Eşimin ailesi sürekli para istiyor

Ben övüp ve bir başarı hikayesi gibi anlatmadım benimde eşimden istiyorlar varsa veriyor eşimde örnek alınacak bir durum olsaydı bende yapardım aynısını. Ama ömrünün sonuna kadar da eşim benden ve evinden bir çok şeyi mahrum edip onlara verecekse asla kabul etmem eltimden beter ederim.

Çok sinir bozucu
Yok deyin bu kadar kolay

gayet başarı hikayesi gibi anlatmışsınız gülücüklerle okuyan herkes de anlayacaktır. hatta altta da yazmışsınız inşallah sende de işe yarar yoksa ömür boyu sömürürler diye. sömüren de anne baba ha değil mi, anne baba 20-30 yıl bakar gıkları çıkmaz, evlat refaha eriştiği anda benim hayatım benim param benim ailem der. ne güzel memleketmiş.

Aç değil açıkta değillermiş. İnsanlar ileride çocuğumun parası olsunda bana baksın diye mi büyütüyor çocuklarını. Öyleyse sevgi, emek vs boş işler demekki gelecek yatırımı için bakmışlar. Püri pak bir bencilliktir bu. Öyle aileye aile demem ben

Öyle yapan insanlar daha kıymetli ve özel oluyorlar benim eltim de kv ve kp yi evden kovmuş şimdi el üstünde geziyo aman bi şey demesin diye. Aileden insandan insana değişen bi durum. Ha ben yapabilir miyim hayır ama bunu yapan insan da var bunu kaldırabilen insan da hatta hoşuna bile giden

Mantıklı ama durum şu ki bende tüm indirimleri takip ederim sürekli bi şeylerden kısarım ve kendimi bu konuda aşamıyorum çabalıyorum ama elim gitmiyo. Bunun için bi öneriniz var mı
En azından eşiniz vermemeye başlayana kadar harcayın , onlar gibi 1 se 2 deyin , harcamasanız bile eşinizden gizli yatırım yapın .
İhtiyaç halinde tabiki verilir , anne babadır bu ayrı bir konu , paraları olduğu halde iş insanı sömürmeye geliyorsa biraz dur demek gerekiyor

Ona bakarsanız sizin bahsettiğinizde eş çalışıyorsa size laf düşmez annesi babası demeye getiriyorsunuz para yetmiyorsa kendiniz çalışın diyorsunuz oda bana ayrı gülünç geliyor . 20 30 sene bakıp büyütmüş olabilirler anne baba hakkı tabiki ödenmez ihtiyaç durumunda muhakkak yardımcı olunur ki ben çalışmıyor olsam dahi girdiğimiz hayat iki kişilik o ev ortak alansa iki kişiyi etkileyecek şeylerde eşimin tabiki bana danışmasını isterim ve bende danışırım . Anne baba olsa dahi artık önceliğin kendi evinin olması gerektiğini düşünüyorum....

kıymetli olmuyolar, sadece insanlar onlardan korktuklarından çekindiklerinden siniyorlar, 60 yaşındaki insanları sindirmek de başarı mıdır?
bu sorunun cevabı alınan kültüre göre değişir.

Bi de şöyle bi şey var onlar oğullarını büyütmüş de bizim ailemiz bizi kocamızın parasını ailesi çatır çatır harcarken seyredelim diye mi büyütmüş okutmuşlar

kıymetli olmuyolar, sadece insanlar onlardan korktuklarından çekindiklerinden siniyorlar, 60 yaşındaki insanları sindirmek de başarı mıdır?
Ben kv yüzünden düşük yaptım yine bi şey diyip sindiremedim üstüne bana hakaretler etti. Neden çünkü ben susmayı tercih ettim. Konuşsa bastırsaydım bende kıymetli olurdum şimdi de kimse bi şey yapamazdı

sizin,çocuğunuzun ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra geri kalan parayı saçma şeylerde harcamıyosa velev ki keyfi birşey için bile olsa anne babasına para vermesinde ne sorun olabilir. ben neresini anlamıyorum acaba bu durumun.
bana kalsa ailesini eşine karşı mahçup etmemek için eşinden habersiz göndermeli hatta. mesela aynı şeyi erkek kardeşiniz anne babanıza yapsa ne hayırlı evlat demez misiniz?
niye mevzu eş ve ailesi olunca birden sömüren, yiyici, vampir gibi bişey oluyolar?

Çok eğitimli, kavga sevmeyen, insanların kv ile neden kavga ettiğini anlamayan biriydim. Evlendim ve öyle bir aileye düştüm ki bunlar sadece kavga ve bağırmadan anlıyormuş. Size de söyleyeceğim asil ve zarif insanlarla karşılaşmak değil normal insanlarla bile karşılaşmam yeterdi kimse sınanmadan içinden nasıl biri çıkacağını bilmiyor

Dipnot: maalesef kibarlığın ve saygının bişey ifade etmediği insanlara gereksiz kibarlık göstermeyiniz.

Ne kadar gereksiz bir duyar kasılmış :)
Anne baba evladından ihtiyaç duyduğu zaman ister seve seve verilir. Anne baba bir şey istemezken özel bir gerekçe olmaksızın sırf mutlu olsunlar diye jest yapılır. Ama ihtiyaçları yokken neden sürekli para verilsin ki? Her evin bir düzeni var.
Çalışmayan kadın diye bir şey yoktur. Kadın ev hanımıysa dahi o evin işlerini yaparak bir mesai harcamaktadır bu nedenle eve gelen gelir üzerinde söz sahibidir.
Ben çok merak ettim, işlerini kaybedip evde oturmaya bir süre mecbur olan hanımefendiler kendi ihtiyaçlarını karşılayamazken,ihtiyacı olmadığı halde para isteyerek kendilerini zor durumda bırakan kayınvalide ve kayınbabasına aldığı kültürle kaç ay sükunetini koruyabilir? İçten içe dahi olsa kızmaz mı?

Sınanmadığı durumlar üzerine konuşmak çok kolay :)

Annelik, babalık hakkı ödenemeyecek bir hak ama çocuk yapan her anne baba zaten onu bakıp büyütmek, bunu da karşılıksız yapmak durumundadır.

Ailesinin durumu iyi ve ihtiyacı yok belirttim daha önce de ihtiyaçları olsa ben oğullarından önce koşarım yaparım paraya tapan birisi değilim benim sorunum sürekli olarak sadece eşimden istemesi ve 1 yerine 2 istemesi. Buna rağmen hiçbir şekilde memnun olmaması buna rağmen dönüp bi Allah razı olsun bile dememesi. Hangi birini buraya yazabilirim bilmiyorum. Eşimden alıp kaynıma vermesi. Erkek kardeşim de yapsa eşimde yapsa hayırlı evlat olur ama sömürülmedikçe

inşallah çözülür hallolur, tabi ki bazı insanlar gömleğiyle bile kavga edecek kadar geçimsiz ancak bu hayat da eşimin muhasebesini tutacağım kadar uzun gelmiyor bana. hayat kısa ve boş, cidden insanlar bunun farkına varmalı
aileye verilen yardımlardan varlık felsefesine bağladım

bu arada kimse kimsenin fikrini değiştiremeyecek, herkes bildiği şekilde düşünmeye devam edecek, dolayısıyla çene yormanın bir anlamı yok. benim için bu yanlıştır forumda karşılaştığım konularda yine fikrimi yazıcam aynı mealde. iyi geceler cümleten

Bir de bunların içinde yaşanan onca şeyden benim sadece son para mevzusunu paylaşmış olmam. Kaynanamın yüzünden düşük yaptığımda kahkahalarla baklava dağıtmasından kaynımın üstüme yürümesinden kayınpederimin hakaretlerinden bahsetmemiş olmam ve kendi paramı kazanabilecek olmam her şeye rağmen sineye çekmeye çalışmam bu da yetmezmiş gibi eşimi de sakinleştirmem benim hatam sanrım

Siz çalışıyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…