Esime gore fuzuli olan masrafimdan kavga

Hee soyluyorumda ben napim hic isim olmaz oyle kadinla diyo da yolda gorse okuz gibi bakarlar

Eski isyerime bi kere musteri gelip gidiyordu. Kadin cok guzel ve kaliteli giyiniyordu ve ne zaman gorsek profesyonel makyaj ve yeni yapilmis sacla gezerdi. Daha kendi gelmeden parfum kokusu gelirdi kimbilir ne kullaniyorsa (isinden dolayi prezentabl olmak zorunda). Bizim ustalardan biri demis ki "bu kadinsa bizim evdekiler ne". Bu lafi benim kulagima geldi. Ustaya Brad diye hitap etmeye basladim. Bu bastan anlamadi sonra sordu niye Brad diyorsun diye. Ben de dedim ki "falan hanimi begenip esine bu da kadin mi dedigine gore sen de Brad Pitt olmalisin" tabi kopuyo millet. Sonra dedim ki farzet ki kadin tuttu seninle evlendi. Maasin 1 haftalik fonune yetmez. Kadinin kullandigi canta senin 3 maasin. Ayrica esine o kadar masraf yap bakalim bu kadindan daha guzel oluyor mu olmuyor mu. Bu kizardi tabii cevapta veremiyor. Herkeste bana hak verdi aynen kapasiten yetmez falan demeye basladilar. Sanki guzel ve bakimli kadinlar o sekilde doguyor ya...

Ev hanımıysa almaya hakkı yoktur, ben çalışıyorum yine de o parayı vermem demiş bir sürü kadın. Gözlerim açık bakıyorum şu an ekrana.

Bir kere kaliteli kozmetiklerin bir ruju 40 lira civarında. Maskara, allık, fondöten, pudra, göz kalemi, oje vs. bir sürü ürün var.

Kaldı ki sadece makyaj malzemesi alınmaz kozmetik dükkanından. Bunun temizlemesi var, toniği var, nemlendiricisi var, var da var yani.

E deodorantı, deorollonu, parfümü var, hijyenik pedi, pamuğu, cartı curtu.

Kadıncağız senelerdir tasarruf ediyorum, bütçe elime geçti aldım diyor. Erkekler için kozmetik hep bu gözle bakılan bir şey. Öyle çok aşırı bir harcama yok ki ortada.

Hem bir kadının kendine bakması, güzel hissetmesi çok önemsiz bir durum mu?

Ne yapalım, merdiven altı ürün mü kullanalım?

Sanmıyorum ki gidip de mac, chanel, nars, clinique, armani filan alsın bu civarda para harcayanlar. Standart ortalama markalar genelde. 10 parça ürün. Çok normal.

yoklukta da harcayacaktınız demek ki. alışmış bu adamlar. kıymet bilmiyolar.

180 de çok değil ayrıca.

dün 3 oje, pamuk, aseton, rimel, ped aldım 38 lira ödedim ki makyaj malzemesi bile sayılmaz bunlar.

benim k.validem, bir konuda fedakarlık ediyorsan, adıyla sanıyla bunu kocana söyle. ister maddi, ister manevi konuda. ben öyle şaşkın şaşkın bakınca da, erkekler fedakarlığı pek görmez, bilmez kızım. normali o zanneder. en duyarlısı bile böyledir, benim oğlum da, kocam da dahil demişti. sizin durum k.validemin sözünü destekledi. adam hiç almayınca, canın isteyip de fedakarlık yapıp almayınca normali bu sanmış. alınca da gözleri pörtlemiş, acımasız falan demiş. hesabını bilen bir kadına söylenecek laf değil, ama erkekler gerçekten öyleymiş demek. biraz zaman geçince bu konularda yaptığın fedakarlıkları uygun bir dille anlat, inşallah anlar.

180 ne fazlasi ay az bile daha ne kadar tasarruf yapacaksinizki. Cok bulanlar pazardan ya da facedeki cakma maclerden aliyo sanirsam. Ben ogrenciyim gecen yaz bir fondotene 110 lira verdim bir yil kullandim miss. Bu arada bu fondotenler kac yil kullanilir bu sene de kullansam bisey olur mu kizlar

Gelinine hayat dersi veren kayinvalide ha. Ellerinden operim.

Sahsen ben son kullanma tarihini x2 olarak aliyorum

Cidden 180 lira 10 parçaya çok diyenler, hem marka hem daha ucuzunu nerden buluyorsa adres alabilir miyim? Tee yıllar önce fondotone 30 lira veriyordum, şimdi olmuştur 70-80 lira en az. Geçen baktım bir fara 2 renkti, hani şu yuvarlak olanlar var ya küçük bir şey yani, 20 kusur liraydi. Bir göz kalemi desen waterproof yine en az 20 lira. Napiyorsunuz hanımlar sulu boya mi kullanıyorsunuz anlamadım cidden yoksa ben mi alışveriş yapmayı bilmiyorum :) Ucuz şeyleri nerden buluyorsunuz yav.

Aynen ya. :) Hayat o kadar pahalı ki, sahte çantalar bile olmuş 70-80 tl. Bir fön en aşağı 15 tlden başlıyor. Parfümün iyisini kullanayım dersen o da en aşağı 100 tl. Giyim kıyafet zaten koca bir derya.
Kendime bakıyorum diyen kadın, para harcar arkadaşlar, bu iş böyle.

Bu arada sevgili konu sahibi arkadaşım, 180 tl çok falan değil. Bloggerlar sırf denemek amaçlı 180 tlye sırf tek parça ürün alıyorlar. :) Ki seninki kaç parça ürün, normal yani, az bile.
180 tlden ucuza bilmem kaç parça kaliteli malzeme alıyorum diyenlere de şaşırdım, olsa olsa taklit üründür o. Dikkat edin, sağlığınızdan olursunuz.

Bende suan icin ev hanimiyim.
Ama bekarligim da dahil hic bu kadar tutar odemedim.ha cimriligimden ya da yokluktan değil. Makyaj yapmayi sevmiyorum.en son farmasi satan bi arkadastan mat seftali tonu bi ruj almistim 15 tl miydi neydi.tabi bi kac yil once:)
Birde gözüme surme cekerim onu da muntazam hacca giden bir akrabayi yakalayip ismid taşından elde edilen toz surmeden siparis veriyorum.oda epey bi gidiyor
Baskada biseyim yok.
Ha parfumum var pahali.
Ona da bana kalsa o kadar para vermem ama esim hediye aliyor.ben yine avondan bi tane aliyorum.normal gunde onu ozel gunlerde esimin aldığını kullaniyorum
Boyle boyle bana 1 2 yil gidiyor.
Kuaforede ayda bir kas biyiga giderim.diger agdalari ben yapiyorum.

Ben bu mevzuya soyle bakiyorum.herkesin bir zafi vardir.
Mesela ben makyaj malzemesinee cok harcamam ama onun misliyle kiyafette cikaririm almadan duramam.kimiside giyimden cok kozmatige para harcar. Kimisi de yemesine icmezsine tatiline gezmesine...

Konu sahibi yeterince fedakarlıkta bulunmussun.evet bana gore makyaj malzemesi icin buyuk bi meblag.
Fakat zaten yeterince fedakarlık yapmissiniz.esinizde buna birsey dememeli.gerekirse yüzüne söyleyin. Bir arkadas demis katiliyorum.erkekler bizim kadar ince fikirli degil.soylemedigin surece ekstra yaptigin fedakarliklari normalmis gibi görüyor. Bunu hatirlatmakta fayda var.

Allah'ın cezası herife acizz..Yaslaninca da karısının yanında babası gibi durmasın da

Aynen. Bir kere bir magazin programinda model yarismalari oluyorya miss bilmem ne diye vucutlarina makyaj yapildigini soyluyorlardi bizimki sokta tabii aaa dedi boyle vücuda makyajdami yapiyorlar tabi dedim ne sandin. Dedigin gibi sanki analarindqn oyle cikiyorlar. Gelmis bana bilmem kimleri soyluyorda dedim tamam dur hemen aletli pilates icin ariyorum dedim o bahsettigi unlu gibi aletli pilates yapacaktim aradim sordum saati 95 tl. Veriyomusun dedim. Oha saati 95 tl olurmu haftada 3 gun gitsem 300 tl. Ayda 1200 tl. Heh soyle hizaya gel dedim

Aynen maybelline max factor felan.

Kv boyle dediyse helal olsun oyle kaynanaya. Benim kaynanamda gelin tarafi fedakarlık edecek deyip durur. Neyin fedakarligini yaptiysa kendisi. Bende salak gibi gittim 3 sene onlarla yasadim. Esim uyanmasa nerdeyse sen istedin diyecek. Hani hatirlatincada altinda kalmiyor sagolsun.

Ben senede bir kez toplu alışveriş yaparım rimeli sadece iki kez alırım bunun harici allık pudra vs. bir sene gider çok makyaj yapmadığım için. Benim de toplu alışverişim 400 falan tutar MAC' den. Sizinki çok hesaplı olmuş eşinizin odunluğuna pabuç bırakmayın.

Evimin dibinde kuaför ve kozmetikci var kuaför e sadece gelip geçerken bakıyorum kemal sunalin karnının acikip da dükkanın camından baktığı o sahne gibi kozmetikciye de esimle giderim eşimin de aldığı ürünler olduğu için krem parfüm gibi ödeme bitiyor çıkıyoruz niye bu kadar tuttu filan işte sadece ben almadım ki Bitanem bak sen de aldın normal diyorum ama gerçekten normal 2 ayda bir aliriz o da ikimizinki 80 tl gibi tutar ki parfüm ve kremler zaten bunların içinde çok tutan da
Makyaj malzemelerini ömürlük kullanıyorum resmeneşim de kız kardeşini gördükten sonra bana anlayış gosterdi ..senin bu kadar harcamalaarin olmuyor en azindan bitmeden bir otekini alayim demiyorsun diye bazen boyle birşeyleri görmeleri lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…