eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok haklisin.Amaa esin bir süre yanında olup ilk firsatta ailesinin yanında yer alacaktir.Bu yüzden sen tamamen görüşmeme yerine mesafeni koru.Onlardan bir sey bekleme en azından başına kalkacakları bir sey olmaz

Ne çok takılmışsınız gelenek görenek meselesine. Nişan elbisesi oğlan tarafına ait diye istediğiniz elbiseyi giyememişsiz de bu kadar gelenek göreneği önemsiyorduysanız gelinler kayınvalidenin evini temizler mesela bunu nasıl karışılıyorsunuz? İşinize gelen gelenekleri kabul etmek olmaz.

Eşinizin ailesi size bir çöp bile vermek zorunda değil aynısı sizin aileniz için de geçerli. Evlenecek olan kimse elini koysun taşın altına. Kimseden beklentiniz olmazsa ortada mesele de kalmaz

İçinde olduğunuz durum yanlış kişiden yanlış şeyi beklemenizden kaynaklı. Saydığınız eşyalardan oturma odası, yemek odası filan eksik kalıyor. Onları kim aldı? Bunu merak ettim.
3000 lirasını zar zor eşimin babası ödedi, geri kalanını babam aldı. babama da kayınbabam paranı öderim dedi, ödemedi ve ödemeyecek de.

Esinizin ailesiyle gorusmek istemeyebiirsiniz en dogal hakkiniz ama masrafi yapip yapip da sonradan pisman olacaksaniz siz haksizsiniz yine ailecek

Siz mutsuz olursunuz buraya not düşeyim dursun. Nişan kız tarafına aittir zaten istediğiniz yeri ve kıyafeti halletseydiniz niye içinizde kaldı ki paraya kıyıp alsaydiniz.
hangi parayla? benim ailemde vardı veya bende vardı da mı yapmadım? biz kız tarafı olarak her şeyin borcuna girdik.

işin en başında yapamıyorum deselerdi beklerdik, paramızı toplar öyle yola çıkardık. ben yaparım dedi eşimin babası.

Evlenmeyi bilen insan evinin esyasini almayi evini gecindirmeyi de bilsin bi zahmet ne kizin anne babasi ne erkegin anne babasi borca girmek zorunda degil. Ha durumu musaitse evet evladi icin gerekeni yapmali ama degilse ortasindan catlayacak degil ya

Nişanın bütün masraflarını kız tarafı karşılar
Sizin bütün beklentiniz kayın peder karşılasın amlamında, evleneceğiniz adamın evin masraflarını karşılaşamıyacak dereceyse evlenmeyin, şimdiden diş bilemek kötü niyetli olduğunuzu gösteriyor yarın oğul doğurduğunda ilerde aynı hareketlere maruz kalacağını bil

işin en başında yapamıyorum deselerdi beklerdik, paramızı toplar öyle yola çıkardık. ben yaparım dedi eşimin babası.

Deseler de demeseler de yola kendi paranızla çıkmanız olması gereken. Hadi bunu yapmadınız nişanda öğrenmişsiniz ki yapmıyorlar. Düğünü iptal edebilirsiniz veya nişanlılık süresini uzatıp birikim yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

Ya böyle adet adet diye tutturursan, onlar da adete göre sağlam gelinlik bekler. E malum, adetler..

Onlarda da yokmuş ne yapsınlar iki genç evlenecek diye neden borca girsinler. Siz evleniyorsunuz paranız yoksa evlenmeyin
haklısınız ama neden bir baba ve anne ben her şeyi yaparım deyip geri çekiliyor ve bunu bize bir senedir yaşatıyor?

hiçbir şey yapamadı. alabilecekleri ufakl şeyleri para artırarak almaya çalıştı.
Hiçbir şey alamayacak kadar maddi imkanı yokken nasıl evlenmeye cesaret ediyorsunuz?

Ailesi söz verip tutmadiysa baştan belli etmişler, erteleseydiniz düğünü o zaman.

Birde eşiniz bilmiyor mu ailesini. Ne yapar ne yapamaz diye? Ailelere güvenip yola çıkılmaz, onlar isterlerse yardım ederler sadece. Siz elinizde hiçbirsey yokken evlenmek isteyerek hata etmişsiniz.

hiçbir şey yapamadı. alabilecekleri ufakl şeyleri para artırarak almaya çalıştı.
Maddi olarak bir şey yapamayacak durumdaysanız erteleseydiniz o zaman evlilik işini. Çünkü belli ki yokmuş yani ev kuracak durumunuz. Eşinizin ailesi belki başta yapabileceklerini sanmıştır sonradan bütçe yetmemiştir. Sizin aileniz de zor duruma girecekse sizinkiler de almasaydı o zaman. Onlar da zorunda değildi ki. Ne güzel el ele vermişsiniz iki taraf da sizin tüm masraflarınızı karşılasın diye beklediğiniz yetmezmiş gibi bir de karşılayamadılar diye görüşmek istemiyorsunuz. Yapıp yapıp bilenmenin bi anlamı yok.

E yapmasaydiniz arkadasim? Komple evin esyasini alip da damat alacagim derseniz,her seyi siz ustlenirseniz elbiseye paraniz kalmaz tabii. Hayat musterek,siz ailenizi hic karistirmadan esinizle gucunuz neye yetiyorsa onu alsaydiniz da evlenseydiniz. Paraniz yoksa da evlenmeseydiniz bu kadar basit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…