Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

Zaten onlar gelince kendimi yabancı hissediyorum ortak paylaşımımız yok sıkılıyorum konu bulamıyorum konuşacak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ailen gelmesin demiyorum daha kaç kere yaZayım sadece benimde kendi aranızdaki bu plandan haberim olsun diyorum

bunları eşinize söyleyin o zaman.

görümce 10 gün kalacağı zaman elbette aramalı evin hanımını. olmadı abiye eşi yanındayken yengem müsait mi diye sormalı, ama gerçekten samimi olarak, o abi de eşine 1 saate yatılı misafir geliyor dememeli. eskiden koşullar farklıymış, insanlar çoğunlukla kv evinde kalıyormuş ama zaman ve koşullar değişirken çalışan kadına müsaitliği sorulmalı. o kadın kimseye mahçup olmamak için temizlik yapmak ister, bol yemek yapmak ister.. bu kadar zor bir şey değil haber vermek...

Son düzenleme:
Zaten onlar gelince kendimi yabancı hissediyorum ortak paylaşımımız yok sıkılıyorum konu bulamıyorum konuşacak

Canım sadece olağan bir adaptasyon sorunu yaşıyorsun, sen bakma yüklenenlere... demek ki insanlar baba evinden koca evine gidince hemen aynı gün adapte olmuş, hemen her gün yatılı misafir ağırlamak istemiş daha küçük yaşlarda, bir yandan çalışıp bir yandan da kendilerine danışılmamasını hiç dert etmemiş, hiç bir şeye içerlenmemiş, hemen kaynanalarını bağırlarına basmış.. neyse...
herkes çok sosyal olamayabilir, hemen kaynaşamayabilir, merak etme anormal bir durum yok buda, başedemezsen profesyonel yardım da alabilirsin, bunda da utanılacak bir şey yok. ama öncelikle zamanla oturacağına, zamanla artık böyle hissetmeyeceğine inan, bir ömür böyle geçecek diye üzülme.. o zaman doldurursun kendini. eşinle kavga etmeden konuş her seferinde. zamanla oturur...

Son düzenleme:
bunları eşinize söyleyin o zaman.

siz eşine söyleyince hallolacağını mı düşünüyorsunuz? hepimiz biliyoruz ki erkekler ailelerine kolay kolay laf söyletmez,onlarla ilgili eleştiriye pek açık olmazlar(en azından çoğunluk böyle)

ben de eşimle aynı problemleri yaşadım,söyledim paylaştım eşimle ama onun bana tek söylediği 'Benim ailem yabancı mı,biz ne yiyorsak onlarda yer,onlar bizim evimizin temizliğine mi bakıyor vs vs'' gibi cümleler.arkadaşın bunu söylemesi için eşinin anlayışlı bir eş olması gerekiyor.anladığım kadarıyla ailesini zorla kalmaya çağıran bir eşte de böyle bir anlayış olacağını zannetmiyorum maalesef

o zaman yapacak bir şey yok. bu durumu eşi ile halledemedikten sonra hiçbir şekilde halledemez. eşi haber versin istiyor, eşi bu durumu anlamayıp haber vermiyorsa bunu başka bir şekilde halledebileceğini mi düşünüyorsunuz?

Benim eşimde tam bu söylediklerinizi söylüyor bana

hayır maalesef arkadaşın herşeyi zamana bırakıp aileye ayak uydurmaktan başka çaresi yok gibi gözüküyor

canım sen yanlış anlamışsın.10 gün kalan kaynana görümce değil.vallahi beni kız kardeşim veya erkek kardeşim davet ettiğinde ne eniştemi ararım müsaitmisin diye nede gelinimize sorarım müsaitmisin diye.mesela benim kayınvalidemde eşimi arar geliyoruz diye.ben hiç rahatsız olmam gerçekten.bende ailemi davet ederim ararım eşimde rahatsız olmaz.evlilikte birlik önemli.böyle senin ailen benim ailem dersen elin oğluda resti çeker ve eşininde kendisinden müsaade istemeden kimseyi davet etmesini istemeyebilr.hoşgörü lazım bana göre.kaldıki kayınvalide kötüde değilmiş canım.konu sahibi önyargılı sevemiyorum diye kendini endekslemiş.derdi yokken kendisine dert arıyor.

Birlik konusunda katılıyorum gerçekten ama işte ortada bir hassasiyet varken, daha evlilik yeniyken karı koca birbirine en baştan biraz incelikli yaklaşsa, belki gelin zamanla o iyi huylu kv'yi baş tacı edecek. bu tarz yorumlar çok oldu, zamanla alışılıyor diye, ondan diyorum. kızcağız adapte olamamış, muhtemelen erken evlenmiş, kendini kastıkça doldurmuş. kendi de çabalamalı ama yine de eşi ona sorarak çağırsa bence ortada sorun falan kalmaz. bence konu sahibi asıl kocasına kızgın, buradan çıkıyor sorun, seveceği varsa da ısınamıyor aileye. evliliğin ilk yılları cicim aylarını farklı hayal etmişti muhtemelen. aşılmayacak bir konu değil yine de sanıyorum..
ben on gün kalan görümce anlamışım, ondan yengeyi arasa dedim evet, bir yanlış anlaşılma olmuş o zaman
işte ben de senin ailen benim ailem meselesi olmasın diye herkes ekstra bir durum yoksa davet ederken eşine de söylese daha doğru olur diye düşünüyorum. kayınvalidenin arayıp oğluna geliyorum demesini anlarım, gelini aramaz elbet. ama oğlun annesini arayıp davet etmeden eşine hangi gün çağıralım diye sorması da zor değil ki... sırf aile birliği için.. sonra zaten zamanla kocaman bir aile olunur, gelmeler gitmeler güzel gelir ama daha çok yeniler...

Merhaba,
Bence fazla kendini üzme, sıkma, herkes ile anlaşıp çok sevmek zorunda değilsin. Saygı duy yeter.
Kimi insan herkesi çok sever, kimisi daha içe dönüktür, kimisi sonradan sever, kimisine baskı zor gelir sevmek zorunda olduğu için bir türlü sevemez ters teper. vs vs vs..
Belki anlamadığın hissetmediğin ama sende travmatik olan yaşadığın bir takım şeyleri çağrıştırıyodur sana ama farkında değilsindir, dir de dir. ..
Sıkma kendini bu kadar. eşine de bence açma konuyu, çünkü sende nedenini bilmiyosan o hiç anlayamaz. Senin aileni de istemez sen kırılırsın.

Bende de şöyle bi durum var:Eşimin ailesinin yanında rahat olamıyorum gitmek istiyorum yanlarına ama çok kalmak istemiyorum. Onlarda ısrarla sık gelmemizi uzun uzun kalmamızı istiyor 3 saat mesafedeler bulunduğumuz yere.kasıyorum kendimi yemek yemkte zorlanıyorum onları da üzmüş gibi hissediyorum niye yemiyorsun beğenmedin mi ? Gibi sorular.yemek vakti işkenceye dönüşüyor bende.zorluyorum yemek için ama olmuyor yani bu birazda damak zevkiyle yemek kültürüyle ilgili sanırım.

Aynen arkadaşım yaa.. Ben de bir türlü rahat edemiyorum. Bir hafta kalınca 1 yıl geçirmişim gibi oluyor ne bilim. Yemek de yiyemiyorum. Mesela koyun etini sevmem kokar bana, onlar koyun eti yiyor. Zorluyorum kendimi pff

Konu sahibi bence eşinde bitiyor çözüm. Benim eşimde bana sormadan çağırsa ben de bozulurum. Ayrıca yeni evli çiftin evinde 2 ayda bir 10 gün kalmak ne demek ya? Benim eşim kardeşini senede bir iki kere çağırırken bile müsaitmisin hayatım çağıralım mı diye sorar nezaketen. Senin eşinin öncelikle bunları anlaması lazım. Nerden biliyomuş evin müsait olup olmadığını, evin hanımı bilir bunu. Ne yaparsan yap ama tatlı dille çöz bunu. Ben hep tatlı tatlı söylerim, nazla cilveyle hayır diyemez o zaman eşim.

Mesela benim kv demde özünde cok iyidir ama patavatsizliklari benimde yuzumun dusmesine sebeb oluyo sonra gelin asik yuzlu oldu diyolar. Gelsin gitsin laf eden yok ama biz genciz daha her hafta sonumu buyuklerin icinde gecirmek istemiyorum bu kendi ailemde olsa ayni degisen bisi yok. Ha aksam üstü caya yemege gelsinler yada biz gidelim ama yatili filan olunca bunaliyo insan biraz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yorumları hiç okumadan direkt cevap veriyorum,
ne kaynanalar ne görümceler var burda okuyorum soğuk soğuk terliyorum..
Üzülüyorlardır da şimdi neden böyle diye, yazık.
Bulup da bunamak seninkisi, vallahi insanoğluna iyilik yaramıyor.Çok şımarıkça.

Son düzenleme:
Valla konu sahibi arkadasim;

Eger esinin ailesi sana karsi iyi ve sicakkanli insanlarsa, ve seni kendilerinden ayirmiyorlarsa al onlari bagrina bas derim.
Ben sahsen esimin ailesinin cok yuzunu gordugum icin hangi yuzleri gercek hala anlamis degilim :)
iyi insanlarsa dedigim gibi, sana karsi durustler ise hic sorun cikarma sende onlari sevmeye calis.

Ne demis ömer hayyam

"Ben, gönlü temiz insana kurban olayım.
Gezsin başım üstünde benim, hoş tutayım.
Ham insanı al karşına, söylet azıcık,
Dön, sonra cehennem ne imiş, gel sorayım."

ben et bile yiyemiyorum. Off bu durum geçse keşke çok zor

illaki sevmemende bi sebep vardir..eger yoska hatayi kendinde ara derim ben...o kadar sirret kayinvalideler varki..bulmusda bunuyorsun derim ben buna o zaman

Çocukluktan beri kaynana kötüdür diye kulaktan duyma sözlerle büyüyünce,bir de kendi aile çevrenizde böyle sorunlar varsa psikolojik kendini buna şartlandırmışsın.Asosyallikten de gelir böyle şeyler.Yazık günah,kendi yapma bu eziyeti.Bunları aşın artık.Sende anne kaynana olacaksın.İnsan insana muhtaçtır.İnsan hayata insanlara sevgiyle bakmalı.Saplantılı duygularla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…