- 2 Haziran 2019
- 25
- 36
- 3
- Konu Sahibi ayakkabikutusu
-
Güzelce anlatıyoruz oraya verdik buraya verdik ama yok. İstiyolar ki bi maaş da onlara bağlayalım. Para yiycekseniz evlendirip beni de bu duruma sokmasaydınız madem ama anlayış sıfırYok diyebilir eşiniz. Yok, bu kadar basit. Başka bir yere harcadım. Bu ay fazla harcamisiz kalmadi paramiz. Yok diyecek bu kadar. Bu kadar ezdirmesi de kendini.
Eşimin ailesi sürekli para istiyor o da napayım annem heves etmiş diyip gönderiyolar. Kaç kez oldu. Hem de 1 liralık şeye 2 lira diyip istiyolar. Bende yeni evliyim bir sürü şeye heves ediyorum ama kimseyi darlamıyorum. Sürekli acıtasyon yapıp para koparıyolar. Bizim de ihtiyacımız var diyince size ne lazım olcak diyorlar. Para için tartışmak istemediğimden susmaya çalışıyorum ama şu an acil ihtiyaçalrımız olmasına rağmen allem edip kallem edip aldılar yine. Eşim de isteyerek vermiyo durumdan rahaysız ama çok anlayışsızlar. Bu durumun önüne nasıl geçebilirim böyle bi durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Mantıklı ama durum şu ki bende tüm indirimleri takip ederim sürekli bi şeylerden kısarım ve kendimi bu konuda aşamıyorum çabalıyorum ama elim gitmiyo. Bunun için bi öneriniz var mıSende darlayıp masraf ettireceksin sonra onlara gönderecek paranız kalmayacak , bu kadar basit .
Aynısının tıpkısı valahi yaa. Her evin bi yiyeni oluyo o da bi türlü biz olamıyoruz. Bi de bizden alıp öbür çocuğuna vermesi var tabi. Neresinden tutsak elimizde kalıyo. Arabanın modelini yükselticez belki o zaman inanırlar borcumız olduğunaKredi ödüyorsunuz. Bak benimkiler kredi ödüyorlar diye oğullarından istemez, bizden ister. Neden biz? Çünküüüü onlar kredi ödüyoooo. Böyle.
Benim büyük kaynima da aynısını yapıyorlardı. Ama şuan eltim ipleri aldı eline cıktı herkesin karşısına ben ve kocam size çalışmıyoruz madem gücünüz yetmiyor paranız yetişmiyor ona göre harcama yapın bizden arta kalmıyor ki size verelim bitti artık ona göre harcama yapın dedi. Tabi herkes bir şoka girdi :))) ama o gün bugündür kaynim verse bile kaynanamlar istemiyor :))Eşimin ailesi sürekli para istiyor o da napayım annem heves etmiş diyip gönderiyolar. Kaç kez oldu. Hem de 1 liralık şeye 2 lira diyip istiyolar. Bende yeni evliyim bir sürü şeye heves ediyorum ama kimseyi darlamıyorum. Sürekli acıtasyon yapıp para koparıyolar. Bizim de ihtiyacımız var diyince size ne lazım olcak diyorlar. Para için tartışmak istemediğimden susmaya çalışıyorum ama şu an acil ihtiyaçalrımız olmasına rağmen allem edip kallem edip aldılar yine. Eşim de isteyerek vermiyo durumdan rahaysız ama çok anlayışsızlar. Bu durumun önüne nasıl geçebilirim böyle bi durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Jest yapmasından rahatsız olmam bende isterim ama bir değil iki değil bir de ihtiyaç olanın iki katını söyleyip bizi kandırmaya çalışıyolar. Bizim kesinlikle bi şeye ihtiyacımız yok. Ve neyimiz varsa zaten k.p. almış daha ne lazım olcakmış bizde. Ki geldiğinde bi ekmek bile almazSize ne lazım ne demek? Ne münasebet? Nasıl başlarsa öyle gider.
Arada bir olsa tabiki anne babadır jest yapılır ama sürekli oluyormuş. "Yok" yeterli bir cevap bence. Kendi ihtiyaçlarınızı,heves ettiklerinizi karşılayamıyorsunuz onlara verince, bu durumda söylediğiniz şey yalan da olmuyor. "Yok" diyin ve açıklama da yapmayın.
Yoo bazen ben de aynı şeyleri düşünüyorum ama ihtiyaçları yok. Aşırı derecede keyifciler hiçbir borçları yok amaç bizden koparmak. İhtiyaç sahibi olsalar bırakın buraya yazmayı sesimi bile çıkarmam daha çok versin isterim.Bunu yazdığım için laf edenler olabilir ama eşinizi bugüne kadar büyütüp yetiştirmiş emeği olan insanlar bunlar eğer çok büyük bir borç altında değilseniz ve gerçekten ihtiyaç sahibiyseler eşşek gibi de vermek zorunda.Anne baba bu.
Güzel taktik deneyeceğim umarım işe yarar.Benim büyük kaynima da aynısını yapıyorlardı. Ama şuan eltim ipleri aldı eline cıktı herkesin karşısına ben ve kocam size çalışmıyoruz madem gücünüz yetmiyor paranız yetişmiyor ona göre harcama yapın bizden arta kalmıyor ki size verelim bitti artık ona göre harcama yapın dedi. Tabi herkes bir şoka girdi :))) ama o gün bugündür kaynim verse bile kaynanamlar istemiyor :))
Inşallah yarar yoksa sizi bir ömür sömürürlerGüzel taktik deneyeceğim umarım işe yarar.
Benim büyük kaynima da aynısını yapıyorlardı. Ama şuan eltim ipleri aldı eline cıktı herkesin karşısına ben ve kocam size çalışmıyoruz madem gücünüz yetmiyor paranız yetişmiyor ona göre harcama yapın bizden arta kalmıyor ki size verelim bitti artık ona göre harcama yapın dedi. Tabi herkes bir şoka girdi :))) ama o gün bugündür kaynim verse bile kaynanamlar istemiyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?