- 27 Ocak 2016
- 120
- 46
- 48
- 35
- Konu Sahibi melek93masal
-
bir şey sormak istiyorum. kapınıza dayandıktan sonra herhalde arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymuşsunuzdur değil mi. aksi düşünülemez. e konu sahibide açık açık rahatsızlığını bildirmiş. bi zahmet bi mesafe koysun araya.
Ya kizlar kendinizi onun yerine koyun yapmayin. Kizin davranislari normal seviyo ki kiskaniyo adamin da umrunda degil bence de birak gitsin ya...
konu sahibini anlamamanız çok doğal o halde. iyi günler :)Yoo neden koyayim? Biri hala en yakın dostum. Kimse kusura bakmasın dostumla arama mesafe koyamam kimse için. Diğerleriyle okullar bitti işler değişti ister istemez mesafe girdi.
İyi de canimcim karşıma çıkan üç kişiden ikisi bende okb var diyor. Valla ben de ciddiye almıyorum açıkçası ciddi vakalar olmadığı sürece. Moda gibi bişey oldu çünkü. Resmen hastalık akımları var ülkede. İki sene önce herkeste reflu vardı mesela. Bir ara da panik atak moda olmuştu.
Ohhh misss.Ağzının üstüne kum küreğiyle çak iki tane,daha da iş falan konuşamaz.
Katiliyorum.ya arkadaşlar inanamıyorum size,
hadi konuşmanın içeriğini biliyor olsak neyse,
aynı bölümdeki iki kişinin arada işi bırakıp muhabbet etmesi sizi neden bu kadar gerdi ki.
Allahtan ofis arkadaşlarımın eşleri bu tavırda değiller. genelde erkek yoğun bir ofiste çalışıyorum.
aramızda mesafe olsa da elbette birlikte kahvaltı yapar, yemeğe gider, arada işi bırakıp çay-kahve faslı yaparız, hatta şok olacaksınız ama şakalaşıp gülüşürüz de.
nedir bu hafif meşref yakıştırması anlamadım.
bir kadın beni tuvalette sıkıştırırsa da o anki ruh halime göre davranırım. Alttan alabilirim yazık bir psikolojik sorunu vardır belki diye. ya da baya ezebilirim, ne haddine diye. ya da şakaya vurabilirim, aman kocasıyla çözsün problemini diye. kadının cevabı bana işi şakaya almak gibi göründü.
Ay çok sinir bozucuuuuuuuuevet hergün tarışır olduk geçen gün eşime bir gün dayanamayıp kendimi öldürücem ve sorumlusu sizsiniz dedim artık bittim yani bana bitti dedi.sonra zorla barıştık bugün dışardaki işlerini halleder halletmez gledi tesadür ben de ordaydım yüzüme bile bakmadı direkt kadınla sohbete başladı gülüşmeler falan
Haklısın aslında Sephoraa, ama bizim ülkemizin zaten neredeyse üçte biri de yetiştirme tarzı yüzünden okb oluyor bence. Kıskançlığın kaynağı güven sorunları ama öyle aynada kendini beğenmemek falan değil mesele, ilk 5 yaş anne babayla sağlıklı bağ kuramama, bağlanma sorunları, ayrılık anksiyetesi, anne babayı modelleme, evde kıskançlık krizleri çıkaran anne, kıskançlık yüzünden karısını döven baba, bunlara şahit olan çocuklar, obsesif bir düşünce tarzının yerleşmesi.. Yani modasından değil de çoğunlukla koşulların sonucu patlıyor. Bir de genetik yatkınlık varsa kimi kişiler yetişkin olana kadar kendini onaramamış oluyor. Hani her öyle yetiştirilende bu illetin olmama nedeni de biraz genetik yatkınlık vs...
Gerçi tüm dünyada yaygınlaşıyor okb, kıskançlık dışı tezahürleri de genelde modern yaşamın baskısından oluyor. Bizdeki kıskançlıkların eşlik ettiği durumlar genelde kültürel ve yetiştirmeden, bizim evlilik anlayışımız çok etkili meselede, bu yüzden öğreniliyor davranış.
Ama OKB öyle bir hastalık ki, hayati kaliteyi etkilemedikçe zaten ilaç gerektirmiyor, dediğiniz gibi ciddi vaka değilse sorun olmuyor. Mesela adam sabah beş dakika ritüelini yapmadan işe gidemiyor, okb tanısı var ama önemsiz olduğundan ilaç gerekmiyor, hatta bu davranışı başka bir sorunla başa çıkma tarzı oluyor, dolaylı ve bilinçsiz olarak, bu yüzden bazen iyi bile deniyor bu şekilde dışavurumlara.
Ama biri de kaldırım taşı saymaktan 3 saatte bir sokaktan çıkamıyor, yürüyemiyor, ya da kumar bağımlısı her gün oynamadan duramıyor. onlar da okb ama sayıları çok daha az.
Kıskançlık düşük seviyelerdeyken de genellikle okbnin yansıması oluyor, daha büyük vakalar kişilik bozukluklarına işaret edebiliyor. Konu sahibinde ortada bir neden olduğundan, yani kafasında kurduğu bir durum olmadığından, görmediği kadınları kıskanıp şüphelenmediğinden, ortada birazcık belki sınırını aşan bir kadın olduğundan kişilik bozukluğu değil de obsesyon denmiş sanırım. Ortada bir şey var ama aşırı tepki veriliyor, takıntı haline dönüşmüş, çünkü çözememişler bir türlü..
Ama yine de aşılmayacak meseleler değil. En iyisi terapi ve kendi kendine telkin aslında
Canim bence burda sorun kadinda değil eşinde eşinin taviz vermemesi gerekli..tabiki hoşuma gidiyo bu durum demicek iş ortamı mecbur muhabbet edıyorum dicem klişe laflar anlıcağınn..Allah yardımcın olsun boyle tiplere kıskandırmak yaramaz aksine sinirlendirir...Ben 9 aylık evliyim.biz eşimle aynı işyerinde çalışıyoruz.kendisinin departmanı ayrı benim ayrı açık ofis olduğu için herkes herkesi görüyor.benim önden konuştuğum bir kadın vardı eşimin depratmaında biz nişanlandıktan sonra eşimin masaya uzanmaya başladı resmen iş anlatıyorum bahanesiyle gülüşmeler konuşmalar havada uçuyor kadın rahat bir tip evli ve bir çocuğu var.ben daha sonra bu durumu kaldıramaz oldum eşimi uyardım evlendikten sonra baktım hala devam ediyor mecburum konuşmak zorundayım aynı departmanız falan diyor.tabii ben artık kriz geçiriyorum.kadınla tuvalette konuştuum.derdimi anlattım.kocanı sıkı tut vs vs dedi.eşim psikologa gitmem gerektiğini soyledi gittik obesesif oldun dendi.ama eşim iş için konuşuyoruz deyip konuşmaya biraz sınır koydu ama her gün kavga etmeye başladık.ben hala bunları yaşıyorum eşimin onunla konuşmak istediğini eskisi gibi rahat olmak istediğini gülüşmek istediğini biliyorum hissediyorum.eşimde tamam karıcım senin için ben mesafe koyarım demeyip üzerime geliyor.ben napacagım ölücem artık.boşanma evresindeyiz.gözüm görüyor konuşuyor gülüyo orda oluyorum.iş içindi diyor.beni uzaklaştuırıyorsun çenenle diyor.çenen yüzünden bitiriyorsun evliliği diyor. bebn onu değil o beni kıskansın istiyorum benim için heyecan duysun sen iste konuşmam desin istiyorum ama konuşuyor.daha dogrusu zorundaymış
ya arkadaşlar inanamıyorum size,
hadi konuşmanın içeriğini biliyor olsak neyse,
aynı bölümdeki iki kişinin arada işi bırakıp muhabbet etmesi sizi neden bu kadar gerdi ki.
Allahtan ofis arkadaşlarımın eşleri bu tavırda değiller. genelde erkek yoğun bir ofiste çalışıyorum.
aramızda mesafe olsa da elbette birlikte kahvaltı yapar, yemeğe gider, arada işi bırakıp çay-kahve faslı yaparız, hatta şok olacaksınız ama şakalaşıp gülüşürüz de.
nedir bu hafif meşref yakıştırması anlamadım.
bir kadın beni tuvalette sıkıştırırsa da o anki ruh halime göre davranırım. Alttan alabilirim yazık bir psikolojik sorunu vardır belki diye. ya da baya ezebilirim, ne haddine diye. ya da şakaya vurabilirim, aman kocasıyla çözsün problemini diye. kadının cevabı bana işi şakaya almak gibi göründü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?