- 13 Ocak 2022
- 88
- 46
- 3
- 34
- Konu Sahibi Zeynep uzun
-
Bana diyor ki of bıktım biraz gelip sizde kafa dinleyeyim sanki burası tatilya.gelincede up uzun tırnaklar yemek yapıyor bide iki hafta kaldı birkez duş almadı o kadar piski ve cimri üstelik herşeyden tasarruf yaptığını sanıyorEnn iyisi herkes evinde güzel
Benimki surekli , hiiccc oturmaz. Pek is bilmediginden hijyen eksik kaliyor bence ama surekli hic oturmadan is yapar. Ilk evime geldiginde bunu anlamıştım. Ikinci gelişinde eşime soylettim, sen hicbir seye dokunma sen oturmayinca kiz da oturamiyor daha cok yoruyosun, dedirttim. Hicbiseye dokunmadi ondan sonra. Masadan 1 tabak bilr almiyor. Cok yorucu ama onun arkasina koşturmak kadar degil.Kendi ewi pislik içinde yapacak gucude var
Yok söylemiyor bhe he deyip geçiyor
Ben o kadar titiz de degilim. Kafama takilan kısmı o degil. Onlarin memleketinde yemek kulturu diye bisey cidden yok. Sadece karnimiz doysun diye yiyorlar. Bunu da acikca soyluyorlar. Ben de tam tersi, cok onemserim. Damak tadim onemlidir. Kadin her seyi asiri ozensiz yapiyor. Is de bilmiyor. Her gun sonaya ekmek atan koylu kadını hamur acmasini bilmez mi mesela? Bilmiyor. Anlayacaginiz ince iş yok. Her isi en kolayi nasil olacaksa oyle. O karisik sebzelerden yapilan konservelerde falan , biberi kavuryaim falan yok, domateisn icine atilmis haslanmis biber, tat desen rezalet, lezzet denen sey hic yok, her sey asiri iri dogranmis, domates kabuklari yüzüyor icinde. Gercekten midem bulanıyor. Kadinin evde yaptiigi butun yemekler her seyi dudukluye atayim kapatayim pissin mantiginda, yagi kizdirmak, sebzeyi salcayi kavurmak lugatinde olmayan seyler. Bunlar bana korkunc derecede bes geliyor acikcasi. Her gittigimde 3-4 gunde birkac kilo veriyorum.Israrcı konserve veren kvden bende de var. Ben yazın kendim yapacagım konserve. Bizde dogalgaz yok. Kvlerde dogalgaz var. Eşim diyorki yok tüp cok gider konserveye. İstedigini desin kendim yapacagım. En azından kendi temizliğimi biliyorum.
O gene iyiymis. Ben onlarda kalirken 5-6 gun olur, yaz gunu bağa bahceye gider 1 kere duş almaz. Buraya geldi inadima gibi gunde iki kere dusa griyor. Banyo halisini kaldirma islansin, yerler islanirsa yikamam gerekir, banyo halisini uikar kuruturum diyorum. Yok illa inatla banyo halisini kaldirip sapur supur ediyo her yeri, saçlar killar dökülüyor. Her seeferinde banyo yeri yikayip kuruluyorumBana diyor ki of bıktım biraz gelip sizde kafa dinleyeyim sanki burası tatilya.gelincede up uzun tırnaklar yemek yapıyor bide iki hafta kaldı birkez duş almadı o kadar piski ve cimri üstelik herşeyden tasarruf yaptığını sanıyor
Yemin ediyorum aynısı o kadar özensiz ki o konserveler ,yaptım demek için yapıyor.ben oraya ne Zaman gitsem bir kaç kilo veriyorumBenimki surekli , hiiccc oturmaz. Pek is bilmediginden hijyen eksik kaliyor bence ama surekli hic oturmadan is yapar. Ilk evime geldiginde bunu anlamıştım. Ikinci gelişinde eşime soylettim, sen hicbir seye dokunma sen oturmayinca kiz da oturamiyor daha cok yoruyosun, dedirttim. Hicbiseye dokunmadi ondan sonra. Masadan 1 tabak bilr almiyor. Cok yorucu ama onun arkasina koşturmak kadar degil.
Ben o kadar titiz de degilim. Kafama takilan kısmı o degil. Onlarin memleketinde yemek kulturu diye bisey cidden yok. Sadece karnimiz doysun diye yiyorlar. Bunu da acikca soyluyorlar. Ben de tam tersi, cok onemserim. Damak tadim onemlidir. Kadin her seyi asiri ozensiz yapiyor. Is de bilmiyor. Her gun sonaya ekmek atan koylu kadını hamur acmasini bilmez mi mesela? Bilmiyor. Anlayacaginiz ince iş yok. Her isi en kolayi nasil olacaksa oyle. O karisik sebzelerden yapilan konservelerde falan , biberi kavuryaim falan yok, domateisn icine atilmis haslanmis biber, tat desen rezalet, lezzet denen sey hic yok, her sey asiri iri dogranmis, domates kabuklari yüzüyor icinde. Gercekten midem bulanıyor. Kadinin evde yaptiigi butun yemekler her seyi dudukluye atayim kapatayim pissin mantiginda, yagi kizdirmak, sebzeyi salcayi kavurmak lugatinde olmayan seyler. Bunlar bana korkunc derecede bes geliyor acikcasi. Her gittigimde 3-4 gunde birkac kilo veriyorum.
İşin kötüsü söylediğiniz hiçbir şeyi anlamıyorlar kuş artık düş yakamdan diyorum içimden ama asla küsme huyu yok anlatılmaz ya gerçekten yaşayan bilirO gene iyiymis. Ben onlarda kalirken 5-6 gun olur, yaz gunu bağa bahceye gider 1 kere duş almaz. Buraya geldi inadima gibi gunde iki kere dusa griyor. Banyo halisini kaldirma islansin, yerler islanirsa yikamam gerekir, banyo halisini uikar kuruturum diyorum. Yok illa inatla banyo halisini kaldirip sapur supur ediyo her yeri, saçlar killar dökülüyor. Her seeferinde banyo yeri yikayip kuruluyorum
Niye yaşadığı yer çok mu kalabalıkBana diyor ki of bıktım biraz gelip sizde kafa dinleyeyim sanki burası tatilya.gelincede up uzun tırnaklar yemek yapıyor bide iki hafta kaldı birkez duş almadı o kadar piski ve cimri üstelik herşeyden tasarruf yaptığını sanıyor
Aynen hic alinmiyor da Evlendigimden beri hic aramıyorum. Hep ben arıyorum diye trip atardi arada. Sanki cok merakliyim. Simdi hamileymişim ya, aramak zorundaymis. Trip de atmiyo, 2 gune bir ariyo, bos bos sorular soruyo. Aglayasim geliyoİşin kötüsü söylediğiniz hiçbir şeyi anlamıyorlar kuş artık düş yakamdan diyorum içimden ama asla küsme huyu yok anlatılmaz ya gerçekten yaşayan bilir
Aynen hic alinmiyor da Evlendigimden beri hic aramıyorum. Hep ben arıyorum diye trip atardi arada. Sanki cok merakliyim. Simdi hamileymişim ya, aramak zorundaymis. Trip de atmiyo, 2 gune bir ariyo, bos bos sorular soruyo. Aglayasim gel
Evet bilerek yapıyorlar ben önemsemiyorum görmedim bile demeye getiriyorlar. Bence sende onları hiç takma bir şey olmamış gibi mesafeli konuş arada duymazlıktan gel önemseme veya önemsediğini belli etmeO gün o kalabalıkta niye bilmiyorum kaldım öyle aptal gibi hala içim içimi yiyor engelledim bütün kuzenleri ama o kadar yussuzler ki gördüklerini an beni hicbisey olmamış gibi gelir yulisirlar şanki farkında değiliz engellediğinin gibisinden
Çalışıp çalışmamak sizin isteğinize bağlı bir şey. Kayinvalidenizin ne haddine bu konuda yorum yapmak. Ben olsam çok sinirlenirdim eşinize söyleyin annesini uyarsın sizinle ilgili ileri geri konuşmasınMerhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.
Bosuna sadece eşle değil, ailesiyle de evleniliyor demiyorlar bu coğrafyada. Coğrafya kaderdir. Finlandiyalı bir kayınvalidenin umrunda bile olmaz gelin ne yapmış, çalışmış mi, oturmuş mu? Bu gibi düşünceler hep bizim zır cahillerden çıkıyor. Finlandiyalı kayinvalide dünyayı gezer, en olmadı kitap okur mesela. Bizimkiler sulalece toplanıp gelinin evine cullanir, hizmet bekler.Merhaba arkadaşlar.2 yıllık evliyim çocuğum yok henüz.esimin ailesiyle farklı sehirlerdeyiz ama iki saat Kadar bı mesafemiz var.Buna rağmen ya Kendi milleti toplayıp gelmek istiyor ya bizim gitmemizi istiyor.surekli konserve yiyecekleri veriyor aşırı ısrarcı evi o kadar piski tuvaletten çıkıp elini bile yıkamaz elinden hiçbir şey yiyemiyorum.mesafe koymak istiyorum sürekli arıyor günde üç defa mesaj atıyor.ailedeki herkes çok iç içe ve herkesin herseyine karışmak istiyorlar bi grip olsam gelip ben bakarım sana diyor Kendi ailemden soğutmaya çalışıyor beni.Surekli çalış çalış diye laf sokuyor.en son eşimin kuzeni yani kayınvalidem on en sevdikleri olur kendileri bana ne Zaman çalışacaksın diye sorular soruyorlar eşime şunu işe ver dedi biri en son çok moralim bozuldu o an nedense hiçbir şey diyemedim normalde derim. Uzun lafın kısası aşırı sık boğaz ediyorlar beni beni sevip düşünüyorlar mış gibi ama fısır fisirlar hep ve ben hiç samimi bulmuyorum sewemiyorum hiçbirini napmaliyim.
Demiştin ve çok doğru.Bosuna sadece eşle değil, ailesiyle de evleniliyor demiyorlar bu coğrafyada. Coğrafya kaderdir. Finlandiyalı bir kayınvalidenin umrunda bile olmaz gelin ne yapmış, çalışmış mi, oturmuş mu? Bu gibi düşünceler hep bizim zır cahillerden çıkıyor. Finlandiyalı kayinvalide dünyayı gezer, en olmadı kitap okur mesela. Bizimkiler sulalece toplanıp gelinin evine cullanir, hizmet bekler.
Coğrafya kaderdir demiş mıydım?
Valla ben daha onu yapamadım ama bir dahakine bu kadarına müsade etmemeyi düsünüyorum bende. Benım annem görmüs cekmeceleri benim haberm yoktu yatıyordum o ara. Anneme göstermis annem demis bence böyle olmamış keşke kızın düzenini bozmasaydınız demis. Ama dinlemiyor. Bana diyor cifi niye bu dolaba koydun mutfakta. Diyorum lazım oluyor el altında dursun diyr kalsın orda anne bırak diyorum yok götürüyor kilere dinletemiyorumSakat hasta halimle resti cektim, tek bir seye dokunmasina izin vermedim. Sonra söylenince annem falan bana bıraksaydın yardim etseydi dedi. Ona musade edince evi sahipleniyor. Sinirlerimi mahvetmesin diye butun is ustume kalsa da dokunurmuyorum bi seye. Kimsenin benim evimde kendi evi gibi davranmasina izin veremem. Yüz bulmasin oyle. O rahatligi da bulmasin. Burda hicbir zaman misafirden öte olmayacağını anlasin
Burası onun evi gibi davranıyor.Annem 13 saatlik yoldan geldi inanın 3 gün Zor kaldı.Annem gelince oda gelmek istiyor annem gelip gidiyor o halaa kalmaya devam.Bir insan ewinden daha fazla nasıl rahat eder başka bir ewdeÇalışıp çalışmamak sizin isteğinize bağlı bir şey. Kayinvalidenizin ne haddine bu konuda yorum yapmak. Ben olsam çok sinirlenirdim eşinize söyleyin annesini uyarsın sizinle ilgili ileri geri konuşmasın
O kadar cahiller ki, gelin mutsuz olursa, oğlumu da mutsuz eder diye düşünemiyorlar. O kadar cahiller.Demiştin ve çok doğru.
Kendi ailemden uzaklaştırmayı istiyorlar.onlarin içine girmemi istiyorlar onlar gibi vıcık vıcık.hadi gelde ısin hadi gelde sev sevilmiyor işte.surekli kendini anlatması ben böyleyim ben söyleyim biri doğum yapar ,biri hasta olur gider yanında kalır .ya bu insanın annesi ailesi yokmu niye anaclik yapıyorsun git ewinni temizle oraya buraya kosacagina maden o kadar enerjin var.O kadar cahiller ki, gelin mutsuz olursa, oğlumu da mutsuz eder diye düşünemiyorlar. O kadar cahiller.
Size Bi daha çalış derlerse gülerek hayırdır paramımı yiyeceksiniz diye lafını söyleyin. Eğer ters cvb verirse de işinize bakın Hee deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?