Eşimin ailesi ve üzerimizdeki dayanılmaz hal alan baskıları...

Kızlarının koca ailesiyle birlikte oturmasına izin veren ana babalara varya ...
Ben yine susayım fena oluyorum sonra,cinlerim tepeme çıkıyor..
Ayrı ev açamıyorsa evlenmeyin kardeşim,aşkından ölüp geberseniz bile kabul etmeyin..
Bu nedir böyle yahu,izin vermiyorlarmış kim ki onlar kimmmm....

Hayir zaten baya uzak uçak ile 1 buçuk saat. En az 6 ayda bir gideceğimi biliyorlar .
İyi cesaret etmişsiniz evlenirken. Senin işin rest çekmeden cinnet geçirmeden çözülmez. Ben gerekirse evde cinnet geçirir kriz yaratır yine de çıkar giderdim.
Öyle tatlı dille iyi gelin olmaya çalışmakla olmaz o iş. Böyle devam ederseniz ailenle karşılıklı bakarsınız birbirinize.

Tabi ki eger evin ihtiyacı varsa verecek. Ama kp ilk başlarda para biriktirin kendinize ev alın diyordu sadece 6 ay sonra artık para falan biriktirme eve bak derse de ben artık o insana güvenemem. Bu şekilde nereye kadar gidecek ne ara para biriktirecegz ne ara ev alacağız ?

Yok artık bu ekonomide ev alma durumunuz mu var? Ev alma hayali kuracak kadar bile maddi geliriniz varsa, ayrı eve çıkın derim.

Haklısınız ne diyebilirim ki. Bende artık bu duruma son vermek istiyorum . Bi umur beraber otururken para biriktirir ev alıp evimizi ayırırız diyordum . Artık para biriktirmeyin faslı çıktı. Ben bu evde ne icin kalacağım ki . Eşim eve bakacağına kendi evimize bakar en azından rahat huzurlu oluruz .

Niye öyle dedilerki,o parayı kendileri için istiyorlarda olabilir..

Hamile kalmak gibi durumum olamaz zaten . Eşim bir başına yapamaz bunları eminim bundan. Zayof bir karakter çırpınıp durur elinden bişey gelmeyince de en kötü kendine zarar verir onu çok iyi tanıyorum. Böyle olmasın ben çalışıp para biriktirmeyi düşünüyorum

Yani bi ömür kocamın ailesiyle oturcam diyosun peki sen bilirsin

Lütfen yapmayın, babanız duysa bu şekilde sizin gidemediğiniz için üzüldüğünüzü o sizin için daha çok üzülecektir.Eşinize söyleyip valizinizi alın gidin, kimseden izin almak zorunda değilsiniz.Gerekirse tartışın ama gidin, yoksa taviz verdikçe daha çok üzülecek ve yıpranacaksınız.

Ben konuyu toplu bi yerde açmadım. Kp ve ben tektik. Fikrini merak ettim açtım konuyu zaten. Tartışmayı ikimiz yapsak bi yere varamazdk. Eşim de varken konuyu ciddi bir şekilde açacağım yine

ney ilan edilirseniz edilin
lütfen bir kendinize gelin!!

paranız varsa sömestr da gidin ailenizin yanına
eşinizle de güzel bir konuşma yapın
ben ailenle değil seninle evliyim
kararları ikimiz vermeliyiz.. net..

Ben konuyu toplu bi yerde açmadım. Kp ve ben tektik. Fikrini merak ettim açtım konuyu zaten. Tartışmayı ikimiz yapsak bi yere varamazdk. Eşim de varken konuyu ciddi bir şekilde açacağım yine

Fikrini sormanız gereken bir mevzu gibi gelmedi bu bana. Bu fikri önce eşinizle başbaşa konuşun sonra da kpe durumu bildirin. Niye onunla tekken böyle bir şey yapıyorsunuz ki?

Canım senin yapman gereken şey kendi ailene bunu anlatmak. Babam benim canım diyorsun, emin ol babana gerçeği söylemeyerek onu en çok sen üzüyorsun. Bırak ortalık karışsın biraz. Baban resti çeksin, kızıma ayrı ev açın diye. Eşinle de konuş ayrı eve çıkın mutlaka. Bazı şeyler alt üst olmadan iyileşmez, sen böyle susarak devam edersen kimse seni düşünmez sallamaz. Sesi çıkmıyor nasılsa vur kafasına al lokmasını diye düşünürler. Eşini bir akşam dışarı çağır ve içini dök. Sömestre'da ailenin yanına git ve eşine ailenle konuşacağını anlat. Eşin karşı çıkarsa da hiç takma kendi babandan destek al. Gerekirse baban gelsin alsın seni. Eğer şuan böyle bir hareket yapmazsan bir daha ömür boyu yapamazsın. Hadi göreyim seni!

Hayir tabi ki. 30 sene para biriktirsem yine ev alamam ki. Ayrı eve çıkmak için. Eşya kira vs.
Ya sana diyorum ki babanın evine dön.Kocanla ailesi mecbur kalınca bulur sana esya ve kira parası.Yoksa öyle para biriktircem dersen kocanın babası höt der yine oturursunuz dizlerinin dibinde

Yok artık bu ekonomide ev alma durumunuz mu var? Ev alma hayali kuracak kadar bile maddi geliriniz varsa, ayrı eve çıkın derim.
Yok tabi ki ben ve eşim beraber çalışarak bir birikim sağlayabiliriz. Geriye kalan miktarı da kredi çekerek öderiz diye düşünmüştüm. O bile imkansız artık. Ben vazgeçtim artık. Kiraya çıksam eşim tek başına hem kira hem ev masrafı hem eşya taksidini ödeyemez. Artık ben biraz çalışıp eşya için birikim yapmak istiyorum . Kiraya çıksak burada kiralar çok pahalı. Yani ben burada kiraya falan çıkamam. ailemin yanına gidip orda ev tutarım. Bunun için çalışacağım

ney ilan edilirseniz edilin
lütfen bir kendinize gelin!!

paranız varsa sömestr da gidin ailenizin yanına
eşinizle de güzel bir konuşma yapın
ben ailenle değil seninle evliyim
kararları ikimiz vermeliyiz.. net..
Bugün konuşup onunda fikirlerini alacağım

Fikrini sormanız gereken bir mevzu gibi gelmedi bu bana. Bu fikri önce eşinizle başbaşa konuşun sonra da kpe durumu bildirin. Niye onunla tekken böyle bir şey yapıyorsunuz ki?
Eşim seni göndereceğim dedi zaten bna. O an babamla konuşuyordm Babam gidip gitmeyeceğimi sordu. Konuşurken duydu ne diyor baban dedi bende söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…