- 1 Haziran 2015
- 4.500
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Gidecem zaten cok birşey ikna edici birsey yapmasa esim bidaha dönmeye niyetim yokSamire sanırım birazdan, kocamdır döver de sever de deyip konuyu kapatacaksın. Hala olayları tatlıya bağlama derdindesin. Bak o kadar insan kafa patlatıyor senin için. Sen hala dövdü mü bilmiyorum dövmemiş olabilir goygoyu yapıyorsun. Senin derdinin tek çözümü o evden çıkman. En azından bir süre kendini dinleyip kafanı toparlayabilmek için çık o evden. Kocan bir yere kaçmaz merak etme. Kendine acımıyorsan çocuğuna acı. Vallahi günah.
peki ne önerirsin çok merak ettim? (ciddi soruyorum)
İkna edici derken? Şiddet görmek seni gitmeye ikna edemiyorken, eşinin dönmeye ikna edebilecek olması sana da garip gelmiyor mu Samire? Şiddeti (hem sana hem de çocuğuna uygulanmış üstelik) kanıksamış olmak gerçekten hiç düşündürmüyor mu? Samimi olarak soruyorum. Şiddeti gerçekten affedilebilir bir şey olarak mı görüyorsun?Gidecem zaten cok birşey ikna edici birsey yapmasa esim bidaha dönmeye niyetim yok
Ne yazık değil mi öldürülen kadınların katilleri de hep bu kafalar sayesinde ceza almıyor. Kadınlardan böyle şeyler duymak ne acı.Ailece bir yere gidilecek. Plan yapılmış ve aile büyükleri hazırlanmış kapıya çıkmış ve sen bu noktada
çocuk durmaz gibi sudan bahanelerle gitmek istemediğini söyleyip namaza duruyorsun.
Anladığım doğru ise kusura bakma ama adamı delirtmişsin.
evet aynı şeyleri düşünüyoruz farklı kelimelerle anlatmışsın sen de. Kesinlikle katlıyorum sana canlı bir örneğim var, kuzenim öğretmen eşiyle hep sorun yaşadı düzeltmeye çalıştı psikolojik destek falan da aldı çocuk bile yaptı düzelsin diye ama yok en fazla seanslardan sonra iki ay normal sonra eski haline dönüyordu. Şu mesajı vermek istemem her zaman işe yaramıyor değil psikolojik destek işe yarayanlar da var ama bir evlilik tek taraflı yürütülüyorsa ve çok sorunluysa lütfen çocuk yapmadan önce iyice düşünün!Çok basit: iletişim
Eşim beni anlamıyosa dinlemiyosa orta yol bulmaya çalışmıyosa hep ben diyosa bir D3 üstüne dayak yiyorsam yani iletişim yoksa evli kalmanın manası var mı, insan mutlu olmak için evlenir, arada baba evine gideyim eşim gelsin beni alsın 2 ay düzgün olsun 3.ay cozutsun, böyle ilişki mi olur, aileleri dahil ettiğin hiçbir durum tat vermez zaten, dayak yedim diye gittin baba evine, esin geldi özürle ricayla götürdü geri, ailenin içi rahat edecek mi mesela
Bebeğime vurduğunu anladiğim an evi başina yikardim o adam müsvettesinin.Hic birşey hepberaber biyere gidecektik ben gitmeyim kizim durmuyor sonra durmayinca bana kiziyorsun dedim sonra o dedi ben gitmiyecem diye yatak odasina gecti bende kizim aglamasin diye onun yanina goturdum namaz kilacam diye kizim da aglayinca ona vurdu galiba sonrada geldi bana vurdu
He o sebeple de karısını ve çocuğunu dövdü ZAVALLI ADAMCAĞIZ! Terbiyesiz kadına bak sen adamı delirtmiş bir de! Cıx cıx, ama almış cezasını bak, bir ton dayak yemiş hem de ibadet ederken, üzerine bir de 1 yaşındaki bebek de nasibini almış. Ders olmuştur bir daha adamı delirtmez artık!Ailece bir yere gidilecek. Plan yapılmış ve aile büyükleri hazırlanmış kapıya çıkmış ve sen bu noktada
çocuk durmaz gibi sudan bahanelerle gitmek istemediğini söyleyip namaza duruyorsun.
Anladığım doğru ise kusura bakma ama adamı delirtmişsin.
Ya gercekten oyle birsey olsa zaten hic durmam gormedim yani sadece agliyorduEvet laf arasında ağzından kaçırdı. Sonra da gözümle görmedim, emin değilim deyip kıvırdı. Günahı boynuna valla...
Eğer psikolojide tahrik unsuruna yer yoksa tüm kadınlardan özür diliyorum.Ne yazık değil mi öldürülen kadınların katilleri de hep bu kafalar sayesinde ceza almıyor. Kadınlardan böyle şeyler duymak ne acı.
evet aynı şeyleri düşünüyoruz farklı kelimelerle anlatmışsın sen de. Kesinlikle katlıyorum sana canlı bir örneğim var, kuzenim öğretmen eşiyle hep sorun yaşadı düzeltmeye çalıştı psikolojik destek falan da aldı çocuk bile yaptı düzelsin diye ama yok en fazla seanslardan sonra iki ay normal sonra eski haline dönüyordu. Şu mesajı vermek istemem her zaman işe yaramıyor değil psikolojik destek işe yarayanlar da var ama bir evlilik tek taraflı yürütülüyorsa ve çok sorunluysa lütfen çocuk yapmadan önce iyice düşünün!
Gelen yorumları, Esimin ailesi beni evden kovdu konu başlığına göreHe o sebeple de karısını ve çocuğunu dövdü ZAVALLI ADAMCAĞIZ! Terbiyesiz kadına bak sen adamı delirtmiş bir de! Cıx cıx, ama almış cezasını bak, bir ton dayak yemiş hem de ibadet ederken, üzerine bir de 1 yaşındaki bebek de nasibini almış. Ders olmuştur bir daha adamı delirtmez artık!
Ya bu düşünce tarzınız normal haliniz ise sizin için üzülüyorum. Yok ekstrem bir durumsa, sıcaktan vs. ise geçmiş olsun derim. Hadi kadını geç çocuk var arada çocuk! Az vicdan, merhamet ya! Kadın alt üst olmuş zaten bir de gelip adamı delirtmişsin deyip herife arka çıkmanız çok vicdansızca. Bu sizin doğrunuz olabilir ama evrensel etik kurallarına göre şiddetin gerekçesi olamaz. Siz kocanızı delirttiğinizde(!) dayak yiyince normal karşılayıp, hizaya geliyor olabilirsiniz ama herkes sizle bir değil. O yüzden her doğru bildiğinizi her yerde söylemeyiverin bir zahmet. Tıpkı cenazede ölen kötü biri bile olsa arkasından kötüydü öldü de millet kurtuldu denmeyeceği gibi, her ne sebeple olursa olsun dayak yemiş bir kadına da herifi delirtmişsin o da dövmüş denmez hanfendi.
Biz de onaylamadık zaten, sadece o kısma odaklanıp resmin bütününü görmeyi reddetmesi bize de acayip geldi. Kadın biraz tutarsız, dert etmesi gereken şeyi bile tam tutturamamış ama bu da demek değil ki adamı delirtip dayağı haketmiş. Eşlerin birbirlerini dövmeyi hakları yoktur. Memnun değillerse davranışlarından, konuşulur, daha olmadı doktor, uzman, teapist her neyse onlara düşer yollar, olmadı boşanılır. Bir insan dövdüğü birine saygı duymaz, saygı duymadığı, kıymet vermediği biri ile neden evli kalır ki? Her baktığında aklına gelmez mi ben buna vurmuştum, ağzı, yüzü dağılmıştı, hiç de acımadım, Allah yarattı da demedim diye. Karşı taraf için durum daha beter tabi.Gelen yorumları, Esimin ailesi beni evden kovdu konu başlığına göre
değerlendirmek gibi bir sorumluluğumuz da olmalı değil mi?
Pardon ama sizi hic dogru bulmuyorum. Neden bu ulkede gelinler kole olarak algilaniyorbanlamiyorum. Okudunuz mu bilmiyorum ama namaz kilarken saldirilmis ve butun aile tarafindan dislanmis bir kadin bu. Hem cinsleri olarak nasil bunu dogru buluyorsunuz. Bekar bir gorumce sozleri gibi geliyor bunlar bana. Goruslerinize saygi duyarim ama bunlari soylemem gerekiyordu cunku gercekten uzuldum.
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
Yok ama baksanıza o daha ilk yorumlardan birisi. Samire başlığı "eşimin ailesi evden kovdu" diye açınca baştaki yorumlarda herkes ona odaklanmış zaten, kovulmamışsın sen gitmek istemişsin demişler. Daha o zaman küçük çocuğa vurduğunu yazmamıştı ve konuyu da dayak yemiş gibi değil de problem bir kavgadan sonra beni götürün beni götürün diye zırladıktan sonra kayınpederinin yarın götürürüz demesiymiş gibi açmıştı. Hatta başta "Aranızdaki sorun tam olarak neydi?" diye bile soran var. O yüzden ben yorumda o kadar büyük bir acımasızlık göremedim. O yorum yazıldığında konu bu boyutta değildi, samire asıl dayak olayını yazmayıp bambaşka bi şeye takılmıştı. Ki ben de ilk okuduğumda bi dayak olduğunu tam idrak edememiştim bile çünkü cidden öyle yazılmamış konu. Yorumlarıyla aydınlandı sonradan. [/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?