Bu konu bu kadar niye ilerlemis anlayamadim.
'Kaynana kotudur, esinin ailesi öcüdür, araya mesafe koy, onlardan uzak dur' doldurusuna gelip olaylari yanlis anlayan tipik bir yeni yetme gelin modeli.
araya mesafe koymak her sart altinda iyidir bu arkadas coook yanlis anlamis.
zaten fevri de bir yani var.degismez böyle gider.
ne zamanki yillar gecer, bu kayinvalidenin kendine hicbir zarari olmadigini, yaptiginin yanlis oldugunu anlamaya baslar, o zaman da is isten geçmiş olur.
Uzerinde cok.kafa yormaya gerek yok bence.yasayip gorecek.
ben biraz daha ileri gittim.bizim gelinde böyledir.kendi ailesi için ölür biter,herkes bu duruma saygı göstersin ister,bize gelince suratından geçilmez annemi üzer.Allahım annesine kendi gibi bir gelin ver diye dua ederdim sürekli veeeeeee kendine benzeyen kendi huyunda bir gelinleri oldu.ama anladı mı,hayıırr,biz iyiyiz ama o böyle davranıyor dedi.neyse anlamasa da benim hissettiklerimi anladı bence"ALLAH size de sizin gibi gelinler nasip etsin "cumlemle karıştı ortalık evet,ne büyük hakaret etmisim ben meğer.
bir zamanlar burada kendinin iyi olduğunu söyleyen birine Allah sana senin gibi bir gelin versin dediğim de o da beddua olarak algıladıhakaret değil de biraz beddua olarak algılandı sanırım konu sahibesi tarafından. ki haksız da sayılmaz sanki.. :26:
Bu yorum size ait degilmi?
Simdi baska birsey soyluyosunuz...
Bence siz ne istediginizi asla bilmiyosunuz....
Kadinin "yeni evli" ciftin evine ara ara gelmesi ve 10 gun kalmasini garip bulanlari anlayamadim. Bahsedilen kisinin arkadas bile degil, adamin annesi oldugunu farkettiniz mi acaba? Bazi kadinlar evlendikten sonra adamlarin evrim gecirip anasini danasini unutmasini, karsilikli olarak birbirlerini ozlememeleri, ve ancak planli ve az gorusmeleri gerektigini dusunuyor galiba. iste bu yuzden butun bu problemler. Gercek hayat boyle degil, o yuzden bu tur seylerde catisma cikiyor.
Su "yeni evli" lafi da kk'nin favorisi. 8 ay olmus daha hala yeni evli. Sanirsin ki 1 hafta once evlendiler, daha balayina gidecekler.Burda 1.5-2 senelik evlilere de yeni evli denildigini gordum. Ne zaman bitiyor arkadas bu yeni evlilik sureci? Ne zaman bu insanlar artik normale donuyorlar? Hem yeni evli olunca ne oluyor? Kari-koca birbirinden baska kimseyle gorusemez, kimsede kalamaz ve misafir davet edemez diye bir kural mi var? "Yeni evli" lafini iyi kapak olarak kullaniyorsunuz herseye ama tutmuyor.
Kaynana konularında birçok kişi kaynanaya görümceye yüz vermeyin mesafe koyun sonra önünü alamazsınız diyen onlarca kişi var eeee bende mesafe koyuyorum hani kimse evet doğru demiyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben biraz daha ileri gittim.bizim gelinde böyledir.kendi ailesi için ölür biter,herkes bu duruma saygı göstersin ister,bize gelince suratından geçilmez annemi üzer.Allahım annesine kendi gibi bir gelin ver diye dua ederdim sürekli veeeeeee kendine benzeyen kendi huyunda bir gelinleri oldu.ama anladı mı,hayıırr,biz iyiyiz ama o böyle davranıyor dedi.neyse anlamasa da benim hissettiklerimi anladı bence
bir zamanlar burada kendinin iyi olduğunu söyleyen birine Allah sana senin gibi bir gelin versin dediğim de o da beddua olarak algıladı
lütfen bana da beddua edin Allah sana senin gibi gelin versin diye.yarım kadar olsunlar yeter,fazlasını bile istemiyorum
konu başında bayramda 3 günlünğüne kaynanaya gidilecekti,son yorumda ne ara karar değiştiyse kaynanalar bayrama geliyor,aradan zaman da geçmedi ki
Eşime diyorum da anlamıyor adam annem tabi gelip kalacak diyor. Kadın ezile ezile gelip bir kenarda oturur çalışıyorum evde yokken yemeğimi yapar ama ben istemiyorum sevmiyorum kendisini ve ben duygularımı saklayamıyorum suratım hemen düşüyor maalesef.
Bence hissettiğiniz şeyler abartılı.. Herke illaki kasılır eşinin/sevgilisinin ailesinin yanında.. Ben her gün görüyorum 3 senedir, buna rağmen evime geldiklerinde ya da ben onlara gittiğimde ister istemez kasılıyorum, yanlış bir şey yapar mıyım diye.. Ama sizinki farklı.. Siz baştan sevmiyorum, bunu da değiştiremiyorum diyorsunuz. Kendinizi buna inandırmışsınız. Eşinizin annesiyle telefonda uzun uzun konuşmasına sinir olabilecek kadar hem de. Bence bu ruh halinden kurtulmaya çalışın.. Neticede eşinizin ailesi artık sizin de aileniz sayılır. Sevmeye çalışın annesini. Ortak konular bulup sohbet etmeye çalışın. Mesela yemek tarifi isteyin, erkek anneleri bayılır gelinlerine bir şeyle öğretmeye. Ya da evinize misafir geldiği zaman, yapın iki türk kahvesi, çağırın mutfağa hadi anne kız biraz sohbet edelim deyin, havadan sudan, evlilikten, aklınıza ne gelirse sohbet etmeye çalışın.. Aranızdaki iletişimi güçlendirin ki siz de gerilmeyin. Şimdilerde belki çok göze görünmez, ama ileride büyük sorunlar yaşatabilir bu durum evliliğinizde.
canım fazla kasıyor olabilirsin kendini, rahat olmaya çalış yanlarında belki bundanda olabilir
Iste bir rahatlayabilsem.. Kendisi de cok dogal, cok konuskan bir kadin, dedigim gibi bana da bayilir, ben simariklik yapiyorum sanirim birazBir dahakine daha da rahat olmaya calisacagim, hic de oyle cekingen suskun bir insan da degilimdir ama iste
Evet arkadaşlar dert mi bilmiyorum eşimin ailesi benden 3 saat uzakta oturuyorlar bana karışmaz,çok iyi davranır,evime gelince işimi yapar oldukça zararsızdır görümcem de kısmen öyle ancak ben bir türlü sevemiyorum. Iki ayda bir bende on gün kadar gelip kalıyor stresten nefesi alamıyorum 8 aylık evliyim bunu yenemedim eşimin tüm ailesine karşı böyleyim. Anne baba demiyorum çok nadir arıyorum evlerine zorla gidiyorum yanında az konuşuyorum ama kasıtlı değil bu mesafeliyim hep. Eşim benim aileme karşı daha sıcak ama ben uzaklaştıkça o da uzaklaşıyor . Bayramda üç gün onlara gideceğiz benim karnıma kramplar giriyor .
sevde bayılıyorum pozitif oluşuna,yorumlarına
vaktinde biz de yeni evli olduk ama ne oluyor yeni evliyken anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?