Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

51 kaynana 53 kayınbaba
51 ve 53 yaş mı
Kayınvalidenizle aynı yaştayım oğlum yok kızım var bekar, oğlum olsa evli olsa değil hizmet ettirmek her hafta ne işiniz var bizde, gidin gezin derdim ki 28 yaşındaki kızım iş yaptığında kendini niye yoruyorsun deyip teşekkür ediyorum, çok önemli elini kolunu dahi kaldıramayacağı bir hastalığı olmadıktan sonra 51 yaşındaki birisi her işini kendisi yapabilir.

Kayınpederiniz de gençmiş, hastalığı nedeniyle belki yatıyordur hali yoktur ama sağlıklıyken de bir işin ucundan tutan bir insan değildi sanırım, eşim 52 yaşında Allah sağlık afiyet versin, onun yokluğunu göstermesin adam benim elim ayağım, evde yapmayacağı iş yoktur hiçbirimiz bu kadın işi şu erkek işi demeyiz, eşiniz ailesinden kadın hizmet eder erkek yan gelir yatar’ı öğrenmiş.
Allah size sağlık sıhhat versin demek ki hasta olsanız eşiniz bir tas çorba bile yapmayacak üstüne hizmet bekleyecek.

51 yaşında kadın kendi yapabilir siz hizmetçi misiniz. Eşinize söyleyin. Kardeşlerinden para toplasın kendisi de eklesin bayram temizliğini yaptırsın birine bir dahakine.

Niye bunu söyleyecek kadar yüz verdiniz ki?
Baştan söyleyin, bu evde siz misafirsiniz ben iş beklemem. Sizin evinizde de ben misafirim iş yapmam.
Sofra kurmaya/kaldırmaya yardım edilir en fazla. Fazlasını yapılmaz ne münasebet yani.

Bu forumda gördüm ki öğretmen kadınlar genelde kendini ezen adamları buluyor. Hiç okumuş, çalışan kadın özgüveni yok. Düşük eğitim seviyesi kayın aileler, akrabalık bağları kuruyorlar. Üzücü.
Sizde kendinizi ezdirmeye devam. Şahsi fikrim hiç gitmemeniz yönünde. Gelin = evin kölesi kafası değişene kadar çizginizi çekin.

Siz de mi bu tuzağa düşüyorsunuz? Burayı günlük olarak kullanıyor üye sürekli aynı konular çözüm istediği yok

Siz de mi bu tuzağa düşüyorsunuz? Burayı günlük olarak kullanıyor üye sürekli aynı konular çözüm istediği yok
Bence de çözüm istemiyor, işine gelmeyen yorumlara da cevap vermiyor, konu sahibinin devamlı geliri olan bir öğretmen olduğuna inanmıyorum, büyük ihtimalle atanmamış ücretli falan çalışıyor, konu sahibi de kendi içinde ezik o yüzden ezilmesine şiddetle karşı çıkamıyor, arada buraya yazıp stresini atıyor sadece. Yaptıgı yorumlar bile öylesine konu açtığını gösteriyor, asla kurtulmaya niyeti yok ...

Bana da çok çalışan bir öğretmen imajı vermedi.
Cümle kurma biçimi.
Kafasının dağınık bulanık olması.
Yazdıkları.
Ama çalışıyorum da demişti bilemedim şimdi.

2 cümleden fazla yazmıyorsunuz cevap olarak.Söylenecek her şey söylendi zaten ama siz birçok soruyu yanıtsız bıraktınız.Bu kafayla giderseniz çok yıpranırsınız.Yaşınız küçük belli ki.Evde,okulda çalış ;haftasonu da kayınvalide evi temizle.Kayınpederiniz hasta ise niye hala sizin ev temizlemenize takılıyor.Hasta adam yatar yatağında ,dinlenir.Ne biçim adam bu

Bana da çok çalışan bir öğretmen imajı vermedi.
Cümle kurma biçimi.
Kafasının dağınık bulanık olması.
Yazdıkları.
Ama çalışıyorum da demişti bilemedim şimdi.
Aynen öyle, hiç düzgün cümle kurmuyor bir de bulanık bir kafa ile yazıyor bu çok belli , sanki burası ile bile tam bağlantı kuramıyor, iletişim sıfır...

Sanırım öğretmen kadın arayan tipler evdeki işleri yapar bana yaptırmaz kafasında olan tipler oluyor. Ben çünkü nerede zırcahil tip görsem qadın dediqin öğretmen olacak diyor.

Ben fazla taviz verdiğinizi düşünüyorum.
Bu evin gelini sensin çekip cevir ne demek ?
Ne alaka ?
Kendi oğlunun da eli ayağı tutuyor değil mi?
Madem evde hasta biri var haftalık temizlikçi gelsin eve.
Yemek vs ona göre yapılır basit pratik geçiştirilir.
Bu kafaları geçsinler artık.
Sizde açık açık elimden bu kadarı geliyor.
Bende tüm kış calistim şimdi dinlenme zamanı deyin.
Ki hakkınız bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…