Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Gelin çalışsın para getirsin, çocuk büyütsün, ev işlerini yapsin, gece çocukların nöbetini tutsun gunduzde çocukların gürültü yapmasına izin vermesinki paşa ogullarinin uykusu bozulmasın. misafirleri o agirlasin, yetmiyormus gibi birde kaynana ve kayinbaban özel hizmetini o yapsin. Bulunmaz hint kumaşı kocada evin erkeği benim diye yan gelip yatsın. Kurtulamadik gittik şu körelmiş kör cahil zihniyetten.

tamam işte, eşi zaten öyleyse bu tarz işleri o yapıyordur muhtemelen. demesin de ne sakınca var ki... ben de ortak iş bölümünden yanayım ama toplumda genelde bu tarz işler kadınlarda ya da çoğu kadınlarda.
bir de zaten biz dışarıdan yorum yapıyoruz, kişileri yani eşi ve ailesinin yapısını bilemeyiz. bunlar sadece bir öneri, kendi değerlendirecek ve tavrını oluşturacak.
ama sonuçta şu da bir gerçek ki; böyle bir talep varsa mümkün olduğunca kırmadan, kırılmadan halletmesi lazım.

az evvel diğer konunuzu okudum
bu ülkede kadın öğretmenlerin ciddi özgüven ve kişilik problemleri var ben bu siteden bunu öğrendim bi öğretmen olarak
Cunku maalesef ogretmen olan kiz cocuklarinin bircogu zaten "mesai saati az, evimin islerine de bakarim, yazin 3 ay cocuklara vakit ayirabilirim, tam kadin mesleği hem işi hem evi yurutebilirim" kafasiyla ogretmen oluyor zaten. Yani bastan bu muameleyi kabul ediyor ve hayatini kariyerini ona gore sekillendiriyor bu tipler. O yuzden ogretmenlerde bu kaderine boyun eğen kocasina kendini ezdiren kadin tipini gormek daha olası

az evvel diğer konunuzu okudum
bu ülkede kadın öğretmenlerin ciddi özgüven ve kişilik problemleri var ben bu siteden bunu öğrendim bi öğretmen olarak
Genelde öğretmen hanımlar hem yarı zamanlı evde hem de para geriyor diye geleneksel Türk erkekleri ve aileleri kapış kapış öğretmen avına çıktığı için genelde öğretmen hanımların eşlerinin prototipi bu şekilde, çok şükür benim eşim böyle değil , ben de eşim de öğretmeniz ve kendime şu muameleyi layık göreceğime ölene kadar bekar kalırım daha iyi, eşşek gibi her türlü sınavı başarıp öğretmen olup çalışayım elin adamının ailesi gelsin desin ki biz seni gelin aldık her şeyimize katlanacaksın, oh ne ala memleket, tüm suç konu sahibinin çünkü o da başka bir hakkı ve seçeneği olduğuna inanmıyor ki ...

Keşke tüm öğretmenler bu şekilde aklı başında olsa, burda öğretmenlerin konularını okudukça bu çocuklar bu insanlardan ne kadar şey öğrenebilir ki diye endişe etmiyor değilim. Öğretmen sadece branşının temsilcisi olmuyor çünkü, hele de sınıf öğretmeni hep anne gibi olur, hatırlarım ilkokulda annemden çok Samiye öğretmen vardı, bana annemden kat kat fazla şey öğretmiştir.

Kızlar ben ne yapayım eşim sen büyütüyorsun diyor
eşinizle ciddi şekilde konuşun. sen de evde iş yapmıyorsun bana yüklüyorsun, şimdi de ailen deyin. bu konuya açıklık getirelim ben bunu kabul etmiyorum deyin. daha evliliğimizin başındayız bu konuyu halletmemiz lazım deyin.

Kesinlikle öyle Anne ve öğretmen karakterinin hayattaki duruşu çocuklar için çok önemli, evlendiği eşi ve ailesi tarafından ezilen ve buna göz yuman ,katlanan bir öğretmene kimse saygı duymak istemez , konu sahibi sınırlarına sahip çıksa hepsi mum olur en başta da onu ezdiren kocası...

Şok oldum ben olsam her hafta sonu gitmem bu bir , çünkü size saygı duymuyor ne eşiniz nede ailesi ..bir islerinide yapmam ..tek yaptığım şey yediğim bulasiklari kaldırmak makineye dizmek olurdu...çocuk yapmayin birde çok anlayışsız malesef eşiniz...çocuk olursa iyice köle olursunuz o aileye

Toplumdaki genel yargıyı kırmak için kadınlar önce kırmalı bence.
Evde her işi yapıp yoruluyorum üstüne onu yapamam demem evdeki işlerin de onun üstünde kalmasına yol açar her türlü.
Açık olmalı yoksa konu sahibinin çilesi bitmez.
Tek derdi yaz tatillerinde bir veya iki kere gittiği eş ailesi evi değil çünkü.

Düzelteyim her haftasonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…