eşimi seviyorum ama sorunlarımızı çözemiyoruz

malesef üzülüyorum bu tür konulara
elbette aile içinde para ortaktır
ama şahsi harcamalarada du kadar müdahele çok yanlış
kararlı ol dik dur mutlaka taviz verme
gerçekten seni seviyosa geri adım atacaktır aile birliğine son derece saygılıyım
çok zorunlu olmadıkça ayrılmayada karşıyım ve sakın gaz verdiğimi düşünme
ama istikrarını koru bu şekşlde sürdürmek çok zor çünkü

arkadasım ne dıye duruyorsun bosa o zaman de bakalım ne yapiyo zaten ayrıymıssınız su an

bu adamla ömur gecmez bellı daha fazla uzatmayın bence...çekılır gıbı bı yanı olsa katlan dıycem ama yok

senı sevse zaten sana bunalrı sölemez söyleyemez vermıorm paramı bosa de cekıl allah allah

işin var mersleğin var aklın fıkrın yerınde ne dıe cekıosn kı adamı he sevıyorum dıosn o zaman konu monu

acmıcan sormıycan sevdıgın ıcın katlanıcan sevdımde katlandım diceksın ama bunun böle bi tarafı kalmamıs

hepsinden önce sen kararlı ol ezdırme kendını bu ne yaa böle

Para ortak olsun ortak havuz yapalım, ikimiz de hane dışı harcamayalım, havuzdan aldığımız özel giderlerimiz eşit olsun deyin. Yani size maddi kısıtlamalar getiriyorsa aynı kısıtlara onu da sokmaya çalışın. İkimiz de para kazanıyoruz. Madem ortak olacak o zaman senin harcadığın da benden fazla olmayacak eşit harcayacağız şeklinde bir şeyler demeyi denediniz mi? Bu başlığın tamamını okudum da bence eşinize kötü davranmalısınız. Haketmiş. Çünkü kendisini vazgeçilmez görüyor gibi. Zor iletişim kurulacak birine benziyor. Mesela gururuna dokunsanız belki aklı başına gelir. Bu kadar lafından sonra "adam ol da evi sen geçindir, parama mı muhtaçsın" diyebilirsiniz. Böyle dırdır yapsaydınız daha çok kıymetiniz bilinirdi bence. Böyle konuşulmasından yana değilim ama eşiniz haketmiş. Biraz huzursuzluğu hakediyor. Eşiniz çok pohpoh olmuş. Bu saatten sonra asla taviz vermeyin de en azından eşit harcama, yoksa barışmam falan deyin iletişim kurarsanız... Ayrıca afedersiniz ama adam çok gıcık. Böyle durumlarda konuşmamak en iyisi. Sms ya da maille falan konuşsanız daha iyi olur. Söz uçar yazı kalır misali daha dikkatli konuşabilir. Bir de insan yazarken düşünür. Fevri konuşmalarına kötü sözlerine daha az maruz kalırsınız. Ve yazdıkları elinizde kalıcı olduğundan düşünürken daha destekli ve iyi değerlendirirsiniz alacağınız kararları.

ortak olsun ben çalıştığım halde onun eline bakıyordum ama. para benim hesabımda bile dursa sormadan birşey aldırmıyor, sorunca olay çıkarıyor bu nasıl ortaklık

bunları konuşarak halledebilirsiniz.eşınle sakin sakin konuş bence.her evlilikte bu tip sorunlar olabiliyor.baktın anlamıyormu biraz zaman ver düşünsün.hemen pat diye bitirme.seni seviyosa biraz ayrı kalınca kıymetini anlayıp anlaşma yoluna gidecektir.sevmiyosada yapacak bişey yok.zorla güzellik olmaz.

ortak olsun ben çalıştığım halde onun eline bakıyordum ama. para benim hesabımda bile dursa sormadan birşey aldırmıyor, sorunca olay çıkarıyor bu nasıl ortaklık

bunları konuşarak halledebilirsiniz.eşınle sakin sakin konuş bence.her evlilikte bu tip sorunlar olabiliyor.baktın anlamıyormu biraz zaman ver düşünsün.hemen pat diye bitirme.seni seviyosa biraz ayrı kalınca kıymetini anlayıp anlaşma yoluna gidecektir.sevmiyosada yapacak bişey yok.zorla güzellik olmaz.

ben de şu an zaman veriyorum. üç haftadır ayrıyız. aklı başına gelirse çaba gösterir hatasını anlarsa barışırım yoksa gittiği yere kadar yolu var

Düşünüyorum, şuan da çalışıyor olsam, babam bile bana bunu demez.

Getir maaşını diye . Benim bildiğim maaştan ortak bir bütçe ayrılır. Mesela 1000 mi alıyorsun 500ünü koyarsın eve. O da koyar. Herkes maaşına göre koyar.

Sonra ortadan harcarsınız. Kendine ayırdığın kısımdan da canın ne istiyorsa alırsın, ister altın alıp kenarı koyarsın istersen de çatır çatır yersin..

Sen orada o kadar çalışıp yoruluyorsun , eşine vermek için mi ?

Ne bu ya, tasma haline getirmiş para mevzusunu. Eşinizin ki resmen, tasman benim elimde olsun, iplerin benim elimde olsun tutumu.

9 Ayda konu paraya geldiyse, o adamdan cacık olmaz. Sevebilirsin , sev güzel ... Kalbe söz geçmiyor kolay kolay...

Amaaaaa.... bence uzaktan da sevebilirsin. Bazı insanlar uzaktan sevilmeli zaten, yanlarına yaklaşınca ısırmaya kalkışıyorlar.

Senin eşin , sana düşünen yetişkin muamelesindense, resmen çocuk muamelesi yapıyor.

Ben hatırlıyorum 10 yaşlarındayken paramı biriktirmek için babama verirdim, babam biriktirmek için alırdı paramı, para birikince gider bana çok istediğim bir şeyi alırdık.

Senin eşininki de bu. Ha ama farkı var, para onda duracak, o canı istediği gibi istediği yere harcayacak düşünmeden...

Ama iş sana gelince , olay onun izin verip vermemesine bağlı.

Bu mevzudan işi "boşanma" lafını açmaya getirmişse, bırak boşasın...

Böyle kolay mevzudan yere yıkılan bir adamla, evlilik gibi uzun yolda yürünmez !​

Eşlerden hangisi ailenin çıkarları doğrultusunda bütçe yapabiliyorsa idareyi o almalı bence.
Eğer siz harcamalardaki önceliklerinizi belirleyemiyorsanız, eşiniz hesap sorabilir ve
para yönetimini almak isteyebilir.
Ödenecek fatura ve borçlar dururken, gereksiz harcama yapan kişileri görüyoruz.
Aynı durum eşin için de geçerli tatlım. Eşin plansız harcama yapıyordur bu kez de
bütçe hesabı senin kontrolünde olmalıdır.
Gelirlerin tek çanakta toplanması bereket getirir. Lakin eşin senin haklarını gözardı
edip, hükmetmeyi amaçlıyorsa ne zamana kadar dayanabilirsin?
Elbette aklında soru işaretleri kalmaması için, aile birliğinin devamı yönünde, elinden
gelebilecek her şeyi yapmandan yanayım. Dilerim her şey gönlünce olur.

kendi ayaklarının üzerinde durman bu kadarmı zor geliyorki boşanmıyorsun.gerçekler ortada yapacağın şeyde belli. allah sonunu hayra çıkarsın

ben konunun tamamını okumamıştım. tabi ki iki tarafa da eşit davranılmalı.

değerli öğretmenim, sevgili meslektaşım hatalı olan sensin ve sevgili kk üyelerine de cevabım...
aynı şeyi eşiniz yapsaydı 100 kardeşime 200-300 anneme vs. deseydi tepkiniz ne olurdu merak ediyorum, iki kişi çalışıyorsa neden evin sorumluluğunu sadece erkek üstlensin anlamıyorum, yeri gelince eşitlik diye bağıran biz değil miyiz?

Esi zaten yapiyor, ailesinin kredi borclarini oduyormus maasindan..

Bu bayan da eşitlik istiyor ya zaten, eşi ailesinin kredi borcunu öderken hanımının özel harcamaları yüzünden kavga çıkarıyor.

9 aylık evlisin ve Eşiniz size bana maaşını ver yoksa gelme eve diyor resmen. Sizde garibim seviyorsunuz ya napsam diye düşünüyorsunuz. Bırakın boşansın ya bence siz açmalıydınız bu boşanma davasını. bakın benilşkim için neler yaptım ama evli olsaydım veee bana senin çalıştığın ter döktüğün sabah akşam çalıştıgın parayı elime vericeksin yoksa boşanalım diyor. bennn olsaamm vaaaaaaarya ozamn sen bi git ben gelcem söz derim allah aşkına arkadaşım kardeşim sen seviyorsun belliki ama değmez bunun gibi adamlara değmez

aynı durumu yasayan arkadaşım vardı daha 1 yıllık evlıyken adam çekti gitti,baktı ıstedıgı olmuyor..
böyle bi şartmı olur evlılıkte ya,kendı ailesıne para yedırıcek demekkı adam
boyle adamı hala nasıl sevıyosun anlamıyorum,paran yoksa sende yoksun ne demek ya yuh artık,sevgıyı geçtım SAYGI nerde????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…