Eşimi erkek doktor için nasıl ikna edebilirim

karsi cikanlar olacaktir ama nedense benim hissettigim turkiyede erkek jinekologo gitmek biraz sanki modernlik belirtisi gibi gorunuyor.
doktoru cok begenirsin seversin gitmek istersin anlarimda bunu kuzenimde onda yapti bende yapmaliyim boyutuna getiriyosan ozenti diycem biraz.
ben kendim kadin tercih ettim, hatta partneride kadin olsun gecenin bir yarisi dogum olur o gelemezse oburu gelsin oda kadin olsun istedim, cokta memnun kaldim ikisinden de.
herkesin tercihi kendine tabi, doktoru bir gorup degerlerndirmeni oneririm, belkide onuda sevmeyeceksin.

bunla ilgili konu acicaktim ama konu varken yorum yapayim en sonki muayenemde dk tacizine ugradım bugüne kadar hic boyle bisy yasamadim hep erkek dk gitmeme ragmen sonradan insanin aklina keske söyle yapsaydım derya bende o anda ne yapıcağımı bilemedim bi kacgun hala inanamadim

Cnm benim eşim beni anlar diye değil günah diyor :KK43: bi de kıskanç biri biraz :KK43: benm gerçekten bayan doktorlarla frekansım tutmuyor :KK43: ve kuzenim de o doktor da doğum yapmış herkes çok memnun ama benim eşim çok düşüncesi

Gitmiyor. Illa bayan olacak. Biz bu sebep yüzünden şu an konuşmuyoruz ve bu sebep boşanma sebebim olacak daha doğrusu bardağı taşıran son damla olcak gibi geliyor

Sakin olun öncelikle onun da kendi icinde aşamadıgı seyler var demekki. Onun buldugu doktora gidin birlikte belki onunla enerjiniz tutar. Ama siz de kadın doktorlara önyargıyla gitmeyin. Kadını erkeği hepimiz aynıyız valla :)

Ya günahından değil, başka bir adam karımın mahrem yerini görecek diye kıskançlık yapıyor.
Kadın orasından bebek çıkarırken hallenecek zihniyete kendi sahipmiş demek ki, kişi kendinden bilir işi, demek ki o da doktor olsa hastalarına o gözle bakacak.

Yok öyle oldugunu zannetmiyorum, kisi kendinden bilir isi diye değil. Simdi empati yapıyım, ben de esimin üroloji muayenesi icin bir kadın doktora gitmesini istemem. Yahut gögüs muayenem icin de erkek bir doktora gitmek istemem. Insanın kafasındaki mahremiyet kavramıyla alakalı bu. Erkekler doğum nedir ne degildir tam onun anlamına varamıyorlar ve olayı sadece esimin vajinasına bakacak benden baska biri görecek olarak anlıyorlar. Yani bunu anlayabilirim aslında, sonuçta biz her ay anne olmak için hazırlanırken tüm vücudumuzla onlarda bu durum yok, konuyu sadece vajinadan ibaret düşünmesi de normal.

He ama baska bir erkek durumun ciddiyetinin farkındadır ve bu konularda görece daha az önyargılıdır o bisey demez.

Adamin sapık oldugunu zannetmiyorum. Doğum olayını henüz tam anlayamadigini düşünüyorum.

karsi cikanlar olacaktir ama nedense benim hissettigim turkiyede erkek jinekologo gitmek biraz sanki modernlik belirtisi gibi gorunuyor.
doktoru cok begenirsin seversin gitmek istersin anlarimda bunu kuzenimde onda yapti bende yapmaliyim boyutuna getiriyosan ozenti diycem biraz.
ben kendim kadin tercih ettim, hatta partneride kadin olsun gecenin bir yarisi dogum olur o gelemezse oburu gelsin oda kadin olsun istedim, cokta memnun kaldim ikisinden de.
herkesin tercihi kendine tabi, doktoru bir gorup degerlerndirmeni oneririm, belkide onuda sevmeyeceksin.

Modernlik belirtisi mi?
O zaman has be has Müslümanlardan olan Fatih Sultan Mehmet Han da modernlik(!) taslayarak pek çok caminin yapımı için Müslüman değil de Rum ustalarla çalışmış. Arkadaşım kim hangi doktorda rahat ediyorsa, işinin ehliyse ona gider, hangi doktor tavsiye ediliyorsa elbette kendisini ona göstermek ve fikrine mazhar olmak ister.

Niçin moda olsun ki? Yani moda gözüyle bakılıyorsa da, artık o kişi de nasıl bir çevre içindedir, tartışılır...

Benim dediğim doktor un evi hastanenin dibindeymis bi durum olduğunda hemen geliyormuş. Ama gece ya da hafta sonu olunca doktor sıkıntısı olabiliyor dediler. Modernlik ile ne ilgisi var güldürmeyin beni lütfen. Özenti duyacak yaşta değilim ayrıca. Buraya eşim in tayini çıktı 7 aydır burada yaşıyorum ve burada dayımlar var tek akıl danışabilecegm kişi onlar ve Tüp Bebek tedavisi dolayisi ile çok doktor gezmişler o yüzden bütün doktorları çok iyi biliyor

Sakin olun öncelikle onun da kendi icinde aşamadıgı seyler var demekki. Onun buldugu doktora gidin birlikte belki onunla enerjiniz tutar. Ama siz de kadın doktorlara önyargıyla gitmeyin. Kadını erkeği hepimiz aynıyız valla :)

Yok öyle oldugunu zannetmiyorum, kisi kendinden bilir isi diye değil. Simdi empati yapıyım, ben de esimin üroloji muayenesi icin bir kadın doktora gitmesini istemem. Yahut gögüs muayenem icin de erkek bir doktora gitmek istemem. Insanın kafasındaki mahremiyet kavramıyla alakalı bu. Erkekler doğum nedir ne degildir tam onun anlamına varamıyorlar ve olayı sadece esimin vajinasına bakacak benden baska biri görecek olarak anlıyorlar. Yani bunu anlayabilirim aslında, sonuçta biz her ay anne olmak için hazırlanırken tüm vücudumuzla onlarda bu durum yok, konuyu sadece vajinadan ibaret düşünmesi de normal.

He ama baska bir erkek durumun ciddiyetinin farkındadır ve bu konularda görece daha az önyargılıdır o bisey demez.

Adamin sapık oldugunu zannetmiyorum. Doğum olayını henüz tam anlayamadigini düşünüyorum.
Eşim ile anlaşmam çok muzdarip olduğum huyları vardır ama bu konuda kesinlikle yani öyle yanlış anlaşılcak biri değildir :) tv de açık saçık kadın çıkınca oda da beni yok zannettgi zamanlarda bile kanal değiştiren biridir biraz dini şeylere kendini fazla kaptırdı sanırım. Bana diyor fıkıh kitaplarını okuyorum bayan varken erkeğe gitmek doğru değil diyor. Biraz düz düşünceli biri. Akrabaları hacı hoca bi de onlar ile kıyasliyo kendini esimin biraz kişiliği tam oluşmamis. Eşim öyle kötü niyetli biri değildir sadece hayata bakış açısı farklı

Ben de jinekologta genelde erkek doktor tercih ediyorum. Erkek kadın doğumcular daha anlayışlı, daha sakin geliyor bana, ya da bana denk gelenler hep öyleydi. Karşılaştığım kadınlar daha sert, daha anlayışsızdı.

bunla ilgili konu acicaktim ama konu varken yorum yapayim en sonki muayenemde dk tacizine ugradım bugüne kadar hic boyle bisy yasamadim hep erkek dk gitmeme ragmen sonradan insanin aklina keske söyle yapsaydım derya bende o anda ne yapıcağımı bilemedim bi kacgun hala inanamadim

Nasil oldu tacize ugramaniz? Yani doktor muayene ederken mi? cok şaşırdım !! cevaplamak istemiyorsaniz cevaplamayin tabi yaranizi deşmek istemem. Allah belasini versin pislik

daha geçen gün kalp doktoruna gittim
adamceğiz gözünü kapattı kalbimi dinlerken
onlar da çok meraklı bi taraflarımızı görmeye zaten

Bende oldum olası erkek öğretmen ve erkek doktorları seviyorum. .
Sonuçta sağlık önemli olan. .

Eşiniz ne kadar ön yargılı ise siz de öyle geldiniz bana. Sırf cinsiyetinden ötürü bir doktoru seçmek garip. Ha madem frekansın uyuşmadı şimdiye kadar görüştüklerinle eşinin önerdiği ile görüşebilirsiniz. Zaten kanka olmanıza gerek yok işinin ehli olsun, size gereken bilgileri versin tamam sanıyorum:KK64:

Genç kızlığımdan beri erkek jinekoloğa giderim. Tek bir kez kadın jinekoloğa gittim ve çok rahatsız oldum. Çok kaba, çok kırıcı ve hadsizdi.
Kadın olduğu için değil elbette, bu cinsiyetle alakalı bir mesele değil, biliyorum, kadın kendisi kaba, itici ve hadsiz bir kadındı.
Benim de tercihim hep erkek doktordan yana oluyor, istemsizce, Rossella Rossella ne yaparsın, nasıl ikna edersin bilmem ama doğum yapan arkadaşlarımdan bildiğim tek bir şey varsa o da anne ve doktorun iletişiminin kusursuz olması gerektiği.

doktorum erkekti koridorda bile adam başı önünde yürürdü Allah razı olsun çokta memnun kaldım.Sancı çekerken gözün kadın erkek görmüyo bir an önce kurtarsın gözüyle bakıyo insan.Ah ah Rossella Rossella cım eşinin o doğum sancılarını çekmesini çok isterdim.Ozamanda böyle düşünürmüydü acaba.

Ya günahından değil, başka bir adam karımın mahrem yerini görecek diye kıskançlık yapıyor.
Kadın orasından bebek çıkarırken hallenecek zihniyete kendi sahipmiş demek ki, kişi kendinden bilir işi, demek ki o da doktor olsa hastalarına o gözle bakacak.
adam doktor olmadığı için düşünemiyor yalnız.ben göğüs estetiği için ameliyat olmaya gittiğimde hastane odasında dr um çizimleri yapacağı zaman eşim de odadaydı eşimi musade isteyerek dışarı çıkarttı aynen dediği şuydu eşin için senin göğüslerin başka bir şey benim için başka şey.gerçi benim eşimde zerre kıskançlık yoktur ama dr yapması gerekeni yaptı.yani çoğu erkek dr ların hastasını kadın yada erkek olarak görmediğini idrak edemiyor.

Bu konu üzerine düşündüm benim dogum doktorlarınin cinsiyetleri neydi doğumda diye. Yani o kadar consiyetten arınmış bakiyorum doktorluk mesleğine.

Esine de ki haydi tamam Dr kadın seçtik. ..peki doğum ekibinin ya da ameliyat ekibinin hepsini nasıl kadın ayarlayacagiz? Erkek hemşireler var Üniv. Hastanelerinde mesela. Sezeryan olsa 10 kişi ekip. Nasıl olcak hepsi kadın. Akıl var mantık var.

Doktorluk cinsiyetsiz bir meslektir bana göre.

yalnız kadınlar kulubunde kadın doktorları elbirliğiyle gömdük :KK45: kızımın doğumunda dr um kadındı.benim aklıma gelen gelmeyen her şeyi anlatırdı bebeğin gelişimiyle ilgili, o yüzden ben kadın erkek diye ayırt etmiyorum .mesleğini ve insanları sevmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.özellikle doğum için dr tercih ederken rahat iletişim kuracak bir dr tercih edilmeli.9 ay boyunca canından bir parçanın sağlığını gelişimini takip eden bir dr la sağlam bir iletişim kuramadıktan sonra ne yapayım cinsiyetini.

Benimkide yleydi hep kadın dr gittk doğmu devlette yaptm erkek dr ardı sadece mecburduk o baktı kuafördede sıkğntı yapar ama zamanlageçiyor illa erkek die bastırmayn

Yahu bu ne cehalet vallahı aklım almıyor!!Doktor bu ya DOKTOR.!.
Doktora görünmenin günahımı varmış. Sağlık bu.mecbursun.İnsanlar bilmem kaç yıl tip okuyup kafa patlatiyorlar insan hayatı kurtarmak için. Hiçbir doktor özelliklere hamile bir hastasına hallenicek kadar sapık değildir emin olun.sizin eşinizin zihniyeti sapık. !
Biraz kitap filan verin eline eğitsin kendini.özellikle dinimizi iyi öğrensin. Sonra her şeye "Hasa Gunah"diyerek dolaşmasın ortada!
Gece gece nerden açtım şu konuyu ya sinirim bozuldu valla..

Back
X