- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi ayakkabikutusu
-
gayet başarı hikayesi gibi anlatmışsınız gülücüklerle okuyan herkes de anlayacaktır. hatta altta da yazmışsınız inşallah sende de işe yarar yoksa ömür boyu sömürürler diye. sömüren de anne baba ha değil mi, anne baba 20-30 yıl bakar gıkları çıkmaz, evlat refaha eriştiği anda benim hayatım benim param benim ailem der. ne güzel memleketmiş.
Hanımefendi öncelikle kafanız çok güzelmiş güle güle kullanın her konudada böyle açıklama yapmaya devam edin sizin düşünceleriniz değiştirecek kişi ben değilim . Anlamadığınız şey şu bende çalışsam eşimde çalışsa veya abim kardeşim hiç farketmez bir evde beraber yaşıyorsunuz sonuçta ihtiyaç dahilinde tabiki para verilir hayırlı evlat deriz veya derler eyvallah . Durup dururken neden eşine söylemeden para verecek yardımcı olacakki bir evlat ? Para kaçırıyormuş gibi e eşi büyüten ana babaysa bizde ağaç kavuğundan çıkmış olmuyoruz durup dururken para vereceğine kendi evi ailesi var artık koysun parasını kenara ileriye dönük kendine evladına yatırım yapsın . Dediğinizdeki saçmalığa bakarmısınız sinirlenmeyeyim diyorumda ne boş muhabbet burda kimse eş ailesini kötülemiyor bunu eşinden habersiz abimde yapsa tutumum aynı şekilde olur .sizin,çocuğunuzun ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra geri kalan parayı saçma şeylerde harcamıyosa velev ki keyfi birşey için bile olsa anne babasına para vermesinde ne sorun olabilir. ben neresini anlamıyorum acaba bu durumun.
bana kalsa ailesini eşine karşı mahçup etmemek için eşinden habersiz göndermeli hatta. mesela aynı şeyi erkek kardeşiniz anne babanıza yapsa ne hayırlı evlat demez misiniz?
niye mevzu eş ve ailesi olunca birden sömüren, yiyici, vampir gibi bişey oluyolar?
Al benden de o kadar..Vallahi bu erkek ailelerinden nefret geldi bana artık!
Ebeveyn misiniz bilmiyorum ama evlatlar yetissin de para gondersin diye dunyaya gelmiyor. Essek gibi lafi da hic munasip bir benzetme degil. Siz evladiniza essek gibi para yollayacaksin bana ben sana baktim zihniyetiyle mi yaklasiyorsunuz.. Ya da yaklasirsiniz demek ki. Pes doğrusu.Bunu yazdığım için laf edenler olabilir ama eşinizi bugüne kadar büyütüp yetiştirmiş emeği olan insanlar bunlar eğer çok büyük bir borç altında değilseniz ve gerçekten ihtiyaç sahibiyseler eşşek gibi de vermek zorunda.Anne baba bu.
Bi de şöyle bi şey var onlar oğullarını büyütmüş de bizim ailemiz bizi kocamızın parasını ailesi çatır çatır harcarken seyredelim diye mi büyütmüş okutmuşlar
Bızde de durum böyle nereye gezmeye gıtsek kv oraya gıtmek zorunda hıssedıyor ve kendını goturmek ıcın elınden gelenı yapıyor bıze gelıyor gezdırıyoruz memlekete gıdıp ayrı gezdırıyoruz. Kımsede cıkıp demıyor sız gencsınız tabı sız gezceksınız memlekete gelınce gelın sızı gezdırelım yok asker personrelı kaderı galıba.Maaşını alamadı deme şansımız yok askeri personel
Biz aynen böyle yaptık önce ev aldık 2 sene geçti araba aldık ikisi için de kredi çektik Bi sürü borcumuz var isteyemiyolarlar artık çok şükür..Sende darlayıp masraf ettireceksin sonra onlara gönderecek paranız kalmayacak , bu kadar basit .
Evet aynen böyle oluyor bu işler , yapacak bişey yok.Biz aynen böyle yaptık önce ev aldık 2 sene geçti araba aldık ikisi için de kredi çektik Bi sürü borcumuz var isteyemiyolarlar artık çok şükür..
Gerçekten haklısınız ihtiyacı varsa amenna ama haksız yere isteniyor eşiniz benimki gibiyse kredi kartı ekstrasında gördüğüm şeyleri bile yalanladı annesi almamış uyduruyomuşum ben ama rabbime havale ettim hakkımıda helal etmiyorum ben kısarken kendi ihtiyaçlarımdan onlar torunlarına play station alabiliyor bu hangi vicdana sığarSiz çocuğunuza para için mi bakıyorsunuz?
Bir aile zorda olur ağzını açıp istemez cocukları icinden gelerek yardım eder anlarım ama bazı aileler olmasa da olacak seyler icin sık sık para istiyorlar. Belki onlarinda borclari harcları var?
Cocugum yuvasinda mutlu olsun kendi maasiyla kendini gecindirsin kimseye muhtac olmasın bana yeter. Ben zaten onu kendi ailesini gecindirsin diye okuyup buyuttum bana düzenli maas bağlasın diye degil.
siz çalışmıyorsanız karışmayacaksınız, eşiniz sizi aç açıkta bırakmıyorsa, ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa geri kalan parayla da kumar/kadın vs mevzusu yapmıyorsa kendi bileceği iş annesine gönderip göndermeyeceği. sonuçta yıllar yılı bakan besleyen onlar sizden fazla hakları var oğullarının üstünde. yok bu para bize yetmiyor diyorsanız çalışacaksınız siz de kendi paranızdan sorumlu olacaksınız.
benim bakışım hep bu yöndedir yani. sizi incitmek için söylemedim.
Elti on numara kendisiBenim büyük kaynima da aynısını yapıyorlardı. Ama şuan eltim ipleri aldı eline cıktı herkesin karşısına ben ve kocam size çalışmıyoruz madem gücünüz yetmiyor paranız yetişmiyor ona göre harcama yapın bizden arta kalmıyor ki size verelim bitti artık ona göre harcama yapın dedi. Tabi herkes bir şoka girdi :))) ama o gün bugündür kaynim verse bile kaynanamlar istemiyor :))
Ya oğlundan para alan bir kayınvalidesiniz ya da burda böyle atıp tutmayı seviyorsunuz. Ne münasabet yani. İnsanlar evlenip aile kuruyor. Aile demek, yapılan tüm harcamaların, maddi manevi tüm sorumlulukların ortak olması demektir. "karısına anne babası için laf söyleten" tabiri de çok çirkin. Ayrıca her anne baba, dünyaya getirmeyi göze aldıysa elbette bakıp büyütecek illa baktı büyüttü diye sömürmesi mi gerekiyor?çok iyi yapmış aman bravo eltinize.ipleri eline almışmış, neyin ipini aldıysa. dişli kadın güçlü kadın hesabı.
annesi babasını sonsuza dek kırmış kaynınız, kaybedince anlar ne için kimden vazgeçtiğini, karısına anne babası için laf söyleten adammış neticede.
bunu başarı hikayesi gibi anlatmayın bence yapılan çok tuhaf bir davranış çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?