Esimin ablasının isteği

Esiniz bulmus bedava evi kendi ailesine para yediriyor.ben olsam buyuk olay cikarirdim.sanki bakkaldan ekmek istiyor golf araba olmayinca insan eksik mi kaliyor.ekmek su mu bu.ayy ayrica zaten parasi da varmis neyse ben daha fazla yazamiycam sinirlerim bozuldu.

Ben o kısmı sormadım ama bılıyorum bu ay ıkramıye alacak daha dogrusu ust duzey yonetıcı yıllık kardan da prım alıyor yani tüm yılın uzerınden. Ben onunla almayı dusunuyordur dıye dusundum kendı kendıme ama sormadım ne kadar alacak tam onu da bılmıyorum belkı onu verıp ıstune taksıt yapar

Cnm 500 Euro da az değil Noel hediyeleri için haklısın kızmakta

Bence sen tum birikiminle bir arsa ya da kucuk bir ev alip annemlere hediye ediyorm falan demelisin. Sesini cikaramaz diye dusunuyorum.

Ayrica sahsi fikrim boyle bir olay benim evliligimde ciddi sarsintiya yol acardi.
Ki coook zenginnnnn olsanizzzz yatlariniz katlarinizzz olsaaa hadi neyse derdim ama bir eviniz bile yok. Bence artikk sesini cikarman lazim

Kolay kolay yorum yapmam ama pes. Bence birikiminizle ev alın taksitlerini kendiniz ödeyin ama ev sizin ailenizin üzerine olsun. Sizde onlara yardım ediyo olun. Ben olsam öyle yapardım. Birde bir atasözü vardır bunu bana 20'li yaşlardaki enküçük kızkardeşim öğrettiydi "Allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış"
[1] Geçim konusunda kimse kimseye yük olmamalıdır. Birbirlerine o kadar yakın ve birçok değerlerinde ortak olan kardeşlerin bile kazançları, keseleri ayrıdır. Birinin parasına öteki ortak olmaya kalkışmamalıdır.
KaynakçaDüzenle
  • Aksoy, Ömer Asım (1995). Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü 2 Deyimler Sözlüğü. İstanbul: İnkılâp Kitabevi.
Açıklama ve kaynağınıda ayrıca belirtmek istedim :)

Hıcbır sey demez bana hep senın paran var bırıkımın var ostedıgını al harca der. Altınlarımı felan da bır kere bıle sormadı yani ne var ne kadar gibi, onlar senın ben karısmam dedi ben sordugumda ne yapayım dıye ıstersen sat alısverıs yap senın dedi oyle biri

Benım bır tek annem var o da herseyını soyledı esıme, ıste kendı oturdugu ev bızım oturdugumuz ev anneannem dedemden kalan bır ev daha var, onların hepsı sızın oglum felan dedi yanı annem esıme cok dırust oldugu gıbı anlattı sımdı ev alıcam dersem esım ınanmaz ama bırsey de demez kendı paran der

Neden annenizin evinde oturuyorsunuz?
Eviniz olmadigi icin mi yoksa evin manevi degeri falan oldugu icin mi?

Acikcasi bir telefonla golf araba alacak kadar yuksek gelirli bir esim ve ondan daha yuksek gelirli ben olsam bu denklemde, aliversin aman takilmam. Abla bu sonucta. Can parcasi. Benim de her seyim ablama feda olsun.

Ha yok bizden kisip alinacaksa kiyametler kopar.

Tamam da cok sacma ya ozaman cikin annenin evinden bir bahane bul nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama daha luks semtten ev alin buna karsimi cikar?
Eger ev almayip ailesine yediriyorsa hemde arabaa gibi degerli birsey uzgunum ama evliligini gozden gecirmen lazim. Gordugun gibi tum uyeler sinirlendi cok sasirdim sakinligine

Sizi ihmal etmiyorsa bırakın yapsın yardım sevaptır benimkide çok yapar hiç karışmam başkasına yardımım olmadan yaptığım birikimi ne yapıcam ölünce yanımda götürmüycemya evim arabam varsa yeter bana.

Soyle evlenırken esımın bırıkımı yoktu uzuluyordu annem de benım evım bos sız orda oturun kora odeyecegınıze dedı ondan dolayı burda oturuyoruz evde sıfır bızden once kumsenoturmadı.

Tabıı maaslarımız cok ıyı su an ama ulkenın durumu bellı bugunku ısımız yarın bır krız cıksa olmayabılır ben o yuzden senelerce cok calıstım bırıktırdım

Canım istanbulda iyi bir semtteyiz. Ev konusunu konustuk ama o bırıkımım yok sen versen pesınatını ustune de bu kadar borcalnmak ıstemıyorum dedi kapattı

Sakın degılım aslında dun yaptık bu konusmayı ve ben oyle yorgunum ki bugunlerde ısten dolayı bugun eve bıraz erken geldım ve buraya yazdım hemen esım cuma ya kadar yurt dısında olacak

Analı kızlı herşeyi anlatmışsınız ama sizde ya
Maddiyat da dürüstlük iki tarafın şartları eşit değilse suistimale çok açık hale geliyor işte

Eşiniz sadece yufka yürekli, çok saf ve de iyi kalpli olsa idi, sizin arabanızın konusu açıldığında da değiştirelim derdi. Kendi paranla al demezdi. Nasıl bu kadar sessiz kalabiliyorsunuz? Ve neden hala annenizin evinde oturuyorsunuz? O yapılan evler mallar mülkler kayın aileniz daha rahat para istesin diye mi? Ben olsam kendi aileme üzülür o evden çıkardım, ilk olarak tabi ki. Ve o arabayı da aldırmazdım. Millet ne utanmaz olmuş. Görümcenizin kocası da ayrı geniş tabi ki.

Soyle yani ben ona kırıldım benım ondna bır beklentım yok ama ben kendı arabamın degısımını soyleyınce askım en guzelı sana yakıstır degıstır tabı bırıkımın cok zaten dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…