Esimin ablasının isteği

Annem kira istiyor de ... yatırdığı kirayida kendi hesabına al .. kısasa kısas

Hata sizde .Kaç yaşına gelmiş çalışmış kazanmış ama hiç birikimi olmayan biri çıksa karşıma sorardım neden diye.Sorunun cevabı sizin eşinizinki gibi olsa o adamla değil evlenmek kaçardım ordan.Hani ailede hasta olur,anne babanın evi olmaz onlara ev alınır filan anlarımda diğerleri için karşıma geçip benim hiç birikimim yok diyeni anlamazdım.Hadi diyelim çok aşık oldum illede evlenicem dedim,o zamanda baştan sınırı koyardım.Bu zamana kadar olmadıysa bundan sonra şartlar bu derdim.Ama siz demişsinizki olsun ,para önemli değil yeterki senle evleneyim herşeye razıyım gibi bişey olmuş.Paranız var diye para önemli değil diyorsunuz ama olmadığı zaman ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.Böyle evlilik olmaz.Eşiniz sizle değil ablası ve eniştesiyle evli farkındamısınız!.Onlar evleniyo evini alıyor,çocuk yapıyor çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor,araba alıyor :) Eşiniz iyi niyetli filan değil bence, buldum bir enayi(kusura bakmayın) sonuna kadar kullanayım modunda.Ne eşinizin nede ailesinin size saygı duyduğunu sanmıyorum.Evlilikte bir erkeğin alması gereken en büyük sorumluluk maddiyat ama siz bunu yaptırmıyorsunuz.Anneniz siz evlenin diye yardım etmek istemiş siz suistimal etmişsiniz.Bu durumdan gerçekten rahatsızsanız ve düzeltmek istiyorsanız eşinizle oturup artık bir aile olduğunuzu,sorumlulukları paylaşmanız gerektiğini,kazanılanın ortak olduğunu konuşun.Gelirinin büyük kısmını koysun ortaya sizde öyle ortak harcama,ortak yatırım yapın.Kişisel harcamalarınız için ayrı para belirleyin o parayla herkes ne isterse onu yapsın.Alabiliyorsa o parayla alsın ablasına arabayı yani.Bunu kabul etmezse annenizin evi için kira ödeyin,yada ödüyor gibi bir hesaba aktarın annenizin üstüne olsun,anneniz karşı çıksada yapın bunu.Kirayıda eşinize ödetin,evin tüm masraflarını ona yükleyin,keyfi alışveriş yapın eve ona ödetin.İşten ayrılın diyemem emek vermişsiniz yıllarca ama iş yeriyle anlaşın bikaç aylık ücretsiz izin alın.Eşinize işten ayrıldım deyin.Birikiminizide öncesinde annenize vermiş olun bi bahaneyle.yani hem işsiz hem parasızsınız ,hem kira ödemeniz gerekiyor,hem evin ortak masraflarını hem sizin masraflarınızı karşılaması gerekiyor gibi bir ortam yaratın.Bakalım tepkisi ne olacak. Bide çok merak ettim ya evlilik kararı verdiğinizde eşiniz teklif etmişmiydi,yoksa evlenemem param yok dedide siz şartlarınızımı sundunuz.Düğün ve ev kurma masraflarını kim ödedi?Yanlış anlamayın ama sırf evlenmek için çok çaba harcamışsınız gibi duruyor anlattıklarınızdan.

tamam kocanız yufka yürekli de görümcenizde hiç akıl yok gitsin kocasından istesin ne biçim kadın hiç utanmıyor mu onun görümcesi onun kocasını arayıp araba istese tepkisi ne olur acaba en çok bunu merak ettim

Ablasinin evinin yari parasini zaten vermiş...
Sira arabada, sonra yazlik filan :)

Evet çok güzel açıklamışsınız aynen katılıyorum . Bencede konu sahibinin böyle yapması gerekiyor.

Ben anlamıyorum.En gereksiz yerde en uç tepkileri gösteren kadınlar,asıl tepki koyması gereken durumda gıkını çıkarmıyor.Asıl bu tür şeylerdir benim için kıyameti koparma sebebi.

Kocanız hiç de yufka yürekli gelmedi bana. Acından ölen ailesine yardım etmiyor ki, markasını dahi belirterek araba isteyen kardeşine kendi bütçesinden araba alıyor. Saflık bu. Bir erkek kayınvalidesinin evinde otururken, başkalarına keyfi ev araba alıyorsa, bu eşini ve eşinin ailesini sömürmektir. 5 kuruş birikimi yok diyorsunuz, demek ki kredi çekecek ve eninde sonunda da ceremesini siz çekersiniz dikkat edin. Ayrıca, benim arabamı yenilemem gerekiyor dediğinizde verdiği cevap da inanılmaz itici ya. Çok çirkin bir laf. Kendi birikimim varsa, herşeyimi kendim yapacaksam, sen anca köstek olacaksan sana ne ihtiyacım var deseydiniz keşke. Kimse onun evli barklı çocuklu aile fertlerinin konforunu finanse etmek zorunda değil. Ben bile sinirlendim. Allah size sabır versin.

Canım maası daha fazla bir de bu ay yıl sonu ust duzey yonetıcı oldugu ıcın prım alacak sırketın karından biraz da o gelecek sanırım onunla almayı planlıyor

Sevgili jannefel zaten o verdıgı cevap en cok benı kırdı rahatsız etti

Benım esım zaten yazmıstım ama yegenlerının tum masraflarını o karsılıyor hatta bır yegenı prk calıskan degıl ona da onu ozel unıversıte okutturma sozu vermıs ablasına.

Ablasının kocasını zaten cok az gordum basıl bırı bılemıyorum pek konusmuyor

Ablası ve esı de 14 yıllık memurlarmıs.

Benım de sıkıntım o yarın ne olacak bellı degıl ben hep o kafayla bırıkım yapmaya calısan bırıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…