- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi melek93masal
-
İyi de canimcim karşıma çıkan üç kişiden ikisi bende okb var diyor. Valla ben de ciddiye almıyorum açıkçası ciddi vakalar olmadığı sürece. Moda gibi bişey oldu çünkü. Resmen hastalık akımları var ülkede. İki sene önce herkeste reflu vardı mesela. Bir ara da panik atak moda olmuştu.
Bu bağlamda hepimiz okb'liyiz o zaman. Hepimizin belli rutinleri, takıntılı olduğu durumlar var. Dünyadaki her insanın var. O zaman bütün dünya obsesif..
Ben bu alanda yetkin değilim, konuşmam ne derece doğru olur bilmiyorum. Ama çok doğru bulmuyorum herkese ruhsal hastalık tanısı yapıştırılmasını. Muhtemelen şimdi psikoloğa gitsem bana da okb tanısı konacak. Diyorum ya bu hastalık işleri moda. Hastaların yarattığı değil ama doktorların yarattığı bir moda. Kolaylarına geliyor bence herkese aynı teşhisi koymak. Sadece ruhsal hastalıklarda da geçerli değil bu tezim. Bizim burda 60 yaş civarı bütün teyzeler patır patır diz ameliyatı oluyor mesela bu ara. Yeni bir ortopedist gelmiş yakındaki hastaneye, önüne gelene ameliyat diyor. Bu aralar modamız diz implantları. Gelecek sene başka bişey çıkar.
Konu sahibinin tutumu çoğunluk tarafından gayet normal, olumlu karşılanmış. Hatta az bile bulunmuş. İki iş arkadaşının sohbet etmesi çoğu kadın tarafından hoş karşılanmıyor demek ki. Kendi başlarına gelse konu sahibi gibi hatta belki daha fazla tepki verecekler, o zaman hepsi okb'li bu hatunların.
İyi de herkes bu durumdan hoşlanacak diye bişey yok.
İyi de herkes de iş arkadaşının eşinin tutumuna göre hareket edecek diye bişey yok.
Ya menopozun bile hastalık olarak ele alındığı bir çağda yaşıyoruz. Bunlar ne ki? :)
İyi de herkes bu durumdan hoşlanacak diye bişey yok.
iki muhabbet edip gülüştükleri için kadına kocama asılıyor muamelesi yapılması hoş mu peki?
burada muhabbetin içeriğinden haberdar olsak farklı olabilirdi ama, benim anladığım normal kadın-erkek, erkek-erkek, kadın-kadın ofis muhabbeti, zaten ofiste neyin muhabbeti yapılabilir ki.
Devamlı tekerrür eden bi durum var yanlız.Eş bu kadar rahatsız olup obsesif hale gelmişse aile huzuru için mesafe konabilir.Elin kadını çok mu değerli yani.Ayrıca sen olayı kendine göre yorumluyosun muhabbetin içeriğinin ne olduğu önemli değil ne insanlar var eşi karşı cinse günaydın desin bile istemez
Nicin bu sekilde davraniyorsunuz. Esinize rahatsiz oldugunuzu ve kiskandiginizi kadinin dav. Hos bulmuyorum sen daha iyi bilirsin ama hos degil diyerek konuyu kapaticaktiniz. Sizin yok mu is arkadaslariniz sizde onlarla muhattap olun gulun sakalasin bakalim esiniz nasil irkilecek. Bazen karsi davranis ve rahat umursamaz tavirlardan anlasilir hatalar. Yemin ediyorum bu boyle siz ustune gittikce esiniz anlamayacak hatta kadinin niyeti kotu ise onunla daha cok muhabbet kuracak siz orda surat asarken
Deneyin gorun kurun cevre arkadaslik kendinize bakin suslenin puslenin esinize de gulun hicbir sey yokmus gibi biraz uzaklastiginizi hissetsin bakalim. Esiniz sizi kaybetmemek icin kendine ceki duzen verecektir. Erkekler malesef bunlardan anliyor. Kendine guvenen sanki her an gidecekmis gibi umursamatan relax kadinlara mum oluyorlar bi boyle kim ne derse desin
Size tavsiyem yemeyin kendinizi esiniz her seye ragmen yanlis yaparsa hicccc uzarmayin rahat olun dunyanin en cilveli guzelide olsa size sadik esinizi kimse kandiramaz kandirisada sizi hak etmeyen bir estir kendisi der yolunuza bakarsiniz ruh sagliginiz her seyden onemli esinizden bile bunu unutmayin ve toparlanin
Arkadaşların da dediği gibi kadına baskı yapmak anlamsız. Diyelim ki o kadınla ilgili olay çözüldü, sonra işyerine başka kadınlar gelebilir, başka ortamlarda başka kadınlar ile samimiyeti olabilir, hepsiyle tek tek uğraşacak mı konu sahibi? Sorunun kaynagina yönelik çözüm aramalı, burada eğer cidden bir seviyesizlik varsa bunun suçlusu eşidir. Ona karşı sert bir tutumu olmalı, başka kadınlara değil.
burcu kesinlikle haklısın, şimdi zaten sen de yazmışsın, kadınla konuçması yanlış eşiyle halledecek diye.
ama işte burada eş de konu sahibi ile aynı fikirde değil, ve üzerine konuşup konuşup çözemedikleri bir mesele belli ki.
şu dediğine özellikle hak veriyorum, aile huzuru için en sevdiğine de mesafe koyabilirsin elbette.
ben zaten konu sahibine kişisel bir eleştiri çok getirmedim, konuyu biraz daha açmasını bekliyorum.
ama şu konuda bir kaç kişi hariç yorumların tamamının kadına hafif-meşref yakıştırması ile dolu olmasını hiç hoş bulmadım.
dediğin gibi mantıklı bir insan olarak kendime göre yorumlayarak hata ediyorum, konu sahibinin ruh hali ile düşünüp yorumlamak daha doğru.
ama o zaman bile diyeceğim şu olacak; konu sahibi eşinle bu konuyu sakince konuşmalısın, onu dinlemelisin, kaygılarını anlatıp onun kaygılarını dinlemelisin. çünkü ilk konu başındaki yorumda eşinin ağzından naklettiğin cümleler çok tehlikeli boyuta işaret ediyor. çünkü eşin hiç bir şekilde senin bu hassasiyetine hak vermiyor. bunun da bir sebebi olması gerekir, ya evet konu sahibi seni hiç umursamıyordur, ya da senin bu tavırlarının abartı olduğuna kanaat getirmiştir.
Eşi maalesef çok sinsi ve akıllıca oynuyo.Konu sahibine etek bile giydirmiyomuş ama eşinin rahatsız olduğunu bildiği halde davranışlarına çeki düzen vermiyo.İlgi odağı olmaktan ve eşinin kıskanmasından hoşlanan bi tip sanırım.
Kadında şöyle bi hata var tamam konu sahibine ağzının payını vermiş kocana sahip çık demiş ama yani ne biliyim kim olsa kendini rahatsız hissedip biraz uzak durabilirdi bence.Kadın biraz meydan okumuş gibi geldi bana.
Sanıyorlar ki iş arkadaşları hiç gülüşüp konuşmuyorlarBi insanın bir diğer iş arkadaşıyla konuşup gülmesinden normal ne olabilir ki? Biri bana gelip kocamdan uzak dur derse ben de sıkı tut da kaçmasın derim, ne açıklayacam yok ben evliyim falan diye.
Sanıyorlar ki iş arkadaşları hiç gülüşüp konuşmuyorlaryahu sizden çok o insanlarla vakit geçiriyorlar tabiki öyle şeyler olabilir bu kadar abartmanın manadı yok kocana güvenseydin zaten sorun olmazdı.
Ben kadının asıldığını düşünmüyorum yapıdı böyledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?