- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Bizim memlekette ne nişana ne düğüne kız tarafı para harcamaz eve eşya bile almaz sadece yatak yorgan ufak tefek mutfak eşyasını alır nişan ve düğünde takı takar okadar.Sizde erkek tarafina ait olabilir ama normalde kiz tarafina aittir. Diger arkadaslar da bu konuda adetlerinin nasil oldugunu yazabilirler.
eşimin ailesiyle ben konuşmayı düşünmüyorum. ama onun ne yaptığına ben karışamam. benim merak ettiğim benim nasıl ilerleyeceğim. insanlar nasıl götürüyor. siyaset mi yapmak gerek?Cok büyük problemler yoksa es ailesi ile küsülmemeli diye düsünüyorum problem varsa bile bir oturulur konusulur. Ben es ailesi ile görüsmek istemiyorumu sacma buluyorum aile atilmaz. Es ailesi ugrasanlar da mutlu olamiyor genelde.
problem eşimin ailesi. hatta direk babası. annesi de tamamen manevi açıdan.problem eşinizin ailesi değil.
problem, maaşından haciz düşünce geçinemeyecek durumda olan eşinizin evlenmeye kalkması.
kaç yaşına gelmiş, evlenmeyi akıl edilebilen bir insan, geçinip geçinemeyeceğini de tartmalı ve evlenince ailesinden harçlık bekleyecek durumda olmamalı.
Siz esinizin ailesinden ne bekliyorsunuz tam olarak? Nasil olurlarsa olurdu? Insanlar neyi nasil götürüyor? Herkes birbirini idare etmeye calisiyor. Baska yolu yok ki.eşimin ailesiyle ben konuşmayı düşünmüyorum. ama onun ne yaptığına ben karışamam. benim merak ettiğim benim nasıl ilerleyeceğim. insanlar nasıl götürüyor. siyaset mi yapmak gerek?
teşekkür ederim.Eşinde de ailesinde de para yok. Buna göre düşün ve hareket et.
tahammülümün kalmadığını söylüyorum. şudur ki; her gün arayıp ne yediniz ne içtiniz diye arıyorlar, bunu sormaya nasıl hakları var? evlenmeden önce aramayan sormayan aile. en basitinden bu batıyor.Siz esinizin ailesinden ne bekliyorsunuz tam olarak? Nasil olurlarsa olurdu? Insanlar neyi nasil götürüyor? Herkes birbirini idare etmeye calisiyor. Baska yolu yok ki.
Ben mesajla babam bişeyi yapar mı yapmaz mı bilirim. Babam yalancı biri olsa onun ağzından çıkana göre hareket etmem güvenmem mesala eşiniz babasını tanımıyor mu ? Farklı dünyadamı yasıyolar balık baştan kokar insan ailesi ne yapar ne yapmaz bilir. Bence suçlu arıyorsanız eşinizide bir düşünün derimişin en başında yapamıyorum deselerdi beklerdik, paramızı toplar öyle yola çıkardık. ben yaparım dedi eşimin babası.
Yapmayın siz 27 yaşındasınız eşiniz de ne az o yaşta.problem eşimin ailesi. hatta direk babası. annesi de tamamen manevi açıdan.
evet kalkması. her şey parayla ama verilen sözler tutulsaydı biz zaten bu duruma düşmeyecektik. biriktirip evlenecektik. babasının olaya atlaması ve bizi sürüklemesi gerekli miydi?
Sonradan ortaya çıkmış bazı şeyler düğün istiyorsanız başından soylemeliydiniz nikah kiyilmamaliydi beklemeliydiniz,olan olmuş biten bitmiş artık sizde çalışmıyorsaniz çalışmaya başlayın rahat edersiniz,eşya konusundada ne eşimin ailesi ne benim ailem çok yardım etmediler herşeyi borçla taksitle kendimiz aldık ha iyikide yapmamışlar gram hakları yok, şöyle yaptık böyle ettik diye ağzını açan yok ,kaynananda bırak gelmesin eve boşver daha iyi iyi işte ,eşiniz gorussun siz görüşmeyin seviyeli davranin olur biter. İlla goruseceksin derse eşin onunla beraber gider oturur gelirsin.eşimin ailesiyle ben konuşmayı düşünmüyorum. ama onun ne yaptığına ben karışamam. benim merak ettiğim benim nasıl ilerleyeceğim. insanlar nasıl götürüyor. siyaset mi yapmak gerek?
evet, yapsa da yapmasa da taşıyacaktım. saygıları olsaydı. yapamıyorum demeyi bilselerdi de bizi sürüklemeselerdi. bizi kendi halimize bıraksalardı da, biz yapsaydık. 3 kere düğün erteledi kendi başına babası.Ay sanki size 4*4 düğün, eşya ve takı yapsalardı alıp başınızda taşıcaktınız. Sanki 7/24 evinizde ağırlamak isteyecektiniz.
Yoktu durumunuz evlenmeseydiniz, yada bekleseydiniz. Kaçıyormuydu sevgili eşiniz. Koca adam babadan aylık 200 lira harçlık bekliyor hala. Ama ona laf yok tabii o koçişşş. 200 lira harçlığı ben 11 yaşındaki kızıma veriyorum, eşiniz utanmiyormu o yaşta babasından harçlık almaya.
Sizin gelir durumunuz ne? Çalışıyormusunuz daha doğrusu? Sanmam ama yinede sormak istedim.
Ne var ki bunda sorsunlar? Bizde her gün kamerali görüsüyoruz ne yiyosunuz bugün diye soruyor herkes birbirine maksat laf olsun fikir olsun. Bence size batiyor onlar. Kendi icinizde ya da esinizle mutlu olmadiginizi düsünüyorm lütfen kizmayin.tahammülümün kalmadığını söylüyorum. şudur ki; her gün arayıp ne yediniz ne içtiniz diye arıyorlar, bunu sormaya nasıl hakları var? evlenmeden önce aramayan sormayan aile. en basitinden bu batıyor.
aynı şeyleri bende yaşamaktan korkuyorum. çözüm nasıl olacak inanın bilmiyorum.Seninle aynı durumu bende yaşadım ama bende söz verip tutmayan taraf eşimin ailesi değildi, benim ailemdi.
Bir liraları bile geçmedi, her şeyi biz yaparız dedikleri halde.
Mecbur laf ağızdan bir kere çıktı, onların yapamadıkları her şeyi ben yaptım kredi çekerek.
2 sene borcunu ödedim geçti gitti ama yıldım
Bu durumda eşimin tavrı uzaklaşmak oldu tabi.
Yine görüşür gider gelir ama soğuk ve mesafeli olarak.
Sonucunda benim ailem ben bile silemediysem, eşim de saygı duyarak görüşmek zorunda kalıyor.
Ama şunu diyim arada hep soğuk rüzgarlar var, ben çok yoruldum
problem eşimin ailesi. hatta direk babası. annesi de tamamen manevi açıdan.
evet kalkması. her şey parayla ama verilen sözler tutulsaydı biz zaten bu duruma düşmeyecektik. biriktirip evlenecektik. babasının olaya atlaması ve bizi sürüklemesi gerekli miydi?
Sizi aramasinlar ogullarini arasinlar. Boyle soyleyebilirsiniz. Kimse ile gorusme zorunlulugunuz yok. Ama onlar herseyi yapmis olsalardi da siz yine gecim derdi cekecektiniz. Dugun gelinlik damatlik bir gun. Ertesi sabah uyanip aclik sefalet cekeceginizi bilemeyecek kadar mi anlamadiniz durumu son ana kadar? Hic inandirici degil. Adam oglunu evlendirmemis diye sizin aileniz kendisi almis herseyi uzerine. Almasaydiniz, bu kadar kolaydi iste.tahammülümün kalmadığını söylüyorum. şudur ki; her gün arayıp ne yediniz ne içtiniz diye arıyorlar, bunu sormaya nasıl hakları var? evlenmeden önce aramayan sormayan aile. en basitinden bu batıyor.
evet, yapsa da yapmasa da taşıyacaktım. saygıları olsaydı. yapamıyorum demeyi bilselerdi de bizi sürüklemeselerdi. bizi kendi halimize bıraksalardı da, biz yapsaydık. 3 kere düğün erteledi kendi başına babası.
lütfen haddinizi bilerek konuşun. herkes iyi durumlarda yaşamıyor. yaptığınız çok büyük ayıp.
defalarca konuştu, ben konuştum. yapabilecek misiniz diye? her defasında kestirdi attı.Yapmayın siz 27 yaşındasınız eşiniz de ne az o yaşta.
Elbise almaya bile zorlanacak durumdayken bu yola çıkmamaliydiniz.
Borçta olsa yaparım demiş eşinizin babası, belli ki ellerinde yoktu düğün yapacak para.
Eşiniz bilmiyor mu ailesinin durumunu? Sizden önce konuşmamis mi anne babasıyla?
En başta o kabul etmemeliydi kendi parası yokken evlilik yoluna çıkmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?