Eşimin ailesi ve para para para

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.254
115.499
1.123
Allah gözlerini doyursun inşallah diyorum öncelikle

4 yıldır görüşmüyoru(M)z yani eşim mutlaka görüşüyordur sormuyorum bilmek istemiyorum
Yine ortak iş para ve kaynana vakası sonucu bağlarımı kopardım hepsiyle eşimde farkında ama rahat bırakmıyorlar bizi
Eşime mesaj atmış görümcem :

--Sen çocuğunla karınlarınla mutlu olama olamıcaksın bizi arama hiç anneme para yolla köye gidersen bende senle gelim bi sürü bıdı bıdı hiç kardeşim nasılsın ?çocuk nasıl ? Iyimisin yok. bnm oğlumun sucu ne beddua etmenin alemi ne
Diğer görümcemde bana 2bin Euro ver yazmış

Eşimi sadece beddua etmek ve para istemek için arıyorlar eşim şirket hattını kullanıyor normal hattına ulaşamıyorlar bu sefer faceden yağdırıyorlar.

Eşimde farkında yani sorduğumda sen beni biliyorsun tanıyorsun umursama diyo geçiyor ama kafama takıyorum

Benim çocuğumdan benim mutluluğumdan ne istiyorlar dedim sabah tartıştık
Benim çocuğum Allah göstermesin ölse mutlu mu olacaklar ayrılsak mutlu olacaklar dedim.
Ki olacaklar biz görüşürkende eşimin elindeki avucundakini yediler
Şimdide uzun uzun mesajlar atıp beddua edip sonunda da para istiyorlar ciddi sıkıldım karışmim diyorum sabır diyorum olmuyor

Bu insanlar biz sınamak için mi yaratılmışlar bilmiyorum
Eşim de maddi anlamda ne veriyo , veriyomu bilmiyorum borçlarımız var para verebileceğini sanmıyorum.

Yeterince borç ödedik köyde evleri var fındıkları var hiç bir sene bize vermiyorlar kendileri yiyorlar ama köydeki eve şu bu lazım diyo utanmadan msj atıp para istiyorlar

Birikim yapmaya çalışıyorum eşime kendilerini acındırıp para istemelerine sinir oluyorum

Eşim onlardan hiç bişi istemedi dükkanları vardı ortak iş yapıyorlardı borcumuzuda aldık çıktık tek kuruş istemedik
Herşeyimizi kendimiz aldık yaptık
Şimdide ufak çaplı birikim yapmaya çalışıyoruz bu insanlar bizim huzurumuzu bozuyorlar kime naptımda Allah beni bu insanlarla cezalandırdı bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun ...ne diyecgimi bilmiyorum gerçekten herkesin sınavı başka şekillerde oluyor kimi anne babası ile sinaniyor kimi hastalıkla sizin de sinaviniz bu sabırlı olun Allah a havale edin ...dua edin ...

Allah yardımcınız olsun ...ne diyecgimi bilmiyorum gerçekten herkesin sınavı başka şekillerde oluyor kimi anne babası ile sinaniyor kimi hastalıkla sizin de sinaviniz bu sabırlı olun Allah a havale edin ...dua edin ...
Bende şaşırdım kaldım
Kızsam mı sövsem mi sussam mı bilmiyorum sabır çekiyorum.
Eşimle bu mevzuları oturup konuşamıyoruz bile ya boşver diyo yada niye okuyorsun ilgilenme diyo aralarındaki samimiyeti kestiremiyorum görüşmediği bariz sitem ettiklerinden ama bukadarda kötü olunmaz ya bu insanların vicdanları nasıl olmaz bilmiyorum yeğenleri torunları beni es geçtim mutsuz olmam onlarane kazandıracak
Insanların üzülmesinden mutlu olan insanlar hiç mi vicdan taşımazlar ki

Eşiniz sizin yanınızdaymış daha ne istiyorsunuz? 2 sözle 2 bedduayla mı sizin çocuğunuza, sizin evliliğinize zarar verebilecekler? Ha ama böyle takmaya devam ederseniz evdeki huzurunuzdan (varsa) olursunuz benden söylemesi, orası da bir gerçek. Onlara istediklerini vermeyin. Onlara olan kininizi eşinizden çıkarınca her şey daha mı iyi olacak sanıyorsunuz? Size böyle davranmaktan vazgeçecekler mi siz eşinize bağırıp çağırınca? Onları bu yaptıkları şeyden vazgeçiremezsiniz o halde takmamayı öğrenin ve eşinize de hayatı zindan etmeyin çünkü anladığım kadarıyla onun da yeterince sorunu var zaten. Bana da kızmayın böyle konuşuyorum diye ama eşinize yüklenmenize bir anlam veremedim çünkü onun yapabileceği bir şey yok ki zaten. Görüşmüyormuş da (görünürde). Bu bile onun için çok büyük bir şey bence. Aile ne yaparsa yapsın her zaman "bizim" olarak kalıyor çünkü, onun için de zordur, bir düşünün :KK52:

sen çocuğunla karınla mutlu olma...olamayacaksın anneme para ver beni köye götür diyen bir insan istersen kardeşim olsun onu i...n g...tüne sokarım..sen öl inşallah derim ama beddua döner dolaşır sahibini bulur Allahtan korkarım.

Ki zaten beddualari tutmaz ...ancak mazlumun ahi tutar..yazık yani oğulları sonuçta sen es isin iyi olmak varken neden böyle yaparlar :110:

Eşiniz sizin yanınızdaymış daha ne istiyorsunuz? 2 sözle 2 bedduayla mı sizin çocuğunuza, sizin evliliğinize zarar verebilecekler? Ha ama böyle takmaya devam ederseniz evdeki huzurunuzdan (varsa) olursunuz benden söylemesi, orası da bir gerçek. Onlara istediklerini vermeyin. Onlara olan kininizi eşinizden çıkarınca her şey daha mı iyi olacak sanıyorsunuz? Size böyle davranmaktan vazgeçecekler mi siz eşinize bağırıp çağırınca? Onları bu yaptıkları şeyden vazgeçiremezsiniz o halde takmamayı öğrenin ve eşinize de hayatı zindan etmeyin çünkü anladığım kadarıyla onun da yeterince sorunu var zaten. Bana da kızmayın böyle konuşuyorum diye ama eşinize yüklenmenize bir anlam veremedim çünkü onun yapabileceği bir şey yok ki zaten. Görüşmüyormuş da (görünürde). Bu bile onun için çok büyük bir şey bence. Aile ne yaparsa yapsın her zaman "bizim" olarak kalıyor çünkü, onun için de zordur, bir düşünün :KK52:
Yoo estağfurullah ama içim acıyor okuduğumda ciddi anlamda çok üzüldüm yani mutlu olama olamıcaksın nedir ya
Ben eşimin görüşmesine yada görülmemesine bili diyemem ailesi ama beni çocuğumu alet etmeleri ve hep sömürmeleri zoruma gidiyo
Eşimde sormak hakkım
Hangi amaçla niye istiyorlar ne vermişlerdi ne istiyorlar
Benim boşamamdan mutlu olacak insanlar benim üzerime niye gölge ediyorlar
Köydeki eve şu lazım bu lazım nedir gitmiyoruz etmiyoruz bizene dimi ama
Eşime sitem temimde kime sitem edim sat evi arabayı ver parasını da kurtulalım dedim artık çünkü durumumuzun onlardan daha iyi olması zorlarına gidiyo

Amaçları para eşimi merak ettiklerinden değil versin kurtulalım böyle insanlar için üzülüyorum
Bu dünya malı için görüşmedikleri kardeşlerine bile yanaşıyorlar ne diyim para nelere kadirsin.
Ben çocuğumun rızkını kimseye yedirmem dedim eşime
Ben kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum hepsini yapabilmek için ve zoruma gidiyo

sen çocuğunla karınla mutlu olma...olamayacaksın anneme para ver beni köye götür diyen bir insan istersen kardeşim olsun onu i...n g...tüne sokarım..sen öl inşallah derim ama beddua döner dolaşır sahibini bulur Allahtan korkarım.
Görünce şok oldum ben eşimin mesajlarını okumam genelde hep bu tür şeyler karşıma çıkıyor ama şeytan dürtüyor işte
Ki ben olayın detaylarını anlatsam yok artık dersin
Biz görüşürkende ortak bir dükkan vardı market eşim ve kayınlarım işletiyordu iflasa gidiyodu eşim 20bin tl borcunu üzerine alıp çekildi kardeşlerine bıraktı
Bu kardeşleride dükkanı devretmiş50bin tl bize 5 kuruş vermeden yediler
Her yıl fındık parası alıyorlar yaklasık8-9bin tl 1 avuç fındık bile görmüyoruz bırak parayı
Eşim bankadaki 11bin tl parasını bile o dükkana harcadı daha neler neler
Suan biz onlarla görüşmeyeli 0 dan başladık
Arabamızı değiştik
Eşim bir firmada müdür oldu
Benim kendi daireme geçtik diğer dairemden kira alıyorum falan falan ailemde destek oldu birikim bile yapmaya başladık

Şimdi ben dimdik ayakta durmaya çalışırken bunların oradan burdan çıkıp beddua edip para istemelerine napim siz söyleyin

Yoo estağfurullah ama içim acıyor okuduğumda ciddi anlamda çok üzüldüm yani mutlu olama olamıcaksın nedir ya
Ben eşimin görüşmesine yada görülmemesine bili diyemem ailesi ama beni çocuğumu alet etmeleri ve hep sömürmeleri zoruma gidiyo
Eşimde sormak hakkım
Hangi amaçla niye istiyorlar ne vermişlerdi ne istiyorlar
Benim boşamamdan mutlu olacak insanlar benim üzerime niye gölge ediyorlar
Köydeki eve şu lazım bu lazım nedir gitmiyoruz etmiyoruz bizene dimi ama
Eşime sitem temimde kime sitem edim sat evi arabayı ver parasını da kurtulalım dedim artık çünkü durumumuzun onlardan daha iyi olması zorlarına gidiyo

Amaçları para eşimi merak ettiklerinden değil versin kurtulalım böyle insanlar için üzülüyorum
Bu dünya malı için görüşmedikleri kardeşlerine bile yanaşıyorlar ne diyim para nelere kadirsin.
Ben çocuğumun rızkını kimseye yedirmem dedim eşime
Ben kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum hepsini yapabilmek için ve zoruma gidiyo

Sözlerinizde bir tutarsızlık sezdim ama yanlış anlamış da olabilirim. Ama şöyle görünüyor ki siz ona sitem ederken aslında kardeşlerine söylemeyi isteyip de söyleyemediğiniz her şeyi ona söylüyorsunuz, sanki onlarla kavga eder gibi eşinizle tartışıyorsunuz. Eşinizle dertleşmek kesinlikle sizin hakkınız ama onun elinde olmayan şeylerle ilgili bu kadar çok sitem edince adam da ister istemez üzülüyordur. Dır dır dedikleri şey var ya işte o şekilde görüyor olabilir sizin siteminizi. Böyle konuşarak siz içinizi rahatlatıyorsunuz, kardeşlerine kusamadığınız kini ona kusuyorsunuz ama eşiniz bir şey yapmamış ki :KK64:Ona destek olmanız lazımken size destek olmasını bekliyorsunuz özetle :KK14:

:) annemle babamın hayat hikayesine benzemiş biraz bu
babamı senelerce sömürdü halalarım ve amcalarım
sizin hesap sadece para istemek için ararlardı babamı, başka zaman arayıp sorma bizle görüşme falan yok
sadece babamı arar para isterlerdi, senelerce böyle sürdü gitti bu
babamda en büyük kardeş benim, göndermem lazım düşüncesiyle çoğu zaman kendi evlatlarının rızkından kesip onlara gönderdi, annem ne dediyse olmadı

en sonunda ne mi oldu, annem babam ayrı yaşıyor 4 senedir, boşanmadılar ama artık telefonda bile görüşmüyorlar
annem kendi düzenini kurdu, babam şimdi sağda solda sürünüyorum diye ablamla bizi arayıp rahatsız ediyor sürekli
ve senelerce para gönderdiği halalarım yüzüne bile bakmıyorlar,
en son babamla görüştüğümüzde halalarıma küstüğünü söyledi :)
evet baba dedim halalarımın da çok umrundadır eminim. senelerce para gönderdin durdun bakmıyorlar mı sana dedim
sus pus oldu..

umarım eşiniz öyle yapmaz, çünkü bu durumdan en çok siz ve evlatlarınız zararlı çıkarsınız..

Çok teşekkür ederim içim azıcıkta olsa ferahladı
Eşimle konuşmak istemiyorum konuşacak Halim yok o derece saçma sapan durumdayım sabah tartıştık gücüm yok artık tartışmaya falan ama ağız dolusu sözlerim var sabır diyorum sabır

:) annemle babamın hayat hikayesine benzemiş biraz bu
babamı senelerce sömürdü halalarım ve amcalarım
sizin hesap sadece para istemek için ararlardı babamı, başka zaman arayıp sorma bizle görüşme falan yok
sadece babamı arar para isterlerdi, senelerce böyle sürdü gitti bu
babamda en büyük kardeş benim, göndermem lazım düşüncesiyle çoğu zaman kendi evlatlarının rızkından kesip onlara gönderdi, annem ne dediyse olmadı

en sonunda ne mi oldu, annem babam ayrı yaşıyor 4 senedir, boşanmadılar ama artık telefonda bile görüşmüyorlar
annem kendi düzenini kurdu, babam şimdi sağda solda sürünüyorum diye ablamla bizi arayıp rahatsız ediyor sürekli
ve senelerce para gönderdiği halalarım yüzüne bile bakmıyorlar,
en son babamla görüştüğümüzde halalarıma küstüğünü söyledi :)
evet baba dedim halalarımın da çok umrundadır eminim. senelerce para gönderdin durdun bakmıyorlar mı sana dedim
sus pus oldu..

umarım eşiniz öyle yapmaz, çünkü bu durumdan en çok siz ve evlatlarınız zararlı çıkarsınız..
Bilmiyorum yaparmı annesi güzel oynuyor acındırma konusunda üzerinde tanımam
Ama ben herşeyimden kasıp birikim yapmaya çalışıyorsun eşim benden gizli benim rızkımı çocuğumun rızkını yediriyorsada ne denebilir ki Allah'a havale etmekten başka :(

Görünce şok oldum ben eşimin mesajlarını okumam genelde hep bu tür şeyler karşıma çıkıyor ama şeytan dürtüyor işte
Ki ben olayın detaylarını anlatsam yok artık dersin
Biz görüşürkende ortak bir dükkan vardı market eşim ve kayınlarım işletiyordu iflasa gidiyodu eşim 20bin tl borcunu üzerine alıp çekildi kardeşlerine bıraktı
Bu kardeşleride dükkanı devretmiş50bin tl bize 5 kuruş vermeden yediler
Her yıl fındık parası alıyorlar yaklasık8-9bin tl 1 avuç fındık bile görmüyoruz bırak parayı
Eşim bankadaki 11bin tl parasını bile o dükkana harcadı daha neler neler
Suan biz onlarla görüşmeyeli 0 dan başladık
Arabamızı değiştik
Eşim bir firmada müdür oldu
Benim kendi daireme geçtik diğer dairemden kira alıyorum falan falan ailemde destek oldu birikim bile yapmaya başladık

Şimdi ben dimdik ayakta durmaya çalışırken bunların oradan burdan çıkıp beddua edip para istemelerine napim siz söyleyin
fazla meyve verdiğinizi göstermeyin baktılar ağaca tırmanamıyorlar ,alırlar ellerine baltaları ağacı keser bu zihniyetler..çok temkinli yaklaşmanız lazım aile bu ne kadar küslük olsada atamazsın satamazsın illa bir şekilde karşına çıkarlar..mühim olan azıcık edep haya utanma varsa suratlarına çarpıp utanıp susmalarını sağlamak..fındıklıklar dükkanlar yatlar katlar varsa size saldırmaları para için hiç normal değil..hani durumları kötü olsa haksızsın ana baba atılmaz satılmaz evlatsın vereceksin derdim doğruluğunu bilemeyiz senin kaleminden okuyoruz fakat yazdıkların gibilerse sonuna kadar tepki vermekte haklısın kardeşim.

Sözlerinizde bir tutarsızlık sezdim ama yanlış anlamış da olabilirim. Ama şöyle görünüyor ki siz ona sitem ederken aslında kardeşlerine söylemeyi isteyip de söyleyemediğiniz her şeyi ona söylüyorsunuz, sanki onlarla kavga eder gibi eşinizle tartışıyorsunuz. Eşinizle dertleşmek kesinlikle sizin hakkınız ama onun elinde olmayan şeylerle ilgili bu kadar çok sitem edince adam da ister istemez üzülüyordur. Dır dır dedikleri şey var ya işte o şekilde görüyor olabilir sizin siteminizi. Böyle konuşarak siz içinizi rahatlatıyorsunuz, kardeşlerine kusamadığınız kini ona kusuyorsunuz ama eşiniz bir şey yapmamış ki :KK64:Ona destek olmanız lazımken size destek olmasını bekliyorsunuz özetle :KK14:
Evet onlarla görüşmediğim için eşime kinleniyor olabilirim ama dır dır pozisyonunda bir tartışmamız olmadı kahvaltısını hazırladım ve benim evladımın mutsuzluğu senin ablalarını mutlu mu edicek nasıl insan bunlar dedim
Anladı zaten okuduğumu birde mektup yazmışlar sanki uzun uzun bi kaç satırla kafi derecede sinirlerim bozuldu içeriğini tam hatırlamıyorum sonlandıramadım kapadım.

Bilmiyorum yaparmı annesi güzel oynuyor acındırma konusunda üzerinde tanımam
Ama ben herşeyimden kasıp birikim yapmaya çalışıyorsun eşim benden gizli benim rızkımı çocuğumun rızkını yediriyorsada ne denebilir ki Allah'a havale etmekten başka :KK43:

bizimkilerde güzel oynardı, hiç bişey bulamazlarsa amcalarım ağlardı :)
sen gene birkimini yapmaya devam et canım, sen bilirsin ama eşine de söyleme, mutlaka karşına çıkar biryerde birikimin
benim çocukluğum hep eksikliklerle geçti, hala içimde kalmıştır birçok şey, birçok heves
gidemediğim okul gezileri, alamadığım bayramlıklarım, boynu bükük seyrettiğim arkadaşlarım neler neler, babamın kazancı iyiydi ama varlık içinde yokluk yaşadık resmen
umarım eşin daha anlayışlıdır bu konuda ve bir şekilde önünü keser ..

fazla meyve verdiğinizi göstermeyin baktılar ağaca tırmanamıyorlar ,alırlar ellerine baltaları ağacı keser bu zihniyetler..çok temkinli yaklaşmanız lazım aile bu ne kadar küslük olsada atamazsın satamazsın illa bir şekilde karşına çıkarlar..mühim olan azıcık edep haya utanma varsa suratlarına çarpıp utanıp susmalarını sağlamak..fındıklıklar dükkanlar yatlar katlar varsa size saldırmaları para için hiç normal değil..hani durumları kötü olsa haksızsın ana baba atılmaz satılmaz evlatsın vereceksin derdim doğruluğunu bilemeyiz senin kaleminden okuyoruz fakat yazdıkların gibilerse sonuna kadar tepki vermekte haklısın kardeşim.
Suan dükkan yok kapamışlar hepsi başının çaresine bakıyor ve fındıkları var ama durumları kötüymüş yani bi borçları yüzünden bize ihbar geldi oradan biliyorum onlara ulaşamamışlar dükkandan kalan bi borç bizim eve geldi
Gerçi onlarda para varsa yoktur hep öyleydi
Üstlerine alırlar
Günlere girerler
Evlerine alırlar ama fatura ödemezler gelip saatlerini keserler onlarda öyle insan işte
2 kaynımında sigortası yoktur sigortalı işi beğenmezler az maaşlı diye ilkokul mezunu olup 3-4 bin tl kazanma hesabında insanlar
Biri emlakçılık yapıyormuş diğeri o devrettiği parayla ufak bakkal açmış ama yinede paraları yokmuş hiç paraları olmadı eşim çok faturalarını ödedi benden gizli olanları bilmiyorum neler ödedi püfff para nasıl bişi ki menfaati uğruna senle görüşmeyenlede görüşmeye çabalıyorsun para için ilginçler

bizimkilerde güzel oynardı, hiç bişey bulamazlarsa amcalarım ağlardı :)
sen gene birkimini yapmaya devam et canım, sen bilirsin ama eşine de söyleme, mutlaka karşına çıkar biryerde birikimin
benim çocukluğum hep eksikliklerle geçti, hala içimde kalmıştır birçok şey, birçok heves
gidemediğim okul gezileri, alamadığım bayramlıklarım, boynu bükük seyrettiğim arkadaşlarım neler neler, babamın kazancı iyiydi ama varlık içinde yokluk yaşadık resmen
umarım eşin daha anlayışlıdır bu konuda ve bir şekilde önünü keser ..
Bende istediğim herşeyi alamadım evlendiğimde ve onlarla görüşürken ne alırsam göze battı ortak iş yaptıklarından biriktiremedim alamadım şimdi her istediğimi alabiliyorum çok şükür altın vs bişilerde alabildim
Eşyada değiştirdim
Tatillerede gidiyorum
Arabamızı yeniledik
Yazlık alma hayalim Vardı nasip olursa ama eşim bunlara elini kolunu kaptırırsa zor

gönlünüzü ferah tutun. bedduaları için rabbim razı gelmez inş.

şu para konuları hayatımızı her daim sıkıyor malesef. zor işler.

Back
X