Eşime anlatmalı mıyım ?

Ama kızın anlattıkları her şey uyuşuyo. Onların yanında yaptığım olan biten hareletleri başka başka şekillerde düşünüp kendi aralarında dedikodumu yapmışlar.

Kesinlikle katılıyorum size. Bakalım bu akşam eşimle konuşmayı planlıyorum. Burdaki yorumların fazlasıda eşimin bilmesi yönde zaten. Buna karar verdim, inşaAllah hayırlısı olur.

kızın ayıbı büyük .
dedikodu yapmaya mı gelmiş . çok ayıpladım
bence gitsin babaannesine vs sine söylesin . neden arkadından konuşuyorsunuz . yüzüne söyleyin . dedikodu günahtır diye

ayıp yaptığı
madem bunu duydunuz , öğrendiniz . eşinize söyleyin .
kız geldi böyle böyle anlattı bana diye.

Ben kizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum seni sevip benimsemiski babannesi annesi bile olsa konusulanlari sana demis. Bence seni benimsedigi icin soylemis. Yoksa kizcagiz o yokken olup biteni ne bilsin?

Ben olsam esime soylerim, yaptigim iyilikleri de hatirlatir basina kakarim. Digerleriyle de arama mesafe koyarim.

Bende dediğinizi yapmayı düşünüyorum.

Ben eşime anlatırım ama sıkı sıkıda tembihlerim hiç bişey anlatma kızı utandırma üstüne çok giderler diye. Hem kız güvenip anlatmış güvenini boşa çıkarmak olmaz hemde içerden bir muhbiri kaybetmek istemem

Ben olsam hemen eşimle konusmazdim
gizliden gizliye mesafe koyardim onlara

Yeri geldiğinde herkesin ortasında elaleme ne yapsan yaranamiyorsun arkandan 1000 iyiliğin olsun yine konusuyorlar derdim

Kızın laf getirip götürmesine izin verirdim
Daha bu anlatilan kismiysa neler var neler
Ayrıca kızın kötü niyetli olduğunu düşünmedim ben
Keşke bana böyle benim arkamdan konuşulan lafları söyleyen bir arkadaşım akrabam olsa gerçek dost demektir bu
Asıl senin arkandan bin türlü sey konuşulduğu halde sessiz kalandan hoşlanmam ben

Bugün size sizin hakkınızda yapılan dedikoduları anlatan kişinin yarın o kişilerle birlik olup hakkınızda dedikodu yapmayacağınızı bilemezseniz ben kıza çok güvenmedim ama yerinizde olsam eşime ufaktan çıtlatır ve bahsi geçen diğer kişilerle de arama ciddi bir mesafe koyardım ve sürekli onları rahatsız edici şeyler yapardım açıkçası

Bence söyle. Söyle ki eşin nasıl onların nankör olduğunu görsün canım.

Ya söyleme diyenler,millet konusmaya utanmamıs bunca ıyılıge karsılık,bılsın aılesının ne mal oldugunu bence.. illa ki söylerim.. hatta ben kızın yanına çağırırdım eşimi,merak etme aramızda kalacak bak anşat o da duysun diye..

yengem onun bunun benim hakkında söylediklerini söyleyip dırdu sonuc küstüm uzaklastım . ama yemgemde gözümde cok fettan ve güvenilmez laf tasıyor ara acmak için.

cok cirkin yiğenin söyledijleri nerden biliyoraun cıkarı yok

Kız daha küçük, hayatın gerçekleri ile tanışmamış :)
Sizi kendine yakın görmüş ki anlatmış safça duygularla. Yoksa anlatılmaması gerektiğini bilirdi.

Ben yerinizde olsam eşime hiç bir şey söylemezdim. Çünkü erkeklerin %90’ı ailelerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyorlar ve mutlaka savunmaya geçiyorlar. Size kalkıp da “e sen de kadının yere düşen eşarbını alsaydın, yaşlı kadın yere mi eğilsin, sen gençsin” gibi annesini haklı çıkaracak bir şey derse daha çok üzülürsünüz.

İkinci olarak bu kıza kesinlikle içimde hissettiklerimi anlatmazdım. Kızgınlıkla ağzımdan çıkacak kötü bir lafı öbür tarafa iletir, ellerine koz vermiş olurum.

Üçüncüsü, yeri gelince bunu kayınvalidem ve görümcemle yüz yüze konuşurum. Diyelim yere eşarp düştü yeniden, hemen eski konuya bağlayıp “anne benim arkamdan orda burda böyle şeyler diyormuşsunuz, size yakışmıyor hiç, beni üzerseniz oğlunuz da üzülür, haberiniz olsun” der, kızın ismini vermeden olaylardan haberdar olduğumu bilmesini sağlardım.

Ama kesinlikle eşime şikayet etmezdim.

eşin ortalıgı karıstırmayacak bir tipse anlat
kız seni sevmiş yakın bulmus kı herseyi anlatmıs sana

kız gitmeden onun yanında böyle dedi seninkilerin derdi neymiş sorar mısın demelisin yoksa sonra kız inkar eder suçlu olursun böyle bir sey varsa başından tavrını koymalısın

O kız yeğen ortalık karıştırmaya gelmiş.Aileyle ilgili onunla paylaşım yapmasanız sizin yararınıza.
Birde kaç yaşında bilemedim ama 11 12 yaşlarındaysa o yaslar duyduklarını biraz abartabilirler.
Belli ki bu kız sizi seviyor sevgisinden sizin için yorumlanan herşeyi kafasında büyütmüş olabilir.O yüzden temkinli olun bir daha size gelip birşey anlatmamasini ve üzüldüğünüzü anlatın.
Eşinizede anlatacaksınız biraz yumuşatarak anlatın ve üzüldüğünüzu belirtin.
Aslında ben şöyle düşünüyorum kayinvalideniz kayinbabaniz sizi seviyordur hani onlara hep iyiydim. Her işlerine koşuyordum dediğiniz için yazıyorum. Ama sanki o konuşanların arasında biri ortalık bulandırıyor gibi belki o yüzden ağızlarında bir iki şey çıkmış olabilir.
Yani Tepkileriniz kontrollü olsun derim ben.

Burda da evet kayinvalide eşarbi yerden almamaniza içerlemiş olabilir konuşmuşta olabilir çok abartılmayacak bir durum eşinize söylemenize değmez. Çünkü kayinvalideniz burda haklı. Harbiden neden esarbi yerden kaldirmadiniz?

Ben zaten onlara bol bol iyilik yapıyorum esarbida yerde kalsın mı dediniz? Ufak tefek te olsa saygisizliklariniz mı oluyor? Bilemedim şimdi sizde pek masum gelmediniz şimdi.

Açıkçası
Diğer konuşulanlarda bu kadar basitse gidip ortalığı ayağa kaldırmaniza değmez.
Abartmaya gerek yok

bence söyle eşine. hayırdır ben kötü bir şey mi yaptım sizinkilere nedir bu arkadan konuşmak hiç yakışmış mı de. ama yeğen de yanınızdayken yap.

X bana bunlari anlattı. Yalan dogru bilemem ama neden anlattı anlamadım. Ayrica dogruysa ben kimseye bir kötülük etmedim,ayıp etmişler diye üstünkörü anlatın geçin.
Hepsiyle de mesafeli durun.
Laf taşıyan da dahil olmak üzere.

Bu mudur yani?
Belki görmediniz?
Bununda dedikodusu yapılır mı yani?
Düştüyse kaldırsın prenses midir nedir anlamadım ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…