Eşimin ailesi

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
5 aylık hamileyim eşimin ailesi memleketten on günlüğüne bize geldi ilk karı koca gelişleri eşimin annesi gelmişti sadece daha önce sorun şu ki eşim ailesinin yanında çok değişiyor beni çok stres altına alıyor babasına ben çay koymadım annesi koydu diye bi sürü laf dedi ben de siz de gelin hizmetçi demek galiba dedim ailesi çok cimri ben çalışıyorum kayınvalidem yemek yapıyor azıcık 4 kişiyiz yetmez diyorum yine de az yapıyor.kayınbabam sürekli maç kanalı izliyor o neye bakarsa biz ona bakıyoruz. Eşim nöbetçi iken kumandayı elime aldım hemen ver dedi. Pazar’a çıkıldı herşeyden azıcık alıp gelmiş kayınbabam sürekli geğiriyor sifonu çekmiyor bi sürü şey eşim bunları görmezden gelmemi istiyor kayınvalidem biz işte iken yatak odamıza girip yatağı düzeltiyor ama orası mahremimiz ben girilmesinden rahatsız oluyorum ilerde çocuk Doğunca eşimin ailesi gelecekti bakmaya ama şunu anladım ki ev ev üstüne olmuyor toplu yaşam zor kendim bakmayı düşünüyorum ücretsiz izne çıkıp

Malesef degisecek degiller o yuzden boyle alismak zorundasiniz ama esiniz onlarin yaninda size farkli davranamaz.onu kabul etmeyin.her zaman nasilsan seni oyke gormek istiyorum deyin.arada size misafir gelecekler yapacak birsey yok ama bebege bakma konusunda baska careler dusunun.calismamak dokunmayacaksa calismayin ama sikinti yaratacaksa bakici bulun.

Çok zor.iki farklı kültürler bir araya geliyor.insallah kısa kalırlar.sabirli olun.Esinizle aranız bozulmasın.

Yarim saat, bir saatlik misafir olmuş olsalar önüne çay getirilir, unutulmamali derdim ama o bile laf söylenecek birsey degil insanlik hali.
Ancak 10 gün kimse kimseye öyle hizmet edemez, etmemeli. Benim annem 1 haftaligina gelmişti eşim sehir disindayken hiç oturup hizmet beklemedi yemekte yapti, kahve de yapti. Elin kadininin hizmetcisi degilsiniz cok hassassa eşiniz kendi yapsin o hizmeti. Bu nasil birsey yahu.

Eşimi ailenin yanında ben hep stres altında mı olacağım hayatım boyunca dedim ben eski kafalıyım örf adet önemli benim için diyor

Gerçekten ev üstüne ev kurulmaz.. hele bu zamanda.. aman diyim eşinizlede aranız bozulabilir mazallah..

Eşimi ailenin yanında ben hep stres altında mı olacağım hayatım boyunca dedim ben eski kafalıyım örf adet önemli benim için diyor

Bunlarin konusulmasi lazim işte onceden. 21 yasimdaydim evlendigimde ama bu tarz hizmet, saygi konularini bile sormuştum eşime az bucuk kafa yapisini sorgulamistim nebileyim...

Kendim çalışıyorum sabah işe gideceğim uyumam lazım bu sefer de ailem yanlış anlar niye erken uyudun diyor duş alıyorum kıyafetlerimi hazırlıyorum yani eşimin de ailesinin yanında tavırlarını görmüş oldum bu bana ders oldu bundan sonra ailesine karşı daha resmî olurum

Bunlarin konusulmasi lazim işte onceden. 21 yasimdaydim evlendigimde ama bu tarz hizmet, saygi konularini bile sormuştum eşime az bucuk kafa yapisini sorgulamistim nebileyim...
Haklısınız öyle ama hiç ye aklıma gelmedi konuşmak bu konuları insan yaşadıkça öğreniyor bazı şeyleri

Sifonu çekmeme gerekçesi neymiş acaba?

Eski konularınıza istinaden söylüyorum eşiniz ücretsiz izne çıkmanıza karşı çıkar gibi.Hoşunuza gitsin gitmesin evinize yerleşecekler sanırım.Daha önceki konularınızda evliliğinize dair pişmanlıklarınız vardı.Biraz sesinizi çıkarma vakti geldi bence.Yoksa hem bebeğin gelişi hem de kv /kp ikilisinin evinize yerleşmesiyle içinden çıkamayacağınız bir durum yaşayabilirsiniz.

Benim eşimin ailesi de gelir, sene de bir iki kez, bana zaten ev işlerinde yardımcı olan eş, ailesi geldiğinde daha da çok yardım eder.

Ben eski kafalıyım diye işin içinden çıkamaz yani, babasının çayını kendisi koysun o zaman. Aslında evlenmeden önce de bu tarz mevzular konuşulmalı ki "eski kafalı" adamlar eş olup can sıkmasın.

Okurken midem bulandı.
Bence kesinlikle kendiniz bakın Çocuğunuza.
Allah yardım etsin inş çabuk giderler.

Eşin eski kafalıysa 5 aylık hamile eşini de çalıştırmasın evde oturtsun madem.Acıma hiç , doğumdan sonra ücretsiz izne ayrıl kendin bak bebeğine.Çayı annesi doldurmuş da ona bozulmuş paşa.Ay sinir oldum.

Konuyu ben açtım zannettim bir an için

Ayni bizimkilerde böyle bıktırdılar kendilerinden bide 7 senedir çekiyorum bunları

Şimdide neymiş efendim doğumdan 2 ay önce yanıma yerleşceklermiş
Bebek 6 aylık olana Kadar beraber kalicakmışınız
Tabiki kabul etmiyorum sürekli bunun kavgasını yapiyoruz onlarla...

neyse Allah yardimcimiz olsun

Yalniz kayinpeder ne kiyak ha, sifonu cekmiyor kimse laf edemiyor, cayi hazir onune geliyor, istedigi kanali izliyor. Bu erkeklerin sinirsiz ozgurlugu ne olacak boyle?

Konuna gelince tabi cocuguna bir sure kendin bak sonra bakiciya ver. Kimsenin suratini pisligini cekmek zorunda degilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…