Esimin ailesi beni evden kovdu

Bu ülkede bebekler, çocuklar, gençler annelerinden babalarından psikolojik ve fiziksel şiddet görüyor.
Bir genç kız ''Annem bana hakaret ediyor, dövüyor.'' başlıklı bir konu açtığı zaman çoğunlukla annendir,
katlanacaksın, sabır edeceksin şeklinde yorumlar geliyor.

Bir insan yetişirken en güveneceği insanlardan ebeveynlerinden şiddet görüyor ve kabullenmekle şartlandırılıyorsa
balık baştan kokuyor demektir. Bir kişiyi veya bir cinsi günah keçisi ilan ederek çözüm üretemeyiz.
Daha sağlıklı bireyler ve daha sağlıklı ilişkiler için her birey önce kendini düzeltmeye talip olmakla işe başlamalıdır.

Yahu samire, şuraya açtığın konulara tek tek bak bir oku. Bırak artık bu adamı. Ki benim gözümde adam bile değil ya, neyse o ayrı zaten. Yetmedi mi yavrum ya çektiğin? Senin evlendiğin o şahıstan baba da olmaz koca da olmaz. Ya sana o insandan hayır gelmez yahu. Dayaktan ölünce mi boşanmış olcan? Bırak git, kurtar kendini. Bulunmaz hint kumaşı mı mübarek? İlk boşanan olmayacaksın ki. Aksine dertlerinden arınıp bir rahat yüzü göreceksin!

Ne olursa olsun babandır, anandır diyenleri hiç anlamadım. Bu işi kutsallığa vurup, yanlışların üzerine örte örte bu hale gelmedik mi zaten?
Hayır efendim bir adam seni dövüyorsa, dövmeyi bırak sözle seni üzüyorsa o adam senin kocan, baban diye katlanmayacaksın. Aksine en çok yakınların, sevdiklerin acıtır seni. Şu zamana kadar çok samimi olarak söylüyorum, ailemden yediğim tokat fiziksel olarak vız gelmiştir bana, aksine çok farklı yerleri kızartıp acıttı. Maalesef ebeveynimdir diyip yüce(!) gönüllü olup affedemedim. İçimde önce bir öfke belirdi, sonra nefret geldi, dallandı budaklandı. Sonra iş acımasızlığa sürüklendi. Sonuç olarak ebeveynime benzeyen bir erkekten fersah fersah kaçıyorum, öyle bir eşim olsa köprüden atlarım diyebiliyorum, erkeklere karşı güvensizlik de oluştu. işte bunlar neden oldu, hep bilinçsiz, ebeveyn olmayı bilmeyen, haketmeyen kişiler yüzünden oldu. Hep söylemişimdir zaten herkes evlenmek, anne baba olmak zorunda değil, vasıfları taşımıyorsanız sosyal sorumluluk olarak görüp şu işe girmeyin diye...

Kaç yaşıma geldim babamdan sadece 1 kere dayak yemişimdir. Küçük çocuktum. Başka bir şeye tepesi atıp kardeşimle beni dövmüştü. Sadece bir kere. Bi daha hiç el kaldırmadı bana. Ama yok. O benim durup durup aklıma gelir. Hatta ilkokulda falan da babamdan nefret ettiğimle ilgili yazılar yazdığımı hatırlıyorum. Yorumunuzu yazınca da aklıma bunlar geldi bir yazayım dedim. Yazdım da rahatladım. Oh be. Kimseye dememiştim 10 yıl öncesindeki olayı hatırlayıp hatırlayıp üzülüp sinirlendiğimi. Ebeveynler çook dikkatli olmalı. Yapılanlar, yaşananlar unutulup gitmiyor.

:) görümce değilim evliyim erkek anneside değilim canım. Buraya konu açtım kaynanamla ilgili ve okursan gelinleri ezen insanlardan ne kadar nefret ettiğimi anlarsın. Burada ben adamı haklı bulmuyorum. Kızımız gitcem diye milletin başını yemiş. Gitmek isteyen sessizce gururlu şekilde gider. Hadi diyelim akşam tek başına gidemez e sabah olunca babasının evine kendisi gider. Ben gitmiş olsam kendim o anda çeker giderim çünkü eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcemde gitcem diye naz yapmaya gerek yok

Dayak yedim diyor kadın dövmüş kocası yanlış anladınız konuyu galiba.
Ben erkeği savunmuyorum. Ama gitcem diye akşamdan sabaha kadar milletin başını şişirmek ne demek. Gitmek isteseydi kendisi giderdi. Ben kavga etsem anında babamın evine giderim eşimin yüzünü bile görmek istemem. Gitcem diye naz yapmaya gerek yok. Gitmek isteyen gider

Simdi ben mi sucluyum da
Gitmek istiyosan kendin çekip gidersin. Akşamdan sabaha kadar millete gitcem diye naz yapıyosun. Blöf yapmışın ama fazla uzattığın için ters tepti işte. Ben olsam bu laflardan sonra o eve adım atamaz boşanırdım

bende buna hak veriyorum
böyle sürekli baba evinde bir gidip bir kalan insanların ayrılığı iyice laçkalaşıyor
bir önemi de kalmıyor
ayrıca adamlar bir ay iyi davransa ikinci ay neyi bıraktıysa ona devam ediyor
insan karısını kaybetmekten korkmuyorsa onsuzluğa hiç takılmıyorsa sen değil babaevine Amerikaya git adam yine korkmaz ve belli süreden sonra oraya gitmekte korkutmaz
ancak insan kesin gitmeye kararlı olursa boşanma kağıdı eline geçerse belki anlar kaybedeceğini oda belki
yani sen oraya gidip elinde telefon kocandan mesaj arama beklersen ayrılmak için hiç bir harekete geçmezsen sürekli haber almaya çalışırsan insanlarda anlar senin ayrılmak istemediğini

dediğiniz gibi bir de aileler konusu oluyor sen affetsen ailen affetmiyor tanıyan bilenler gelip gidip laf vuruyor ve babanın abinin artık kimin yanındaysan onun evi de huzursuz oluyor belki onlar kocanla kavga ediyor
ben burada bu yüzden kayınpederle görümceye o kadar takılmadım çünkü Allah bilir nasıl bıkmışlardır onlarda
tabii kendi oğullarına laf söylemeyecekleri içinde geline saldırmışlar

ayrıca samirenin babasının götürüm ve bir daha geri göndermem demesine o kadar hak verdim ki
yani konu sahibi niye bu kadar korkmuş onu da anlamadım dayakçı kocasından sonsuza dek ayrılacağı için

Sabaha kadar ağlayan bir hemcinsiniz var ortada kimseye naz falanda yapmamış biraz empati kurun..
Gitmek isteyen öyle kolay gidemez elinde avucunda ne var bilemezsiniz...
Artı gittiğinde baba evnde alacağı tepki ne onu bile bilmiyor..
Siz belki çok rahatsınızdır gitmek isteseniz gidebilirsiniz ama her insanın içinde bulunduğu durum farklı..

Haklisin gitmek isteyen gider. Kaynananla olan sorunlu konunu da okudum. On elestirim icin uzgunum sadece hemcinslerimizin boyle durumlarda korunmalarini isterim. Sen guclu bir bayansin okuduklarima gore. Maalesef herkes guclu olamiyor ve boyle bir cocuk gibi dayak yemis kadinlar cocuk gibi aglayip cocuk gibi davranabiliyorlar cok normal. Keske hepimiz guclu olsak ta yapmak istediklerimizi sorunsuzca yapabilsek. Maalesef bazilarimiz zayif ve zor oluyor dogru kararlar vermek. Peace

Pek çok kadının da eş şiddetinden kaçıp sığınacağı yer ne yazık ki şiddet görerek yetiştirildiği baba ocağı oluyor.
Üstelik bu kez çeşitli baskılara bir yenisi eklenerek ''dul'' etiketi yapıştırılarak.
Bazı değerlerin yozlaşmasına sebep olan insanoğlu dengesine de getirecektir İnşallah.
Yüreğinden kopup gelenlerin her satırına katılıyorum kendiylesorunlu. Teşekkür ederim.

Hayir o sirada degil ben onceden konusmustum gitmeyecegimi

Valla samire konularını biliyorum şiddeti kesinlikle tasvip etmiyorum ama kıskançlıklarınla yaptıklarınla adamı bezdirdiğin belli kusura bakma.
Ayrıca gidesin olsaydı çoktan giderdin blöfe gerek yok

Tamamiyla katiliyorum soylediklerinize. Cevrem surekli evlilikten ve cocuktan bahsediyor. Kendilerine her ne kadar da ben es olamam ben anne olamam desem de sanki bu bir gorev, herkesin hayatta yapmasi gereken seymis gibi gosteriyorlar. Ben su anda anne veya es olabilecegime guvenmiyorum. Tabiki ilerde dusuncelerim degisebilir. Iyi bir es ve iyi bir anne olabilecegini sanmayan kisiler bu ise bulasmamali. Neler var neler ahh ahh

Ya ben oyle kendim giden birisi degilim babam geldi gondermediler yarin ben goturecem dediler sonrada onlar goturmedi

Hayir o sirada degil ben onceden konusmustum gitmeyecegimi
Demek ki anladığım doğru değilmiş. Özür dilerim.
Peki Samire, hiç yaşanmaması gereken çok acıtıcı olaylar yaşandıktan sonra, yaşananlara taaa en baştan
bakıp şurada şunu demeseydim, yapmasaydım bu olumsuzluklar yaşanmayabilirdi diye düşüşündüğün
oluyor mu hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…