Eşime anlatmalı mıyım ?

Üniversite birinci sınıfa gidiyor.
Bence burda kıza ayıp olmuş. Ben de küçük kız sandım. Onların arkanızca konuşması iyi olmamış amma kıza ayıp. Siz ne kadar iyi olsanız da konuşan mutlaka bulacak bir şeyler. Kızı uyarın siz, yapdığının çok ayıp iş olduğunu söyleyin. Evler böyle laf gezdirenlerin üzünden dağılır.

Bu mudur yani?
Belki görmediniz?
Bununda dedikodusu yapılır mı yani?
Düştüyse kaldırsın prenses midir nedir anlamadım ki.
Bu ve bunun gibi şeyler hep laf olmuş evimdeki tv izlemem ve klima kullanımım bile neymiş elektrik yüksel geliyomuş hayır onlara ne anlamadım. Konuşacak şeylerim olmayınca, bunlar konuşulmuş.

Eşarbı yere düşmüş ben nerden bilebilirim ki, odam da oğlumla ilgileniyodum 5 dk durmuş zaten yerde.
Ben evde dur bakalım kayınvalidem yere bir şey düşürmüşse alayım diye mi gezeyim ?
Masum olmadığımı düşünmüşsünüz, nedir bunu düşünmenize sebep ?

Yerinde olsam eşime çıtlatırdım. Hepsini anlatmazdım. Ve Araya mesafe koymak istiyorum derdim.

Hiçbir şey söyleme bekle. Çünkü bu kız dönünce de senin laflarını diğerlerine yetiştirecek. Onlar da sana hesap soracak. Bu laf taşıyanların klasik davranışları... Ben olsam duymazdan gelirdim

Düşen eşarbı kaldırmamak ne zaman saygısızlık oldu ki??? Belki beli ağrıyor eğilmek istemedi, belki görmedi hizmetçi değil ki kadın her an hizmet yapacak. Kadının her hareketine kusur buluyorlar bence.

Bence söylememkisin hatta kız bunları dana anlattığında hiç şaşırmamış gibi yapmalıydın ki eğer kız gidip diğer tarafta anlatacaksa ona malzeme vermemiş olurdun. Onların ne dediğini sana anlatan senin ne dediğini de onlara anlatır

Vallahi ben olsam kızı iyice yanıma cekerdim
Arkamdan ne konusuluyorsa öğrenirdim
Zamani gelince de bunlari kullanirdim

Şöyle düşünüyorum. Eşarp olayı evinizde gerçekleşmiş ve sadece siz biliyordunuz.şimdide haberim yoktu diyorsunuz .Ufak ufakta olsa iyilik yapmışaınız bile onların konuşacağı birseylerde yapmışsınız.
Eşarp dışında sizi rencide eden başka ne söylemişler. Çok yüzeysel anlattığınız için bende karşılıklı birşeyler yasamissiniz izlenimi verdi .O zaman ortalığı da bulandırmaya gerek yok

Kayınvalideme bu dediklerinizi söylesem ortalığı o ayağa kaldırır. Benide iftiracı olarak adlandırır. Bende kızı sevdiğim için ele vermek istemem ve ihale de bana patlar.

Bir eşarbi yerde görüpte almak hizmetçilik mi?Duruma lütfen tarafsız bakın. Ben taraf tutarak yazmıyorum. Herkes yere düşen şeyi alır diye düşünerek yazdım.

Çünkü o zaman bebeğim bir aylıktı ve gaz sancısı çekiyordu devamlı ağlıyordu onu bırakamıyordum. Odadan çıktığımda bana neden eşarbı yerden kaldırmadın diye sinirlendi ve o gün bizde kalacaktı birden kapıyı çarptı çıktı gitti. Ben burda yaşadıklarımı paylaşmaya gelmedim. Yaptığım iyilikleri, hamile halimle 3 ay onları evimde ağırladığımı, görümcemin çocuğuna 4 ay benim baktığımı, kaynımın hanımıyla arasının bozulduğunu gelip 2 ay bende kaldığını ve üstünü yıkayıp, ütülediğimi, yemek yaptığımı ve bunları yaparkende 9 aylık hamile olduğumu var sayarsak ki 1,5 senelik evliye göre çok fazla fedakarlık yapmışım değil mi ulasimiz
Benim kayınvalidemse elektrik faturası çok fazla gelmiş yabi klimayı açarsa olacağı bu diye oralarda söylenen, yok onlra gidince yoruluyorum diyen, üstelik iş yaptırmam, yaptığı tek şey bebeğimi sevmek olur, yok ben ev hanımı olmayı becerememişşm, gönlündeki gibi biriyle oğlunu evlendirememiş, zaten iyi kayınvalideye kötüler hep denk gelirmiş. Deşifre olmamak adına yazamıyorum diğer msjlarda belirttim görümcem burayı takip ediyor.

Tüh keşke kıza deseydin o anlatsaydı senin haberin yokmuş gibi o duyup sinirlenseydi ne güzel olurdu

Bir eşarbi yerde görüpte almak hizmetçilik mi?Duruma lütfen tarafsız bakın. Ben taraf tutarak yazmıyorum. Herkes yere düşen şeyi alır diye düşünerek yazdım.
Ee kendi alsın madem benden niye bekliyor. Kendi 53 yaşında benden daha çok kendine bakar ve diridir.

Pardon o zaman .Bu durumda haklısınız tabi ki yüzünüze karşı oğluma birini bulamadım diyorsa bitmiştir.Yani Yeğenden önceki durumlara göre bitmiştir.Mesafenizi koyun . Eşiniz de bileceği kadarını bilsin .

Herkes birbiri hakkında konuşuyor.içerik olarak ne söyledikleri önemli.inanmadan önce bir yüzleşin.doğru ise ona göre söylerseniz eşinize.yalan söyleyecek bir tip değil demeyin,kimseye güven olmaz bu zamanda.

Şimdi hamile halimle kimse benim evimde 3 ay kalamaz. Kimsenin çocuğuna 4 ay değil 4 gün bakmam. Kaynım da gelip 2 ay kalamaz. Hele onun çamaşırını yıkamak hizmet etmek kısmına hiç girmiyorum.üstelik karnınız burnunuzda yaptınız bunları. Ne gerek vardı tüm bunlara. Bakın kıymeti bilindi mi? O kayınvalidenize çok sinirlendim. Daha yeni evli sayılan kadın her türlü özveriyi göstermiş hanfendi şımarmış. Ayıp ya insan söylerken utanır. Bir insan hiç mi kıymet bilmez. Ona benim gibisi lazımdı.

Yapmayın lütfen. Görün bunları. Eşinize de söyleyin. Aranıza mesafe koyun. Bir daha da iyilik filan yapmayın bunlara. Haketmiyorlar çünkü. Biri benim çocuğuma 4 ay bakacak aylarca evini açacak. Ben ona nasıl teşekkür edeceğimi şaşırırım. Pes yani

Asıl demiş ya oğluma gore bir gelin bulamadım
Asil kendi dengi bir gelini olsaydı oğlunun evine desturla gelirdi

Konu sahibi siz bunları çok simartmissiniz
Yazdıklarınizdan anladığım eşiniz destekciniz değil
Eğer esinle aran bozulmayacaksa
Sen onlar geldiğinde suratsiz davran
Bir gün cat kapi geldiklerinde saatlerce kapıyı açma
Geç diğer odada takil

Fazla değer yerinden eder olmuş seninki
Olabildiğince evine sokma bunları
Özel günlerde bir iğne alma yoksay

Kızın yalan söylemeyen biri olduğunu nerede. Biliyorsunuz ?
Yalancı değil belki ama çok iyiniyetli birine de benzemiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…