terbiyesiz, yakisiyo mu sana boyle konusmak girmissin dibime kalkip 2 carpar bi de ciglik atarim gorursun x I y yi deseydiniz bari.
Konu buyuk bir cig habercisi gibi ekonomik olarak da piskolojik olarak da bu cift sizi cok yipratir. Tedbirinizi alin esinizle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…