Eşimin ailesi ve üzerimizdeki dayanılmaz hal alan baskıları...

Anlıyorum aileni özlüyorsun diyor ama dediğin gibi yaşamadığı için zerre anlamıyor. Kendisi bilmiyor henüz babasının izin vermediğini. O göndercem diyordu

Kimsenin size hasret çektirmeye hakkı yok, çok uzakta olursunuz ya da gidip gelmeye maddi durumunuz olmaz sabredersiniz ama bu öyle bir durum değil. Kesinlikle açık açık hiç moralinizi bozmadan konuşun ve gidin.

Ben bu şehirde yaşamak istemiyorum burası İstanbul. Ekonomik koşullar çok zor. O yüzden öyle yapmayacağım. Yazı bekleyip ailemin oturduğu yere Akdeniz bölgesine gideceğim

sen dinleme topla valizini aldır eşine biletini sana karışmaya hakları yok

koca bulunur da anne baba bir tane sizi bu yaşa kadar millete köle olasınız diye doğurmadılar herhalde

sinirlendim

Ben zaten eğer isyan çıkarırsam. Benim dediğim olmadan konuyu kapatmam. Eğer ortalık karışacaksa bir neticeye bağlanacak. Bağlanmazsa bende artık yolumu çizecem
Aileni en son 6 ay once gormussun. Simdiye kadar neden isyan cikarmadin? Kocan kendine bir sey yapmasin isyan cikarinca? Bir de neden isyan cikarman gerekiyor? Kocan Akdeniz'e gelecek mi?

Izin derken kim vermiyor esin mi ailesi mi ?

Senin sorunun ayni evde olmak zaten biran önce kurtulman dilegiyle...

Bu mesele ne yazık ki şöyle sağlam bir kavga çıkartıp rest çekmeden çözülmez. İleride huzurlu ve mutlu olmak istiyorsan şimdi bağırıp çağırmak zorundasın. Şimdi sesini kısıp tamam dersen ileride iyice tepene çıkacaklar.

Ben bu şehirde yaşamak istemiyorum burası İstanbul. Ekonomik koşullar çok zor. O yüzden öyle yapmayacağım. Yazı bekleyip ailemin oturduğu yere Akdeniz bölgesine gideceğim

Sadece kendiniz mi eşinizle beraber mi?
Bakın daha şurdan ailenize gitmek için izin(!) almanız gerekiyor. Bu kadar radikal bir adım atabileceğinize inanıyor musunuz?
Gerçekçi planlar yapın.

Bastan yanlis ...erkek ailelerinde tuhaf ego var.herseyimiz ayri ama hala ailemin lafini yaparlar .hersey de soz hakki isterler ..ama ben de yok o yuzden otururlar yerine
Düşünceleri yanlış da olsa onların istediklerini yapmamızı istiyorlar.

İşte ben asla bu noktaya gelmek istemiyorum. Çocuk çok istiyorum ama ileride sorun olacağı için erteledim erken dedim iyi ki de öyle yapmışım zaten istesem de şuan çocuk sahibi olamam. Olsaydım şuan bu evde yaşamaya mahkumdm. Asla çıkamazdm. En azından şuan çalışma imkanım var

Sadece kendiniz mi eşinizle beraber mi?
Bakın daha şurdan ailenize gitmek için izin(!) almanız gerekiyor. Bu kadar radikal bir adım atabileceğinize inanıyor musunuz?
Gerçekçi planlar yapın.
Zaten böyle bir adım atmaya kalktığımda kavga ile olacak başka yolu yok bunu göze aldim. Eşimde zaten benimle gelecek. Daha önce konuştuk bu konuyu zaman belirlememistik. Kendisi de istiyor.

Ailenin yanına gitmek için kimden izin alman gertiğini anlamadım? Ne alaka ya? Ailen bu duruma ne diyo? Kocan ne diyo?

Kimsenin size hasret çektirmeye hakkı yok, çok uzakta olursunuz ya da gidip gelmeye maddi durumunuz olmaz sabredersiniz ama bu öyle bir durum değil. Kesinlikle açık açık hiç moralinizi bozmadan konuşun ve gidin.
12 saatlik uzaklıktayız. Belki bu duruma karşı susarım gitmem. Ise girip para biriktiririm onlar herşey yolunda sanır. Ve yaz gelince eve ayırırız bu kadar basit . Son kez dediklerini yapmış olacağım sırf çalışıp para biriktirmek için

Farkındayım. Ben daha fazla aynı evde yaşamayamam. Konuyu kökten çözeceğim

sen dinleme topla valizini aldır eşine biletini sana karışmaya hakları yok

koca bulunur da anne baba bir tane sizi bu yaşa kadar millete köle olasınız diye doğurmadılar herhalde

sinirlendim
Çok haklısınız. Benimde artık susmaya niyetim yok

çok üzüldüm. bu arada kimseden izin almanıza gerek yok. sadece eşinize bildirmeniz gerekli. ben gidiyorum deyip çıkın ve bunu ara ara yapın alışsınlar. sizi sindiremesinler. neden aynı evi kabul ettiniz ki?

Ailemde eşimde henüz bilmiyor. Sadece kp e sordum.
Kp ye niye soruyosun ki? Kocana anlat oda 'eşim annesine gidicek sömestrda' desin. Kimseden izin almak zorunda değilsin aileni görmek için. Ve kesinlikle o evden kurtul. Aç yat gerekirse yinede kiraya çık kurtul...

Kesinlikle kendini maddi açıdan sağlama almalısın. Senin ailenden bir tane var ötesi yok!!! Allah kimseye yokluklarını göstermesin,aratmasın. Eşinde taşınıp gitmenize olumlu bakıyorsa ki anlattıklarından öyle anladım şuan aynı çatı altında olduğunuz için ailesine ses çıkartamıyor belliki. En kısa zamanda işe girip evinizi ayırın, karı koca el ele verdiniz mi ne eşyanın ne de başka bir şeyin önemi yok. Kendinizi üzmeyin.

konu sahibesinin üzerine niye gidiliyor anlamıyorum ya 22 yaşında çoğu şeyi yeni yeni yaşadıkça görecek genç bir arkadaş.. Oluruna gidecek mantık çerçevesinde yorumlar yapmak gerekmez mi? Sen eşinle halletmeye çalış canım kv kp gideceğini çok geç öğrensin.Eşin de biletini babası almış göndermemek olmaz desin ailesine. Çünkü burda ne kadar koy tepkini al başını git desek de öyle olmayacak. Şimdi durumu kurtarırsın ilerde tecrübe kazandıkça bunlara gerek bile kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…