Sen mi safsın, eşin mi saf yoksa konu mu fake bilemedim. Senin birikimin var, annenin evinde oturuyosunuz, eşinin maaşı çok iyi, ablası memur ama telefonda fenalaşıyo bana araba al diye eşinde almaya karar veriyo ama sen arabanı değiştireceğini söyleyince kendi birikiminle alabileceğini söylüyo. Pardon siz hala neden evlisiniz?
sanada yediriyor mu yoksa senin birikimin var aşkım sen zaten kendi kendine yiyorsun mu?
evlenmeden önce de böyle miydi?
bende ağlayıp fenalaşsam acaba bnada araba alan olurmu acaba eşiniz gerçekten merhametli birisi ama herşeyin bir sınırı var eğer araba laırsa evliliğiizin biteceğini söyleyin ablasına söyleyin senin eşin ablasına araba alsa ne dersin diye bir sor mesela sonra arabanın vergisi cartı curtu benzzini eminim onlarıda eşinize ödetecek rahatlıktalar ben sizin yerinizde yüklü bir borcun altına sokarım eşimi lüks bir yazlık mesela onu ödesin ve kendi üstünüze aldırın sizde ayılıp bayılın çok istiyorum diye
Evlenmeden once bana durustce aılesıne aldıklarını verdıklerını bu yuzden parası olmadıgını soylemişti
Canim sen galiba evlenem evleeeeeeenem artik diye evlendin.
Adam resmen seni kullaniyor :) tamam seviyorsun filan fişman cart curt ama bi zahmet hem kendini bide azcik anani sev yahu.
Adamin evi yok, birikimi yok, utanmasi hic yok... vallah yali kapisin. Sana sirtini dayayan yaşar
Eşinizle ev arkadaşı gibi mi takılıyosunuz? senin birikimin benim birikimim diye bişey yoktur evlilikte bence.. Yani eşiniz ablasına araba almıyo siz ablasına araba alıyosunuz beraber.. ilginç..
Hata sizde .Kaç yaşına gelmiş çalışmış kazanmış ama hiç birikimi olmayan biri çıksa karşıma sorardım neden diye.Sorunun cevabı sizin eşinizinki gibi olsa o adamla değil evlenmek kaçardım ordan.Hani ailede hasta olur,anne babanın evi olmaz onlara ev alınır filan anlarımda diğerleri için karşıma geçip benim hiç birikimim yok diyeni anlamazdım.Hadi diyelim çok aşık oldum illede evlenicem dedim,o zamanda baştan sınırı koyardım.Bu zamana kadar olmadıysa bundan sonra şartlar bu derdim.Ama siz demişsinizki olsun ,para önemli değil yeterki senle evleneyim herşeye razıyım gibi bişey olmuş.Paranız var diye para önemli değil diyorsunuz ama olmadığı zaman ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.Böyle evlilik olmaz.Eşiniz sizle değil ablası ve eniştesiyle evli farkındamısınız!.Onlar evleniyo evini alıyor,çocuk yapıyor çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor,araba alıyor :) Eşiniz iyi niyetli filan değil bence, buldum bir enayi(kusura bakmayın) sonuna kadar kullanayım modunda.Ne eşinizin nede ailesinin size saygı duyduğunu sanmıyorum.Evlilikte bir erkeğin alması gereken en büyük sorumluluk maddiyat ama siz bunu yaptırmıyorsunuz.Anneniz siz evlenin diye yardım etmek istemiş siz suistimal etmişsiniz.Bu durumdan gerçekten rahatsızsanız ve düzeltmek istiyorsanız eşinizle oturup artık bir aile olduğunuzu,sorumlulukları paylaşmanız gerektiğini,kazanılanın ortak olduğunu konuşun.Gelirinin büyük kısmını koysun ortaya sizde öyle ortak harcama,ortak yatırım yapın.Kişisel harcamalarınız için ayrı para belirleyin o parayla herkes ne isterse onu yapsın.Alabiliyorsa o parayla alsın ablasına arabayı yani.Bunu kabul etmezse annenizin evi için kira ödeyin,yada ödüyor gibi bir hesaba aktarın annenizin üstüne olsun,anneniz karşı çıksada yapın bunu.Kirayıda eşinize ödetin,evin tüm masraflarını ona yükleyin,keyfi alışveriş yapın eve ona ödetin.İşten ayrılın diyemem emek vermişsiniz yıllarca ama iş yeriyle anlaşın bikaç aylık ücretsiz izin alın.Eşinize işten ayrıldım deyin.Birikiminizide öncesinde annenize vermiş olun bi bahaneyle.yani hem işsiz hem parasızsınız ,hem kira ödemeniz gerekiyor,hem evin ortak masraflarını hem sizin masraflarınızı karşılaması gerekiyor gibi bir ortam yaratın.Bakalım tepkisi ne olacak. Bide çok merak ettim ya evlilik kararı verdiğinizde eşiniz teklif etmişmiydi,yoksa evlenemem param yok dedide siz şartlarınızımı sundunuz.Düğün ve ev kurma masraflarını kim ödedi?Yanlış anlamayın ama sırf evlenmek için çok çaba harcamışsınız gibi duruyor anlattıklarınızdan.
tamam da bu adam herhangi biri ile yemeğe çıkınca da öder ki üsretini yemeğin. demirbaş türevi dayanıklı mal ve malzemelerde sizin bütçenize ortak olmamış..kusura bakmayın bana kırılmayın da evliliğiniz benim tasvip edebileceğim türden değil.Evlilikte erkeğin maddi bir ağırlığı olmalı veyahut maddi bir varlığı da olmalı diyenlerdenim.karım çalışıyor kendi istediğini kendi alsın bana bulaşmasın evin gıda alışverişine ben katkıda bulunayım sadece aileme tüm paramı yedireyim ,ama ....daha ağır yazabileceğim evlilik ritüellerim olsun karnım doysun pastam şurda dursun kafası ...hiç bana göre değil ,üzgünüm.Genelde bır yere gıttıgımızde ornegın bırsey begendıgım zaman cok yakıstı al askım tabii felan der ama yeme ıcme konusunda oyle kısmaz dısarda yerken ıcerken
di mi nasil sabirsa artik var bir bit yenigiBen anlamıyorum.En gereksiz yerde en uç tepkileri gösteren kadınlar,asıl tepki koyması gereken durumda gıkını çıkarmıyor.Asıl bu tür şeylerdir benim için kıyameti koparma sebebi.
tamam da bu adam herhangi biri ile yemeğe çıkınca da öder ki üsretini yemeğin. demirbaş türevi dayanıklı mal ve malzemelerde sizin bütçenize ortak olmamış..kusura bakmayın bana kırılmayın da evliliğiniz benim tasvip edebileceğim türden değil.Evlilikte erkeğin maddi bir ağırlığı olmalı veyahut maddi bir varlığı da olmalı diyenlerdenim.karım çalışıyor kendi istediğini kendi alsın bana bulaşmasın evin gıda alışverişine ben katkıda bulunayım sadece aileme tüm paramı yedireyim ,ama ....daha ağır yazabileceğim evlilik ritüellerim olsun karnım doysun pastam şurda dursun kafası ...hiç bana göre değil ,üzgünüm.
o zaman Aslı hanım Bu kadar sükunete boşanmayı düşünmez misiniz ?Aşırı sakinleştirici aldığınızı düşünüyorum veyahut peygamber sabrınız var ,kör değilsinizdir zatenCanım durumumuz tam senin dedıgın gibi. Hep de der zaten kadın olarak benden fazla kazanıyorsun ıstedıgını al yap et der
o zaman Aslı hanım Bu kadar sükunete boşanmayı düşünmez misiniz ?Aşırı sakinleştirici aldığınızı düşünüyorum veyahut peygamber sabrınız var ,kör değilsinizdir zaten
iyi niyetlisiniz taktir ediyorum ama eşiniz iyi niyetli değil ,yeminler etse de kitaplara el bassa da değil,hakkınızda hayırlısı olsun ,umarım en doğru yola en kısa zamanda ulaşırsınız?Esım yarın aksam gelecek yurt dısından gelınce konusacagım tabii ki. Ben hani hep esimle aramız iyi iyi temiz biri paranın ne onemı var ki dıye dusundum, burda sızlerden fıkır almamın nedenı de sızlerden objektıf yorumlarınızı almak
Yok canım oyle evlenmedım aksıne ben calısma hayatımdan dolayı evlılık kafamda yoktu hatta esım ılk sordugunda hayır dedım ona, ama o vazgecmedı ıkna ettı sonunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?