Annem kira istiyor de ... yatırdığı kirayida kendi hesabına al .. kısasa kısasKızlar gunaydın, buradaki yorumlarınızın hepsini okudum. Hepınıze tek tek tesekkur ederım.
Eşim cuma gecesi donuyor yurt dışından ve cumartesi gunu konuşacağım yani tam olarak toparlayamadım kafamda ne konusacagımı ama birseyler yapıcam.
arkadslar polo degil golf neyse ki pasat dememisKeşke benim de böyle bi abim olaydı. :O
arkadslar polo degil golf neyse ki pasat dememis
Hahahhaha bu çok iyidiİsmini gizleyerek kuryeyle golf topu ve sopası gönder.
Hayaline kavuştuysan bizi rahat bırak de
Kızlar hepınıze merhaba,
Daha once esımın tum aıle ve akrabalarına verdıgı paralar konusundan bahsetmıstım.
Kendisinin bu yuzden hic birikimi yok ve maası cok ıyı duzeyde. Benım maasım ondan biraz fazla benım bırıkımım var ve benim annemın evınde oturuyoruz.
Dun baska bır olay oldu, ablası evli 2 cocugu var ve ablasının evının yarı parasını da esım vermıs bundan 5-6 yıl once biz tanısmadan daha once ve cocuklara herseylerını o karsılar. Dun dedıgı ablası araba ıstıyormus ve bana dedı kı senden gızlı yapmak ıstemedım ama ben ablama araba alıyorum, sakınce nerden cıktı dedım ablası aramıs aglamıs arabasız bır yere gıdıp gelemıyorlus cocuklarla, senelerdir hayalı hep Bir golf unun olmasıymış aglamıs telefonda aglarken fenalasmıs esım de cok uzulmus, o da abla sen uzulme ben sana alıcam dıye soz vermıs.
Ve ben de dedım ki sakınce yıne, yanı dedım benım arabamın da degısmesı lazım ama hanı ben o ıse hıc gırısmeyelım sımdı dedım bana sen ıstersen arabanı degıstır askım cok guzel olur sana yakısır en guzelı, nasıl olsa senın cok bırıkımın var dedi
Sımdı lutfen bana objektıf bır yorum yapın kızlar.
Not: esım boyle biri hic kıyamıyor yuregı cok yufka, devamlı aılesı tum akrabaları ondan bırseyler ıstıyor ve o da yapıyor bahsetmıstım daha oncekı konumda da.
Yuh yaaaa ne yüzsüz insanlar var hayatta. Memur bayan esi de memur ve abisinden dileniyor yuhhhh. Sokakta yatsam abimden kurus isteyemem.
Bunlar resmen isi firsata cevirmis. Birnevi dilencilige alismislar resmen.
Bak cokcokcok varlikliysa bisey diyemem. Ama esin kayinvalidesinin evinde oturmayi kendine yedirio bukadsr varlikliyken. Gitsin en lüks daire alsin madem.
Yokyok kendine almaz emin ol ablasina ev de alir bu
Evet çok güzel açıklamışsınız aynen katılıyorum . Bencede konu sahibinin böyle yapması gerekiyor.Hata sizde .Kaç yaşına gelmiş çalışmış kazanmış ama hiç birikimi olmayan biri çıksa karşıma sorardım neden diye.Sorunun cevabı sizin eşinizinki gibi olsa o adamla değil evlenmek kaçardım ordan.Hani ailede hasta olur,anne babanın evi olmaz onlara ev alınır filan anlarımda diğerleri için karşıma geçip benim hiç birikimim yok diyeni anlamazdım.Hadi diyelim çok aşık oldum illede evlenicem dedim,o zamanda baştan sınırı koyardım.Bu zamana kadar olmadıysa bundan sonra şartlar bu derdim.Ama siz demişsinizki olsun ,para önemli değil yeterki senle evleneyim herşeye razıyım gibi bişey olmuş.Paranız var diye para önemli değil diyorsunuz ama olmadığı zaman ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.Böyle evlilik olmaz.Eşiniz sizle değil ablası ve eniştesiyle evli farkındamısınız!.Onlar evleniyo evini alıyor,çocuk yapıyor çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor,araba alıyor :) Eşiniz iyi niyetli filan değil bence, buldum bir enayi(kusura bakmayın) sonuna kadar kullanayım modunda.Ne eşinizin nede ailesinin size saygı duyduğunu sanmıyorum.Evlilikte bir erkeğin alması gereken en büyük sorumluluk maddiyat ama siz bunu yaptırmıyorsunuz.Anneniz siz evlenin diye yardım etmek istemiş siz suistimal etmişsiniz.Bu durumdan gerçekten rahatsızsanız ve düzeltmek istiyorsanız eşinizle oturup artık bir aile olduğunuzu,sorumlulukları paylaşmanız gerektiğini,kazanılanın ortak olduğunu konuşun.Gelirinin büyük kısmını koysun ortaya sizde öyle ortak harcama,ortak yatırım yapın.Kişisel harcamalarınız için ayrı para belirleyin o parayla herkes ne isterse onu yapsın.Alabiliyorsa o parayla alsın ablasına arabayı yani.Bunu kabul etmezse annenizin evi için kira ödeyin,yada ödüyor gibi bir hesaba aktarın annenizin üstüne olsun,anneniz karşı çıksada yapın bunu.Kirayıda eşinize ödetin,evin tüm masraflarını ona yükleyin,keyfi alışveriş yapın eve ona ödetin.İşten ayrılın diyemem emek vermişsiniz yıllarca ama iş yeriyle anlaşın bikaç aylık ücretsiz izin alın.Eşinize işten ayrıldım deyin.Birikiminizide öncesinde annenize vermiş olun bi bahaneyle.yani hem işsiz hem parasızsınız ,hem kira ödemeniz gerekiyor,hem evin ortak masraflarını hem sizin masraflarınızı karşılaması gerekiyor gibi bir ortam yaratın.Bakalım tepkisi ne olacak. Bide çok merak ettim ya evlilik kararı verdiğinizde eşiniz teklif etmişmiydi,yoksa evlenemem param yok dedide siz şartlarınızımı sundunuz.Düğün ve ev kurma masraflarını kim ödedi?Yanlış anlamayın ama sırf evlenmek için çok çaba harcamışsınız gibi duruyor anlattıklarınızdan.
hem de golf
canım dondurma çekti gelirken alır mısın der gibi
en kötüsü 100000 Tl
10 bin maaşın olsa 10 ay çalışmak lazım ve hiç bir şey yemeden içmeden
eşinin de giderleri vs olduğuna göre en az iki yıl çalışacak ablasına araba almak için
ne hoş
eeee konus sahibi yazsan da bizde bilsek golf mu alınıyo yoksa kendine ev mi
Kocanız hiç de yufka yürekli gelmedi bana. Acından ölen ailesine yardım etmiyor ki, markasını dahi belirterek araba isteyen kardeşine kendi bütçesinden araba alıyor. Saflık bu. Bir erkek kayınvalidesinin evinde otururken, başkalarına keyfi ev araba alıyorsa, bu eşini ve eşinin ailesini sömürmektir. 5 kuruş birikimi yok diyorsunuz, demek ki kredi çekecek ve eninde sonunda da ceremesini siz çekersiniz dikkat edin. Ayrıca, benim arabamı yenilemem gerekiyor dediğinizde verdiği cevap da inanılmaz itici ya. Çok çirkin bir laf. Kendi birikimim varsa, herşeyimi kendim yapacaksam, sen anca köstek olacaksan sana ne ihtiyacım var deseydiniz keşke. Kimse onun evli barklı çocuklu aile fertlerinin konforunu finanse etmek zorunda değil. Ben bile sinirlendim. Allah size sabır versin.
Açıkçası konunuza inanasım gelmedi bu kadın evli yanii bekar da değil kocası eşine ağabeyinin araba almasını nasıl sindirebilir ki e arabası yok diye fenalaşmak nedir abartı değil mi ben hiç bu kadar da yardım yapanı duymadım görmedim yanii. kocası ne güne duruyor zamanında evin yarı parasını vermek falan gerçekten garip.
Bu kadarına da pes yanı. Esiniz özel sektör is garantisi yok ki. Kendinize birikim yapın. Ablası memur en dusuk memur maaşı 3-3.5 atasındadır. Ben 12 yıllık memurum su an ikinci evimi aliyom. Alınan in alındığı kalır. Hayat bu insani ne bekler bilemezsin . Sizde sesinizi çıkarın biraz. Tatilinizi yapın . Ev alın çocuklarınıza kalır. Aklınızı kullanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?