- 14 Aralık 2013
- 8.315
- 6.282
- 448
Zaten onlar gelince kendimi yabancı hissediyorum ortak paylaşımımız yok sıkılıyorum konu bulamıyorum konuşacak
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de bu evde yaşıyorum ve o insanlara ben hizmet ediyorum ve üstelik çalışıyorum ama ben nasılsa geleceklerini yola çıktıklarında öğreniyorum belki evim temiz değil belki başka Planım var
Ailen gelmesin demiyorum daha kaç kere yaZayım sadece benimde kendi aranızdaki bu plandan haberim olsun diyorum
demekki bizi bir davet ettiğnde evdeki bütün bireyleri arayacağız müsaitmisin diye.ne alaka allah aşkına.konu sahibi sevmek istemiyor.biz şimdi bayrama annemize veya kayınvalidemize gidince herkesi tek tek aramıyoruz geleceğiz diye.gelen yabancı değil ve davet edilen biri.üstelik gayet iyi kötülüğü olmayan insanlar.siz Avrupa yaşıyorsunuz sanırım.bizim örf ve ananelerimizde bu sizin dediklerinizin yeri yok.kaldıki eğer aynı şeyi kocası yapsa ve senin ailenin gelmesini istemiyorum bana sormadan çağırma sevemiyorum derse o kocayadaa sinir olurum.herkes aileye saygılı olacak hürmet gösterek.
Zaten onlar gelince kendimi yabancı hissediyorum ortak paylaşımımız yok sıkılıyorum konu bulamıyorum konuşacak
bunları eşinize söyleyin o zaman.
siz eşine söyleyince hallolacağını mı düşünüyorsunuz? hepimiz biliyoruz ki erkekler ailelerine kolay kolay laf söyletmez,onlarla ilgili eleştiriye pek açık olmazlar(en azından çoğunluk böyle)
ben de eşimle aynı problemleri yaşadım,söyledim paylaştım eşimle ama onun bana tek söylediği 'Benim ailem yabancı mı,biz ne yiyorsak onlarda yer,onlar bizim evimizin temizliğine mi bakıyor vs vs'' gibi cümleler.arkadaşın bunu söylemesi için eşinin anlayışlı bir eş olması gerekiyor.anladığım kadarıyla ailesini zorla kalmaya çağıran bir eşte de böyle bir anlayış olacağını zannetmiyorum maalesef
siz eşine söyleyince hallolacağını mı düşünüyorsunuz? hepimiz biliyoruz ki erkekler ailelerine kolay kolay laf söyletmez,onlarla ilgili eleştiriye pek açık olmazlar(en azından çoğunluk böyle)
ben de eşimle aynı problemleri yaşadım,söyledim paylaştım eşimle ama onun bana tek söylediği 'Benim ailem yabancı mı,biz ne yiyorsak onlarda yer,onlar bizim evimizin temizliğine mi bakıyor vs vs'' gibi cümleler.arkadaşın bunu söylemesi için eşinin anlayışlı bir eş olması gerekiyor.anladığım kadarıyla ailesini zorla kalmaya çağıran bir eşte de böyle bir anlayış olacağını zannetmiyorum maalesef
o zaman yapacak bir şey yok. bu durumu eşi ile halledemedikten sonra hiçbir şekilde halledemez. eşi haber versin istiyor, eşi bu durumu anlamayıp haber vermiyorsa bunu başka bir şekilde halledebileceğini mi düşünüyorsunuz?
görümce 10 gün kalacağı zaman elbette aramalı evin hanımını. olmadı abiye eşi yanındayken yengem müsait mi diye sormalı, ama gerçekten samimi olarak, o abi de eşine 1 saate yatılı misafir geliyor dememeli. eskiden koşullar farklıymış, insanlar çoğunlukla kv evinde kalıyormuş ama zaman ve koşullar değişirken çalışan kadına müsaitliği sorulmalı. o kadın kimseye mahçup olmamak için temizlik yapmak ister, bol yemek yapmak ister.. bu kadar zor bir şey değil haber vermek...
canım sen yanlış anlamışsın.10 gün kalan kaynana görümce değil.vallahi beni kız kardeşim veya erkek kardeşim davet ettiğinde ne eniştemi ararım müsaitmisin diye nede gelinimize sorarım müsaitmisin diye.mesela benim kayınvalidemde eşimi arar geliyoruz diye.ben hiç rahatsız olmam gerçekten.bende ailemi davet ederim ararım eşimde rahatsız olmaz.evlilikte birlik önemli.böyle senin ailen benim ailem dersen elin oğluda resti çeker ve eşininde kendisinden müsaade istemeden kimseyi davet etmesini istemeyebilr.hoşgörü lazım bana göre.kaldıki kayınvalide kötüde değilmiş canım.konu sahibi önyargılı sevemiyorum diye kendini endekslemiş.derdi yokken kendisine dert arıyor.
Bende de şöyle bi durum var:Eşimin ailesinin yanında rahat olamıyorum gitmek istiyorum yanlarına ama çok kalmak istemiyorum. Onlarda ısrarla sık gelmemizi uzun uzun kalmamızı istiyor 3 saat mesafedeler bulunduğumuz yere.kasıyorum kendimi yemek yemkte zorlanıyorum onları da üzmüş gibi hissediyorum niye yemiyorsun beğenmedin mi ? Gibi sorular.yemek vakti işkenceye dönüşüyor bende.zorluyorum yemek için ama olmuyor yani bu birazda damak zevkiyle yemek kültürüyle ilgili sanırım.
ben et bile yiyemiyorum. Off bu durum geçse keşke çok zorAynen arkadaşım yaa.. Ben de bir türlü rahat edemiyorum. Bir hafta kalınca 1 yıl geçirmişim gibi oluyor ne bilim. Yemek de yiyemiyorum. Mesela koyun etini sevmem kokar bana, onlar koyun eti yiyor. Zorluyorum kendimi pff
Evet arkadaşlar dert mi bilmiyorum eşimin ailesi benden 3 saat uzakta oturuyorlar bana karışmaz,çok iyi davranır,evime gelince işimi yapar oldukça zararsızdır görümcem de kısmen öyle ancak ben bir türlü sevemiyorum. Iki ayda bir bende on gün kadar gelip kalıyor stresten nefesi alamıyorum 8 aylık evliyim bunu yenemedim eşimin tüm ailesine karşı böyleyim. Anne baba demiyorum çok nadir arıyorum evlerine zorla gidiyorum yanında az konuşuyorum ama kasıtlı değil bu mesafeliyim hep. Eşim benim aileme karşı daha sıcak ama ben uzaklaştıkça o da uzaklaşıyor . Bayramda üç gün onlara gideceğiz benim karnıma kramplar giriyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?