eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
her şey para değil. maddi anlamda madem olmadın, bari manevi anlamda oğlunuza destek olun. o da yok.

haklısınız ama neden bir baba ve anne ben her şeyi yaparım deyip geri çekiliyor ve bunu bize bir senedir yaşatıyor?
Ona gonulde var cepte yok denir. Olsa verirler demek ki. En kötüsü olup da vermeyendir asıl o yıpratır insanı. Eşin evi gecindirecek maddi gücü yok anladığım kadarı ile. Benden size abla tavsiyesi eşinizi ailenizden gelen desteğe alistirmayin

Eğer siz istediniz diye ailesini bu sebeplerden silen bir adam olursa eşiniz, ömür boyu diken üstünde oturun.
Eğer siz istediniz diye ailesini bu sebeplerden silmez de görüşürse sırtınızı güvenle dayayın ona.

Benim bildiğim söz ve nişan tamamen kız tarafına aittir. Ailesi para göndermek zorunda değil. Annesi gelmiyorsa eşinin kendi annesi siz niye buna tavır yapıp görüşmüyorsunuz anlamadım. Bana da bahane arıyorsunuz gibi geldi.

Biz evlenecegimizde masraflarimizi karsilamak icin esim arabasini satti benim arabama ortak bindik. Bunun disinda babam yatak odasi takimini aldi orturma odasi ve salon takiminin borcunun bir kismini da kayinpederim odedi. Diger dugun salonu beyaz esya gelinlik vs esimin araba parasiyla odendi. yani evlenecek ciftler masraflarini kendi karsilamali gucleri yettigince aileler destek olmali mecbur birakilmamali.

E zaten evlenmişsiniz evinize gecmissiniz daha düğüne gerek yok ki şu durumda .. Gereksiz bence

Ayrıca bu corona dan dolayı çoğu kişi şuan sadece nikahla evlenebiliyo bunu fırsata çevirip düğün masrafı yerine borçlarınizi kapatabilirsiniz

Neden aileniz eşyalarınız aldı. İki yetişkin evleniyorsa düğün ve ev masrafı kendine aittir. Bir kere biz bu saçma sapan gelenekleri işimize geldiği gibi beklemezsek kimse bize kaynanalık yapmaz. Önce siz ayaklarınızın üstünde durun evlenmeyi biliyorsunuz ama masrafları ailelerinden bekliyorsunuz.

Eşiniz gökten zembille inmedi onun ailesi görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin eşiniz görüşüyorsa lafını yapmayın.

Ne mi yapacakti esin? Is degistirecekti. Para biriktirecekti. Adam evde, kira derdi yok birseyi yok ve o kadar para harciyor ki haciz geliyor. Bunun suçu kp'erde degil. Este. Kp'der mecbur degil kazik kadar ogluna harçlik vermeye.

Ve nasil bir nisan elbesi ise, kendin ödeyemedigin, karsi tarafa ödettirmek istemissin

Madem tüm örf adetlerin olmasini istiyordun, bunu bastan sorun edip gerekirse ayrilacaktin. Sonrada mizmiz edip, bir insani ailesinden ayirmaya çalismak nedir allasen. Bu mu çözüm?

Ve kv'de ne yapsa yanlis olur. Cok gelse "bize rahat vermiyor" olurdu. Ki corona zamani, tabiki kadinin gelmemesi daha iyi oluyor. Bir genç kizin bu kadar çok kv'desine hizmet etmek istemesi, "gelinligini" ispat etmek istemesi çok garip ve daha dogrusu trajikomik bir durum.

3000 lirasını zar zor eşimin babası ödedi, geri kalanını babam aldı. babama da kayınbabam paranı öderim dedi, ödemedi ve ödemeyecek de.

Ee adamlar 3bin ödemisler ve hali tv almislar. Bunun üstüne birde dügün ve taki ödemek zorundalar. Ogullari bile bir çigit alamazken, adamlar niye borca girsinler?

Bu arada senin getirdiklerin ne? Calisiyormusun? Herseyi kp'derden bekliyorsun, geçiminizi bile. Gerçekten kendini satin almis bir mal olarakmi görüyorsun ki diyorsun degerime göre para harcamiyorlar?

Yazik ya, cidden yazik bu düsünce tarzi

Ben bu kadar olumsuzluktan-imkansızlıktan şikayet ederken niye düğün yapmak istediğinizi anlayamadım.
Kp yaparız dedi yapmadı diyorsunuz?
Eşiniz ailesinin durumunu-imkanlarını-bakış açısını bilmiyor mu?
Bizim oğlumuz 19 yaşında üniversite için yurt dışına gidecek, üçümüz oturup hesap kitap yaptık, harcayabileceği limiti belirledik.
Evladım zorunlu olmayan bir çok harcamasını,
her gün dışardan yemek sipariş etmeyi bıraktı, kendince bize destek olmaya çalışıyor.
Benim içime sinmiyor müdahale ediyorum,
eşim; 'müdahale etme, bırak kendince ekonomi yapsın, önemsediği bir şey için keyfinden feragat etmeyi öğrensin' diyor, haklı.
Kısacası kızmanız gereken kişi eşiniz.
Hem parası yok hem ailesiyle iletişimi zayıf buna rağmen evlenmek için yola çıkmış.

Evlenmeden önce olmuş zaten çoğu şey bu yüzden bu düşüncelerinizi evlenmeden önce söyleyecektiniz eşinizin işine geliyorsa evlenecekti

eşimin babası ben yaparım dedi, borca da girerim yaparım ederim dedi. beni istemeye geldiler, adını koydular. sonrası boş. düğünü kendisi 3 kere tarih değiştirerek sürükledi bizi de. biz sen yap, demedik ki başta. paramızı biriktirip bol zamanda evlenecektik. madem yapamayacaktın ne diye yaparım dedin?

ben her şeyi kayınpederden beklemiyorum. aileler kendi aralarında şu bu olur diye anlaştılar. adam üstüne düşeni yapmadı. ama ben yapamam da demedi. sürükledi. ayrıca haddinizi bilerek konuşun.

herkes konu sahibine yüklenmiş ama ben maddi manevi emek vermeyen bi ailenin yarın evime gelip baş köşede oturup kaynanalık kayınbabalık taslamasına tahammül edemem.
evet harcama yapmak zorunda değiller, evet gelip oğlunu görmek zorunda değil evet harçlık yollamak zorunda değil. ama konu sahibi de onlarla görüşüp pohpohlamak zorunda değil.

madem takı takmaya düğün yapmaya gelince gelenekçi değiller o zaman evlilikten sonra da "gelinlik bekleme" kafasına girmesinler. madem çocuk bakma bahanesiyle oğlunu görmeye gelmiyor, o zaman evlendikten sonra da böyle mesafelerini korusunlar. bana ailenin tavrı çok itici geldi.

düğün yapmak istememizin sebebi şudur, anne babamız yoktu nikahta. nikaha da gelmedi ailesi. benim ailemde ben yalovaya ayak atmam dedi.

evet yapmadı. yaparım diye sürükledi.

haklı olabilirsiniz. o da babasına inandığı için böyle. yoksa kimseden bir şey beklediğimiz yoktu başta. kendi atladı, kendisi yapmadı.

beni anlayabilen ikinci kişisiniz. biz bu sürüklemede eşimle birbirimize çok zarar verdik. ben artık babasını duyunca sinirlerim bozuluyor. artık dayanamadık ve bu suya düşmüş planlar yüzünden, kendi başımıza doğru yanlış bir karar alıp pek de iyi olmayan şartlarda evlendik. ama bize bunu yaşattıklarıyla kaldılar. ne nişan elbisesinin önemi kaldı, e gelinliğin. her şey düzelir diye düşünüyorlar hala...

Cok büyük problemler yoksa es ailesi ile küsülmemeli diye düsünüyorum problem varsa bile bir oturulur konusulur. Ben es ailesi ile görüsmek istemiyorumu sacma buluyorum aile atilmaz. Es ailesi ugrasanlar da mutlu olamiyor genelde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…