Bence burda kıza ayıp olmuş. Ben de küçük kız sandım. Onların arkanızca konuşması iyi olmamış amma kıza ayıp. Siz ne kadar iyi olsanız da konuşan mutlaka bulacak bir şeyler. Kızı uyarın siz, yapdığının çok ayıp iş olduğunu söyleyin. Evler böyle laf gezdirenlerin üzünden dağılır.Üniversite birinci sınıfa gidiyor.
Bu ve bunun gibi şeyler hep laf olmuş evimdeki tv izlemem ve klima kullanımım bile neymiş elektrik yüksel geliyomuş hayır onlara ne anlamadım. Konuşacak şeylerim olmayınca, bunlar konuşulmuş.Bu mudur yani?
Belki görmediniz?
Bununda dedikodusu yapılır mı yani?
Düştüyse kaldırsın prenses midir nedir anlamadım ki.
Eşarbı yere düşmüş ben nerden bilebilirim ki, odam da oğlumla ilgileniyodum 5 dk durmuş zaten yerde.Burda da evet kayinvalide eşarbi yerden almamaniza içerlemiş olabilir konuşmuşta olabilir çok abartılmayacak bir durum eşinize söylemenize değmez. Çünkü kayinvalideniz burda haklı. Harbiden neden esarbi yerden kaldirmadiniz?
Ben zaten onlara bol bol iyilik yapıyorum esarbida yerde kalsın mı dediniz? Ufak tefek te olsa saygisizliklariniz mı oluyor? Bilemedim şimdi sizde pek masum gelmediniz şimdi.
Açıkçası
Diğer konuşulanlarda bu kadar basitse gidip ortalığı ayağa kaldırmaniza değmez.
Abartmaya gerek yok
Hiçbir şey söyleme bekle. Çünkü bu kız dönünce de senin laflarını diğerlerine yetiştirecek. Onlar da sana hesap soracak. Bu laf taşıyanların klasik davranışları... Ben olsam duymazdan gelirdimMerhaba kk’nın güzel hatunları..
Uzatmadan konuma gireyim, sizleri sıkmayayım.
Eşimin kız yeğeni öğlen bize geldi, beraber akşam yemeği yedik.
Eşim gelmeden önce sohbet ederken konu konuyu açtı ve “senin hakkında babaannem, annem, halam konuşuyor ” dedi. Nasıl yani dedim ?
Bana olan biten her şeyi anlattı. Öyle kötü bahsediliyor muşum ki... Ben bile cidden bu muyum ben ? dedim.
1,5 senelik evliyim iyiliklerimin konuşulmasını sevmem ama onlara haddinden fazla iyiliğim ve her aile üyesinde emeğim olmuştur.
O yüzden çok şoke oldum. Yüzüme de gülen tipler bu arada.
Eşim eve geldiğinde hiç bir şey fark ettirmedim. Çünkü kız şuan bizde bir günlüğüne yatılı kaldı. Ama yarın söylesem mi ? Yoksa söylemeyip onu üzmesem mi ?
Çok arada kaldım bir el atıverin hanımlar.
Not: kız yalan söyleyecek bir tip değil.
Düşen eşarbı kaldırmamak ne zaman saygısızlık oldu ki??? Belki beli ağrıyor eğilmek istemedi, belki görmedi hizmetçi değil ki kadın her an hizmet yapacak. Kadının her hareketine kusur buluyorlar bence.Burda da evet kayinvalide eşarbi yerden almamaniza içerlemiş olabilir konuşmuşta olabilir çok abartılmayacak bir durum eşinize söylemenize değmez. Çünkü kayinvalideniz burda haklı. Harbiden neden esarbi yerden kaldirmadiniz?
Ben zaten onlara bol bol iyilik yapıyorum esarbida yerde kalsın mı dediniz? Ufak tefek te olsa saygisizliklariniz mı oluyor? Bilemedim şimdi sizde pek masum gelmediniz şimdi.
Açıkçası
Diğer konuşulanlarda bu kadar basitse gidip ortalığı ayağa kaldırmaniza değmez.
Abartmaya gerek yok
Şöyle düşünüyorum. Eşarp olayı evinizde gerçekleşmiş ve sadece siz biliyordunuz.şimdide haberim yoktu diyorsunuz .Ufak ufakta olsa iyilik yapmışaınız bile onların konuşacağı birseylerde yapmışsınız.Eşarbı yere düşmüş ben nerden bilebilirim ki, odam da oğlumla ilgileniyodum 5 dk durmuş zaten yerde.
Ben evde dur bakalım kayınvalidem yere bir şey düşürmüşse alayım diye mi gezeyim ?
Masum olmadığımı düşünmüşsünüz, nedir bunu düşünmenize sebep ?
Kayınvalideme bu dediklerinizi söylesem ortalığı o ayağa kaldırır. Benide iftiracı olarak adlandırır. Bende kızı sevdiğim için ele vermek istemem ve ihale de bana patlar.Kız daha küçük, hayatın gerçekleri ile tanışmamış :)
Sizi kendine yakın görmüş ki anlatmış safça duygularla. Yoksa anlatılmaması gerektiğini bilirdi.
Ben yerinizde olsam eşime hiç bir şey söylemezdim. Çünkü erkeklerin %90’ı ailelerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyorlar ve mutlaka savunmaya geçiyorlar. Size kalkıp da “e sen de kadının yere düşen eşarbını alsaydın, yaşlı kadın yere mi eğilsin, sen gençsin” gibi annesini haklı çıkaracak bir şey derse daha çok üzülürsünüz.
İkinci olarak bu kıza kesinlikle içimde hissettiklerimi anlatmazdım. Kızgınlıkla ağzımdan çıkacak kötü bir lafı öbür tarafa iletir, ellerine koz vermiş olurum.
Üçüncüsü, yeri gelince bunu kayınvalidem ve görümcemle yüz yüze konuşurum. Diyelim yere eşarp düştü yeniden, hemen eski konuya bağlayıp “anne benim arkamdan orda burda böyle şeyler diyormuşsunuz, size yakışmıyor hiç, beni üzerseniz oğlunuz da üzülür, haberiniz olsun” der, kızın ismini vermeden olaylardan haberdar olduğumu bilmesini sağlardım.
Ama kesinlikle eşime şikayet etmezdim.
Bir eşarbi yerde görüpte almak hizmetçilik mi?Duruma lütfen tarafsız bakın. Ben taraf tutarak yazmıyorum. Herkes yere düşen şeyi alır diye düşünerek yazdım.Düşen eşarbı kaldırmamak ne zaman saygısızlık oldu ki??? Belki beli ağrıyor eğilmek istemedi, belki görmedi hizmetçi değil ki kadın her an hizmet yapacak. Kadının her hareketine kusur buluyorlar bence.
Çünkü o zaman bebeğim bir aylıktı ve gaz sancısı çekiyordu devamlı ağlıyordu onu bırakamıyordum. Odadan çıktığımda bana neden eşarbı yerden kaldırmadın diye sinirlendi ve o gün bizde kalacaktı birden kapıyı çarptı çıktı gitti. Ben burda yaşadıklarımı paylaşmaya gelmedim. Yaptığım iyilikleri, hamile halimle 3 ay onları evimde ağırladığımı, görümcemin çocuğuna 4 ay benim baktığımı, kaynımın hanımıyla arasının bozulduğunu gelip 2 ay bende kaldığını ve üstünü yıkayıp, ütülediğimi, yemek yaptığımı ve bunları yaparkende 9 aylık hamile olduğumu var sayarsak ki 1,5 senelik evliye göre çok fazla fedakarlık yapmışım değil miŞöyle düşünüyorum. Eşarp olayı evinizde gerçekleşmiş ve sadece siz biliyordunuz.şimdide haberim yoktu diyorsunuz .Ufak ufakta olsa iyilik yapmışaınız bile onların konuşacağı birseylerde yapmışsınız.
Eşarp dışında sizi rencide eden başka ne söylemişler. Çok yüzeysel anlattığınız için bende karşılıklı birşeyler yasamissiniz izlenimi verdi .O zaman ortalığı da bulandırmaya gerek yok
Ee kendi alsın madem benden niye bekliyor. Kendi 53 yaşında benden daha çok kendine bakar ve diridir.Bir eşarbi yerde görüpte almak hizmetçilik mi?Duruma lütfen tarafsız bakın. Ben taraf tutarak yazmıyorum. Herkes yere düşen şeyi alır diye düşünerek yazdım.
Pardon o zaman .Bu durumda haklısınız tabi ki yüzünüze karşı oğluma birini bulamadım diyorsa bitmiştir.Yani Yeğenden önceki durumlara göre bitmiştir.Mesafenizi koyun . Eşiniz de bileceği kadarını bilsin .Çünkü o zaman bebeğim bir aylıktı ve gaz sancısı çekiyordu devamlı ağlıyordu onu bırakamıyordum. Odadan çıktığımda bana neden eşarbı yerden kaldırmadın diye sinirlendi ve o gün bizde kalacaktı birden kapıyı çarptı çıktı gitti. Ben burda yaşadıklarımı paylaşmaya gelmedim. Yaptığım iyilikleri, hamile halimle 3 ay onları evimde ağırladığımı, görümcemin çocuğuna 4 ay benim baktığımı, kaynımın hanımıyla arasının bozulduğunu gelip 2 ay bende kaldığını ve üstünü yıkayıp, ütülediğimi, yemek yaptığımı ve bunları yaparkende 9 aylık hamile olduğumu var sayarsak ki 1,5 senelik evliye göre çok fazla fedakarlık yapmışım değil miulasimiz
Benim kayınvalidemse elektrik faturası çok fazla gelmiş yabi klimayı açarsa olacağı bu diye oralarda söylenen, yok onlra gidince yoruluyorum diyen, üstelik iş yaptırmam, yaptığı tek şey bebeğimi sevmek olur, yok ben ev hanımı olmayı becerememişşm, gönlündeki gibi biriyle oğlunu evlendirememiş, zaten iyi kayınvalideye kötüler hep denk gelirmiş. Deşifre olmamak adına yazamıyorum diğer msjlarda belirttim görümcem burayı takip ediyor.
Çünkü o zaman bebeğim bir aylıktı ve gaz sancısı çekiyordu devamlı ağlıyordu onu bırakamıyordum. Odadan çıktığımda bana neden eşarbı yerden kaldırmadın diye sinirlendi ve o gün bizde kalacaktı birden kapıyı çarptı çıktı gitti. Ben burda yaşadıklarımı paylaşmaya gelmedim. Yaptığım iyilikleri, hamile halimle 3 ay onları evimde ağırladığımı, görümcemin çocuğuna 4 ay benim baktığımı, kaynımın hanımıyla arasının bozulduğunu gelip 2 ay bende kaldığını ve üstünü yıkayıp, ütülediğimi, yemek yaptığımı ve bunları yaparkende 9 aylık hamile olduğumu var sayarsak ki 1,5 senelik evliye göre çok fazla fedakarlık yapmışım değil miulasimiz
Benim kayınvalidemse elektrik faturası çok fazla gelmiş yabi klimayı açarsa olacağı bu diye oralarda söylenen, yok onlra gidince yoruluyorum diyen, üstelik iş yaptırmam, yaptığı tek şey bebeğimi sevmek olur, yok ben ev hanımı olmayı becerememişşm, gönlündeki gibi biriyle oğlunu evlendirememiş, zaten iyi kayınvalideye kötüler hep denk gelirmiş. Deşifre olmamak adına yazamıyorum diğer msjlarda belirttim görümcem burayı takip ediyor.
Asıl demiş ya oğluma gore bir gelin bulamadımŞimdi hamile halimle kimse benim evimde 3 ay kalamaz. Kimsenin çocuğuna 4 ay değil 4 gün bakmam. Kaynım da gelip 2 ay kalamaz. Hele onun çamaşırını yıkamak hizmet etmek kısmına hiç girmiyorum.üstelik karnınız burnunuzda yaptınız bunları. Ne gerek vardı tüm bunlara. Bakın kıymeti bilindi mi? O kayınvalidenize çok sinirlendim. Daha yeni evli sayılan kadın her türlü özveriyi göstermiş hanfendi şımarmış. Ayıp ya insan söylerken utanır. Bir insan hiç mi kıymet bilmez. Ona benim gibisi lazımdı.
Yapmayın lütfen. Görün bunları. Eşinize de söyleyin. Aranıza mesafe koyun. Bir daha da iyilik filan yapmayın bunlara. Haketmiyorlar çünkü. Biri benim çocuğuma 4 ay bakacak aylarca evini açacak. Ben ona nasıl teşekkür edeceğimi şaşırırım. Pes yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?