Eşimin Ailesinin yaşattikları beni cok yıprattı

Eşiniz bir dur desin bakın bakalım nasıl yelkenleri suya indiriyorlar. Şimdi ses etmediği için esdikce eziyorlar. Ambiyane bir tabir olacak üzgünüm ama eşek olana semer vuran çok olur.

İlk evlendigimiz de kv sık sık yemeğe çağırirdi ben de sıkıntı çıkmasın diye evet derdim hep. Eşim birgün niye hergun orda yiyoruz dedi. Dedim ben birşey desem yanlış anlarlar. Baktım ertesi gün annesine bizim bir evimiz var , ben evimden çok burdayım işten gelince ,biz evde yiyeceğiz dedi. Konu orda kapandı. Eşiniz yapamıyorsa siz koyun mesafeyi
Onlar öyle yelkenleri suya indirecek insanlar degil esim 2 sene konusmadi yaptıklarından dolayı aramadilar ya evlatlarını simdi o denli zarar vermselelerde arada laf sokuyorlar

Ya ben cvp versem benimkisi yalniş anlaşılırdı belki ama eşime diyordum neden yaptıklarına susuyorsun söylesene diyordum yok konusamiyordu ne babaligi yapayalnız bıraktılar heryerde insanlar diyorum üvey evladına bunu yapamaz bir işletme acti esim memurluğu birakip inanın ayak basmadı insanin babasi annesi gelmezmi .
Hicte yanlis anlasilmazdi kendi sinirlarinizi ihlal ettirmissiniz altinlarinizi vermissiniz onlar nicin yanlis anlasilmiyor siz anlasilasiniz? Bundan sonra mesafenizi koruyun hatta muhatap almayin sizinle iletisime her gectiklerinde altinlarinizi isteyin.

Suc basta esinizde. O kendi delisini cok iyi biliyordur. Ama sizinde hatalariniz var. Onlarin sizi yakinlarina size yardim edip aile hayati sürmek icin degil, kontrol altinda tutmak icin ve gerektigi yerde kullanmak icin. Evet kayinvalide bakmak zorunda degil, ama zor günde bile yaninda olmayacaksa "illaha benim yanimda olacaksin" diye yirtinmasinin da anlami yok. Annenin babanin cocugu üstünde hakki oldugu gibi cocugun da var. O hep es geciliyor nedense. Sizin yerinizde olsam görüşmem. Esiniz de zorlayamaz. Ha zorlamaya calissa gidip kendi onlarin yaninda kalabilir. Dik durun.
Cok haklısınız ben aliemin boyle insnalar olduğunu bilmiyordum dedi bana hep insan bilmezmi yaa yanında tutmak kullanmak istediler hatta boşanmamizi istediler oğulları hep onların islerine koşsun dizlerinin dibinden ayrılmasın cahillikte vardi tabi yaşlarımizda küçüktü bir karar almam lazım tek yaptığım telefonda asla görüşmüyorum gittiğimizde yuzyuze geliyoruz okadar.

Cok haklısınız ben aliemin boyle insnalar olduğunu bilmiyordum dedi bana hep insan bilmezmi yaa yanında tutmak kullanmak istediler hatta boşanmamizi istediler oğulları hep onların islerine koşsun dizlerinin dibinden ayrılmasın cahillikte vardi tabi yaşlarımizda küçüktü bir karar almam lazım tek yaptığım telefonda asla görüşmüyorum gittiğimizde yuzyuze geliyoruz okadar.

Sahsen sevmedigim veya bana kötü davranan insanlarin evine ayak basmiyorum..buna akrabalar da dahil. Herkes oldugu yerde iyi olsun, ama bana uzak olsunlar yeter. Sizin altinlarinizin alinmasina esiniz niye ses cikartmadi?

Hicte yanlis anlasilmazdi kendi sinirlarinizi ihlal ettirmissiniz altinlarinizi vermissiniz onlar nicin yanlis anlasilmiyor siz anlasilasiniz? Bundan sonra mesafenizi koruyun hatta muhatap almayin sizinle iletisime her gectiklerinde altinlarinizi isteyin.
haklisniz insanin kendi sınırlarını koruyabilmesi gerekli ama ben kırmaktan incitmekten korkan bir insanım o yeteneğe sahip degildim kendimden verdim hep başetmeye çalıştım ama edemedim direk saldırıyorlar babasi bağırıyordu korkuyordum konuşulacak tarzda insanlar degilki oturup konuşasin ben laf sokamam sakin bir şekilde anlatmaya çalışırım Buda bir karekter ama cahil kotu bir insanla bu tarz şeyler mümkün olmadı

Off eşiniz çok çakal. resmen mağdur edebiyatı yapıyor

Merhabalar sizlerden yardım istiyorum nasil davranm gerektiğini bilemiyorum küçük bir not geçeyim ben evlendim 10 sene oldu yaklaşık ama eşimin ailesi bana hayati dar ettiler kendime guvenimi saygımı kayipettim .ben devlet memuru olarak bursaya atandım orda eşimle tanıştım onun aileside bursanin fakrli bir ilçesinde oturuyorlardi biz evlendik dugun gunu bütün altınlarını aldilar bussuru borç la başbasa kaldik ailesi illa bizim ilçede oturacaksın bizden izinsiz hicbiryere gitmeyeceksiniz sorunlariylla başladi neyse onların ilçesine tayin istedik taşındık busefer her iş çıkışı bize gelip geceye kadar duyacaksınız dediler surekli iş yapıyordum isten gelip baskılarına daha fazla dayanamadım yakin bir ile tayin istedik burada cocuk oldu ona birisinin bakması gerekti annesi ni sesledi geldi buseferde ben cocuk bakamam gezmem den geri kalamam dedi bıraktı gitti benim cocukta az rahatsız yeme sorunu vardı bakıcılığı bakamıyordu borç.bataginin icinde olunca ücretsiz de alamıyordum diyeceksin iz senin ailen neden yok benim engelli kardeşim var annem ona bakıyor. Misafirliğe gitsem surekli laf sokuyorlar siz olsanız bu tarz insanlarla baginizi tamemen koparirmiydniz cok yüzeysel anlattım neler neler varda daha eşim hep sessiz kaldı hep sustu onlarda ezdikce ezdiler ve ben bu yaşadığım şeyler travma oldu bana cok gucsuzlestim sessizleştim kimseyle iletişim kuramayacqk duruma geldim içime attım herseyi ailemle paylaşmadım bir annem babam engelli kardeşim olunca onların yaşadıkları kendine yetti siz neyapardiniz bu durumda
Şakamı bu ya baginizi koparmamanis hata

Siz de kocaniz da eline vur ekmegini al tipinde insanlarsiniz

Altınlar alınırken ses çıkarmamışsınız
Onların ilçeye tayin istemişsiniz
Kayınpeder gel demiş gitmişsiniz
Aradan 10 sene geçmiş hala geçmişi işte tam bu yüzden sindirememişsiniz. Çünkü sessiz kalarak siz de hatalı olduğunuzun farkındasınız
Önce kendinizi affedin, aile ile görüşmeyin , kocanız yanınızda olmazsa da hadi yallah . Gitsin yerleşsin anne evine

Sahsen sevmedigim veya bana kötü davranan insanlarin evine ayak basmiyorum..buna akrabalar da dahil. Herkes oldugu yerde iyi olsun, ama bana uzak olsunlar yeter. Sizin altinlarinizin alinmasina esiniz niye ses cikartmadi?
İlk baştan bağlantıyı koparmak
Ilk başta kestirip atmak gelerekyirdu dogrusu buydu. Oda altinlari alacaklarini bilmiyormuş insanin anne babasi bunu yaparmi ben nerden bileyim dedi bana gelin odasına dinlenmeye gidince teyzesi altinlar kayıp olmasin diye aldi bizden oda gitti iste vermediler

İlk baştan bağlantıyı koparmak
Ilk başta kestirip atmak gelerekyirdu dogrusu buydu. Oda altinlari alacaklarini bilmiyormuş insanin anne babasi bunu yaparmi ben nerden bileyim dedi bana gelin odasına dinlenmeye gidince teyzesi altinlar kayıp olmasin diye aldi bizden oda gitti iste vermediler

Esiniz orda iste pasif kalmis. Sizce bunun lafi hic gecmedimi aralarinda. Ne demek vermediler. Vermeyecekler icin sov yapmak icin mi takmislar..orda ne olduklari gayet belli olmus, ama siz yinede.yanlarina gitmissiniz. Bundan sonra uzak durun.

10 sene olmuş eskilere üzülmek yerine 30 sene sonra ah keşke bunları yapmasaydım diyebilmek için bir karar verip onda durmanız kendinizi korumanız gerekli. En başta da dilekçe ile tayini ailenizin yanına aldırma, ilişkiyi kesme gibi.

bu yazdıklarım devede kulak kismi bende ki sorun bazi şeyleri unutup önüme bakamama sorunu yasattiklarindan uzaklasamiyorum artik zaten o ilden çıktık cok taviz verdik gercekten birgun hastayım kusuyorum bana bulaşık makinesini doldurtturuyo kendime cok kızıyorum cok
Cok iyi anlıyorum sizi...O kadar benzer şeyler yaşadım ki benim yaşadıklarım daha çok kocamı bana karşı kötüleme tarzındaydı.Allah böyle sinsi yuva yikanlardan uzak eylesin.Allah sizi kurtarsın...

Ben direndim bir gün gezmeye gittik babasi aradi dönüşte hemen bize geliyorsunuz dedi gittik evde kıyameti kopardı benden izinsiz nasl gidersiniz diye esim sus baba yapam diyo sinir krizi geçirdi anlamio ben ağlıyorum neyse evi terkedip çıktık sabah kayinvaldem geldi özür diliyor biz oğlumuzun evden çıkmasını kabul edemedik dedi sakin bunları kimseyede anlatma dedi cikti gitti
Benden izinsiz derken? Şaka mı bu insanlar ya! Eşinizin ezikliği ve suskunluğu da beni deli etti.Ne kadar sabırlısınız…

Benden izinsiz derken? Şaka mı bu insanlar ya! Eşinizin ezikliği ve suskunluğu da beni deli etti.Ne kadar sabırlısınız…
Ya ben halde oldum anlatamam eşimle konuşmaya çalıştıkça birkez daha delirdim artik konuşmayan bağıran bir insana dönüştüm şuan çalıştığım birimdekiler bana diolarki sen cok sinirlisin tahammülüm bitti artik

Cok iyi anlıyorum sizi...O kadar benzer şeyler yaşadım ki benim yaşadıklarım daha çok kocamı bana karşı kötüleme tarzındaydı.Allah böyle sinsi yuva yikanlardan uzak eylesin.Allah sizi kurtarsın...
Ben cok sabrettim bu şartlarda kim kalırdık evli bitsin diye uğraştılar ya insan kendini sorguluyor neyaptim ya neden bunları yaşıyorum niye yapıyorlar diye cok sorguladım

Pasif kocanızı sepetlemeyecekseniz bari anne babasıyla görüşmeyin.Yeni bir olay yaşanması şart değil.Eski yaşattıkları durumlardan ötürü görüşmeyeceğim diyeceksiniz,evlerine adım atmayacaksınız.Rahatlamak istiyorsanız asgari de olsa tepki gösterin
Ittirmeyle giden bir evlilik oldu iste kendimi sadece bir tane oğlum var ona adadım dogru söylüyorsunuz bu tarz insanlarla görüşmek tam aptallık ben kendime hic deger vermemisim

Abla sen bensin ama ben 6 ay dayandım 6 ay sonra ayrılık kararı aldım eşimi bırakıp aileme gittim eşim tabi deli gibi aradı etti dedim ailenle görüşmeyeceğim bize gelmeyecekler vs ne desem tamam dedi evlerinde oturuyorduk dedim o evden de çıkacağız sonra tamam dedi ben geldim geri kayınpederi aradık geldi dedim sizi istemiyorum sisinle görüşmek istemiyorum ben kocamla evliyim sizinle değil 2 senelik evliyim 1.5 senedir kaymana kayınpeder görmedim 😂 çok huzurluyum valla kafam sgrımıyor stresim yok derdim yok kocamla kavgam yok oh be dedim

Abla senin sıkıntın sen onlara açık açık diyeceksin yoksa varya ohooo daha çok ezerler ben bide kaçarak evlendim He ondan dolayı da beni ezmeye çalıştılar sevgiliysen candık ciğerdik ama çok şükür kendimi hiç ezdirmedim çata çat lafları saydım saygısız olacaksam olayım ben üzüleceğime onlar üzülsün benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın eşimde ailesiyle görüşmüyor ne bayramda ne seyranda hiç bişeyde gitmez etmez gelip herşeyi benimle yapar sadece anne değil kardeşleriyle de görüşmüyor çünkü ben orda bazı şeyler yaşarken ses kaydı yaptım hep o ses kayıtlarını bir bir dinlettim ettim odur hudut kocam dizimde 😂

Back
X