- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
Teşekkür ederim yani herkes bu yollardan geçiyor
Hiç eşinize şikayet etmedi mi karın bana böyle böyle diyo8 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk yılları çok cahilce hareket ettim hatta boşanmayı bile düşündüm :) ama bir de böyle deneyeyim dedim ,eşime ailesini kotulemedim,eleştirmedim,şikayet etmedim ama kayınvalidemle basbasayken lafımı esirgemedim saygısızlık yapmadan söyledim soyleyecegimi :)
Hiç eşinize şikayet etmedi mi karın bana böyle böyle diyo
Bu mesafe evlendikten sonra neden koyulur bende onu anlamıyorum.Düğünden önce melek miydi bu insanlar bunu bir ben yapamadım yaaa ne düğün öncesi ne sonrası gram değişmedi tavrım.Hanımlar merhaba
Yeni evliyim
Eşimin ailesi çok bencil insanlar anne ve babası herşey kendileri nasıl isterlerse o şekilde olsun istiyolar. Sürekli gidelim gelelim sürekli arayım onların yanından bi saniye bile ayrılmayım onlar ne isterse onu yapaşım üzerimizde baskı kurmaya çalışıyolar eşim belki onların bu tavrına alışık tuhafına gitmiyo ama bana çok tuhaf geliyo bu durum.(gerçi eşim onların lafına gitmiyo ama bazen huzursuzluk çıkıyo aramızda onların yüzünden) Bir çok olay oldu onlardan soğumama sebep gidip başkalarına bizi şikayet etmeler vs. Şimdi onlara karşı nasıl davrancağımı bilmiyorum eşimle onların yüZüne sürekli tartışıyoruz bizi yönetmeye çalışıyolar abiside dahil olmak üzere (abisi evli hepimiz aynı yerde oturmamıza rağmen o aslaa ailesiyle ilgilenmez anca lafla ama eşimi yönetmeye çalışıyo ben tahammül edemiyorum ne yapabilirim arkadaşlar eşimin ailesinden çok soğudum ama mecburuz yüz yüze bakmaya ağzıma geleni sayıp dökmek istiyorum ama yapamam biliyorum özellikle olgun düşünen arkadaşlarım yorum yaparsa çok sevinirim (kendimi ezdiren bi insan değilim aramıza evlendikten sonra mesafe de koydum)
Düğünden önce de melek değildi tabii ki ama çok görmüyodum evlenince herşey farklı oluyo dedikleri buymuşBu mesafe evlendikten sonra neden koyulur bende onu anlamıyorum.Düğünden önce melek miydi bu insanlar bunu bir ben yapamadım yaaa ne düğün öncesi ne sonrası gram değişmedi tavrım.
Biberir yasadim canim ben bekarken yapmadgm temizligi kayinvalideme yaptim. Bir gun gorumcemler yuzunden geldi bana patladilar bugune bugun temizligimi yaptin ? Iki gunde gittigimiz halde haftada geliyosun oglumu sen gondermiyosun dediler. Milletede arkamdan gelin 2 haftada ayak basiyor diye konusuyormus. Ee ben yapip yapip yapmadin diyince arkamdan da konusulunca daha cok sitrese giriyorum. Birak mesafe koy gerektiginde tabiki gideceksin tamamen elini ayagini cekme ozaman esinle de kotu olursun. Sadece fazla fedakarlik yapma suan ben yeri geliyor haftada gidiyor yeri geliyor ust uste hergun gidiyorum. Yeri geliyor islerinde yardimda ediyorum ama bazi seylere hayir demeyi ogrendim. Onceden kaynanamlara gittigimde ben evime geciyorum diyemiyordum dedigim zaman niyeydi nedendi uzatiyordu. Bazen islerimi bahane edip geciyordym evime. Suan direk evime geciyorum ben baska zaman geliriz diyorum bazen esim gelene kadar oturuyorum. Onceden bi misafir gelse cagirridi veya biyere gitse sizde gelin yapardi isime gelirse gidiyorym. Mesela arkamdan konustugu kisilerin kim oldugunu biliyorsam ozellikle o akrabalari geldgnde elimden gelen hizmeti yapiyorum ki arkamdan konuslugnda sen gelin hakkinda neler diyodun bak herseyi yapiyor. Göz boyamaksa göznboyamak. Biraz skntili sureclerden gectim ama basardim artik hic bi konuda israr etmiyorlar esimde zorlamiyor illa git diye ve suan esimin ailesiyle eskisinden daha cok iyiyiz. Arkamdan da konusursa konussun en azindan simdi kendimi daha fazla yipratmiyorum.ki sen gelinsin el kiziyiz onlar bizi boyle gordugu icin agzimizla kus tutsakta arkamizdan konusucaklarBu seferde yine söylenecekler yapmıyo etmiyo vs geeçi yapsamda dedikodumu yapıyolarda bana kendimi kötü hissettiriyolar nasıl aşarım peki bunu
Zaten bende yaptığım halde beni kötü göstermesine kızıyorum bizden beklediğini lafını yaptığı şeyi diğer oğlu yapmasa ona laf yapamıyo ben ihtiyaçları olduğunda her zaman destekçileri oluyorum ama yok nankörler hayata karşı genel olarak öyle kv hep alıcıBiberir yasadim canim ben bekarken yapmadgm temizligi kayinvalideme yaptim. Bir gun gorumcemler yuzunden geldi bana patladilar bugune bugun temizligimi yaptin ? Iki gunde gittigimiz halde haftada geliyosun oglumu sen gondermiyosun dediler. Milletede arkamdan gelin 2 haftada ayak basiyor diye konusuyormus. Ee ben yapip yapip yapmadin diyince arkamdan da konusulunca daha cok sitrese giriyorum. Birak mesafe koy gerektiginde tabiki gideceksin tamamen elini ayagini cekme ozaman esinle de kotu olursun. Sadece fazla fedakarlik yapma suan ben yeri geliyor haftada gidiyor yeri geliyor ust uste hergun gidiyorum. Yeri geliyor islerinde yardimda ediyorum ama bazi seylere hayir demeyi ogrendim. Onceden kaynanamlara gittigimde ben evime geciyorum diyemiyordum dedigim zaman niyeydi nedendi uzatiyordu. Bazen islerimi bahane edip geciyordym evime. Suan direk evime geciyorum ben baska zaman geliriz diyorum bazen esim gelene kadar oturuyorum. Onceden bi misafir gelse cagirridi veya biyere gitse sizde gelin yapardi isime gelirse gidiyorym. Mesela arkamdan konustugu kisilerin kim oldugunu biliyorsam ozellikle o akrabalari geldgnde elimden gelen hizmeti yapiyorum ki arkamdan konuslugnda sen gelin hakkinda neler diyodun bak herseyi yapiyor. Göz boyamaksa göznboyamak. Biraz skntili sureclerden gectim ama basardim artik hic bi konuda israr etmiyorlar esimde zorlamiyor illa git diye ve suan esimin ailesiyle eskisinden daha cok iyiyiz. Arkamdan da konusursa konussun en azindan simdi kendimi daha fazla yipratmiyorum.ki sen gelinsin el kiziyiz onlar bizi boyle gordugu icin agzimizla kus tutsakta arkamizdan konusucaklar
Eşinize annesini kötülemeyin.Politiklikten kastınız nedir
İlk önce şikayet bile etmedim düzelir ilk heves zannettim ama değişen bişey olmadı üzerine bide biz benim ailemden birşne gidince naptınız gittiniz mi geldiniz mi vs yazmaya başladılat tabi ben şok ondan sonra noluyoruz demeye başladımEşinize annesini kötülemeyin.
Yaşanan sıkıntıları sıcağı sıcağına aktarmayın.
Üzerinden zaman geçsin bir sohbet esnasında;
-Hayatım,annen kötü biri değil sadece sana çok düşkün, baksana hep onlarla birlikte olmamızı istiyor,iki gün gitmesek ısrarla çağırıyor ama eminim zamanla o da bizim ayrı bir evimiz olduğunu kabul edecektir diye konuşuverin.
Erkeğe gerçekleri göstermek dırdırla veya kavga ederek olmaz.
Tatlı tatlı,alttan işleyeceksiniz,aranızı bozmadan ailesini kötülemeden çekirdek ailenizi vurgulayın.
Kayınvaldenizin de yüzüne gülün geliriz anne,bugün işim var inşallah yarın,biz müsait değiliz öbürgün siz buyrun,arkadaşım davet etti vb bahanelerle güzellikle refüze edin.
Alışınca zor değil, yaparsınız.
Duymazdan geliyorum zaten ama her lafı batıyo artık ikisininde sürekli kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyolarGül yüzüne koy g.t.ne lafı varya aynen onu yap. Polıtıka kısacası. He he de kendı bıldıgını oku. Kaale alma onları hep gül. Her dedıgıne hihiii yaparsan ozaman ustunde duramıyolar cunku suratının asılması senı cınnet noktasına getırıp olay cıkartmak tek bıldıklerı.
Evliliğimizin ilk yıllarında bizde birbirimizi kendi ailemize şikayet ederdik. O beni anneme ben onu annesine.
Sonra baktım ki eşimle ne yasarsam yasayim bizim aramızda kalmalı.
Zamanla evimde olanı biteni kimseye anlatmamaya ve evliliğime kimseyi karistirmamaya başladım. Şimdi kafamız rahat olanı biteni aramızda konuşup hallediyoruz.[/QU
Benim Sorunum daha başka onlardan gelen baskı var biz hiçbir şey anlatmıyoruzEvliliğimizin ilk yıllarında bizde birbirimizi kendi ailemize şikayet ederdik. O beni anneme ben onu annesine.
Sonra baktım ki eşimle ne yasarsam yasayim bizim aramızda kalmalı.
Zamanla evimde olanı biteni kimseye anlatmamaya ve evliliğime kimseyi karistirmamaya başladım. Şimdi kafamız rahat olanı biteni aramızda konuşup hallediyoruz.
Benim Sorunum daha başka onlardan gelen baskı var biz hiçbir şey anlatmıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?