Eşime nasıl yardımcı olabilirim

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Defalarca konu açtın hep aynı şey yazanlar yazmasanız da olur. Yardıma ihtiyacım var ki yazıyorum.

Eşimin ailesiyle aramız iyi değil. Bizim hiçbir suçumuz yokken kıskançlıklarından kv ve görümce boşanmamız için çabaladı. Kp de bu durumdan faydalanıp bizden para koparmaya çalıştı. Küfürden hakaretten bedduadan iftiraya kadar bize yapmadıkları kötülük kalmadı işin özeti.

En son eşim yok demesine rağmen babası bir miktar para koparmayı başardı bizden. Annesi de durumu fırsat bilip eşime ağlayıp yakınmaya çalıştı. Eşim de bi rahat bırakın beni aramayın dedi.

İki haftadır sesleri çıkmadı. Bu arada kv kızıyla tatile gitmiş gelmiş filan. Eşim yanlış mı yaptım aramayın demesemiydim diyor. İçimden hiç aramak gelmiyor ama sence ne yapmalıyım diyor. Bayram yaklaşıyor aramayı düşünüyor musun dedim. Düşünmüyorum içimden gelmiyor. Ararsam güçsüz duruma düşecekmişim gibi geliyor diyor. Vicdan yapıyor işin açığı. Ben düşünüyorum ama onların umurlarında bile değil demi diyor. Çocuğumuz doğunca sence ararlar mı aramazlar demi diyor. Ki annesi geçen sene Allah size çocuk vermesin diye beddua etmişti. Ailesinden kimseyle görüşmüyor. O insanların bize yapmadıkları kalmadı evet çok büyük bir nefret var içimde ama eşime kıyamıyorum. Öksüz yetim gibi. Sevdiğinden özlediğinden değil de vicdanından kafaya takıyor sanırım ama onun yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum. Eşim yapmadıkları kalmadı çocuk gibi bu yaşta halen didişiyorlar diyor. Annem akrabalara ne anlatmışsa çocuğumuza hayırlı olsun diye aramadılar bile diyor. Bunları düşündükçe asla aramak istemiyorum diyor. Kız kardeşinden hepten nefret ediyor. Bir senedir konuşmadılar. Şeytan o onun kıskançlığı yüzünden oldu herşey diyor.

Siz benim yerimde olsanız eşinize nasıl yardımcı olurdunuz.

Ben eski konularinizi bilmiyorum ama hic kimse tanimadigi birine bile Allah size cocuk vermesin diye beddua etmez ne oldu da neden bu kadar buyuk bir beddua etti? Ve esiniz kendi kararlarini kendisi verebilecek yasta ve durumda siz sadece ona ve kararlarina saygi duyup destek olabilirsiniz

Ben üç yıl ailemle görüşmedim bu benim sorunumdu, eşim bir yıldır ablasıyla görüşmüyor bu onun sorunu. Yetişkin insanlarız.

Siz kayınvalideniz ya da kayınpederinizden sağlam bir kazık yemedikçe rahatlamayacaksınız.İlla istiyorsunuz ki daha da nefret edilecek bir şey yapsınlar, böylece eşime asla ailenle görüşme şeklinde ultimatom verebileyim die umuyorsunuz.Ama işler o noktaya gelirse ne vereceğiniz ultimatomun ne de başka bir şeyin anlamı kalır.Dönülmez yola girmiş olursunuz.Önceki 48462822 konunuzda da yazmıştım. Yapmanız gereken eşinizin bu aramama kararına saygı duymak,hatta aramaması için onu desteklemek,duygularınızı içinize atmamak.Nefret ediyorsunuz ama hala napabilirim kafasındasınız.Eşiniz kimsesiz değil,siz ve doğacak çocuğu var.Eşinizin ailesinin karakterini değiştiremeyeceğinize göre yapacağınız tek şey onları hayatınızdan çıkarmak. Ama eşime kıyamıyorum diyerek yapmayacak ve her hafta bu tarz sıkıntılar yaşamaya devam edeceksiniz ta ki kazığın en sağlamını yiyene dek.(haa belki de bu sağlam kazık gelmez ama ömrünüz burda her hafta aynı konuları açmakla geçer.Hangisi daha beter bilemedim.Bol şans.)

Sizin konunuzun benzerleri daha önce açıldı birkaç kez. Birinde kadın eşinin üzülmesine kıyamayıp barıştırmış ve karşı taraf zamanla aynı sizinki gibi düşünen o eşi öyle bir yanına çekmişler ki boşanıyordu konu sahibi. Bir başkasında yine barıştıran eş, eşi tarafından 2. plana atılmıştı ailesi ile arası tekrar bozulmasın diye. Eşim yapmaz demeyin aynı sizinkisi gibi konuşan eşler bunlar da. Bence hiiç karışmayın. Kötülemeyin de. Sadece yanında olduğunuzu hissettirin yeter.

Kv durduk yere sadece kıskançlıktan tartışma çıkartıp eşimin kendisinin yanında olmasını bekledi. Eşim de çok şükür ki gerçekleri görebildiği için benim yanımda oldu. Kv bunu sindiremeyince de aileme küfürler etti çocuğum için beddua etti. Hatta boşa bu karıyı bin tane karı buşunur bi tane anne bulunmaz dedi. Bir erkek annesi ne yapmış olursa olsun onu savunmalı sen nasıl erkeksin nasıl evlatsın Allah düşmanıma vermesin senin gibi evladı dedi. Pikniğe gidip acildeyim diye yalan söyledi. Benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi eşime anlatıp aramızı bozmaya çalıştı. Tek sebep kıskançlıktı. Eşimin kendisini savunmamasıydı suçlu olmasına rağmen.

Ben üç yıl ailemle görüşmedim bu benim sorunumdu, eşim bir yıldır ablasıyla görüşmüyor bu onun sorunu. Yetişkin insanlarız.
Peki yeniden görüşmeye başladınız mı? Eskisi gibi olabildiniz mi?

Peki yeniden görüşmeye başladınız mı? Eskisi gibi olabildiniz mi?

Ailemle ben barıştım eşim de uyum sağladı aslında ona ters davrandıkları olmuştu hatrım için görmezden geldi, onun ablasıyla o hala küs o barışırsa ben de orta yollu içi boş bi ilişki kurarım artık. Herkes kendi ailesiyle kendi problemini çözüyor bizde. Bence siz de karışmayın

Kararinin arkasindayim nasil mutluysan oyle davran diyerek.
Baska bir seye karismayin bu sekilde davranirsaniz siz de daha mutlu olursunuz.
Bazi evliliklerde yasanmis ve kotu sonuclanmis iliskilerden bahsedicem kisaca.
Kadin ya da erkek kayin tarafini suclayici konustugu zaman bunlar evlatlar tarafindan asla unutulmuyor. Onlar gun gelir barisir sizin yanlis sozleriniz diken olur kalpte.
O yuzden siz siz olun esinizin sadece yanindayim lafinin disina cikmayin.
Bu hem kadin icin hem erkek icin gecerli.

Konularınızı hatırlayamadım ama bu duruma diyeceğim şu ki bence görüşmemesi ve aramaması için destek olun hayatınızdan böyle insanları atın almayın bir daha vicdan yaparsa yapsın eşiniz ailesi çünkü böyle olsun istemez ama siz deyin ki doğru olan bu ki bencede doğru olan görüşmemesi

Farkettim de siz hep aynı konuyu açıyorsunuz.

Anlaşılan eşiniz ve sizin kazık kotanız daha dolmamış. Bir an önce kendinize gelin, öyle insanları aramamakla ölmezsiniz, merak etmeyin ahları falan tutmaz. Onların sizin üzerinizde hakları varsa eşinizin ve sizin de onların üzerinde hakkınız vardı. Ama onlar buna riayet etmediler. Yani günah sizden gitti. İçiniz rahat etsin.

Ben seni @Aykilil,@Aysgullu olduğun gunlerden beri tanıyorum.Gram mesafe alamadıniz eşinin garip ilişki yumagindaki ailesi ile. Cok iyi geliri olan ,ciddi mevkilerdeki iki insansınız ...çalışıp cabalayip buralara gelebildiniz. Ama ne bunun ne de aranıza yıllar sonra katılan bebeğinizin tadını cikartabiliyorsunuz.Gercekten üzülüyorum yaşadıkların için.

Galiba %99 aynı durumdayız
Kp pasif kaynana ve görümce yüzünden çok birbirimize girdik aileme kadar bulaştılar dedikoducu kötü kalpli kıskaçlık her şey var 5 haftalık hamileyken kurban bayramı için gittik düşük yapayım diye uğraştı öncesinden iki düştüğüm vardı ve o zamanlar riskliydi oksapar iğneler Protestan tonla ilaç kullanıyordum ağır taşıttırmaya çalıştı neyse dedim taşınamıyorum anne K bakma doktor yasakladı dedim iki de genç kızı var evde ha neyse küfür etti aileme bana bende tutamadım kendimi bende hep susardım ama o zaman susmadım tabi sınırın a geçmedim bıktırdı artık beni çünkü neler neler söyledi bel altı konulmalar küfürler ayrılmak istedim ama eşim evimize gidelim dedi ailesinin karşısında durdu 7 aylıktım eşim üzülüyor vicdan yapıyorlar diye gelsinler yapmayacaklarını söyleşinler tmm dedim o zamanda üzerime saldırdı rezil etti bizi apartmandakilere eşim sinir kirişi geçirdi çok şey yaşadık kötü olarak tabi görümcemin sağa sola karşı dedikodunyaptı iftiralar attı çocuğum doğdu görümcem eşimi aramadı bir hayırlı olsun demedi bizde konulmuyoruz zaten Kv beni aramadı hayırlı olsun demedi ama sezaryen mı normal mi diye sordu ( ne farkı varsa normal yaptım ama sezeryanı tercih ederdim ) vs vs şimdi hiç biriyle görüşmüyorum ve çok mutluyum zaten önceden de pek görüşmüyordum ( gerçi farklı şehirlerolmasına rağmen bir sene de 6-7 kere gittik) ama telle yalandan aramalar da bitti şükür
sana şöyle diyim çoçuğunuz doğsun sağlıkla hele 1-2 ay içinde aklınıza bile gelmezler artık
Bende ne yaparım diye çok düşündüm ben doğumdan sonra ailemin yanına geldim 2 ay eşimde yanımızda kaldı bir ayda ailene git dedim vicdanen rahat olalım diye son kez bir dene dedik
ailesi çoçuğa rahat yüzü vermediler bayrama kadar dayanamadı evimize döndü
Sen istediğin kadar alttan AL bir şeyler yapmaya çalış allah korkusu olmayan içinde iyilik olmayan insanlara karşı bir şeyler yolunda gitmez eşine ve çocuğuna sarıl esinde da aynı şekilde öbür türlü hep yara alıp üzülürsünüz

Sezaryen mi normal mi diye sormalarının nedeni; zaten iki düşüğün var önceden, sezaryen olursan bir daha çocuk yapamayacağını düşünmeleri olabilir. Senle idi sorunları galiba. Geçmiş olsun, büyük badire atlatmışsınız. Şimdi nasılsınız, iyisiniz inşallah.

Olabilir bende kadınlığıma laf etmek için sorduğunu düşündüm maksat doğurmadı desin diye ama emin olamadım doğum yapalı 3 ay oldu görüşmüyoruz dediğim gibi eşim bayrama kadar kalacaktı dayanamadı döndü bende ailemin yanındayım bizden uzak dursunlar yeter diyorum
Onlara da bir şey olmuyor ki olan eşime oluyor hep eşim yıpranıyor o kadar ama o da artık eskisi gibi üzülmüyor şükür

İçini rahat tut, daha bulaşamazlar bence. Nasıl insanlarsa kendi oğulları tırım tırım kaçmış onlardan. Her şey eşte bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…