- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.063
- 88
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
E bizde yuvayı dişi kuş yapar, erkek de evin direğidir. Ne oldu kadınlar yuva yapacak ayağına bir sürü hizmeti kendilerine görev edindiler, erkekler de yuvanın direği işte öyle dikiliyorlar başka bir şey yok. Evde bir direk olsun diye bu kadar hizmet ve çileAdamlara bak resmen hizmetçi almışlar kadını, hem çalışıp para getirsin hem de taaaa eski zamanlardaki köy kızları gibi sesi çıkmasın kölelik yapsın, böyle insanlara bizim kızlarımız tekmeyi koysa bu toplum erkekleri ve aileleri düzelmek zorunda kalacak, ama kızlarımız buna izin vermiyor kocasız kalmaktan çok korkuyorlar ...
en ezik konuların öğretmenlere ait olması tesadüf mübu forumda öğretmen çok ondandır
Kasımı niye bekliyorsun onu anlamadım, anlaşmalı da boşanamazsın salmazlar seni. Hem kendi evinde hem kp evinde hizmet ediyorsun üstüne bide çalışıp para da getiriyorsun. Kocan bir iki yalvarıp seni onlar için önemliymişsin gibi hissettirip barıştıracak. Önemlisin gerçi bu kadar işi başka kim yapar. Kaç kızım kaç bunlar sende ilik bile bırakmazlarAyrı ev tutup kasımı beklesem anlaşmalı olarak ayrılsam
Aynen öyle prenses gibiyim deseydiniz? Bu kaçıncı öğretmen konusu ya öğretmen arkadaşlar niye böyle çoğunluktaŞimdi yine laf sokuyor ben de cevap verdim yapacağımı yapıyorum diye. Yapıyorsan sorun yok dedi uzatıyor annen seni el bebek büyütmüş diye.
Konu sahibi kendini kandırıyor, yazdığım hicbir şeye de cevap vermiyor, konu sahibi bu pısırık halle daha çok ezilir...Kasımı niye bekliyorsun onu anlamadım, anlaşmalı da boşanamazsın salmazlar seni. Hem kendi evinde hem kp evinde hizmet ediyorsun üstüne bide çalışıp para da getiriyorsun. Kocan bir iki yalvarıp seni onlar için önemliymişsin gibi hissettirip barıştıracak. Önemlisin gerçi bu kadar işi başka kim yapar. Kaç kızım kaç bunlar sende ilik bile bırakmazlar
konu sahibinin diğer konusunu da okudum. en başta eşiyle de zaten ev sorumluluğu, ortak yaşam konularında ciddi sorunu var öyle anladım.Toplumdaki genel yargıyı kırmak için kadınlar önce kırmalı bence.
Evde her işi yapıp yoruluyorum üstüne onu yapamam demem evdeki işlerin de onun üstünde kalmasına yol açar her türlü.
Açık olmalı yoksa konu sahibinin çilesi bitmez.
Tek derdi yaz tatillerinde bir veya iki kere gittiği eş ailesi evi değil çünkü.
ya çok ezik meslektaşlarımız olan kadınlar buna kanaat getirdim artık ama sebebini anlamıyorum bir türlüGenelde öğretmen hanımlar hem yarı zamanlı evde hem de para geriyor diye geleneksel Türk erkekleri ve aileleri kapış kapış öğretmen avına çıktığı için genelde öğretmen hanımların eşlerinin prototipi bu şekilde, çok şükür benim eşim böyle değil , ben de eşim de öğretmeniz ve kendime şu muameleyi layık göreceğime ölene kadar bekar kalırım daha iyi, eşşek gibi her türlü sınavı başarıp öğretmen olup çalışayım elin adamının ailesi gelsin desin ki biz seni gelin aldık her şeyimize katlanacaksın, oh ne ala memleket, tüm suç konu sahibinin çünkü o da başka bir hakkı ve seçeneği olduğuna inanmıyor ki ...
Haklısınızkonu sahibinin diğer konusunu da okudum. en başta eşiyle de zaten ev sorumluluğu, ortak yaşam konularında ciddi sorunu var öyle anladım.
bence de açık ve kararlı olmalı. ama anlattıklarımız, tavrımız karşıdakinin anladığı kadardır. eşi de ailesi de bu konuda kapalı insanlarsa işi zor. aynen öyle çilesi bitmez.
ve en acısı bu vizyonsuzlukla çocuk yetiştiriyorlarCunku maalesef ogretmen olan kiz cocuklarinin bircogu zaten "mesai saati az, evimin islerine de bakarim, yazin 3 ay cocuklara vakit ayirabilirim, tam kadin mesleği hem işi hem evi yurutebilirim" kafasiyla ogretmen oluyor zaten. Yani bastan bu muameleyi kabul ediyor ve hayatini kariyerini ona gore sekillendiriyor bu tipler. O yuzden ogretmenlerde bu kaderine boyun eğen kocasina kendini ezdiren kadin tipini gormek daha olası
abartı değil. haklısınız... ama eşinizi ve ailesinin yapısını siz biliyorsunuz. bir de bu konularda yaşadıklarınızı. bence komple bir gözden geçirin hayatınızı.Fazla mi abartıyorum ben bilmiyorum
Valla siz iyi niyetlisiniz bile ben kesinlikle birsey yapmazdım yapmiyorum da herkes kendi evinin işini kendisi yapsın gelin diye iş yapmak zorunda olmak ne alaka herkesin kendi evladı yapsın madem kendi oğulları yapsın kimse kimsenin annesine babasına hizmet etmek zorunda değil benceÖnceden de konu açıyordum biliyorsunuz.Özetle eşimin babası rahatsız nerdeyse her haftasonu gidiyoruz.Bu süreçte evde kaynanama ev işlerinde yardım ediyorum .Bulaşık dizme , çay kahve ve kahvaltıya yardım ediyorum .Ben de bu arada çalışan birisiyim .Eğer kaynanam bir şey isterse yardim ediyorum o demeden de yapıyorum .Ama memnuniyetsizler .Her gittiğimizde kahvaltıyı ya da yemeği benden bekliyorlar.Direk yüzüme söylemediler ama eşime söylemişler ve kayinbabam bu evin gelini sen oldun evi çekip ceçevireceksiniz diye yüzüme söylenip duruyor.Ben de eşime dedim bayram temizliğini birine yaptırabilirler kahvaltıyı da zaten o gün için rica etseler yaparım.Esim de biraz onları haklı buluyor, tartıştık .Yanlış mı bu tutumum.ıHafta içi çalışıyorum,onun için yanına geliyoruz .Ben de hasta diye bir şey demek istemiyorum .Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Çünkü çekişmeliyse uğraşmak istemiyorumKasımı niye bekliyorsun onu anlamadım, anlaşmalı da boşanamazsın salmazlar seni. Hem kendi evinde hem kp evinde hizmet ediyorsun üstüne bide çalışıp para da getiriyorsun. Kocan bir iki yalvarıp seni onlar için önemliymişsin gibi hissettirip barıştıracak. Önemlisin gerçi bu kadar işi başka kim yapar. Kaç kızım kaç bunlar sende ilik bile bırakmazlar
Çekişmeli ise evli kalmaya devam mi edeceksiniz bu insanlarla yaniÇünkü çekişmeliyse uğraşmak istemiyorum
kasım ayının ne özelliği var?Ayrı ev tutup kasımı beklesem anlaşmalı olarak ayrılsam
ay inşallah tam karar vermişken hamile olduğunuzu öğrenmezsiniz. bu tarz konular genelde böyle tatlıya bağlanıyorÇünkü çekişmeliyse uğraşmak istemiyorum
onlar daha çok bahsediyorlar diyelimen ezik konuların öğretmenlere ait olması tesadüf mü
Bir de mutlaka hapla spiralle korunulur ona ragmen mucizesu bebek dünyaya gelirgerci ben bu konuda kınamamaya tövbeliyim neyse sustum
1 yıl olacak çünkükasım ayının ne özelliği var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?