Eşime karşı içim soğumuyor..

knirm

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2024
117
18
13
26
Eşimle her tartışmamızın sebebi ne olursa olsun ailesini her olay haklı görmesi ama her olayda. Anneme anlatsam yapacak bi şey yok tüm erkekler böyle, babam da öyleydi bak şimdi ne oldu diyecek. Ben kaldıramıyorum baktığımda onun için değersiz olduğum aklıma geliyor. 4 yıldır bir olayda bile haklı görmedi bir olayda bile. İçim acıyor. Bunu unutmanın bir yolu yok mu tamlamanın siz umrumda değilsiniz gibi davranmanın lütfen akıl verin onlar yüzünden tüm özgüvenim gitti. Çünkü kendi kendime sen her şeyi yanlış anlıyorsun sen sorunlusun diyorum(çünkü her tarışmada sen haksızına dönüyor olay). Çocuğum var evliliğimi sürdürmek istiyorum ama onun ailesine olan bu tavrı her olayda önde tutması soğutuyor. Yok mu unutmanın bir yolu

Maalesef yok eşiniz ve siz denge kuramıyorsanız profesyonel destek alın

Terapi almayı deneyebilirsin. Değiştiremediğine ve gitmek de istemediğine göre yok saymayı veya önemsiz görmeyi öğrenmekten başka yol görünmüyor.

Aynı şeyler devam etmezse bir ihtimal tolere edebilirsiniz ama unutacaginizi düşünmüyorum. Gerçi kocanızında değişmeye niyeti yok gibi. Ya boşanmayı göze alıp resti cekeceksiniz ya da bu şekilde sinir hastası olacaksınız

Ya her şeye susacak benden iyisi yok. Ama ben susacak biri değilim.

Ya her şeye susacak benden iyisi yok. Ama ben susacak biri değilim.
Su an susmak dışında ne yapıyorsunuz mesela? Tepki koymak farklı birşey, her olayda kavga etmek farklı. Eşinizin tavırlarında değişiklik olmuyorsa boşa konuşuyorsunuz

Öncelikle ailesini eşine anlatma her ne kadar deccalde olsa çoğu erkek ailesinin kötülüğünü görmüyor. Ve onu istemsizce onlara itiyorsun sana daha çok cephe alıyor. Tatkiksel davran dışarıdan umrunda değilmiş gibi görün.

Eşinize ailesini şikayet etmek, kötülemek ve bu yüzden de kavga etmek evlilikte yapılacak en büyük hata. Ailesi ile nasıl sorunlar yaşıyorsunuz ve eşinize yansitıyorsunuz bilmiyorum çünkü orasını anlatmamışsınız ama illa ki bir şey demeniz gerekiyorsa "ben üzüldüm" gibi ben dili cümleler kurun derim.

Evet ya ama karısını ezdirmeyen koruyan adamlar da varmıl

Esinizin ailesiyle mümkün olduğunca aranıza mesafe koyun. Sorun ne nasıl kavgalar çıkıyor bilemiyorum ama en azından kendi ruh sağlığınızı düşünün biraz. Ufak tefek şeyler büyüyorsa terapiye gidin eşinizi de ikna edip birlikte giderseniz çok daha iyi olur, büyük sorunlar varsa ve esiniz her daim ailesinin tarafındaysa boşanmayı gözden geçirin

ya ben üzüldüm diyorum kötü hissediyorum diyorum o anlamda denmemiştir diyor

Su an susmak dışında ne yapıyorsunuz mesela? Tepki koymak farklı birşey, her olayda kavga etmek farklı. Eşinizin tavırlarında değişiklik olmuyorsa boşa konuşuyorsunuz
Her olayda sen haksızın benim ailem öyle demek istememiştir sen yanlış anlamışsın dediği için kavgayla sonuçlanıyor. O yüzden hep kavga

Eşinin ailesiyle minimum düzeyde muhattap ol . Tartışmalarınız genelde ailesi yüzünden sanırım .
Boşan diyemiyorum . Anneniz katlan dediğine göre arkanızda durmayacak .
Sabır diliyorum size .
Ya annem babam her daim yanımda aslında ama çocuk var çocuğun babasız mı büyüsün ayrıl da herkesi sevindir, ayrıldıktan sonra hayatın daha mı mutlu olacak hepimiz aynılarını yaşadık diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…