Eşimin ailesi ile başım dertte

luckco

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2022
43
9
6
Merhaba,
3 senelik evliyim. 5 aylık bebeğim var. Eşimin annesi ile nişanlıyken çok iyi anlaştığımızı düşünüyordum fakat gözüm açılmaya başladıkça canım da yanmaya başladı. Kv asla beni bir yere götürmez birilerini bana getirmez kimseyle tanıştırmaz öyle bir tip ama sorsan beni çok sevdiğini söyleyip duruyormus eşime. Suratından geçilmez canının istemediği bişey olsun hemen küser surat asar sana bişey söylemez eşimi arar şikayet eder. Beni tek bulduğu zamanlarda bana farklı konuşur eşime farklı çok uzun süre sessiz kaldım ama istemsizce hep eşime söylenmeye başladım bu süreçte oda her defasında abartıyor olabilir misin annem seni çok seviyor der kapatmaya çalışırdı. doğum yaptıktan sonra kv bana emzirme milletede emzirsin diye gezindi bende geçmişte olanlar o süreçte yaptığı dengesizlik iki yüzlülüklerden dolayı soğuma oldu ve belli etmeye başladım ama asla laf söylemedim terbiyesizlik yapmadım maalesef hep eşime söylendim bu süreçteki en büyük hatam ama eşim tabi hep annesini savunan cevaplar verdi. Bi sğre sonra kv hiç bi sebep yokken benimle konuşmamaya başladı bu uzun bi süre böyle gitti bir süre sonra bende konuşmamaya başladım aynı ortamdayız ama yok gibi davranıyoruz baktık oluru yok gitmeme kararı aldık bu arada çocuğumunda yüzüne bakmadı neymiş benden bakışlarımdan rahatsız oluyormuş sebebi bu. Devamlı sana çikolata vercem sana şeker vercem kahve içircem az kaldı deyip gezerdi bende gülerek saçmalama ne gerek var çok küçük onun öyle şeylere uzun sğre ihtiyacı yok derdim kızardı. Dahası da var öyle uzun ki neyse Bende bu süreçte bebeğimi iki kez gönderdim birdaha göndermedim şimdi her yaptığım bi şekilde olay oluyor devamlı eşim aranıyor ben şikayet ediliyorum hiç boş yok kesinlikle birdaha mecburiyet olmadıkça bir araya gelmicem ama bebeğimi babasıyla göndermelimiyim bebeğimi göndermeyerek eşimi zor durumda mı bırakıyorum napmam lazım hiç bilmiyorum tarafsız düşünceye ihtiyacım var. Eşimde annesinin yaptığı herşeyin farkında olduğunu ama değiştiremeyeceğini söylüyor ama bir kez olsun beni savunacak tek bişeyde söylememiştir çekinir oda ayrı bir sorun ne yapmam lazım akıl verir misiniz ?

Aa ne garip bir kadın boşluktan mi yapıyor neyi kanıtlamaya caliisyor
Esin daha mı annesini savunuyor ?

Ben olsam çocukla eşimle giderdim
Ben yokken ne yedirip içirecek kontrolümde olurdu daha ek gıdaya bile geçilmez 6 aydan sonra geçilir
Giderim muhabbete girmem eşime de söylenmem sonrasında
Bak ben gittim yüzüme bile bakmadı o yüzden bi daha benimle bu konuda tartışma derim
Kv de laf sokamaz oğlu olduğu için
Fırsat bulursa da ses kaydı açık ona göre konuş derim

Bence kimsenin kayınvaldesi dört dörtlük değil.benim.kayinvaldemde durmadan eltimi ve bebeğini över bizi gömer ben emzirmemisim çocuğum.kucucuj kalmış elitimin evi söylemiş eşyası söylemiş amaann çocuğumu da vura vura sever issirir ağlatır yapma etme Derim anlamaz iyiki çocuğunuz olmuş der geri bu çocuk beni sevmiyor diyir sevmez tabi amaan hiç susmazlar kendileri 4 de 1 lik bile değil ama bizden 4 4 Luk hanımefendi gelin olalım isterler

Kv sizi neden biryerlere götürsün veya birilerini alıp size gelsin? Siz yetişkin değilmisiniz, kendi hayatınız yok mu? Eşinize kv yi şikayet edeceğinize hoşlanmadığınız şeyleri direkt kv nın yüzüne söyleseniz ya? Kv sizi eşinize şikayet ettiğinde de eşinize annesinin kendi hayatına odaklanmadığı müddetçe sizin mutlu bir aile olamayacağınızı söyleyin. Herkes kendi hayatına evliliğine odaklansın. Bebeğinizi de siz yokken bir yere yollamayın. Annesi üzülmek istemiyorsa sizin huzurunuzu bozmasın.

Aa ne garip bir kadın boşluktan mi yapıyor neyi kanıtlamaya caliisyor
Esin daha mı annesini savunuyor ?
İşte bende onu anlamıyorum neyi kanıtlamak istiyor ama hep onun dedikleri olcak hep onlarla vakit geçirceksin misafir gelmicek sen gitmiceksin onlara adıcaksın kendini ama o canı nasıl isterse öyle davranacak çünkü o çok düzgün insan yanlış yapmaz ne yapıyorsa doğru odur öyle bi karakter. Direk savunamıyor ama ille onu haklı çıkartmak için bi sebebi oluyor mesela bana şunu yaptı gördün sende diyorum e aranız bozuktu o zaman ondan öyle yapmıştır diyor çıkış bulamayınca da napayım onun huyu o ben nasıl değiştircem oluyor

Yaptım işte gittim yüzüme bakmadığı halde günlerce üst üste gittim her o kapıdan çıkışta eşimle kavga ettik suçlu oldum neden konuşmamışım diye yüzüme bakmıyor nasıl konuşabilirim ki. Keşke bu zamana kadar her olay da o ses kaydını yapsaydım ama çok geç kaldım. Ona kalsa doğduğu gün şerbet içirmeye kalktı ne var ki kafasında

Tabikide değil şahsen bende çok mükemmel birisi değilim hatalarım yanlışlarım mutlaka ki oldu ama bizim problemimiz ben düzgün bir şekilde ne söylersem söyleyeyim cevabı bana değil ertesi gün özel eşimi arar abartarak ağlanarak ona verir bak gördün mü brn ona hiç bişey yapmadığım halde bana bunu yaptı bunları söyledi bir daha asla evinize gelmeme kadar gider olay. Yani özetle benimle muhattap olmuyor eşime gidiyor yalan yanlış.

Çok doğru söylüyorsunuz fakat cemiyet özel günlerde de insan sayılmak istemez mi? ben her anlamda dıslanırken hiç sevmediği söylenen eltim her yere özel davet edilip götürülüyor yinede olsun bak ne güzel bana dokunmuyor aman gitsin götürsün deyip sessiz kalıyorum ve gün sonunda yine kötü ben oluyorum bir şekilde olaylar bana dönüyor. Bende çok isterdim kv karşıma alıp düzgünce konuşabileyim ama ben bunu yaptığımda olaylar çok kötü yere gider yine ben kaynarım arada korkusuyla susuyorum maalesef. Daha yeni konuştum onun stresiyle bu başlığı açtım zaten. Söylüyorum herkes kendi hayatıyla ilgilense annen bize dahil olmasa en azından kavga etmeden düzgünce izah etsende durup durup şikayet etme yüzsüzlüğünde bulunmasa artık huzurumuz olsa diyorum ama düzgün bir cevap bile alamıyorum. Şimdi ki problemimiz bebeğimi görmemeleri oldu asla göndermek istemiyorum ama vicdan yapıyorum

Eşiniz eş olsun da annesine sizi şikayet ettirmesin. Ben olsam göndermem

Bu konuda psikolojik destek almış bi çift olarak psikolog herkes yaptığının sonuçlarına katlanmalı kaç yaşında insanlar cevabı aldık psikologdan bu sebeple kayınvalidem ile çocuğu görüştürmiycez şuan hamileyim ancak sizin durumunuzu biliyorum.destek alırsanız eşiniz ile birlikte gerçekten işe yarıyor ve hiç bir psikolog o annesi idare edin huyudur demiyor kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak iki taraflı olarak saygılı olmak zorunda gen kayınvalidemi çok idare ettik ve öğrendim ki en büyük hatam idare etmekmiş sizde gidin gerekirse görüştürmeyin

Bebeğim ben olmadan hiçbir yere gidemez. Bitti. Hele çikolata kahve vermeyi düşünen birine kesinlikle bensiz gidemez. Görmek ve ilgilenmek isteyen, benim kontrolümde ve benim sınırlarım dahilinde yapar.
Yalnız sizin hatanız kayınvalidenizin sizi bi yerlere götürmesini beklemeniz. Bugüne kadar kayınvalidem ile hiçbir yere yalnız gitmedim, niye gideyim? Akran değiliz. Bi de eşinize bu konuda dırdır etmeniz

İşte sorun orda oğlunu arama amacı ara bozmak demekki . Nasıl insanlar var ya benimde oğlum var Rabbim gelinimin bana ah etmesini nasip etmesin

Bırakın eşinizin başının etini yiyen, sizi ona şikayet eden hep kv olsun. Siz kv yi şikayet etmeyin ama asla onunla karşı karşıya geldiğinizde de lafanızı esirgemeyin. Torununu görmek istiyorsan benimle iyi geçineceksin diyin. Ben yoksam torunun da yok. Daha çok görmek istiyorsan torununu, özel günlere beni de davet ederek başlayabilirsin diyin illa gitmek istiyorsanız. Bir de kendinizi eltiyle kıyaslamayın. Kv sizi bir tutsa ne tutmasa ne

Bebeginizi yalniz göndermeyin. Görmek isteyen gelip evinizde görsün. Bizim insanimiz genelde sunu anlamaz: Gelindir, kayinvalidedir sevmek zorunda degilsin, ama saygi göstereceksin, gerekirse susarak. Sizin yerinizde olsam esime tek bir kere bu konu ile ilgili birsey derdim. Ondan sonra da bir daha sikayet etmezdim. Davet edilmedigim yere gitmiyorum, sevmedigim insanin masasina da oturmuyorum. Mesafemi bir güzel korurum (insanlar nedense onada kuduruyor oysa soguklugu kendileri baslatti)..Insanlarin hayatima negatif etki saglamalarina müsaade etmiyorum. Sizde etmeyin. Esiniz istedigi gibi gidip gelsin, ama cocuk cok.kücükse tek basina babasiyla göndermeyin. Insanlar düzgün davransa böyle seylere gerek kalmayacak, ama madem iki yüzlülük yapiyor saflar belli olsun. Konusmadigim insan "bana blabla sunu bunu dedi" diyemez zaten

Doğru söylüyorsunuz bende keşke hep sesimi çıkartsaydım bu kadar kırılmasın aman huzursuzluk olmasın kafasında gitmeseydim. Destek almayı çok isterim bunu mutlaka uygulucam

İşte sorun orda oğlunu arama amacı ara bozmak demekki . Nasıl insanlar var ya benimde oğlum var Rabbim gelinimin bana ah etmesini nasip etmesin
Evet bende bir şekilde bunu eşim anlasın istiyorum amacı iyi değil diye ama başaramadım dırdırcı oldum yok yere. Amin

Çok doğru söylüyorsunuz yorumlarınız için teşekkür ederim aslında kıyaslamam hatta umrumda bile değildi benden uzak olsunlar ister iyi ister kötü olsunlar derdim ama resmen takıntı haline getirmeye başladım son zamanlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…