- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.246
- 448
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Bu ülkede bebekler, çocuklar, gençler annelerinden babalarından psikolojik ve fiziksel şiddet görüyor.Biz de onaylamadık zaten, sadece o kısma odaklanıp resmin bütününü görmeyi reddetmesi bize de acayip geldi. Kadın biraz tutarsız, dert etmesi gereken şeyi bile tam tutturamamış ama bu da demek değil ki adamı delirtip dayağı haketmiş. Eşlerin birbirlerini dövmeyi hakları yoktur. Memnun değillerse davranışlarından, konuşulur, daha olmadı doktor, uzman, teapist her neyse onlara düşer yollar, olmadı boşanılır. Bir insan dövdüğü birine saygı duymaz, saygı duymadığı, kıymet vermediği biri ile neden evli kalır ki? Her baktığında aklına gelmez mi ben buna vurmuştum, ağzı, yüzü dağılmıştı, hiç de acımadım, Allah yarattı da demedim diye. Karşı taraf için durum daha beter tabi.
Ne olursa olsun babandır, anandır diyenleri hiç anlamadım. Bu işi kutsallığa vurup, yanlışların üzerine örte örte bu hale gelmedik mi zaten?Bu ülkede bebekler, çocuklar, gençler annelerinden babalarından psikolojik ve fiziksel şiddet görüyor.
Bir genç kız ''Annem bana hakaret ediyor, dövüyor.'' başlıklı bir konu açtığı zaman çoğunlukla annendir,
katlanacaksın, sabır edeceksin şeklinde yorumlar geliyor.
Bir insan yetişirken en güveneceği insanlardan ebeveynlerinden şiddet görüyor ve kabullenmekle şartlandırılıyorsa
balık baştan kokuyor demektir. Bir kişiyi veya bir cinsi günah keçisi ilan ederek çözüm üretemeyiz.
Daha sağlıklı bireyler ve daha sağlıklı ilişkiler için her birey önce kendini düzeltmeye talip olmakla işe başlamalıdır.
Ne olursa olsun babandır, anandır diyenleri hiç anlamadım. Bu işi kutsallığa vurup, yanlışların üzerine örte örte bu hale gelmedik mi zaten?
Hayır efendim bir adam seni dövüyorsa, dövmeyi bırak sözle seni üzüyorsa o adam senin kocan, baban diye katlanmayacaksın. Aksine en çok yakınların, sevdiklerin acıtır seni. Şu zamana kadar çok samimi olarak söylüyorum, ailemden yediğim tokat fiziksel olarak vız gelmiştir bana, aksine çok farklı yerleri kızartıp acıttı. Maalesef ebeveynimdir diyip yüce(!) gönüllü olup affedemedim. İçimde önce bir öfke belirdi, sonra nefret geldi, dallandı budaklandı. Sonra iş acımasızlığa sürüklendi. Sonuç olarak ebeveynime benzeyen bir erkekten fersah fersah kaçıyorum, öyle bir eşim olsa köprüden atlarım diyebiliyorum, erkeklere karşı güvensizlik de oluştu. işte bunlar neden oldu, hep bilinçsiz, ebeveyn olmayı bilmeyen, haketmeyen kişiler yüzünden oldu. Hep söylemişimdir zaten herkes evlenmek, anne baba olmak zorunda değil, vasıfları taşımıyorsanız sosyal sorumluluk olarak görüp şu işe girmeyin diye...
:) görümce değilim evliyim erkek anneside değilim canım. Buraya konu açtım kaynanamla ilgili ve okursan gelinleri ezen insanlardan ne kadar nefret ettiğimi anlarsın. Burada ben adamı haklı bulmuyorum. Kızımız gitcem diye milletin başını yemiş. Gitmek isteyen sessizce gururlu şekilde gider. Hadi diyelim akşam tek başına gidemez e sabah olunca babasının evine kendisi gider. Ben gitmiş olsam kendim o anda çeker giderim çünkü eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcemde gitcem diye naz yapmaya gerek yokPardon ama sizi hic dogru bulmuyorum. Neden bu ulkede gelinler kole olarak algilaniyorbanlamiyorum. Okudunuz mu bilmiyorum ama namaz kilarken saldirilmis ve butun aile tarafindan dislanmis bir kadin bu. Hem cinsleri olarak nasil bunu dogru buluyorsunuz. Bekar bir gorumce sozleri gibi geliyor bunlar bana. Goruslerinize saygi duyarim ama bunlari soylemem gerekiyordu cunku gercekten uzuldum.
Ben erkeği savunmuyorum. Ama gitcem diye akşamdan sabaha kadar milletin başını şişirmek ne demek. Gitmek isteseydi kendisi giderdi. Ben kavga etsem anında babamın evine giderim eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcem diye naz yapmaya gerek yok. Gitmek isteyen giderDayak yedim diyor kadın dövmüş kocası yanlış anladınız konuyu galiba.
Gitmek istiyosan kendin çekip gidersin. Akşamdan sabaha kadar millete gitcem diye naz yapıyosun. Blöf yapmışın ama fazla uzattığın için ters tepti işte. Ben olsam bu laflardan sonra o eve adım atamaz boşanırdımSimdi ben mi sucluyum da
bende buna hak veriyorumÇok basit: iletişim
Eşim beni anlamıyosa dinlemiyosa orta yol bulmaya çalışmıyosa hep ben diyosa bir D3 üstüne dayak yiyorsam yani iletişim yoksa evli kalmanın manası var mı, insan mutlu olmak için evlenir, arada baba evine gideyim eşim gelsin beni alsın 2 ay düzgün olsun 3.ay cozutsun, böyle ilişki mi olur, aileleri dahil ettiğin hiçbir durum tat vermez zaten, dayak yedim diye gittin baba evine, esin geldi özürle ricayla götürdü geri, ailenin içi rahat edecek mi mesela
Sabaha kadar ağlayan bir hemcinsiniz var ortada kimseye naz falanda yapmamış biraz empati kurun..Ben erkeği savunmuyorum. Ama gitcem diye akşamdan sabaha kadar milletin başını şişirmek ne demek. Gitmek isteseydi kendisi giderdi. Ben kavga etsem anında babamın evine giderim eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcem diye naz yapmaya gerek yok. Gitmek isteyen gider
:) görümce değilim evliyim erkek anneside değilim canım. Buraya konu açtım kaynanamla ilgili ve okursan gelinleri ezen insanlardan ne kadar nefret ettiğimi anlarsın. Burada ben adamı haklı bulmuyorum. Kızımız gitcem diye milletin başını yemiş. Gitmek isteyen sessizce gururlu şekilde gider. Hadi diyelim akşam tek başına gidemez e sabah olunca babasının evine kendisi gider. Ben gitmiş olsam kendim o anda çeker giderim çünkü eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcemde gitcem diye naz yapmaya gerek yok
Pek çok kadının da eş şiddetinden kaçıp sığınacağı yer ne yazık ki şiddet görerek yetiştirildiği baba ocağı oluyor.Ne olursa olsun babandır, anandır diyenleri hiç anlamadım. Bu işi kutsallığa vurup, yanlışların üzerine örte örte bu hale gelmedik mi zaten?
Hayır efendim bir adam seni dövüyorsa, dövmeyi bırak sözle seni üzüyorsa o adam senin kocan, baban diye katlanmayacaksın. Aksine en çok yakınların, sevdiklerin acıtır seni. Şu zamana kadar çok samimi olarak söylüyorum, ailemden yediğim tokat fiziksel olarak vız gelmiştir bana, aksine çok farklı yerleri kızartıp acıttı. Maalesef ebeveynimdir diyip yüce(!) gönüllü olup affedemedim. İçimde önce bir öfke belirdi, sonra nefret geldi, dallandı budaklandı. Sonra iş acımasızlığa sürüklendi. Sonuç olarak ebeveynime benzeyen bir erkekten fersah fersah kaçıyorum, öyle bir eşim olsa köprüden atlarım diyebiliyorum, erkeklere karşı güvensizlik de oluştu. işte bunlar neden oldu, hep bilinçsiz, ebeveyn olmayı bilmeyen, haketmeyen kişiler yüzünden oldu. Hep söylemişimdir zaten herkes evlenmek, anne baba olmak zorunda değil, vasıfları taşımıyorsanız sosyal sorumluluk olarak görüp şu işe girmeyin diye...
Hayir o sirada degil ben onceden konusmustum gitmeyecegimiAilece bir yere gidilecek. Plan yapılmış ve aile büyükleri hazırlanmış kapıya çıkmış ve sen bu noktada
çocuk durmaz gibi sudan bahanelerle gitmek istemediğini söyleyip namaza duruyorsun.
Anladığım doğru ise kusura bakma ama adamı delirtmişsin.
Naptin cnm hala o evdemisin gidicekmisinHayir o sirada degil ben onceden konusmustum gitmeyecegimi
Ne olursa olsun babandır, anandır diyenleri hiç anlamadım. Bu işi kutsallığa vurup, yanlışların üzerine örte örte bu hale gelmedik mi zaten?
Ya baslik olarak oyle birsey yazdim ama tabiki onemli olan ben ve kizim neden bu kadar başlığa takildinizGelen yorumları, Esimin ailesi beni evden kovdu konu başlığına göre
değerlendirmek gibi bir sorumluluğumuz da olmalı değil mi?
Ya ben oyle kendim giden birisi degilim babam geldi gondermediler yarin ben goturecem dediler sonrada onlar goturmedi'beni goturun' cumlesi acikca blöftür, kusura bakma.. gitmeyeceksen veya gitmek istemiyorsan alma agzina bu lafi.. zaten gideceksen de kendin git, kp e mi dustu seni baba evine goturmek? inanilmaz lackalasilmis.. esinin ailesni karistirma, devam etmek istiyorsan esinle hallet..
Demek ki anladığım doğru değilmiş. Özür dilerim.Hayir o sirada degil ben onceden konusmustum gitmeyecegimi
Ya ben oyle kendim giden birisi degilim babam geldi gondermediler yarin ben goturecem dediler sonrada onlar goturmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?