Eşimin ailesi sürekli para istiyor

Başınız sağolsun ve çok geçmiş olsun. Bu tarz kritik noktalarda yaşanan şeyler asla unutulmuyor ve bir kez yüz göz olunduktan sonra asla bir şey olmamışçasına yeni bir sayfa açılamıyor. Konudan uzaklaşacağız belki ama denk mi geldi baklava dağıtması? Çünkü ben kimsenin torununu kaybettiği için böyle bir şey yapacak kadar kötü olduğunu düşünmek istemiyorum. Hiç bir gerekçeyle kayınbabanız hakaret edemez, kaynınız da üzerinize yürüyemez. Siz de bir annenin evladısınız. E hal böyleyken; yani ilişkiniz güllük gülistanlık değilken para vermek istememeniz (ihyiyaçları olması durumu hariç) normal tabii. Bir de sizden alıp sizin üzerinize yürüyen kaynınıza veriyorlarmış. Gerçekten sinir bozucu. Eşinizi sakinleştirin kırıcı olmasın tabii ama "boşver ver sen" diyip sonra içinize de atmayın. Umarım çözersiniz bu durumu. Ben olsam "yok" der ve açıklama yapmam. Birine hayır dedikten sonra ne açıklama yapacağımız bizde baskı oluşturur. Oysa ki hayır hayırdır. Açıklama yapmaya lüzum yoktur. Böyle düşünerek rahatlatın kendinizi.

Çok istiyorsanız siz ailenize bakın o zaman 20 30 yılın hakkını ödeyin. Ihtiyaç sahibi olsa elbette veririm fakat kiracı olan benim küçük bebeği ve birsürü masrafı olanda benim kaynanam gülün evleri var kalkıp deseydi o zaman oğlumsun gelinimsin kiraya çıkma bizim evde otur. Ayrıca tarlaları var her sene o kadar çok para alıyor ki 2 sene çok rahat geçinebilir kalkipta ben her ay onlara para veremem canım. Ihtiyaç sahibi olsa amenna fakat bu şartlar altında benden lütfen bu konu hakkında olumlu bir yorum beklemeyin

Suz değil eşinizi geçer.
Siz suan bu konuda zurnanin son deligisiniz
Ve çok basit geçer
Param yok anne/baba kusura bakmayın der biter

Ağzına sağlık canım yazcaklarimi yazmışsın

Hep beraber hastanedeydik hastaneye istemişti tatlııyı. Tesadüf değildi yani.

Bu kadar yasanmisligin içinde en hafifi para olayı. Bu kadar şey yaşatan insanların yüzüne hala nasıl bakıyorsunuz. Bunu kendinize yapmayın. Sağlığınızı kaybedeceksiniz. Saygının yaşı yoktur. Ve bu ailenin size saygı duyması gerekiyor.

Kv kpin aylik geliri yok mu ..? Emekli maasi falan ..? Insanda biraz utanma olur ya bunlar evlatlarini para kaynagi olarak görüyor herhalde

Anası sizi kıskanıyor. Bu kadar net, koyverin deliyi bulsun yalıyı.
Bir süre böyle gitsin, baktınız olmuyor yuları sıkılarsınız.

Bir de bunun sanane sen karışma ben anama kendi maaşımdan veriyorum seni ilgilendirmez tarafı var ki......

valla çoluğumun çocuğumun rızkını vereceğim, kendi başımı sokacağım bir evim olamayacak neyse tabi çocuk temel ihtiyaçlarını karşılarken de şey deriz "hayat boş canım, hayat kısa"
eminiz onlar da 5 6 yaşında okula gitmek isterken anlar zaten hayat da kısaymış derler ve anne babalarına...
Kendilerine, daha bebeklikten ergenliğe kadar, değil de nedense kocaman insanlara yardım edildiği için teşekkür ederler.

acaba merak ediyorum da bu yardım ettikleri kayınvalide kayınpeder zamanında kendi ailelerine yardım ettiler mi??

O zaman paraları var ki yükseltmişler diyecekler. Ne olursa olsun inanmıyorlar işte...

eşinizi karşınıza alıp sakin sakin konuşucaksınız.aynı durumu ilk zamanlar ben de yaşamıştım. yurtdışında yaşadığım için evlenince eşyalı bi eve taşınmıştık durumumuz da pek iyi değildi.eşyalar hurdaydı ve çok eksik vardı evimde.eşim de hep para gönderirdi ailesine.hatta önünü alamaz bi hale dönüşüyodu artık.eşimle konuştum.para göndereceksen evimizde her şey eksiksiz tam olduğu zaman gönderebiliriz,bi toplu iğne bile eksik olmadığı gün başla yollamaya dedim.haa hastalık falan gibi hayati bi mevzu olduğunda tabiki göndeririz ama onun dışında öncelik bizim ihtiyaçlarımız demiştim.mantıklı geldi ve göndermez oldu o günden itibaren.konuşmanız faydalı olur bence ama suçlamadan inatlaşmadan mantıklı bi şekilde konuşun.

Valla bennde evlenmeden derdım gelınler nasıl olur kayınvalıdeyle gecınemezler diye. Basıma da geldi. Bizimkide senin gibi sömüren cinstwn. Ve oğluna 4 yasından beri bakmayan birisi. Şimdi kira gecim biz sağlıyoruz. Ama kızının 100 tl eline vermesi daha kıymetli. Yüzsüzlüktede sınır tanımıyo. Yıllaca bakmadıgı oğlu,aile sevgisi nedir bilmeyen oğlu ona bakmak zorundaymıs. Gecen bende kızdım. Borc yapar borcları eşime gelir. Bir daha böyle yaparsan ödemem icran gelsin dedim.yanı erkek aileleri sıkıntı.
Savunan arkadaslar ise aile bakar yıllarca okutur meslek sahibi eder ve durumları iyi değildir,mütevazi olurlar amenna. Basımın üstünde yeri var ama çocuğunun üzerinde hiç emeği olmayana yapsan da kıymet bilmiyo

Meblag onemli. Mesele ne kadar istiyolar. 200 300 gibi mi? Ya da ne sıklıkla istiyorlar?bir de bir ailenin yeni evlenmis cocugundan surekli para istemek bana cok mide bulandirici geliyor. Boyle aileye asla saygi duymam. Gidip gelmek bile istemem.

Her fırsatta. Yakın olsak arabasının benzinini bile koydurur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…