EŞİME İYİ BİR DERS VERMEM LAZIM NE YAPMALIYIM ?

Kusura bakmayın ama en başından beri çok taviz vermişsiniz. Anlıyorum iyi niyetli bir insansınız, eşinizi de çok sevmiş, maddiyatı düşünmemişsiniz. Ama hep veren taraf olmak sizi yıpratır.

Eşim iyi biri bu konu dışında bir şikayetim yok diyorsunuz. Asıl böyle bir konudaki davranışı önemlidir. Siz hep veren, alttan alan taraf olduğunuz için eşiniz size karşı iyiymiş, en ufak bir çıkışınızda hemen kötü sözler söylemiş.

Boşanın, boşanmayın diyemem bu sizin kararınız ama bundan sonra hiç bir ilişkinizde (arkadaşlık, akrabalık, komşuluk ilişkisi vs) bu kadar fedakar olmayın, malesef insanlar kıymet bilmiyorlar.

Kadın erkek.. tamda bu noktada eşit değil işte bana göre..olmamalıda .harcamaları erkek üstlenmeli her zaman..destek olursun yetmediği yerde o ayrı..ne demek çiçeğime çikolatama kadar ben aldım ya..kusura bakmayın da siz biraz kendiniz kaşınmışsınız...şimdi bu adama bu aileye ne yapsanız fayda etmez..

Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :KK43: Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
En bastan herseyi siz yaparsanız normal karsılanır niye bu kadar verici oldunuz ki

Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :( Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Fedakarlık yapmayacaksın aslaaaa ben bunu ogrendi. Bu hayatta

Ailesiyle mesafe koyun derim giderim ama mesafeli davranırım yiyecek bir şeyler almam iyi niyetimin suistimal edildiğini düşündüğüme söylerim bu kadar iyi niyetim suistimal edildi sende burda kal geri gelme derim eşime ve unutmayın evde huzur yoksa o coçuklarda mutsuz olur psikolojik sorunlar olur

Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibi :KK43: Gezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.

[/QUOT benim dayı kızının bir huyu vardır çokta hoşuma gider şaka yapar gibi lafı sokar kafaya takmadan lafı yeri gelincee kibarca göndermek lazım yerine oraya gittiniz baktınız hazırlık yokk anne çok açıktık malum yoldan geldik neler hazırladın yemeklerini oglun özledi yolra gelirken övdü durdu hemen at üstüne oglunun diye girecektin baktın bişey yokk hazında anne gelecek dişe temizlik yapmaktan unuttun heral hemen hazırlarım deyip dolapta ne var ne yokk yapacan ortaya böyle durumlarda cimrilik yaptıklarını anladıgın an arsızz olmak lazımm küsmekle boşanma davası açmakla olmaz güler yüzlü lafı toplamak yeri gelince kullanmak lazık

3 çocugunuz oldu hediye görmemeye gelincee çocuk dillenmeye başlayınça babaannnesi senden şunu istiyoo bunu istiyoo diyeceksinnn bir hediye begenip babaannnesi torunun araba istiyorrr

Kimse çicek çikolata alamayacak durumda değildir. Ben bunun gibi bir kaç evlilik gördüm etrafımda, hepsinde erkekler çok yakışıklı idi, kız tarafı boyu posu uğruna her şeyi kendi yaptılar. Sizdeki durum böyle mi biliyorum ama bütün bunları size yaptıracak eşinizin bir artısı muhakkak vardır, bu da bir çeşit win&win oluyor aslında, anlayışlı olma durumu değil.

KK’da okuduğum en saçma konular arasında ilk ona girer bu konu. Belki iyi niyetli olarak yaptınız bazı şeyleri ama ortalama bir Türk kayınvalidesi ‘ne kusuru var da böyle alelacele evlenmek istiyor’ diye düşünür ki sonradan da sizi hiç kaale almamış. Siz de sesinizi çıkarmayarak ilişkilerinizi yürütmüşsünüz. Paşa paşa o köye gideceğinizi hepimiz anladık, sakın boşuna boşanma kartını oynamayın.
Size en fazla Ferhat Göçer’in “Yıllarım gitti” şarkısını hediye edebiliriz hepsi bu.

Korkutma yöntemiyle hiç bir başarı elde edemezsin. Küssen arama sorma hiç bir adım atma evde yabancıymış gibi davran en iyi izdirap... Sen yanaşma sakın hatasını düşünsün anlasın. anlamıyorsa çekme vur götüne tekmeyi gitsin lavuk..

Merak ettim kayinvalidenize gidince baskasinin evinde agirliyor demissiniz kimde kaliyorsunuz. Kaldiginiz eve de harcama yapmayin kayinvalide ile gittiginiz yemegin parasini da odemeyin. Bakalim ne yapacaklar. Sadece kendi yediginizi odeyin.
Yavas yavas kendinizi kenara cekin. Bu defa da kayinvalideye esjniz yalniz gitsin gitmiyorum diyip net olun ve gitmeyin. Ne yapayim onlar oyle derse de, ben de boyleyim yeter artik deyin. Sizin durumunuzda taviz tavizi dogurmus ve bazi seyler sizin gorwviniz gibi olmus.
Gerekirse cok para harcayin esiniz ailesine verwmesin. Bize tala al ne demek ya. Esinizin kac kardesi var ve onlar ne is yapiyor da sadece esinizden istiyorlar.

Merak ettim kayinvalidenize gidince baskasinin evinde agirliyor demissiniz kimde kaliyorsunuz. Kaldiginiz eve de harcama yapmayin kayinvalide ile gittiginiz yemegin parasini da odemeyin. Bakalim ne yapacaklar. Sadece kendi yediginizi odeyin.
Yavas yavas kendinizi kenara cekin. Bu defa da kayinvalideye esjniz yalniz gitsin gitmiyorum diyip net olun ve gitmeyin. Ne yapayim onlar oyle derse de, ben de boyleyim yeter artik deyin. Sizin durumunuzda taviz tavizi dogurmus ve bazi seyler sizin gorwviniz gibi olmus.
Gerekirse cok para harcayin esiniz ailesine verwmesin. Bize tala al ne demek ya. Esinizin kac kardesi var ve onlar ne is yapiyor da sadece esinizden istiyorlar.

Kayınvalidem kendi kardeşlerine götürüyor tabi koloni halinde gidiyoruz her gittiğimiz yere. Bu kez söyledim senin eve geliyoruz diye bakalım ne yapacak. Kardeşlerinin hepsinin işi gücü var onların kazancı kendine bizimki ortaya nasıl bir mantıksa. Artık benden de taviz yok. Eşimle etraflıca konuştum kabul ediyorsan böyle. Bu kez gittiğimdede konuştuğum uyardığım halde aynı şeyler olursa bir daha kimse beni oraya götüremez dedim. Bakalım görecez. İnsanı zorla zıvanadan çıkarıyorlar kalp kırmayım dedikçe..

KK’da okuduğum en saçma konular arasında ilk ona girer bu konu. Belki iyi niyetli olarak yaptınız bazı şeyleri ama ortalama bir Türk kayınvalidesi ‘ne kusuru var da böyle alelacele evlenmek istiyor’ diye düşünür ki sonradan da sizi hiç kaale almamış. Siz de sesinizi çıkarmayarak ilişkilerinizi yürütmüşsünüz. Paşa paşa o köye gideceğinizi hepimiz anladık, sakın boşuna boşanma kartını oynamayın.
Size en fazla Ferhat Göçer’in “Yıllarım gitti” şarkısını hediye edebiliriz hepsi bu.

Ben alelacele evlenmedim ki. Eşimle iki yıl görüştük zaten. Benim hatam eşim ailemin durumu kötü ben biraz çalışıyım öyle yapalım herşeyi dedi ama ben kendimce ne kadar kötüde olsa bişeyler yapmışlardır diye düşündüm. Durumu ben nişana geldiklerinde çaktım ama geç oldu. Hatta ben sinirlendim bir sürü söylendim. Annem babamda kimsenin bişeyine muhtaç değilsin bunun için nisanlının kalbini kırma düşünceli olsalar zaten yaparlardı diyince ben çok üstelemedim. Ama bunlar söylemedikçe ipin ucunu kaçırdılar. Kardeşleri sürekli kredi çekme konusunda sıkıştırınca mecburen en azından kendi borcumuzu öderiz diye evliliği ertelemedim. Ama inanın bu kadar olduğunu tahmin edemezdim. Çevremde bakıyorum durumum kötü diyen bile çocuğuna en az borç harç 2-3 takı bişeyler yapar yani. Yıllar geçsede insanın zoruna gidiyor işte.

Kimse çicek çikolata alamayacak durumda değildir. Ben bunun gibi bir kaç evlilik gördüm etrafımda, hepsinde erkekler çok yakışıklı idi, kız tarafı boyu posu uğruna her şeyi kendi yaptılar. Sizdeki durum böyle mi biliyorum ama bütün bunları size yaptıracak eşinizin bir artısı muhakkak vardır, bu da bir çeşit win&win oluyor aslında, anlayışlı olma durumu değil.

Genel manada hep böylelermiş diğer çocuklara da evlenirken birşey yapmışlar. Hiç kimsenin ne dügünün de ne ölüsünde bulunmuşlar.Düğün yaptılar 400 lira para birikti varın siz düşünün. Hadi yapmamalarını kabul ettim bunu kabullendim ama en ufak şeyleri bile, durumları yettiği halde hala bizden talep etmeleri beni sinirlendiriyor artık.

Bence de hic birsey vermeyin artik esinize de soyleyin 1 kurus verdigini gorursem bu is biter deyin ve kararli olun.
Hatta siz kayinvalideden isteyin ki onlar sizden istwyemesin. Borc uydurun. Tarla meselesi ne oldu.

Boşanma ile ders olmaz, onu bir aklınızdan çıkarın. Ha boşancaksanız da açın davayı.
Siz bir kere ilk baştan her şeyden vazgeçmişsiniz. Bundan sonra o yaptıklarınızın hepsi unutulacak ve size yapmasaydın diyecekler. Bence, boşanma davası yerine tavrınızı değiştirmeyin ve gitmeyin. Bırakın eşiniz gitsin.

Bu yaptıklarınızı da yüzüne vurun ve hep sizin özveri gösterdiğinizi bundan sonra böyle olmayacağını belirtin.

Ve o kadar fedakarlığınıza karşın o sözlerden dolayı sizden özür dilemeli...

Not:

Kızlar bir zahmet daha nişana getirecek çikolata için parası olmayan adamlarla da evlenmeyin. Gitsin çalışsın, taşın suyunu çıkartsın kazansın ama o çikolatanın parasını sizden almasın. Bunlar nasıl erkek, hiç mi gurur yok ya?

Ben alelacele evlenmedim ki. Eşimle iki yıl görüştük zaten. Benim hatam eşim ailemin durumu kötü ben biraz çalışıyım öyle yapalım herşeyi dedi ama ben kendimce ne kadar kötüde olsa bişeyler yapmışlardır diye düşündüm. Durumu ben nişana geldiklerinde çaktım ama geç oldu. Hatta ben sinirlendim bir sürü söylendim. Annem babamda kimsenin bişeyine muhtaç değilsin bunun için nisanlının kalbini kırma düşünceli olsalar zaten yaparlardı diyince ben çok üstelemedim. Ama bunlar söylemedikçe ipin ucunu kaçırdılar. Kardeşleri sürekli kredi çekme konusunda sıkıştırınca mecburen en azından kendi borcumuzu öderiz diye evliliği ertelemedim. Ama inanın bu kadar olduğunu tahmin edemezdim. Çevremde bakıyorum durumum kötü diyen bile çocuğuna en az borç harç 2-3 takı bişeyler yapar yani. Yıllar geçsede insanın zoruna gidiyor işte.
Ben damat olsam gelin çikolatayı almayı teklif etse asla kabul etmem, gururum çok kırılır. Böyle biriyle de evlenmem. Eşinize toz kondurmuyorsunuz ama bence en çok eşiniz suçlu. İnşallah bundan sonra sizi ezdirmez daha fazla.

Back
X