eşimin ailelerimizin çevremin baskısından bıktım artık dayanamıyorum!!!

Affiniza siginarak soruyorum, bir örnek verebilir misiniz bu terk edilen ve hic islenmemis sayilan günahlara? Mesela cocuk tecavüzcüsü tövbe ederse bu suctan dogan günahi islenmemis mi sayiliyor, Rabbim siliyor mu bu günahi?

arkadşım onu kastetemdim bu bence çok aşikar amaç morali bozuk arkadaşa moral vermekti ki bu şuan yapılabilecek hicret sevabı verilen şeyler arasında var mesela televizyonda gereksiz birşey izlemek yerine birşeyler öğrebileceğin bir kitap okumaklada sevap kazanabilirsin.konuyu istediğiniz yere çekmeye gerek yok eğer dikkatle okuduysan eleştirdiklerimde var cımbızlamaya gerek yok yazık etmeyin yani yazıklarımızda emek içeriyor

anladım ben sizin ne kast ettiğinizi kimse insanın içini bilemiyor maalesef

Eşinin dengesizligi senin de dengeni bozmuş anlaşilan.Sen bunu kimin icin yapiyorsun ona karar ver ilk önce kardesim.Eger esin icin yapiyorsan hic faydasi yok kullar kiymet bilmiyor.Eğer allah rızası icin yapıyorsan devam et doğru yoldasın sadece seytan seninle biraz uğraşıyor.Esinin ilk once bunu senden istemesi sonra da küçük görmesi çok ilginç.Sen kararini ver sağlam karakterinle onun karşısinda dur o sana hicbir sekilde birsey diyemez.Allah yardimcin olsun.

Kendini hic mutsuz etme. Acilmak istiyosan acil. Ne demk yancan virt zirt onu allah bilir. Ayni seyi benim bi arkadasm yapti. Nisanlisinin ailesine uymak icin kapandi ama bunalima girdi. Sona ayrildilar zatn. Ve eski haline dondu. Ayrica kimse icin taviz verip kisiliginizdn ödün vermeyin

Su an kendinizi bir boslukta hissettiginizin farkindayim ama sabir diyorum cunku insanin alistigi duzeni degistirmesi ,yeni bir duzeni alismasi kolay degildir.
Soyle bir sey varki sizce basinizi acinca hersey eskisi gibimi olucak ,sihirli bir degnek degmis gibi bunlar hic yasanmamis mi oucak,emin olun etrafinizdaki insanlar ve esiniz size daha cok yukleneekler ve sizi daha cok mutuz edicekler bence bu yuzden verdiginiz kararin arkasinda durup basortusunu sevmeye calisin.
Neden kapandigini bilen ve duzgun bir sekilde tesetturlu olan bayanlarla arkadaslik kurun (emin olun onlari gordukce gozunuzde kalbinizde alisacaktir).
Sevdigiz hocalarin dini sohbetlerini dinleyin (ben bu konuda Nihat Hatipoglu'nun sohbetlerini tavsiye ederim)
İnsallah hakkinizda hayirli olan neyse o olur

arkadaşım ben ailesi istiyo diye değil dedim ya o dönem babannem ölmüştü kendimi hazır hissettiğimi sandım ama sonradan anladımki eşim bunu ailesi için istemiş sanırım tam okumadın sayfaları

Yok canım, okudum hepsini...
Benim sözüm, sana değil zaten; o üstünde baskı kurmaya çalışan, seni zor durumda bırakan eşine...
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok canım, okudum hepsini...
Benim sözüm, sana değil zaten; o üstünde baskı kurmaya çalışan, seni zor durumda bırakan eşine...
Allah yardımcın olsun.

saol canım psikologa bile gitmeyi düşünüyorum şöylede bi durum var eşimin annesi babası küçükkrn ölmüş teyzeleri halaları falan var karışanım çok yani annesi olsaydı konuşurdum anlatırdım derdimi ama hal böle olunca çözemiyorum

tatile gidince açıl sonra kapan haaa sonra eşcazın isterse gene açıl çünki çocuk oyuncağıya bu.fesübhanallah yaaa..kardeşim bunu ne sen ne eşin istiyor öyle yada böyle kabul edin yada etmeyin hiç umrum değil inanın ama bunu yüce ayetler bildiriyo.sizin isteğinizede keyfinizede kalmış bişey değil yani...

İnsanların ibadet ve inanç örgüsü kendisini bağlar pek tabii.

Ama , eşlerin özellikle örtü emrine bu kadar takılı kalmaları , diğer konularda eşlerini hiç uyarmazken bu konuda derin fetvalar vermeleri elbette işi aslından da özünden de saptırıyor.Dışarıdan görünen bir şekli olduğu için mi bilinmez ya da onların kıskançlık duygularını örselemenin en kolay yolu mudur ; bu konuda pek bir hassas olabiliyorlar.

Siz inançlarınız doğrultusunda bu emri yerine getirmek istiyorsanız , kulağınızı tıkayacaksınız diğer seslere .

Eşinizin genel tavrının da hoş olmadığı belli .Konu ne olursa olsun size bu şekilde hitaplarda bulunması fırsatını ona vermeyin .

Bu gönül işidir bana göre.
Ama insanın hayatınıda ciddi değiştiren bir karar.
Tüm yaşamınızı bu kararınız doğrultusunda düzenlemek gerekir.
Açıl yada açılma demek benim alabileceğim bir vebal değil.
Tek söyliyeceğim eşinizin tatilde açılırsın demesinin son derece samimiyetsiz bir davranış olduğu ve
Baskıyla bu işin olmayacağıdır.
Allah yardımcınız olsun.

eşim istiyo diye açılmak istemiyorum konu bu değilki kendimde istediğim ve kararsız kladığım için ayrıca nasılki kapalı birine açıl diye diretmek günahsa buda günah ayetler var tabikide bunu sizden öğrenmicez Allahın emri ama zorla yapmak buda günah zorla baskıyla din olmaz

yaw bazı yorumlar çok ilginç hala alışmaya çalış falan filan, yahu arkadaşın içinde kapanmak gelmiyor açılmak istiyor kalpten ne istediğin önemlidir şimdi kapalı olsa ne fayda istemiyor anlamıyormusunuz!! arkadaşım zaten kocan ailesi baskı yüzündn kapanmışsın bi kıymeti yok açıl açılmak istiyosan kimseyede karıştırma

islamda tesettür yoktur ki açıldın kapandın günah mevzusu yapılsın ama bu aralar erkeklere para mı ne veriyorlar herkeste bir karısını çaputlara sokma merakı başladı bu kaçıncı konu böyle aman diyeyim hemen istediğiniz yaşam tarzına dönün saçmalamayın onların yaşamı ailesi varsa senin de var ne demek o sanki bugüne kadar sen kendinden değildin. türbanlı kadın alamıyorlar sonra karılarını kendi yaşamlarına sokmaya çalışıyorlar. ama bunlar hep siyasi işler.

bana kalırsa eşiniz de ailesinin baskısı nedeniyle sizden kapanmanızı istiyor. aksi takdirde "tatile gidince açılma" fikrini sunmazdı. çünkü orada tanıdığı kimse yok, şu bu ne der tasası yok.bakımsızlığı bahane etmiş diye düşünüyorum. eğer bakımsız göründüğünüzü düşünseydi bunu kuaför vb. yollarla halletmenizi önerebilirdi. saç baş kadar kolay çözülebilecek mesele yok.o yüzden beni çirkin veya bakımsız buluyor gibi düşüncelerle kendinizi üzmeyin derim. yalnızca ailesinin ağzına bakmış biraz bence. ya da onlar bir şey söylemese bile çevresinde herkes tesettürlüyse sizin onların arasında farklı olduğunuzu görmesi bile böyle bir düşünceye itmiş olabilir onu.

bence sizin yapmanız gereken herkesi bir kenara bırakıp kendinizi dinlemek, burada özne sizsiniz.siz ne düşünüyorsunuz?eğer tekrar başınızı açarsanız bundan pişmanlık duyar mısınız?hangi şekilde kendinizi daha iyi hissediyorsunuz? bu soruların cevabını bulduğunuzda kararlı bir şekilde eşinizle konuşursanız en iyisi bu olur diye düşünüyorum. ama yönlendirmeye açık bir şekilde geçmeyin karşısına,o zaman üzerinizde baskı kurmaya çalışır.umarım en doğru kararı verebilir ve mutlu olursunuz.hakkınızda en hayırlısı neyse onu diliyorum :)

Siz işin dinsel kısmında olabilirsiniz ama çevrenizdeki herkes için sizin başörtünüz başka bir şey olmuş: eşiniz için eşine nasıl laf dinlettirdiğini gösterebileceği, ablanız için ailesinin ne kadar dindar olduğunu göstereceği, enişteniz veya eşinizin ailesi için kendi sosyal çevresine daha iyi uyum sağlayabileceği bir unsur olmuş...
Başınızı açmak kapamak, ne giyeceğinize karar vermek sizin vereceğiniz bir karar, bu konuda uzman ve okumuş/yazmış olanlar dışında kimseyi karıştırmayın. Herkes kendi sosyal ilişkilerini, kendi imajını başka şey üzerinden kursun. Günah sizin, sevap sizin. Kararınızı verdikten sonra tavizsiz olun.

Ama eşiniz de çok kabalık yapmış saçın da saçın diyerek; böyle konuşunca, özgüveniyle oynayınca hiç bir kadın güzelleşmez ki... hangi kuaför paklar onu

Mutlaka kendisi de keldir, ya da kel olmak üzeredir (değilse de "senin saçların üstten açılıyor"; senin kendi saçlarından haberin var mı, ıııy kokuyorlar bile diye eksikleri üzerine biraz konuşun da empati yapmaya çalışsın, nasılmış böyle şeyler duymak biraz anlasın... Kim kusursuz ki? Özgüveninizle oynadıysa karşılığını alsın...

Senin Sevabından Günahından Kimi Ne ? Kimseyi ilgilendirmeyen bi durum o Allah ile Senin aranda. kul ile allah arasına girilmez. Lanetlenirsin gibi şeyler çok çirkin. Sorsaydın ya Müslimanlık Sadece Kapanmaklamı oluyormuş ? Senin Ahiretini hiç bir kul bilemez. Kimse Kimseye Cennete Cehenneme Gideceksin diye bir söz edemez müsliman din sahibi insan bunu çok iyi bilmeli. Namaz ını Kılar kul hakkına girmezsen haram dan uzak durursan yetim hakkı yemezsen Kimse sana birşey diyemez. Rabbimden Daha iyimi bileceklermiş. Sıkma Canını Rabbim en kısa Zamanda Seni feraha kavuşturucaktır. Hakkında ne Hayırlı ise o Olsun. Eşin ve Aileninde Sana Sadece Hakkında ne hayırlısı ise ne olsun diyip Saygı duymaları gerekirdi.

ne demek islamda tesettür yoktur? lütfen bilip bilmeden yorum yapmayalım
nur suresi 31. ayet
Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz.

konu sahibi arkadaşım. İstediğini yap kimsenin bişey söylemeye hakkı yok. günahsada sevapsada sana.
dinde zorlama yoktur onlara neymiş nerden buluyorlar bu hakkı anlamıyorum ki

kendi istediğini yap, kimseyide takma..Kim ne derse desin böyle sen üzülücene onlar üzülsün..Her şekilde acı çekiyosun en azından kendi istediğini yap. Boşver milleti..

oradaki başörtüsü bugünkü boneyi kafayı armut gibi sıkmayı belirtmiyor ziynet yerlerini örtmeyi anlatıyor bilip bilmeden herkesi bir tutmayın. bugünkü kapanma mevzusu tamamen siyasidir. amaç kadını toplumdan soyutlamak eve kapatmak gelişmesini engellemek.ailesi kapalı olan erkek neden kapalı olmayan eş aır ki ben kızım olsa hayatta ailesi öyle olan biriyle evlenmesini istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…