EŞİME İYİ BİR DERS VERMEM LAZIM NE YAPMALIYIM ?

Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :KK43: Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ? :)
Bende 8 yıllık evliyim her şeyi evlenirken eşimle ikimiz yaptık maddi durumumuz yok demişlerdi kv'ler 1 sene sonra ev aldılar şaka gibi :) uzak sehirlerdeyiz gelirler 1 ay kalırlar ben senede bir giderim kaynanam ve 39 yasindaki bekar gorumcem suyu az aç balkona çıkma domatesli makarnanın yanına yogurtmu olur(yoğurt istemistim sofrada) dolaptan verilmez camasirlarim yikanmaz bin tane yedekle giderim ucaga binicez kp arabayla havalimanina birakacak kv cok benzin yakar servisle gidin der ama.bizim araba varken gittigimizde en.lux yerlede yenilir icilir gezilmedik yer birakilmaz oğlum 5 yaşında bir çorapları yok tek torunları üstelik görümcem gecen diyorki annem torununa bir.seyler alacaktı ben aldirtmadim.ne gerek var bir sürü kiyafeti varmış çocuğun:) ben artık 1 gün bile gidip.kalmak istemiyorum onlarda gelmesinler ben koca 1 ay ağarliyorum enayiyim çünkü

Ilk karsi cikisinizda o laflari etmis. Belki de siz hep alttan aldiginiz icin iyi gorunuyordur
Aynı şeyi düşündüm
Zaten adamın her istediği zahmetsiz beklentisiz olmuş hiç biri için uğraşı vermemiş ailesine para yığarken karısı karşı çıkmamış adamın kavga etmesi için nedeni yokmuş
Karısı kırk yılda bir hayır demiş dünyanın hakaretin etmiş
Normal zamanda nasıl evine para harcar çocuğuna bir şey alır mı bilemem ama ailesine karısından aldığı parayı göndermesi bile büyük bir kavga sebebi

Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :( Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Boşanma davası işi saçma. Ben böyle durumlarda konuşutorum anlamoyorsa misilleme yapıyorum. Siz de kendi ailenize yedirin içirin

İşte bunu sakince eşinize anlatacaksınız.

Eşiniz size hak verecek birisi olsa zaten çiçek ve çikolata parasını size ödetmez.
Ya bir kaç ay çalışıp para biriktireyim derdi, ya kredi kartım çıksın oradan alayım derdi ya da ailesine birinden borç alın gelin, çiçeği de kuz tarafına mı ödeteceğiz diyebilirdi.

Eşinize ailesi emri vaki yapmış. Tamam ailesi saçmalamış. Peki ya eşiniz? Eşinizi aklamaya çalışmayın lütfen. Çözümü bulabilirdi. Bakın yukarıda 3 tane öneri yazdım, belki fazlası vardır, ama ikisi eşinizin ailesine bağlı kalmadan yapabileceği önerilerdi.

Eşiniz pişkin. Kusura bakmayın. Siz de onu beslemişsiniz.

Herkes size yüklenmiş 8 senede ne yaptın diye. Olabilir. Yaptığınızın enayilik olduğunu, size yapılanın büyük halsızlık olduğunu 8 sene sonra anlamış olabilirsiniz.

O zaman;
Eşinizi karşınıza alın. Bak 8 sene boyunca huzurumuz bozulmasın diye ses çıkarmadım. Ama burama geldi. Bundan sonra ben değişiyorum. Ya beni böyle kabullen ya da kapı orada. Bir dinleyin bakalım ne diyecek.

Hemen dava açmayın çünkü bu kadar aileci bir adam sizi anında gözden çıkarır. Önce hesaplarınızı ayırın. Kendinize harcamaya başlayın. Ailenize gönderin (sizin adınıza biriktirsinler). Eşinizin ailesine gitmeyin. Niyetinizin ciddi olduğunu anlasın eşiniz. Gerekirse onu da gözden çıkarabileceğinizi anlasın.

Ama blöf yapmayın. Yapmayacağınız tehditlerde bulunmayın.

Gitmeyeceğim deyip gidiyoruz dediğinde hemen çantaları hazırlamaya başlamayın.
Ağzına sağlık valla 😊

Alışmışlar, kudurmuş çare olmazmış derler. Eşinizde aileside alışmış bu şekilde. Bundan sonra vereceğiniz her tepkide büyük kavgaları ve huzursuzluğu göze alarak verin.Evde büyük bir olay çıkartmadığınız ve para musluklarını kapatmadığınız sürece bu böyle devam eder gider.

Valla

eşim tüm ailem tarafından çok sevildi ilk basından beri. Belkıde onun bu haline hepımzı oldugu gıbı kabul ettik. Ailesi yakamızı bıraksa memnunum genel olarak son dedikleri dısında tabı.

Ailecek sağladığımız şartları kime sağlasanız sevilesi bi damat olurdu zaten😉

Boşanmayacaksanız boşanma davası açmak bana eziklik gibi geliyor.
Ayrıca artık çok geç ,alışmış kudurmuştan beterdir, artık hiç bir ders veremezsinz, almaya alışmış adam sizden.
Kusura bakmayın ama kendi arkadaşınız söylüyormuş,bukadarı enayiliğe giriyor,sizi o konuma koymuşlar üzgünüm.

Boşanma lafı ters teper sonra eve geri dönerseniz de eşinizin gözünde ciddiyetiniz kalmaz.
Gelmiyorum diye dik durun sadece, şimdiye kadar alttan aldım ama kimse adam yerine koymadı bizi , bir de üstüne benim evimin rızkıyla tarla istiyorlar artık ben onlara adım atmam diyeceksiniz . Zorla elinizden tutup götürecek hali yoktur, gitmeyin bu kadar basit. Maaşınızı da eve katmayın , hem ailesine yollayıp hem evi geçindirebiliyorsa bırakın naparsa yapsın. Kendinizden kısmayın birikim yapın, yiyin ,için ,istediğiniz gibi harcayın kendi paranızı.

Valla

eşim tüm ailem tarafından çok sevildi ilk basından beri. Belkıde onun bu haline hepımzı oldugu gıbı kabul ettik. Ailesi yakamızı bıraksa memnunum genel olarak son dedikleri dısında tabı.
Eşinizin iyi olması sizin hep verici olmanızdan dolayı ki ilk karşı çıkışınızda hemen kendini göstermiş.
Haklısınız insanlar iyilikten anlamıyor. Ne kadar zorlarsan işi yokuşa sürersen o kadar kıymetli oluyorsun. Beni üzen bu, giden parama şuna buna inanın üzülmüyorum. Aptal yerine koyulmak üzüyor insanı.
İşte siz maddiyatı düşünmeyip hep verdiğiniz için afedersiniz aptal yerine koyuluyorsunuz. İnsanlar böyle malesef. Ye kürküm ye davası. Keşke anlayabilseniz.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :KK43: Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Ne hatırlı eşiniz varmış sürekli onun hatrına çiçek çikolata aldım vs diyorsunuz sonunda ailesi yüzünden size hakaret etmiş. Kimsenin hatrına evlilik döneminde bir şey yapmadım şükür benim eşimin de durumu yoktu ama yine de yapmadım herkes görevini bilmeli

Valla burada birşeyleri anlamayan eşiniz değil bence, sizsiniz. Eşiniz gayet olayların farkında. Siz kendinize koca satın almışsınız farkında değilsiniz. Bırakın boşanmayı, evlenmemiş hata olmuş.
Bende 8 yıllık evliyim her şeyi evlenirken eşimle ikimiz yaptık maddi durumumuz yok demişlerdi kv'ler 1 sene sonra ev aldılar şaka gibi :) uzak sehirlerdeyiz gelirler 1 ay kalırlar ben senede bir giderim kaynanam ve 39 yasindaki bekar gorumcem suyu az aç balkona çıkma domatesli makarnanın yanına yogurtmu olur(yoğurt istemistim sofrada) dolaptan verilmez camasirlarim yikanmaz bin tane yedekle giderim ucaga binicez kp arabayla havalimanina birakacak kv cok benzin yakar servisle gidin der ama.bizim araba varken gittigimizde en.lux yerlede yenilir icilir gezilmedik yer birakilmaz oğlum 5 yaşında bir çorapları yok tek torunları üstelik görümcem gecen diyorki annem torununa bir.seyler alacaktı ben aldirtmadim.ne gerek var bir sürü kiyafeti varmış çocuğun:) ben artık 1 gün bile gidip.kalmak istemiyorum onlarda gelmesinler ben koca 1 ay ağarliyorum enayiyim çünkü
[/QUOTE

Gitmeyeceksin.
Yapmayacaksın.
Resti çekeceksin.
Üç çocuk olsada olmasada ayrılalım dersın ben cocuklara harcar buyutur onlara emek verırım diyeceksin. Cunku bu kadarı da fazla.
Ha hata sizde o ayrı. Alıştırmışsınız.

Maddiyat önemli değil, önemli olan insanlık deriz ya hep bende böyle düşünenlerdenim. Kayınvalidem öyle davranmasa inanın yaptıklarıma pişman olmazdım. Maddiyattan çok görmüş geçirmişlik görgü önemli maalesef bunlarda o yok:KK43:

Maddiyat önemli değil ama değer önemli. Size hiçbirşey yapmayana 10 değer verirsen olacaği bu. Her ilişkide herşey karşilikli. Eşinden karşilik almadan bu kadar verici olursan tabiki hiç değerin olmaz.

Hani bunlar o kadar zor şeyler değil düşünülmesi için. Kayin ailenin yol parasini vermek, çiceği, çikolatayi bile kendin alman nerede görülmüş?

Bu aile çokmu zengin, ihtişamlida ille evlenmek istiyordun? Hani elbette bir şekil banada pay düşer diyemi düşündün? Yoksa gerçekten yaptiklarin hiçbir mantiğa siğimiyor.

Malesef oyle.. ders almaz. Daha tepene cikarlar.

Bir an kendimi gördüm okuyunca. Birebir ayni olmasa da bu minvalde pek cok sey yasadim. Pişkinlikle ve saf ayagina yatıp çakallik pesinde kosanla mücadele edersin etmesine de... senden cok sey goturur. Hala geriye dönüp bakip ah salak kafam diyorum arada bu psikolojiden cikmak da zaman aliyor somuruldugunle yuzlesmek zor çünkü. Kelin ilaci olsa basina surermis ne desem bos.

Back
X